To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Poszukuję - Szukam owalnej serwetki

skrzacik - Śro 14 Paź, 2009 19:02

ewkapawe napisał/a:
Dziękuję skrzaciku za tą cenną uwagę . Wieczorem spróbuję porobić tak jak radzisz . Mam zrobiony jeden owal i układa się b.dobrze - nic się nie faluje .Jak już będzie coś widać po zrobieniu , dam znać jak wychodzi .

alez nie ma za co Smile pisz bo sama jestem ciekawa czy rzeczywiscie w tym lezy problem.

ewkapawe - Sob 17 Paź, 2009 15:46

Skrzaciku wkleję kilka zdjęć tej owalnej serwetki . To jest trzeci rząd . Bok skończony robiłam tak jak pisałm wyżej tz. Łuki pomiędzy P 5 sł , Kółeczka i koniczynki - pomiędzy P 4 sł . Owal tak jak na schemacie , bok który jeszcze nie skończyłam zgodnie z Twoją radą - ujęłam po jednym sł w łuku pomiędzy P . Teraz jak wyprasowałam wygląda nie najgorzej , ale jak robić dalej ?
Według mnie to chyba jeszcze są za duże kółeczk pomiedzy koniczynką , nawet jak odjełam sł w łuku .Jak będziesz miała chwilę wolnego czasu spójrz proszę i czekam na Twoje cenne uwagi i rady .

ewkapawe - Śro 21 Paź, 2009 14:56

I co ja mam dalej robić z tą serwetką ? hmmm Może spróbować zgodnie ze schematem co
skrzacik - Śro 21 Paź, 2009 16:34

ewkapawe napisał/a:
I co ja mam dalej robić z tą serwetką ? hmmm Może spróbować zgodnie ze schematem co

ewidetnie widac, ze tam gdzie odcinek jest prosty masz za duzo wszystkiego. i masz racje ze samo ujecie na lukach to tez za malo. sproboj ujac po dwa slupki na kazdym bocznym listku koniczynki. wtedy powinno sie wyrownac.

przeraszam, ze nie zagladam tutaj tak dlugo ale zarobionam po kokardke olaboga