To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Podstawy - Jakie nici metalizowane najlepsze do frywolitki czółenkowej?

Igoria - Sob 25 Sty, 2014 22:18

O, dziękuję Ci bardzo za podpowiedź. Mam właśnie wersję bezbarwną, więc powinno być okej Smile
AlaJ - Sob 25 Sty, 2014 22:57

kasiek1607 napisał/a:
Ja wszystko traktuję rozcieńczonym paverpolem. Na początku udało mi się zalać supełki, ale teraz już ogarnęłam temat. Bezbarwny paverpol koloru nici metalizowanych nie zmienia.

Możesz proszę dokładniej napisać, jak udało Ci się ogarnąć temat? Jakie proporcje rozcieńczenia stosujesz i w jaki sposób nanosisz?

Tissaia - Nie 26 Sty, 2014 17:18

a ja mam pytanie - czy któraś z was używała może tego typu nici do frywolitki http://www.hobbycentrum.p...17-751,285.html ?
Igoria - Nie 26 Sty, 2014 17:53

Ja nie używałam, ale wydaje mi się, że będą zbyt miękkie i trudno będzie przeciągnąć nitkę przy zamykaniu kółeczka. Ale to moje subiektywne odczucie wynikające z przeczytania opisu na podanej przez Ciebie stronie internetowej
skrzacik - Czw 30 Sty, 2014 14:21

mialam je kiedys w reku i nie nadaja sie do frywolitki, poniewaz sa salbo skrecone i sa lekko chropowate. przy zaciagniu kolka na pewno beda sprawiac klopot nawet najbardziej doswiadczonej koronkarce. te nici sa przeznaczone na druty i szydelko i tam sie spisuja poprawnie.
Tissaia - Czw 30 Sty, 2014 20:37

Dziękuję za odpowiedź, szkoda, że się nie nadają - bardzo podobają mi się kolory tych nici Sad