To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - spotkania robótkowe łódzkie

ciapara - Pon 05 Lis, 2012 07:02

W te konkretnie sobote nie dam rady. Ale generalnie sobotnie spotkania wszystkie beda mi juz pasowac.
I już się na nie bardzo ciesze.
A jakie techniki sa na tych spotkaniach, czy ktoś frywolici?

calicja - Pon 05 Lis, 2012 08:47

ciapara napisał/a:
A jakie techniki sa na tych spotkaniach
Drutowanie też? Bo w końcu z Warszawy do Łodzi to "rzut beretem" a ja ciągle nie mam pretekstu żeby tam pojechać i zwiedzić piękne miasto Sad.
Córcia jeździ co roku na targi i festiwal designu do Łodzi - w tym roku była zachwycona pokazami świateł!! No ale jeździ ze znajomymi wiec nie mam się jak przyłączyć za bardzo. Chętnie kiedyś wpadnę na Wasze spotkanie. Będę wdzieczna z informacje o kolejnych terminach bo nie zawsze śledze wątki inne niz drutowe.
bye

ciapara - Pon 05 Lis, 2012 14:16

calicja, jak przyjedziesz i ja bede to juz drutowe beda techniki. hahahihi
Tylko wtedy te najnowsze prace zabierz beret i sweter bo muszę pomacac na zywo te cuda!!!!

Kropla - Pon 05 Lis, 2012 15:57

Są głównie druty i szydełko. Ale ja chętnie popatrzyłabym na frywolitki, bo chcę się ich nauczyć. Data spotkania znana, przyjdźcie iz obaczcie jak się wam podoba.
Grażyna - Pon 05 Lis, 2012 16:20

No i jak po spotkaniu? Proszę o fotki kazanie
ciapara - Pon 05 Lis, 2012 17:00

Raz na miesiac jest spotkanie? Moze w grudniu dotre. Bede sie starac.
Kropla - Pon 05 Lis, 2012 18:09

Nie robiłyśmy fotek Grazyno. ciapara, następne za 2 tygodnie w sobotę 24 listopada o 16
Grażyna - Wto 06 Lis, 2012 17:15

Szkoda, że nie ma fotek.
gosialair - Śro 21 Lis, 2012 09:06

Przypominam o spotkaniu robótkowym . 24 listopada o godzinie 16 w Retro Cafe na Moniuszki. Serdecznie zapraszamy .
ciapara - Pon 26 Lis, 2012 12:58

Jak było na spotkaniu? Tak jak pisałam nie mogłam w tę sobote być
Kropla - Pon 26 Lis, 2012 19:24

Było tak jak uprzednio miło i wesoło Smile

Dziewczyny ze spotkania: możecie do mnie napisać na priv, bo nadal nie wiem jakie macie nicki, a chciałabym miec jakis ewentualnie kontakt z wami.

mięta - Wto 27 Lis, 2012 21:30

DMG napisał/a:
Było tak jak uprzednio miło i wesoło Smile

Dziewczyny ze spotkania: możecie do mnie napisać na priv, bo nadal nie wiem jakie macie nicki, a chciałabym miec jakis ewentualnie kontakt z wami.

Ja byłam hopla .

ciapara - Wto 27 Lis, 2012 21:33

mięta, zazdraszczam Smile jak było?
mięta - Wto 27 Lis, 2012 21:38

Fajnie było . Było nas 7 babeczek . Wszystkie świetnie drutujące,ja jedna z szydełkiem, ale mi to tam wcale nie przeszkadza..ale się chust cudnych na oglądałam i sweterków co by tu...
Kropla - Pią 30 Lis, 2012 21:20

Ja nie jestem jeszcze świetnie drutują, a z szydełkiem do ciebie dołaczę z pewnością z czasem.
gosialair - Śro 02 Sty, 2013 12:57

Zapraszam na spotkanko 13 stycznia o 16 w Retro Cafe na Moniuszki. Jest to niedziela, ale tak wszystkim pasowało. Nie wykluczamy również spotkań w soboty. Może następnym razem.Jeśli możecie to serdecznie zapraszamy. bye
ciapara - Śro 02 Sty, 2013 16:15

gosialair, ja się cały czas wybieram, ale mnie z kolei niedziele średnio pasuja Smile
Moze kiedys w sobote sie pojawie.
Serdecznie dziekuje za zaproszenie Smile

gosialair - Czw 03 Sty, 2013 10:56

Może następnym razem wesoło mi papa
Kropla - Wto 12 Lut, 2013 21:42

Dawno mnie na spotkankach nie było, ale może na następne bym dała radę - kiedy jest i gdzie, jesli ktoś wie, prosze o info.
saba52 - Śro 29 Maj, 2013 17:05

Uwaga dziewczyny!!!!

Jest akcja w Łodzi !!!

UBIERAMY LOKOMOTYWĘ DLA TUWIMA
https://www.facebook.com/...643051525710485

Akcję prowadzi Muzem włókiennictwa i Agata Olek Oleksiak
https://www.facebook.com/...&type=3&theater

http://www.przekroj.pl/ga...8,1,996562.html

Potrzebne osoby do wyszydełkowania kwadratów.Włoczka będzie dostarczona

Ja się zgłosiłam choć nie jestem z Łodzi,może być fajna zabawa Smile

Kelsie - Nie 09 Cze, 2013 19:17

Witam, czy w Łodzi będzie jakoś obchodzony Światowy Dzień Dziergania? I czy w Łodzi obywają się jakieś spotkania/warsztaty gdzie można nauczyć się różnych technik "ręczno-robótkowych"?
Ala z Byczyny - Wto 06 Paź, 2015 17:25

Odkopię temat, ponieważ przeprowadziłam się na wieś pod łodzią.. Te spotkania w retro cafe są jeszcze aktualne???
Malwina - Pon 07 Mar, 2016 14:58

Witam
Czy spotkania robótkowe nadal się odbywają?
Byłabym zainteresowana udziałem:)