Galerie prac użytkowników forum - Bożena i jej dłubanki wszelkiej maści
milamirka - Wto 03 Kwi, 2012 12:14
wszystko piekne pamiatka moja slicznaaaaaa ponczo rewelacja kwiatki wiadomo u ogrodnika ladnie sie spisuja wiosna dochodzi juz do nas a teraz pokazuj ta kolekcje naparstkow i zapalniczek wrescie
Pysiatom - Śro 04 Kwi, 2012 16:32
Wszystko jest piękne .
Bożena- 2000 - Pią 06 Kwi, 2012 20:21
Dziękuję, Wam koleżanki, moje miłe za to ,że skierowałyście moją uwagę na naparstki. To mała kolekcja 86 szt. Za to ciekawa, bo za każdym naparstkiem kryje się jakaś osoba. Ja kupiłam zaledwie 3. Berlin, Celle, Barcelonę i tyle. A reprezentują kawał Polski i świata. Całe popołudnie oglądałyśmy z Córką. Było co wspominać. Mam też 2tz naparstki męskie , które w Gdańsku znalazła jedna z mieszkanek, tego miasta, w poniemieckim domku letniskowym. Mam naparstek z Jagiellonki. I kilka jeszcze równie ciekawych. Nie wszystkie sfotografowałyśmy, jakoś tak wyszło. Dorobię zdjęc. Z serdecznymi życzeniami świątecznymi posyłam do Was koguta. Może pianiem przywoła wiosnę. 
nula - Sob 07 Kwi, 2012 07:35
Bożena- 2000, super kolekcja !
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Z serdecznymi życzeniami świątecznymi posyłam do Was koguta. Może pianiem przywoła wiosnę. |
ino niech głośno pieje ! bo faktycznie jakoś z tą wiosną kiepsko !
Violetta21 - Sob 07 Kwi, 2012 18:20
Bożenko niech kogucik pieje bo u mnie śniegiem sypie
Wesołych Świąt
kabyr - Sob 07 Kwi, 2012 19:24
Zdrowych Pogodnych Świąt
barbara 1 - Sob 07 Kwi, 2012 20:33
Z dala słychać trzask gałęzi,
to zajączek przez las pędzi.
Chociaż Wielka jest sobota,
ciężka czeka go robota.
Z hukiem wpada do kurnika,
bierze jajka, szybko znika,
w drodze wszystkie je maluje,
z trudem tempo utrzymuje.
Z pisankami zdążyć musi
zanim z Rezurekcji wrócisz.
Potem trochę chłop odpocznie,
w ciepłym gniazdku sobie spocznie.
Miejsca długo nie zagrzeje,
coś mu się na głowę leje.
Głośno śmieje się baranek:
To już Lany Poniedziałek!
Wesołych Świąt
życzy Barbara_1
bieta - Pią 13 Kwi, 2012 17:16
Bożena- 2000, wspaniała kolekcja naparstków
Bożena- 2000 - Pią 13 Kwi, 2012 21:57
To tylko propozycja i to Bożonarodzeniowa. Tak zabawiały się moje stare dzieci, córka i zięć.
Miałam zamiar te bombki zdobić decu itp. Tymczasem młodzi młodzi psikneli je lakierem z brokatem, posypali złotkiem, sreberkiem. Nalepili rok. Na kolorowych karteczkach napisali wszystko co ciekawego zdażyło się w 2011 roku. I karteczki zostały zwinięte, związane wstążką. Do środka bombki włożono jeszcze kilka wstążek. I gotowe. Jak widać rozpoczęli też bombkę 2012 i przygotowali na 2013. Powiem tak, bawili się swietnie, ja zresztą też. Myślę, że tak można zrobić kalendarium maluszkowi za 1rok życia, młodej parze na rocznicę ślubu itp.
Pochwalę się jeszcze amarylisami 
katrinka - Pią 13 Kwi, 2012 22:18
Świetny pomysł A zabawy i smiechu nigdy za wiele
Amarylisy cudne
SoWa - Sob 21 Kwi, 2012 13:45
ale ciekawe pomysły!
Elżbieta P. - Nie 22 Kwi, 2012 15:08
Bożenka, u Ciebie jak zawsze coś innego, ciekawego i ładnego, amarylisy cudowne - aż zazdroszczę
Bożena- 2000 - Pon 30 Kwi, 2012 21:55
Wracając do bombek, to nie pisałam, że wg mojego regulaminu pierwszą otworzyć można za trzy lata, kiedy czwarta będzie gotowa. I, że zięć i córka pisali, każde z innej strony stołu ,{pilnowałam, żeby nie ściągali} czyli mają szansę poznać swoje wpisy po 3-ch latach. A dzis tradycyjnie się chwalę, chusta jeszcze nie zblokowana  
saba52 - Pon 30 Kwi, 2012 23:34
Bożena- 2000, nie wie dlaczego ale nie dostawałam powiadomień o nowych wpisach!
A tu tyle piękności I chusty i poncza i koraliki i kwiatki i super kolekcja naparstków
Jarka - Wto 01 Maj, 2012 08:23
Same śliczności
Violetta21 - Wto 01 Maj, 2012 16:26
chusta jest bajeczna co t o za włóczka bo wygląda cudnie, a korale porywam bo bardzo mi się podobają
SoWa - Wto 01 Maj, 2012 19:32
| Violetta21 napisał/a: | chusta jest bajeczna co t o za włóczka bo wygląda cudnie, a korale porywam bo bardzo mi się podobają  |
dobrze, że zdążyłam po chustę
świetne prace!
nula - Śro 02 Maj, 2012 19:10
chusta porwana, korale też - to ja w takim razie zabieram koraliki z gliny - cudne są !!!
Zresztą wszystko jest cudne
a kulki sama filcowałaś ?
Pysiatom - Czw 03 Maj, 2012 11:54
Bożena- 2000 same śliczności.
małgośka - Pią 04 Maj, 2012 14:42
Cudna chusta i piękne biżu.
Bożena- 2000 - Sob 05 Maj, 2012 20:39
| nula napisał/a: | chusta porwana, korale też - to ja w takim razie zabieram koraliki z gliny - cudne są !!!
Zresztą wszystko jest cudne
a kulki sama filcowałaś ? | To już rozumiem, dlaczego ja dłubię i dłubię i gdzieś to znika. Sądziłam, że moje dziecko wywozi. Nula! trochę już współżyjemy na forum, a Ty mnie posądzasz o filcowanie. Skąd! węże robię igłą, a filce kupiłam w worku. I już. Ładne i kolorowe, może ciut zbyt krasne. Poszłam po kwiatki to kupiłam filce, czyli ok. kwiatki też kupiłam. Violetko , nitka do chusty to Alize Angora Gold
- fajnie się z niej robi i wzorek też idzie szybko.
Jak już się kwieciście rozpisałam to pokażę jeszcze mężowego amarylisa . Jakaś szlachetna odmiana i mądrze się nazywa- Aphrodite
Pozdrawiam. Fajnie, że tu bywacie i dobrze mnie znosicie. Dzielne dziewczyny.
saba52 - Nie 06 Maj, 2012 00:31
Śliczne kwiatki
Bożena- 2000 - Pon 14 Maj, 2012 22:09
Dziś tylko hafcik
Kelmuska - Pon 14 Maj, 2012 22:34
Tylko? Chciałabym takie "tylko" wyhaftować, ale niestety nie mam takiej cierpliwości i zdolności. Piękna praca
Jarka - Wto 15 Maj, 2012 09:44
|
|
|