To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH

Anna B. - Nie 05 Lis, 2006 16:19

Przepraszam najmocniej, ale jak wyobrażasz sobie wycenę czegokolwiek bez podania techniki i stopnia trudności?
Grażyna - Pon 06 Lis, 2006 16:26

Ceny wyrobów są różne, wiadomo zaniżone, ale jak sie dokladnie przyjrzycie, to zauwazycie, ze wykonanie wielu oferowanych na allegro rzeczy nie jest najlepszej jakosci.
Szukałam cen aniołów (bo juz dziergam anioly na handel wśród znajomych) i oto co zobaczyłam - rachityczne wyroby, luzno wydziergane, albo źle ukrochmalone i uformowane, jednym słowem dziadostwo.

http://allegro.pl/item140...anioleczki.html

http://allegro.pl/item138...we_aniolki.html

A resztę szydełkowych wyrobów mozna pooglądac tutaj:

http://allegro.pl/search....e&country=1&p=1

P/S Mam nadzieje, hmm że nie uraziłam lub obraziłam nikogo z naszego fajnego forum cmoknięcie

Pani Mama - Pon 06 Lis, 2006 16:39

ja robiłam dwa lata temu ale po 12 złotych cmok
Anna B. - Pon 06 Lis, 2006 18:58

Dziewczyny, ja odpowiadałam na posta jakiejś świeżo zarejestrowanej osoby. W tej chwili wygląda, jakbym odpowiadała na post sylwia12, bo ten post został skasowany.
Ktoś nas (a już na pewno mnie) robi w bambuko. Sad

maranta - Pon 06 Lis, 2006 19:46

No właśnie tak patrzę i coś mi nie gra wesoło mi
Dziś nawet czytałam jej odpowiedź na Twojego posta hmm
Napisała chyba, że najpierw musi podać orientacyjną cenę a potem dopiero się dowie jaką techniką i jakim wzorem... o ile dobrze pamiętam, no bo chyba mi się nie śniło nie wiem

magdalena - Pon 06 Lis, 2006 23:31

Anna B. napisał/a:
Dziewczyny, ja odpowiadałam na posta jakiejś świeżo zarejestrowanej osoby. W tej chwili wygląda, jakbym odpowiadała na post sylwia12, bo ten post został skasowany.
Ktoś nas (a już na pewno mnie) robi w bambuko. Sad

maranta napisał/a:
No właśnie tak patrzę i coś mi nie gra wesoło mi
Dziś nawet czytałam jej odpowiedź na Twojego posta hmm
Napisała chyba, że najpierw musi podać orientacyjną cenę a potem dopiero się dowie jaką techniką i jakim wzorem... o ile dobrze pamiętam, no bo chyba mi się nie śniło nie wiem

Dziewczyny ja też wczoraj widziałam tego posta a dzisiaj zaglądam a forumowiczka wymazała swoje posty po dobrej odpowiedzi Ani B.

Nie wiem dlaczego?? przykro mi hmmm

Grażyna - Wto 07 Lis, 2006 11:51

No właśnie - wymazała, więc jej posty, a wlaściwie puste miejsca z napisem "nieaktualne" wykasowałam.
maranta - Wto 07 Lis, 2006 11:58

Grażyna napisał/a:
No właśnie - wymazała, więc jej posty, a wlaściwie puste miejsca z napisem "nieaktualne" wykasowałam.

Aha, czyli wszystko jasne Smile
Dziękuję Grażynko za dbanie o porządek, masz najtrudniejszy dział cmoknięcie

sylwia12 - Śro 08 Lis, 2006 08:35

Dobrze że dba się o porządek cmoknięcie bo inaczej wyszedłby galimatias cool
szydeleczko - Pią 10 Lis, 2006 19:54

http://www.allegro.pl/ite..._kordonek_.html
zobaczcie tutaj to szok ladny obrusik i duzy ale za taka cene a gdzie niteczki i praca ???

Asia S. - Nie 12 Lis, 2006 19:09

Doradźcie ile wziąć za zrobienie takiego szala. http://www.fotosik.pl/pok...300dbe1420.html Wejdzie na to cudo jakieś 30dkg włóczki (około 30 zł). A i jeszcze jedno po ile sprzedajecie czapki zimowe?
szydeleczko - Pon 13 Lis, 2006 12:03

witaj podobne dziela widzialam robione duzym szydelkiem po 90 zł ale jesli twoje dzielo jest wykonane cienszym szydelkiem i wloczka to trzeba co najmniej 130-150 zł pozdr , ja obecnie mam podac cene zazdroski o wym 50cm na 180 cm z cienkiej wloczki (sama włoczka kosztuje 60 dkg ok 52 zł) a jeszcze robocizna (zastanawiam sie za ile) dzis w sklepie widzialam chinski wyrob maszynowy włoczka paskudna jak na moj gust 55 cm na 170 cm z frendzelkami i koralami na frendzelkach po 50 zł - jak myslicie ile zarządac za robocizne???
mordka - Wto 14 Lis, 2006 19:36

Dziewczyny byłam w Poniedziałek 13 listopada w sklepie Auchan z Żorach i co, znalazłam szydełkowe ozdoby na choinke płaskie o srednicy 5 cm i były gwiazdki serduszka, choinki, laski, cos ala obwarzanki itp po 1,99 a takie juz bardziej trojwymiarowe czyli aniołki i choinka skladajaca sie z 3 płaskich sklejonych ze soba po srodku w zgieciu dawala fajny efekt o dlugosci ok 8 cm po 3,49 zaznaczam ze to byly juz ceny sklepowe,oczywiscie usztywnione na cukrze ale żadna rewelacja, zrobilam z ukrycia 3 fotki aparatem z telefonkiu zeby nikt nie widzial ani z obslugi ani a ochroniarzy i jak tylko maz mi je zrzuci na komputer to wrzuce w miare duzej wielkosci zdjecie tzn takie jakie mozna zrobic telefonikiem SE K600i bye bye
kuela - Śro 15 Lis, 2006 08:08

puknąć się nic nie dodam puknąć się
szydeleczko - Śro 15 Lis, 2006 10:22

ja zrobilam bombki (foto na forum o ozdobach i bombkach) i jak pokazalam znajomej bardzo sie jej spodobaly i powiedziala ze bardzo by kilka chce by jej zrobic jak podalam cene ok 9 zł (bombka 5zł nitka i robocizna- i tak uwazam ze tanio) to stwierdzila ze za drogo, natomiast wczesniej podzielilam sie informacja o zrobieniu na zamowienie firanki cienka niteczka wym 170 x 50 cm cena uwazam ze na taki wyrob tanio ok 120-150 zł - osoba ta stwierdzila ze za drogo i dobrze bo faktycznie nie chce mi sie robic za grosze - moge ten czas wykorzystac i zrobic sobie sweterki i ozdoby na choinke
Anna B. - Śro 15 Lis, 2006 15:26

Szydełeczko, bo to się mówi tak:
Normalnie sprzedaję po 15 zł, ale dla Ciebie niech będzie po 9 zł. Wink

Asia S. - Śro 15 Lis, 2006 15:28

dzięki za pomoc w sprawie szala. Czekam na odpowiedź od tej dziewczyny co Go bardzo chciała mieć. cmoknięcie Jestem za tym, żeby wysoko cenić swoją pracę, bo wzrok meczymy przy tych robótkach niemiłosiernie..
maranta - Śro 15 Lis, 2006 16:42

Anna B. napisał/a:
Normalnie sprzedaję po 15 zł, ale dla Ciebie niech będzie po 9 zł.

Łojjjj ale marketingiem powiało wesoło mi wesoło mi wesoło mi

mordka - Śro 15 Lis, 2006 16:42

maranta napisał/a:
Anna B. napisał/a:
Normalnie sprzedaję po 15 zł, ale dla Ciebie niech będzie po 9 zł.

Łojjjj ale marketingiem powiało wesoło mi wesoło mi wesoło mi

No tez jestem za takim marketingowym podejsciem w koncu sklepy tez tak robia taka niby obnizka tzn PROMOCJA hahahihi

Dobra to dziś kolejna nowina po wypadzie na miasto m.in. byłam w Cepelii w Rybniku i zdaje juz relacje cenowe:
dzwoneczki szydełkowe normalne wielkosc hmm jakies 3-5cm w cenie 7 zł za sztuke, aniołki zeszły sie szybciutko juz w pazdzierniku, były po 12 zł ale ich nie widzialam bo nie było. Stringi koniakowskie 60 zł, obrus tzn raczej bieznik koniakowski z motywami irlandzkimi jakies 75cm na 25 cm 280 zł, potem wiekszy ok 100cm na 35 cm 375 zł, a owalny obrus koniakowski ok 120cm srednica cena 975 zł. Mała serwetka kwadratowa z elementow tzn kołeczko obrobione polslupkami polaczone oczkiem scislym z drugim taka najprostrza wielkosci ok 15 cm szeroka 34 zł, potem ciut mniejsza wielkosc ok 10 cm 14 zł, potem taka miseczka kolorowa koniakowska na owoce na stol nic takiego udziwnionego 34 zł, no i ostatnia rzecz jaka rzucila sie w oczy i wyladowala w koncu w siatce z zakupami mamy to dwie pary rekawiczek szydelkowych po 68 zł ekri i białe ale cudne i ponoc schodza zawsze i dostepne sa caly rok, mama zaszalala i kupila sobie potem zrobie fotki i wrzuce były jeszcze czarne ale nie tak efektowne jak te co kupiła ufff no to zdalam juz relacje bye

Grażyna - Czw 16 Lis, 2006 15:27

Ooooooo...niesamowite ceny, jestem pod wrażeniem.
mordka - Czw 16 Lis, 2006 15:31

Grażyna napisał/a:
Ooooooo...niesamowite ceny, jestem pod wrażeniem.

A to zle chyba ceny raczej dobre choc ja za rekawiczki wzielabym 100 zł

Oto te cudne rękawiczki:

To są białe:

A to ekri:

Grażyna - Czw 16 Lis, 2006 15:34

pokazuj, pokazuj........ceny dobre, ale jestem pod wrażeniem, że kupuja za nie jak "świeże bułeczki"
mordka - Czw 16 Lis, 2006 16:01

Grażyna napisał/a:
pokazuj, pokazuj........ceny dobre, ale jestem pod wrażeniem, że kupuja za nie jak "świeże bułeczki"

No i dobrze oby wiecej takich ludzi hihihi co kupuja jak swieze buleczki

Madzia - Czw 16 Lis, 2006 17:32

Oj, rzeczywiście, cudne te rękawiczki.
alienor - Pią 17 Lis, 2006 09:29

Ale super zakup