To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Violetta21 moje robótki nowości str 267

monika_b - Śro 03 Cze, 2009 08:59

Dawno nie zaglądałam,a tu tyle dobra. Teraz wyjdę na zboczka jakiegoś , ale muszę to napisać: Viola jakie Ty masz nogi wspaniałe, gdybym ja takie miała to cały czas nosiłabym mini. Ślicznie wyglądasz w tej Pradzie, ja bym tylko wykasała bluzkę z getrów. Córunia też ślicznie wygląda, a podobna do Ciebie jak klon. Z serduszkiem będzie ok.
Violetta21 - Śro 03 Cze, 2009 09:25
Temat postu: Violetta21 chwali się
dzięki Moniczka cmoknięcie
ta bluzka to tak do zdjęcia, a getry to dopiero niewypał one są do kostki więc musiałam je troszeczkę zrolować na udach żeby były krótsze rotfl
to fakt córci się nie wyprę wygląda jak ja w młodszej wersji zebalek

beacia-24 - Śro 03 Cze, 2009 17:50

Violetta21, ślicznie się córa prezentuje w nowym ciuszku. Bardzo ładny kolorek radocha radocha radocha radocha
gosias - Czw 04 Cze, 2009 07:19

Violetta21, Smile trzymam kciuki i jestem przekonana, że nic poważnego nie dzieje się z serduszkiem Gwiazdki Smile Dorasta dziewczynka i stąd serduszko troszkę buntuje się, cool cool cool cool
iwonka - Czw 04 Cze, 2009 07:22

Violu wszystko będzie dobrze cool cool cool cool
Violetta21 - Pią 05 Cze, 2009 22:27
tak byłam z córą na badaniach i czeka mnie jeszcze wizyta u kardiologa....
tak musi być dobrze Smile
skończyłam tuniczkę dla Gosi inwencja twórcza Smile)

oj zrobienie zdjęć w tą pogodę graniczy z cudem... a ja mam zamówienie od matuli na sweterek i kamizelkę i córa jeszcze jedną chce tunikę... Wink

kabyr - Pią 05 Cze, 2009 22:30

Violetta też dostałaś gdzieś szydełko z turbodoładowaniem. Laughing
Pięknie modelka wygląda
no i ten wiosenny kolorek
w ten pochmurny dzień. cool

reni - Pią 05 Cze, 2009 23:03

śliczna następna prada cool cool brawo wesoło mi
wiesia_33 - Pią 05 Cze, 2009 23:19

Violetta21 idziesz jak burza wesoło mi Piękne ciuszki cool cool cool
Teraz jak obie wyjdziecie na ulicę to chłopom na pewno głowy się powykręcają rotfl Wyglądacie super cool cool cool cool cmoknięcie

Violetta21 - Sob 06 Cze, 2009 00:15
Bardzo dziękuję cmoknięcie
a w planach mam następne kupiłam sobie getry z koronką to będę szaleć zebalek

Bożena- 2000 - Sob 06 Cze, 2009 00:37

Piękna ta zielona tuniczka, taki optymistyczny kolorek. Myślę, że załatwi piękną pogodę. brawo
Ula_K - Sob 06 Cze, 2009 02:08

Violetta nastepna super prada brawo brawo brawo . Widze , ze do noszenia z leginsami juz sie przyzwyczailas.
Sorry ze akurat pisze w Twoim watku ale zastanawia mnie fakt dlaczego grono osob tutaj piszacych leginsy nazywa getrami.
Przeciez getry to cholewki z plotna,filcu,welny itp wkladane zwykle na obuwie jako zabezpieczenie przed zimnem (czesto robione na drutach mozemy spotkac w gorach na szlakach)

nula - Sob 06 Cze, 2009 08:24

Violetta21, normalnie rewelacja !!!! brawo brawo brawo brawo
wyglądacie fantastycznie !!!! cool cool cool

Ula_K napisał/a:
Sorry ze akurat pisze w Twoim watku ale zastanawia mnie fakt dlaczego grono osob tutaj piszacych leginsy nazywa getrami.
Przeciez getry to cholewki z plotna,filcu,welny itp wkladane zwykle na obuwie jako zabezpieczenie przed zimnem (czesto robione na drutach mozemy spotkac w gorach na szlakach)

No widzisz Ula - za naszych czasów tak właśnie było zebalek
Teraz chyba coś się pozmieniało w nazewnictwie bo moja córa też na to mówi getry zebalek

Dziunia - Sob 06 Cze, 2009 08:54

SUPER!!!
Ale bardziej niż tunikę podziwiam TEMPO wykonania!!!

hurrraaa hurrraaa

Madzia - Sob 06 Cze, 2009 09:58

Violu kolejna fajna wersja!!!!!!!!! cool cool cool

Kiedyś tak się mówiło "getry". Co ciekawe getry czyli te na spodnie nosiło się w mniej więcej tym samym czasie co legginsy. Jak byłam w podstawówce. Getrów nie miałam, legginsów nie nosiłam na ulicę, bo miałam zbyt chude nogi. Ale teraz sobie kupię, a co!

Violetta21 - Sob 06 Cze, 2009 10:33
dziękuję ślicznie cmoknięcie
tak Ula to potoczna nazwa tych "rajstop bez stóp" zebalek z takim określeniem też się spotkałam Smile a getry też takie nosiłam jako dzieciak miałam zrobione prze babcie ciepłe w paseczki właśnie takie zakładane na kozaki bye i zdawały egzamin na śniegu bye

jadzia59o - Sob 06 Cze, 2009 10:44

supr tuniczka ,swietny kolorek trzymam kciuki za gwiazdeczke bedzie OK,czy te szdelka z turbodoladowaniem to tylko spod lady?ha,ha cool brawo cmoknięcie
Violetta21 - Sob 06 Cze, 2009 10:48
Jadzia cmoknięcie te tuniczki robi się bardzo szybko trzy motki kilka wieczorów i już jest bye
barbara 1 - Sob 06 Cze, 2009 10:54

No pięęęęęknie córa wyglada w nowej sukience brawo brawo brawo
Violetta21 - Sob 06 Cze, 2009 15:03
dziekuję kwiatek dla ciebie
to coś nowego skończyłam beżowe listki niestety brakło mi wełny na długi rękaw....

gosias - Sob 06 Cze, 2009 15:47

Violetta21, Smile super cool cool cool brawo brawo brawo obie z córcią wyglądacie super cool cool
reni - Sob 06 Cze, 2009 15:49

super wygląda cool cool brawo brawo

Violetta21 napisał/a:
niestety brakło mi wełny na długi rękaw....

ja tam lubię krótkie rękawki wesoło mi

Elżbieta P. - Sob 06 Cze, 2009 18:32

Viola śliczne prace, dużo ich zrobiłaś, ślicznie wyglądacie w tunikach brawo
A ja właśnie wróciłam z pobytu w okolicach Jeleniej Góry, w której też byłam, nawet przejeżdżałam koło Aniluxu, także wiem gdzie robisz włóczkowe zakupy bye

Madzia - Sob 06 Cze, 2009 19:30

Jaki ładny wzór, fajna bluzeczka! cool cool cool Viola Ty chyba coraz szybciej dziergasz.
Violetta21 - Sob 06 Cze, 2009 19:43
dziękuję cmoknięcie
Madzia dziergam bo za oknem zimno, ponuro leje od dwóch tygodni (właśnie palę w centralnym) bye
Ela a na zakupy wpadłaś do Aniluxu?