To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Co MAO wydziergało

igawroc - Czw 11 Sty, 2007 23:42

tak tylko ze ja robiłam na szydle 3mm az Razz
Viola fotka będzie jak się zrobi, na razie nie mam czym Sad

Hala72 - Pią 12 Sty, 2007 20:03

Mao należy Ci się medal za tą z elementów cool cool cool cool cool podziwiam Twoje tempo pracy, czy myslisz,że 30dag wystarczy na VS, mam taką śliczną śliwkową włóczkę która miała być pierwotnie na zimowy komplecik brrrrrr ale zimy nie ma więc pójdzie na kieckę, czy jak będę zmieniać w trakcie robótki szydełka na większe to wyjdzie dół kiecki większy? jak myslisz ? sorry że Cię męczy pytaniami ale dla mnie jesteś mistrzynią w tej dziedzinie
Mao - Pią 12 Sty, 2007 23:02

Hala72, VS robiona ze schematu sama rozszerza się na dole nie trzeba zmieniać szydełka na większe tak zawsze robię i nie ma problemu . bye
Co do 300g włóczki mam wątpliwości wydaje mi się ,że nie starczy bo jest to wzór z mnóstwem słupków i strasznie żre włóczkę. Na moją o roz.42-44 poszło prawie 400g(370m/100g - też ważna jest grubość nitki może cieńszej by starczyło ,ale ja z takiej nie robiłam VS) ,ale na spódniczkę z elementami kwiatowymi powinno starczyć. hahahihi

Jarka - Sob 13 Sty, 2007 09:46

MAO chyba się uzależniłam od Ciebie i Twoich spódniczek. Zamiast przygotowywać się do egzaminów, kolejny raz przeglądam Twój temacik. Dojrzałam, jednak porywam się
na VS, mam jakąś czarną włóczkę, będę kombinować. To ile Ci wyszło tych raportów ? Kończę właśnie szaliczek BOA w prezencie dla teściowej ?

Jarka - Sob 13 Sty, 2007 09:53

Jeszcze jedno pytanko. Robiłaś podwójnymi słupkami tak jak jest we wzorze ? U góry ile robiłaś rzędów słupków (to są pojedyncze ?) przed rozpoczęciem schematu pierwszego. Jarka - Maruda cmoknięcie
Mao - Sob 13 Sty, 2007 12:24

Jarka, Na samym początku są słupki pojedyncze te które tworzą pasek a potem słupki podwójne we wzorze i tak też robię . Ja robiłam na 9 i na 10 raportów ( każdy ma po 18 o.ł tak nabierałam) ale to wszystko zależy od grubości włóczki nie masz innego sposobu jak mierzyć i dokładać raporty aż się przeciśniesz przez kółko hahahihi a i jeszcze jedna rada ja łańcuszek początkowy robię dość luźny staram się mocno nie zaciągać oczek.

Jareczka ,życzę powodzenia i koniecznie się pochwal a jak jeszcze czegoś nie wiesz to pytaj po to tu jesteśmy cmoknięcie

Jarka - Sob 13 Sty, 2007 18:13

Dzięki Małgosiu - Ty dobra i cierpliwa Kobietko za wskazówki i rady, może jutro zacznę spódnicę cmoknięcie
Mao - Nie 14 Sty, 2007 23:55

Dałam radę kombinacjom z dekoltem i rękawami wyszło dobrze jestem zadowolona !!!
A wszystkim dobrym duszom które mnie wspomogły ze schemacikami DZIęKUJę cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
No to się chwalę i cobyście nie myślały ,że tylko spódnice umiem dziergać rotfl .Włóczka "Peonia" jakieś 260g( 520m/100g) szydełko 3mm i 4,5mm czas wykonania z kombinowaniem 7 dni zebalek

A na mnie wygląda tak ( dekolt z wstążką i bez)

magdalena - Pon 15 Sty, 2007 00:20

Mao cudowne!
Teraz to chyba już nie pójdę spać z wrażenia!!! brawo brawo brawo

elka65 - Pon 15 Sty, 2007 00:34

magdalena napisał/a:
Mao cudowne!
Teraz to chyba już nie pójdę spać z wrażenia!!! brawo brawo brawo

gały i ja też spać nie będę.......tunika marzenie

LadyKingfisherg - Pon 15 Sty, 2007 00:51

Mao, mdleje mdleje mdleje mdleje mdleje mdleje
a mialam wlasnie isc spac ale cos mnie tknelo,bo zes napisala ze idziesz prasowac swoja tunike,oh,ty zycie,ja ci chyba szafe duza to kupie bo gdzie ty bidna te swoje cudenka trzymasz,toz masz cala hurtownie juz wesoło mi
brawo brawo brawo

asia12 - Pon 15 Sty, 2007 06:05

śliczna bluzeczka cool brawo

mnie to się bardziej podoba bez wstążęczki wesoło mi

alienor - Pon 15 Sty, 2007 08:34

rewelacyjny ciuszek , Mao wyglądasz cudownie brawo brawo brawo
barbara 1 - Pon 15 Sty, 2007 09:27

Mao ooooo ooooo ooooo szczęka szczęka szczęka gały gały gały
Dobrze,ze dzisiaj tu zagladam,bo też bym spać nie mogła wściekły
Zrobiłaś cudowności i wi wygladasz prześlicznie brawo brawo brawo brawo

maranta - Pon 15 Sty, 2007 09:57

Coś pięknego, Mao super!!! brawo brawo brawo
Violetta21 - Pon 15 Sty, 2007 09:58
Temat postu: Co MAO wydziergało
Mao cudna rzecz wyszła spod Twego szydełka cool cool Piękna brawo brawo brawo
karmelek - Pon 15 Sty, 2007 10:21

Mao, uklon uklon uklon
agnia.p - Pon 15 Sty, 2007 10:33

Cudo radocha uklon uklon uklon
Asia S. - Pon 15 Sty, 2007 11:03

Mao radocha cool Chylę czoła przed twoim kunsztem uklon
Grochu - Pon 15 Sty, 2007 11:24

Mao cool . Teraz spokojnie mogę brać się za swoją bluzkę, bo wiem kto mi udzieli wskazówek w razie kłopotów. wesoło mi

Dopasowywałaś do formy papierowej, czy metodą przymiarek?

Elżbieta P. - Pon 15 Sty, 2007 11:32

Mao, rewelacja brawo brawo bardzo mi się podoba to wykończenie bez wstążeczki cool bye
Dziunia - Pon 15 Sty, 2007 11:35

Jej! Ale cudo!!!
Wszystko piękne Smile

beniaka - Pon 15 Sty, 2007 12:02

gały szczęka mdleje gały Oj, Mao cudo wydziergało!
Mi tez bardziej sie podoba bez wstążki, te listki na dole to rewwlacja cool ,
a Ty wyglądasz cudownie w tej tunice cmoknięcie

Maria - Pon 15 Sty, 2007 13:14

Co ja mogę jeszcze do dać????? śliczna. kwiatek dla ciebie oklaski
Krakowianka - Pon 15 Sty, 2007 13:54

Mao !!!piękna ta Twoja tunika bardzo fajnie wygląda dekolt bez wstążeczki cool cool
ciekawa jestem jak robisz rękaw z takich elementów tak by u dołu był szerszy niż u góry???