Galerie prac użytkowników forum - Chesseva i jej różności - pergamano str.4
Pysiatom - Śro 25 Lip, 2012 18:10
Śliczności.
chesseva - Sob 15 Wrz, 2012 23:56
Większość wakacyjnych frywolitek rozdałam bez zdjęć i i teraz mi szkoda. Trudno.
bransoletka jeszcze bez zapięcia
Przez wakacje spróbowałam zaprzyjaźnić się z szydełkiem. Pierwsza próba to był co rządek co innego: łańcuszek z oczek, półsłupki, z narzuconą nitką, słupki, podwójne co ileś, na krzyż itd. co tam po kolei w książce, a potem wybrany wzorek zawierający elementy, które spróbowałam.
pierwsza próba
nastęne próby nieważne coś jakby mitenka
elapok - Nie 16 Wrz, 2012 10:29
Niezłe próby i mitenka też ładna - dziergaj drugą
Jarka - Nie 16 Wrz, 2012 19:29
| elapok napisał/a: | | Niezłe próby |
Violetta21 - Nie 16 Wrz, 2012 20:48
trenuj, trenuj bo dobrze Ci to idzie
siebusania - Wto 18 Wrz, 2012 13:45
| Violetta21 napisał/a: | trenuj, trenuj bo dobrze Ci to idzie  | racja trening czyni mistrza
Kelmuska - Wto 18 Wrz, 2012 13:53
| chesseva napisał/a: | | Większość wakacyjnych frywolitek rozdałam bez zdjęć i i teraz mi szkoda. |
jak to mówią, Polak mądry po szkodzie, oj szkoda rzeczywiście, bo ta którą pokazałaś jest bardzo ładna.
| chesseva napisał/a: | | Przez wakacje spróbowałam zaprzyjaźnić się z szydełkiem |
i bardzo ładne początki
ciapara - Wto 18 Wrz, 2012 20:23
Fajne biżutki
A początki na szydełku wspaniałe!!!
buziaczek - Śro 19 Wrz, 2012 10:11
bardzo łądne nowości
chesseva - Czw 27 Wrz, 2012 14:08
Ostatnio potrzebowałam nieco czasu na odstresowanie i ciągnęłam dalej szydełkowe wprawki
kawałek czarnej koronki eksperyment frywolitkowy
znalazłam zimowe próbki sutaszupróbki sutaszu i wycięłam z balsy kilka protoczółenek każde inne, ale chyba najlepsze są bez wydziwniania
Kelmuska - Czw 27 Wrz, 2012 14:21
chesseva, jesteś wszechstronnie uzdolniona Próbki bardzo udane
siebusania - Pią 28 Wrz, 2012 08:03
chesseva, świetne
Pysiatom - Pią 28 Wrz, 2012 12:37
Śliczne
chesseva - Nie 14 Paź, 2012 11:19
Dziękuję wszystkim, którzy się tutaj odzywają :*
Dzisiaj bez czółenka, szydełka ani igły.
Z okazji posiadania dzieci nabywa się również uprawnienie do kupowania sobie nieprzyzwoitych ilości klocków lego. I do zabawy.
Domek nr 1 zbudowaliśmy pod kierownictwem męża a ja zajęłam się umeblowaniem. Najbardziej byliśmy ubawieni łożem z kolumienkami.
Domek niebieski zrobiłam sama w czasie, gdy starałam się nie przeszkadzać mężowi w budowaniu zamku. Mój wkład do zamku to panienka z odpowiednim orężem i gargulec na bramie.
Oczywiście pół pokoju dzieciaków zajmują klocki lego, ale zawsze jest ich za mało, jak się kombinuje coś fajnego.
końkurs: Co panna na zamku ma w łapie?
Pysiatom - Pon 15 Paź, 2012 12:05
Budowle z Lego są fantastyczne. A czy ta panna przypadkiem nie trzyma "wałka" na jakiegoś natrętnego rycerza lub spóźnionego księcia ?! (ha,ha,ha )
siebusania - Śro 17 Paź, 2012 08:08
fajne a w łapie załeży której w jednej ma miecz a w drugiej ciężko powiedzieć przypomina to wałek ale tak do końca nim nie jest bo ma na środku dołek więc można by pokusić sie na stwierdzenie że to noga od stołu albo belka od uprzęży konia
chesseva - Śro 17 Paź, 2012 16:19
Brawo, Drogie Panie, to jest wałek, ale z takich klocków jakie mamy, wyszedł z rowkiem pośrodku. Może już używała go do parowania wrogich ciosów i się wyszczerbił.
chesseva - Pią 28 Gru, 2012 22:37 Temat postu: Chesseva i jej różności - świątecznie

ciapara - Sob 29 Gru, 2012 08:58
Wspaniałe!!! I widze wzory których wczesniej nie widzialam. Skad można je pobrać?
chesseva - Sob 29 Gru, 2012 09:32
Bazowo zaczynałam szukanie tu, na milczeniu nitek, a potem szperałam po dalekim internecie
Niektóre lekko modyfikowałam, np. żeby wkręcić swarovskie, a snie7 zrobiłam w ogóle sama z głowy, zanim znalazłam cudze, ładniejsze wzory. Muszę zrobić zdjęcia reszcie, bo jeszcze coś tam mam. A której konkretnie poszukać, bo może mam na kompie.
beacia-24 - Sob 29 Gru, 2012 13:35
chesseva, piękne gwiazdeczki. Podobają mi się strasznie tym bardziej, że sama frywolić nie umiem
Violetta21 - Sob 29 Gru, 2012 17:11
piękne gwiazdeczki
LidkaM - Sob 29 Gru, 2012 18:01
Cudownie wyglądają Twoje gwiazdeczki. Różnorodność wzorów zaskakuje.
Zaskakują również klockowe budowle, ja na razie buduję z duplo, ciekawe czy kiedyś dojdę do takiej wprawy jak Wy.
krzysia551 - Sob 29 Gru, 2012 19:20
chesseva, brawo
wanwoz - Sob 29 Gru, 2012 22:56
Piękne gwiazdeczki. Podobają mi się
|
|
|