To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

Anda866 - Pią 17 Wrz, 2010 13:14

Zefir ja też tu zaglądam codziennie. Smile Danfi widzisz Ty masz zamówienia na swoje karteczki a ja wymodziłam tylko jedną bo gdybym więcej zrobiła to i tak nie miałabym co z nimi robić a w szufladzie nie ma sensu ich trzymać.
zefir - Pią 17 Wrz, 2010 14:01

Ja robie je po to, zeby rodzinie i znajomym wysylac, nie leza wiec w szufladzie, kazda ma przeznaczenie, no ale ja dopiero zaczelam przygode z haftem matematycznym. Bogactwo wzorow daje jednak mozliwosc wielokrotnego wyslania do tej samej osoby kartek wykonanych ta technika i nie sadze, zeby miala ona przesyt takich "upominkow", wiec mam nadzieja Anda866, ze na jednej bozonarodzeniowej albo innej kartce nie poprzestaniesz i jeszcze tu jakies Twoje prace zobaczymy, bo bardzo lubie je ogladac Surprised
danfi - Pią 17 Wrz, 2010 16:17

Anda866, zgadzam się z tym, co napisała zefir. Ja również kartki robię głównie dla rodziny i znajomych - są prezentem dla nich. A specjalne zamówienia, to efekt tego, że w/w chwalą się moimi kartkami wśród swoich krewnych i znajomych, i od czasu do czasu proszona jestem o zrobienie czekoś specjalnego. Pozostałe kartki robię na rzecz swojej szkoły - stąd muszę zrobić ich naprawdę sporo. A poza tym lubię wyzwania, dlatego staram się, aby wzory mi się nie powtarzały (to mnie zresztą nudzi).
A to zrobiłam dla znajomego, który zdał maturę (jako osoba pracujacą, po dłuższej przerwie w nauce).

kociamama - Pią 17 Wrz, 2010 16:55

zefir masz rację,
a danfi dokładnie wyjaśniła w jaki sposób zdobywamy zamówienia na nasze prace.

Anda866 - Pią 17 Wrz, 2010 19:57

O widzę ,że dostałam od was małą reprymendę hmm Może faktycznie się zmobilizuję i jeszcze coś wytworzę.Ale chciałam wam powiedzieć,że ja próbuję różnych technik nie tylko haftu matematycznego,jestem tu od kilku dni i dopiero się rozkręcam wesoło mi
zefir - Pią 17 Wrz, 2010 23:55

to nie zadna reprymenda tylko zacheta to pracy ta technika, bo jest naprawde rewelacyjna
Paddington - Sob 18 Wrz, 2010 11:06

danfi, świetna ka karteczka na maturę! przydała by mi się dla jednego trzecioklasisty który właśnie rozpoczął swój bieg do egzaminów maturalnych
danfi - Sob 18 Wrz, 2010 12:32

Paddington - "mówisz i masz" link do wzoru:
http://picasaweb.google.p...890984655529346
Anda866 - zgadzam się znowu z tym, co napisała zefir. Rób kartki dla własnej przyjemności, wysyłaj je najbliższym, ofiaruj im je z okazji urodzin, świąt itp. Może z czasem ktoś poprosi Cię o zrobienie czegoś na specjalną okazję. Z tym, że na wielkie zarobki bym nie liczyła - liczy się (przynajmniej w moim przypadku - satysfakcja). Radości i satysfakcji z tworzenia właśnie Ci życzę bye

danfi - Sob 18 Wrz, 2010 19:12

Dziewczyny, to udało mi się skończyć przed chwilą

Anda866 - Sob 18 Wrz, 2010 19:27

O danfi widzę,że u Ciebie nastrój jak najbardziej świąteczny.A karteczki super naprawdę.Ale z Ciebie twórcza osoba jest.
Paddington - Sob 18 Wrz, 2010 20:17

danfi, DZIĘKUJĘ BARDZO!!! Nie wiedziałam, że działasz tak szybko... naprawdę, aż mnie zamurowało. Jak tylko ten "młody padawan" zda maturę to dostanie karteczkę... oby zdał bo niestety nie jest to aż tak pewne, ale poczekamy zobaczymy

Świąteczne motywy też piękne- domyślam się że najbliżsi którzy otrzymują od Ciebie karteczki w tym roku dostaną wyjątkowo piękne... Ja robię gwiazdeczki frywolitkowe na choinkę Smile

weronika5810 - Nie 19 Wrz, 2010 11:24

ooooo jakie śliczne karteczki
Jolanta Standio - Nie 19 Wrz, 2010 13:03

Witam wszystkich!
Jestem nowa. Obejrzałam Wasze prace - przepiękne, pomysłowe, staranne - jestem pod wrażeniem! Wieeelkim wrażeniem! Jest co podziwiać.

elza74 - Nie 19 Wrz, 2010 13:50

wszystkie karteczki są bardzo piekne radocha radocha radocha radocha cmoknięcie
danfi - Nie 19 Wrz, 2010 17:44

Dziewczyny, przedstawiam Wam karteczki. Inspiracją były obrazki z tej strony: http://www.bastelnmitfrie...se/Anlass01.htm
Kropki znajdują się w Moich kropka/inne, a większe zdjęcia są w Hafcie matematycznym/różne

Paddington - Pon 20 Wrz, 2010 11:02

świetne grzybki Very Happy
Anda866 - Pon 20 Wrz, 2010 16:55

Miałam nie robić więcej karteczek a jednak udało mi się zrobić kolejną. Pomalowałam moją wyszywankę lakierem z brokatem całkiem fajnie to wygląda tylko na zdjęciu za bardzo tego nie widać.
zefir - Pon 20 Wrz, 2010 17:52

Anda866 widze ze slowa zachety poskutkowaly Smile a efetk wysmienity, tak dalej cool
wernatka - Pon 20 Wrz, 2010 20:30

danfi cool

Anda866, super karteczka, bardzo ładne różyczki brawo brawo brawo

danfi - Pon 20 Wrz, 2010 21:14

Anda866 - śliczna kartka cool . Czekam na więcej.
Kobietki, inspiracje do kolejnych kartek znalazłam na tej stronce: http://www.bastelnmitfrie...ihnachten01.htm
Oceńcie jak mi poszło.

Większe zdjęcia i kropki w moim Chomiku

Grazka15 - Pon 20 Wrz, 2010 21:31

danfi, wielkie brawo i uklon za wzory którymi chcesz się dzielić
Anda866 to wciąga, wierz mi. Jeszcze rok temu nie miałam pojęcia, że jest taki rodzaj haftu a dzisiaj zaraziłam tym juz parę osób.

kachna1983 - Wto 21 Wrz, 2010 09:05

Anda866, ja również robię kartki i wysyłam rodzinie z życzeniami sporadycznie ktoś chce na jakąś okazję ale tak wychodzi że je dostają a ja za to nic nie mam. Czysta przyjemność wyszywania> Twoje różyczki są cudowne cool cool cool
danfi, zaczęłam kropkować kartki na święta ale muszę powiedzieć że wzięłam Twoje słodkie aniołki są po prostu cudowne - takie słodkie już zamówiłam oczy do nich. Troszkę potrwa zanim wyszyję ale myślę że teraz przy jesiennych wieczorach lepiej mi pójdzie. Latem tak jakoś nie miałam ochoty na wyszywanie ja już tak mam. Świąteczne karteczki oraz grzybki super cool cool cool
Jadzia60, bonnie87 brawo brawo brawo

Anda866 - Wto 21 Wrz, 2010 13:01

Dziękuję wszystkim za miłe słowa tak mnie zachęcacie ,że kto wie czy nie zrobię kolejnej karteczki choćby dla samej przyjemności wyszywania.
danfi - Wto 21 Wrz, 2010 18:56

Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa nt. moich karteczek cmoknięcie
Przedstawiam dwie ostatnie (jak już wspominałam, u mnie gości Boże Narodzenie, bo do Świąt muszę zrobić ich ok. setki)

kachna1983 - Wto 21 Wrz, 2010 21:28

danfi, brawo brawo brawo jak miło zobaczyć choinkę którą mam wydziurkowaną czeka na wyszywanie
oto kilka moich zaległych kartek