To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Joli 1010

misia0808 - Czw 24 Cze, 2010 20:19

Jolu wdzianko zrobiłaś bardzo ładne i należą Ci się wielkie brawo brawo brawo brawo za pomysł i wykonanie
elka j. - Czw 24 Cze, 2010 20:54

Jak zawsze piękne prace cool cool cool
mimusia-1 - Czw 24 Cze, 2010 22:17

brawo brawo brawo
Bernadka - Czw 24 Cze, 2010 22:38

brawo brawo świetne wdzianko cool
iwonka - Pią 25 Cze, 2010 06:23

przepiękne brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Ainer - Pią 25 Cze, 2010 07:52

Jolu przepiękne wdzianko uwielbiam takie dziurawce brawo brawo cmoknięcie
Elżbieta P. - Pią 25 Cze, 2010 09:05

wdzianko świetne brawo brawo brawo Ty odmieniona na korzyść, same plusy wesoło mi
Grażyna - Pią 25 Cze, 2010 15:25

Śliczne i bardzo delikatne cool
grzewa - Pią 25 Cze, 2010 22:00

Śliczne wdzianko. brawo brawo brawo
Asia S. - Pią 13 Sie, 2010 11:44

Jola gdzie się schowałaś ? cmoknięcie
jola1010 - Śro 20 Paź, 2010 18:27

Witam uklon .
Wiem ... dawno nic nie pokazywałam chociaż wciąż cały czas dziergam .Przez ten czas powstało już troszeczkę nowych prac ale dzisiaj jednak pokażę jeszcze raz chustę , która powstała na konkurs sklepu internetowego Biferno i większość z Was już ją oglądała i zna.
Jeszcze raz dziękuję bardzo za oddane na nią głosy. Konkurs sprawił mi ogromną przyjemność , a i ta pierwsza nagroda... wesoło mi DZIĘKUJĘ love

Chusta jak chyba wszystkie moje prace nie posiada żadnego schematu. Jest wydziergana w/g mojego własnego pomysłu. Ponieważ lubię falbanki od początku szukałam natchnienia na delikatną górę chusty i wzorzyste falbanki.... i tak też się stało. Wzór samej falbanki oczywiście posiadam. Jeżeli jest jeszcze ktoś zainteresowany ( odpisywałam już na pv) to wstawię na forum. Chusta wyszła wielka , bo 220cm./160cm i w najszerszym miejscu miała 566 oczek.

A oto ona:

I mój pomysł na blokowanie takich wielkich robótek to - włóknina rozścielona na trawie i opakowanie wykałaczek albo szpilek, a do tego słoneczko , które w ciągu 2 godz. wysuszyło chustę :

Pozdrawiam Jola

we_st - Śro 20 Paź, 2010 18:32

Piękna jest. Nic więcej nie jestem w stanie napisać...
anle - Śro 20 Paź, 2010 18:34

Piękna i już brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
elka j. - Śro 20 Paź, 2010 19:31

Piękna, oryginalna, bardzo spodobał mi się sposób prezentacji chusty cool cool cool No i muszę się do czegoś przyznać, myślałam, że tę chustę zrobiła Mao, a wszystko dlatego, że dawno niczego nie pokazywałaś bye Zapomniałam, że obie robicie piękne prace.
beti9 - Śro 20 Paź, 2010 19:39

Chusta przepiękna,bardzo mi się spodobała jak ją zobaczyłam.To był mój numer 1.
Gratuluję wygranej. kwiatek dla ciebie

Elka J ja też myślałam ,że to chusta Mao Smile

ciapara - Śro 20 Paź, 2010 19:48

Jolus pieknosci wydziergalas i mialas wejscie w wielkim stylu
cool cool brawo brawo brawo
Dziel sie schematem my chetnie go przytulimy Smile a patent na blokowanie chusty swietny cool

lamika88 - Śro 20 Paź, 2010 19:56

Wspaniałą chusta cool cool cool Bardzo się cieszę, że wygrałaś bo Twoja chusta była moją faworytką wesoło mi Cudowna cool cool cool
jola1010 - Śro 20 Paź, 2010 21:39

Jesteście kochane love - od rana jest to dla mnie radosny dzień. Bardzo się cieszę że wygrała moja praca.To jest dla mnie dowód na to , że moje pomysły się podobają co by tu...

ciapara napisał/a:
JolusDziel sie schematem my chetnie go przytulimy Smile cool

Środeczek chusty i pod falbanką to ścieg francuski , a falbanki ze wzoru znalezionego w necie(to ten ostatni) tylko jak to ja (nie robię ściśle w/g wzoru) lekko go sobie zmodyfikowałam, żeby troszeczkę się falowało sztrikuję

ciapara napisał/a:
Jolus a patent na blokowanie chusty swietny cool

ciapara wiesz jak to jest... potrzeba jest matką wynalazku rotfl rotfl To będzie mój patent na blokowanie dużych rzeczy cool polecam cool

Pozdrawiam Jola.

halszka - Śro 20 Paź, 2010 21:47

Jolu
- wspaniałe dzieło - chusta prześliczna - gratuluje jak nie wiem co ..... brawo brawo brawo

Lacrima - Śro 20 Paź, 2010 21:47

Chyba wszystkie tak myąlałysmy że to MAO.
Ale tylko dlatego że tak pokazałas zdjęcia wesoło mi
Gratuluje wygranej kwiatek dla ciebie

jola1010 - Śro 20 Paź, 2010 22:00

Lacrima napisał/a:
Chyba wszystkie tak myąlałysmy że to MAO

beti9 napisał/a:
...ja też myślałam ,że to chusta Mao Smile

elka j. napisał/a:
...że tę chustę zrobiła Mao...

A całe szczęście konkurs był ananimowy i wszystkie miałyśmy równe szanse hahahihi

bo te wypowiedzi dają do myślenia... hmm ... czy głosowałyście dlatego ,że zrobiła tę chustę Mao czy po prostu podobała się chusta? rotfl rotfl

Pozdrawiam Jola.

Grażyna - Śro 20 Paź, 2010 22:03

Rewelacyjna chusta. cool
Paillette - Śro 20 Paź, 2010 22:11

Oj Jolu na tak długo się skryłaś, że dziewczyny zostały "wprowadzone" w błąd.... Wink

śliczna chusta, podziwiam i gratuluję kwiatek dla ciebie

elka j. - Śro 20 Paź, 2010 22:27

Jola1010 napisał/a:
A całe szczęście konkurs był anonimowy i wszystkie miałyśmy równe szanse bo te wypowiedzi dają do myślenia...

Paillette napisał/a:
Oj Jolu na tak długo się skryłaś, że dziewczyny zostały "wprowadzone" w błąd....

Pailette - Dokładnie tak Smile

Jolu - całe szczęście, że był anonimowy. Pisząc o Mao nie miałam nic zdrożnego na myśli. Chodziło tylko o podobny sposób prezentacji prac, a nie sugerowanie się jej autorem. Myślę, że każda z nas zastanawiała się, kto mógł zrobić poszczególne prace - to przecież też element zabawy, przynajmniej dla mnie. Cieszyłam się, że odgadłam choć jedną autorkę, a tu niespodzianka zebalek A tak poza konkursem to bardzo mi się podobają zarówno Twoje prace jak i prace Mao i życzę sobie, żebym jak najczęściej mogła je oglądać bye

elunia_olsztyn - Śro 20 Paź, 2010 22:42

Gratuluję a chusta jest na prawdę piękna brawo