To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Różne robótki Joli

skohen - Wto 10 Mar, 2020 17:32

Będzie tego więcej, ale martwię się, czy kiermasz dojdzie do skutku, bo u nas wprowadzają zakazy organizowania jakichkolwiek imprez. Rozumiem, ale trochę byłoby mi szkoda, że narobiłam się na darmo. Pozdrawiam
siebusania - Wto 10 Mar, 2020 17:40

skohen, a kiermasz masz charytatywny? czy nie.
skohen - Wto 10 Mar, 2020 17:42

Dochód w całości na budowę kościoła.
siebusania - Wto 10 Mar, 2020 17:46

skohen, a może jak nie wypali to spróbować przez net. Nie wiadomo co o takich imprezach myśleć z jednej strony szkoda żeby się nie odbyła A z drugiej strony trochę strach żeby się co nie przypltało
skohen - Wto 10 Mar, 2020 19:18

Jak urzędy wprowadzają zakazy, to nie ma co kombinować. Bezpieczeństwo najważniejsze a robótki poczekają na lepsze czasy. Pozdrawiam
marysia54 - Wto 10 Mar, 2020 23:05

skohen

Piękne ozdoby świąteczne brawo uklon
Jestem dobrej myśli,że kiermasz się odbędzie , jak nie to trudno.
Najważniejsze zdrowie wszystkich.

nula - Wto 10 Mar, 2020 23:33

piękne prace cool
widać, że się napracowałaś - a kiedy ma być ten kiermasz ?
U nas od jutra wszystkie szkoły, przedszkola i żłobki zamknięte przez 2 tygodnie ....
imprezy odwołane ....
zaczyna się robić nieciekawie ....

skohen - Wto 10 Mar, 2020 23:41

No właśnie, sytuacja jest trudna i nie zanosi się na lepsze. Kiermasz jest ustalony na niedzielę palmową. Myślę, że w tej sytuacji nie odbędzie się. Teraz ważniejsze są inne sprawy. Kiermasz, chociaż już nie wielkanocny, może odbyć się w innym czasie. Robótki świąteczne poczekają do przyszłego roku. Pozdrawiam
siebusania - Śro 11 Mar, 2020 07:12

skohen, może to panika, ale lepiej dmuchać na zimne. U nas też wyjazd dzieciom odwołano tzn przeniesiono. Nie uśmiecha mi się żeby choc by byli zdrowi siedzieć tyle kilometrów od domu w kwarantannie. Śmieszy mnie tylko to wykupowanie makaronow i srodkow, wystraczylo od razu uciąć wyjazdy Ale nie są mondrzejsi i musieli przywlec to gowno do Polski.

Może warto spróbować przez Internet sprzedać ze zbiórka na Kościół. Szkoda żeby rok leżaly

skohen - Śro 11 Mar, 2020 12:59

Dla mnie to nie problem,nie będę kombinować. Teraz skupiam się na bezpieczeństwie najbliższych, reszta może poczekać. Pozdrawiam

[ Dodano: Wto 17 Mar, 2020 22:47 ]
Do kiermaszu świątecznego z wiadomych przyczyn nie dojdzie. Do następnych świąt jeszcze wiele czasu, więc uznałam, że szkoda zajmować miejsce na forum tematem, który przez większość roku nikogo nie zainteresuje. Zmieniam tytuł i będę tutaj wstawiała wszystkie moje prace. Dzisiaj, na początek maleńkie prace, ale na niczym większym nie potrafię się skupić. Coś dla moich wnuczek:

Pierożki na obiad

a na deser do wyboru:

Pozdrawiam

siebusania - Śro 18 Mar, 2020 07:58

skohen, Jola piękne prace pierogi smakowite aż bym zjadła. Jutro muszę sobie zrobić, dziś już co innego mam
nula - Śro 18 Mar, 2020 15:36

skohen, cudne jedzonko wesoło mi bardzo smakowicie wygląda brawo
wrzuć je proszę też tutaj uklon
http://maranciaki.pl/foru...p=602801#602801
tam również chwalimy się teraz artykułami spożywczymi zebalek

skohen - Śro 18 Mar, 2020 15:50

Już to robię. Dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam

[ Dodano: Czw 19 Mar, 2020 13:41 ]
Kolejne jedzonko

Pozdrawiam

siebusania - Czw 19 Mar, 2020 14:12

skohen, słodziutkie, jak prawdziwe
skohen - Sob 21 Mar, 2020 13:36

Dzisiaj dla odmiany coś innego

na drutach

szydełkowe

Pozdrawiam

marysia54 - Sob 21 Mar, 2020 17:18

skohen
Cudne serwetki brawo uklon
jedzonko włóczkowe rewelacja mniam, mniam cool brawo

skohen - Sob 21 Mar, 2020 17:29

Dziękuję
siebusania - Sob 21 Mar, 2020 17:55

skohen, ale cuda nie wiem co najpierw oglądać
skohen - Sob 21 Mar, 2020 18:41

No, bez przesady, takie sobie.W miarę, jak będę krochmalić, pokażę więcej. Pozdrawiam

[ Dodano: Sob 21 Mar, 2020 23:44 ]
Kolejne serwetki

i na drutach

siebusania - Nie 22 Mar, 2020 00:28

skohen, jak możesz aż tyle na raz. Dostanę oczopląsu, a tak poważnie śliczne. Jak robisz te na drutach?
skohen - Nie 22 Mar, 2020 00:44

No cóż, moja mama robiła serwetki na drutach, więc i ja spróbowałam. Przy pierwszej trwało to bardzo długo. Kiedy już chciałam odłożyć, to okazało się, że udało mi się zrobić początek. Potem już poszło z górki. Większość tych serwetek mam w kpl po 6 sztuk. To nie wszystkie, może kiedyś pokażę więcej, jak będę usztywniać. Trudno wytłumaczyć, ale we wzorkach na druty wstawię ci jakiś link, jak to się robi.
siebusania - Nie 22 Mar, 2020 06:28

skohen, o dziękuję. A używasz kordonek czy cienka włóczka do takich serwetek
nula - Nie 22 Mar, 2020 07:54

siebusania napisał/a:
jak możesz aż tyle na raz. Dostanę oczopląsu,

dokładnie, nie wiadomo co najpierw podziwiać cool cool

Haniaga - Nie 22 Mar, 2020 08:19

Przepiękne serwetki. uklon
Jedno z moich marzeń, to nauczyć się drutowych serwetek.
One są takie piękne.

skohen - Nie 22 Mar, 2020 13:54

Dziękuję za miłe słowa. Dla zainteresowanych powiem, że serwetki na drutach są bardzo proste, szybko się je robi, a do tego są takie delikatne!

Siebusania, robię z nici maxi, tak jak szydełkowe, tyle, że wiadomo, serwetek na drutach z jednego motka zrobisz dużo więcej.

Haniaga, wstawiłam we wzorkach na druty link do takich serwetek. Ja też ich nie umiałam bardzo długo, a teraz uwielbiam je robić. Namawiam do spróbowania.