Podstawy - Jakie nici metalizowane najlepsze do frywolitki czółenkowej?
Igoria - Sob 25 Sty, 2014 22:18
O, dziękuję Ci bardzo za podpowiedź. Mam właśnie wersję bezbarwną, więc powinno być okej
AlaJ - Sob 25 Sty, 2014 22:57
| kasiek1607 napisał/a: | | Ja wszystko traktuję rozcieńczonym paverpolem. Na początku udało mi się zalać supełki, ale teraz już ogarnęłam temat. Bezbarwny paverpol koloru nici metalizowanych nie zmienia. |
Możesz proszę dokładniej napisać, jak udało Ci się ogarnąć temat? Jakie proporcje rozcieńczenia stosujesz i w jaki sposób nanosisz?
Tissaia - Nie 26 Sty, 2014 17:18
a ja mam pytanie - czy któraś z was używała może tego typu nici do frywolitki http://www.hobbycentrum.p...17-751,285.html ?
Igoria - Nie 26 Sty, 2014 17:53
Ja nie używałam, ale wydaje mi się, że będą zbyt miękkie i trudno będzie przeciągnąć nitkę przy zamykaniu kółeczka. Ale to moje subiektywne odczucie wynikające z przeczytania opisu na podanej przez Ciebie stronie internetowej
skrzacik - Czw 30 Sty, 2014 14:21
mialam je kiedys w reku i nie nadaja sie do frywolitki, poniewaz sa salbo skrecone i sa lekko chropowate. przy zaciagniu kolka na pewno beda sprawiac klopot nawet najbardziej doswiadczonej koronkarce. te nici sa przeznaczone na druty i szydelko i tam sie spisuja poprawnie.
Tissaia - Czw 30 Sty, 2014 20:37
Dziękuję za odpowiedź, szkoda, że się nie nadają - bardzo podobają mi się kolory tych nici
|
|
|