To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - Poznan

weraph - Pon 06 Lut, 2012 21:17

Izzi i Eli - moje drogie:) W lutym ubieglego miałysmy fuzję z wizazem, teraz fuzję z maranciakami? Co na to maranciaki? Co by wyjasnic, Izzi, Eli i ja znamy się z Craftladies.org;)
Paddington - Czw 09 Lut, 2012 10:57

Aiszko czy wczoraj wszystko doszło i czy nie przesadziłam z tym marudzeniem- znaczy z długością listy?
żabka - Czw 09 Lut, 2012 11:14

Kochaniutkie przypominam o zamówieniu z drewlandii, na informacje od was czekam do godz. 21 dnia dzisiejszego
Paddington - Czw 09 Lut, 2012 17:22

Dziewczyny- pomysł pierwsza klasa i w sam raz dla tych co igły i nitki się nie boją- zróbmy sobie wiewiórkę z rękawiczki Smile Link poniżej:

http://www.kciuk.pl/Zgubi...-drugiej-a30361

izetta - Czw 09 Lut, 2012 18:40

Paddington, wiewiórka cudowna Smile
żabka, drewlandia odpada Smile

to kiedy to nasze spotkanie? tym razem będę Smile

Paddington - Czw 09 Lut, 2012 20:59

Duma z tego mini dzieła tak mnie rozpiera że muszę Wam i tu pokazać

oczywiście wiecie że moją największą inspiracją, duchem i pomocną dłonią i w tym dziele była Weraph- kochana dziękuję i proszę o surową ocenę. Z resztą oceniajcie surowo wszystkie.
Całuję i czekam na spotkanie cmok

bogusia1255 - Czw 09 Lut, 2012 21:04

MISIU co tu surowo oceniać ŚLICZNE !!!!!!!!!!!!!!!!
justyna-80 - Czw 09 Lut, 2012 21:16

Witajcie kobietki Smile Jestem nowa i dopiero "raczkuję" na forum no i to jeszcze z pomocą Nuli za co dziękuję.
Na razie przyglądam się Waszym pracom z ogromną uwagą i podziwem. Ja dłubię na szydełku ale te cuda z igły i nitki też są dla mnie ciekawe. Chętnię dołączę do Waszego grona i wezmę udział w Waszym spotkaniu jeślidojdzie ono do skutku i nie będziecie miały nic przeciwko.
Pozdrawiam ciepło.
Justyna

Paddington - Pią 10 Lut, 2012 11:22

justyna-80, nie tylko nie będziemy miały nic przeciwko, ale będziemy się cieszyły, że jesteś. Zawsze miło poznać osobę zakręconą w tych samych tematach, podziwiać dzieła.
fakt, że na ostatnim spotkaniu było nas tyle, że mi na przykład nie udało się zamienić słowa ze wszystkimi, ale z pewnością nadrobię to następnym razem. Śledź wątek o terminie spotkania, z resztą Nulka zawsze jest rewelacyjnie poinformowana to w razie czego pewnie da znać Smile wesoło mi

nula - Pią 10 Lut, 2012 17:02

justyna-80, witaj ! idę na imprezę
widzę, że udało Ci się odezwać, tak jak napisała Paddington, - śledź wątek - tu wszystko uzgadniamy wesoło mi

Paddington, ja się nie dziwię, że Cię rozpiera hahahihi
ma prawo - kolczyki wyszły bombowo - mam nadzieję, że je jeszcze posiadasz i pokażesz na spotkaniu

no właśnie, to kiedy to spotkanie ??????
jakby nie było już mamy 10.02 !!!
a jakbyśmy chciały coś rezerwować to przecież nie na ostatnią chwilę ! kazanie
Tak się zastanawiam nad "Republiką róż" - z tego co się dowiedziałam, tam teraz w ogóle nie wolno palić więc nie powinno być problemu, że blokujemy jakąś salę ......

weraph - Pią 10 Lut, 2012 17:06

18! Postuluję za 18 lutym! TO BEDZIE JESZCZE W KARNAWALE:)
maranta - Pią 10 Lut, 2012 19:14

Dziewczynki, mam pytanie hmm

Tak sobie dziś patrzę na to nasze forum, od długiego już czasu denerwują mnie te damulki w topie forum, one miały być tylko tymczasowo, ale rysować nie potrafię, z netu już gotowych grafik sciągać nie chcę.

Myślałam o stworzeniu jakiejś graficzki, która byłaby symbolem naszego forum, rękodzieła, maranciaków.

Przeglądałam też fotki ze spotkań. Myślałam o kolażu z kilku naszych prac.

Kilka fotek ze spotkań wpadło mi w oko.

Moje pytanie - co o tym sądzicie i czy zainteresowane osoby - pięć osób plus ta, która zdjęcia wykonała - udzielą zgody na przeróbkę dwóch zdjęć i wykorzystanie ich w topie (u góry, w części tytułowej) naszego forum?

Myślę o tych dwóch fotkach -

Po przerobieniu lewa i prawa strona topu mogłaby tak wyglądać -

Marantę wetknęłam, bo ją lubię a poza tym jakoś tę naszą nazwę (tak na szybko kiedyś nadaną) chciałam pożenić z robótkami na siłę.

Myślę, że wśród nas jest wielu miłośników roślin, więc przeszkadzć nie powinna.

Jedyna kwestia - czy osoby widoczne na zdjęciach zgadzają się na przeróbkę i zamieszczenie tych zdjęć w topie.

Moim zdaniem wyglądacie milion razy lepiej niż obecne damulki a poza tym one się jakoś nudzą i w sumie nie mówią nic o nas i naszej pasji do rękodzieła.

hmm nie wiem

weraph - Pią 10 Lut, 2012 19:29

maranta, Mimo, że wygladam niewyjsciowo - zgadzam sie;)
Paddington - Sob 11 Lut, 2012 12:04

Maranto ja także się zgadzam ze wszytkim co napisałaś- ze zmianą damulek, z marantą (liściastą) i z wykorzystaniem mojej mordki na zdjęciu.
Tak ze swojej strony podpowiem (bo już kilka razy wyrażałam zgodę na wykorzystanie wizerunku- bo to tak fachowo się nazywa) że wszystkie osoby które wymieniłaś powinny napisać (każda oddzielnie) taką formułkę że wyraża swoją zgodę na publikację wizerunku przez autora strony maranciaki.pl bez żadnych ograniczeń co do natury ich wykorzystania (fotografie mogą być łączone z innymi fotografiami i elementami oraz mogą być przerabiane i modyfikowane), w tym także do celów promocyjno-reklamowych. I podpisać to nickiem z forum i imieniem i nazwiskiem. Dzięki temu nikt- ani osoby ze zdjęć + robiący zdjęcie ani Ty, Maranto, nie będzie miał w przyszłości problemów, gdyby ktoś coś kontrolował. Taką wiadomość można jako post umieścić lub wiadomość PW a Ty tylko zadbaj o to by była zapisana i już.
Bardzo podobają mi się te zmiany które proponujesz cool

Pozdrawiam

Jeśli o spotkanie chodzi to za tydzień mi pasuje i NULKA- kolczyków tych nie oddam, nie są idealne co zobaczysz na spotkaniu Smile

weraph - Sob 11 Lut, 2012 12:12

To ja otwieram listę, bo nie ma czasu:)

18.02, godzina 15.00 (gdzie? zaklepać salę na dole w RR?)

- weraph
- izziland
- paddington

Paddington - Sob 11 Lut, 2012 12:20

Weraph dzięki za wpisanie Smile
Ja ze swojej strony przekazuję informację dla zainteresowanych co w Poznaniu się dzieje-
http://www.facebook.com/p...0&type=1&ref=nf
Bitwa o Poznań. CO prawda mój M, tym razem w tym nie uczestniczy, ale jak by któraś z Was chciała zobaczyć coś innego to może spacer w niedzielę?

bogusia1255 - Sob 11 Lut, 2012 13:24

Maranta ja również wyrażam zgodę na wykorzystanie i przeróbkę zdjęć.
I dopisuję się do listy.

- weraph
- izziland
- paddington
- bogusia1255

nula - Sob 11 Lut, 2012 14:00

Paddington napisał/a:
kolczyków tych nie oddam,

ależ ja Ci ich wcale nie chcę zabierać - chciałam pomacać tylko !!!!! love
18. mi tez pasuje wesoło mi

- weraph
- izziland
- paddington
- bogusia1255
- nula

weraph napisał/a:
zaklepać salę na dole w RR?

na dole tzn. w piwnicy ? zawsze siedziałyśmy "na górze" zupełnie z tyłu przy oknie i moim zdaniem było tam zupełnie dobrze - okna duże - a teraz już coraz dłużej jasno....
na dole nigdy nie byłam i nie mam pojęcia jak tam z oświetleniem ?????

weraph - Sob 11 Lut, 2012 14:06

nula, na dole zawsze mowili ze mogą lapmę dostawić. Boję się po prostu ze góra bedzie nam za mała. Chyba, że zestawią stoły.
eli2 - Sob 11 Lut, 2012 16:31

Jeżeli mogę ,to chętnie też do Was dołączę

- weraph
- izziland
- paddington
- bogusia1255
- nula
- eli

saba52 - Sob 11 Lut, 2012 17:35

Raaaanyyyyy Juuuuuullllek!!!!!!
Czyżby tym razem mi pasowało??????
Małżon w domu,syn rano do pracy,młoda na popołudniu do pracy(przy okazjii można by ja zawieżć i wieczorem o 22 odebrać)Landryna na wakacjach u babci do niedzieli....
Tylko że w niedzielę ma 3 urodziny Landryna i trzeba coś przygotować.
Ale małymi literkami się wpisuję:)

weraph, Na górze spokojnie 20 osób się zmieści cmoknięcie

weraph - Sob 11 Lut, 2012 18:08

saba52, No to super;) W poniedziałek po zajęciach wlecę zaklepać miejsce. Ciesze się ze bedziesz:)

18/02, 15,00 REPUBLIKA RÓZ

- weraph
- izziland
- paddington
- bogusia1255
- nula
- eli
- saba52

nula - Sob 11 Lut, 2012 20:29

weraph, spokojnie, stoliki nam zestawią - nigdy nie było z tym problemów !!!
Jak się da to najlepiej zupełnie z tyłu - prosto od wejścia - tam nie będzie nam się nikt kręcił pod nogami wesoło mi

saba52, aż się boję cieszyć, żeby nie zapeszyć !!!
z wrażenia rymami zaczęłam gadać hahahihi
z urodzinami sobie spokojnie poradzisz - co to dla Ciebie !

justyna-80 - Sob 11 Lut, 2012 21:08

Dziękuję za miłe przyjęcie hurrraaa
Dziewczyny jeśli mogę to też chętnie pojawię się W Republice Róż napiszcie tylko choć kilka słów co trzeba ze sobą zabrać i jak wyglądają te spotkania bo nie chcę czuć się wyalienowana Wink

nula - Sob 11 Lut, 2012 21:37

justyna-80 napisał/a:
napiszcie tylko choć kilka słów co trzeba ze sobą zabrać

przede wszystkim dobry humor wesoło mi mile widziane coś do pokazania i pooglądania
a jeśli masz ochotę to również jakąś aktualną robótkę - jeżeli umiesz robić i jednocześnie rozmawiać, pić kawę, jeść ciacho i podziwiać dzieła koleżanek hahahihi - ja mam z tym zawsze kłopot i na ogół moja robótka leży bezczynnie, ale zawsze jakąś ze sobą zabieram rotfl
justyna-80 napisał/a:
i jak wyglądają te spotkania bo nie chcę czuć się wyalienowana

co tu dużo mówić - trzeba pooglądać zdjęcia z poprzednich spotkań - jest ich w tym temacie sporo wesoło mi