Nasze spotkania - Poznan
weraph - Sob 21 Sty, 2012 12:26
Moje kochane! Przypominam i pisze po prosbie.
Paddington - przypominam się o fioleczki z czerwona zakrętką.
Nula - jesli dobrze pamietam miałas na ostatnim spotkaniu stożki do aniołkow? Moge się o jeden taki uśmiechnąć?
Przypominajka:
Tematem spotkania bedą (z mojej strony) sznury tureckie, na życzenie dziewczyn:)
Należy zabrać:
- 1,2metra koralików nanizanych w sekwencji o takiej:
KULKA (max 5-6mm, najlepiej 3-4mm, szklana, metalowa) i koraliki na ciut wiecej niż wysokość kulki, małe, 2-3mm. np. KULKA, 5 koralików
lub
PATYCZEK (kreseczka, koralik rurka, max 5mm) i koraliki na ciut wiecej niż długość rurki.
- szydełko ok. 1mm.
Przykłady tu:
http://biser-master.ru/25-turok-5.html
To wystarczy na bransoletkę;) Robi się ją max 25 minut;) W razie pytan - piszcie:) Gdyby ktoś nie dysponował koralikami itp, napisz prosze PW to dogadamy kolorystykę:)
I druga przypominajka:
Moze już niektore z was wiedzą - moja mama zajmuje się zbieractwem róznych rzeczy na rózne cele. Aktualanie zbieramy:
- znaczki (zużyte, wycięte z 0,5cm marginesem z koperty lub pocztówki) - na studnie i pracę misyjną w Nigerii i Ugandzie
- skarpetki (nowe, dziecięce lub młodzieżowe, bez oznak szeroko pojmowanej kultury amerykanskiej czyli bez myszek miki itp) - dla biednych dzieci w Afganistanie, jest tam zima -20 stopni teraz.
- zerwane, stare różańce - dla potrzebujących modlitwy więźniów w Polsce.
Dziękuję za uwagę i do zobaczenia!
nula - Sob 21 Sty, 2012 12:56
| weraph napisał/a: | | jesli dobrze pamietam miałas na ostatnim spotkaniu stożki do aniołkow? Moge się o jeden taki uśmiechnąć? |
możesz
i mam dla Ciebie kilka znaczków - spróbuję jeszcze jakieś znaleźć
Uchomisia - Nie 22 Sty, 2012 18:53
| żabka napisał/a: | | Pamiętasz o mojej prośbie, a twojej pracy? |
Pamiętam i intensywnie myślę jak to ugryźć
żabka - Nie 22 Sty, 2012 22:17
| Uchomisia napisał/a: | | Pamiętam i intensywnie myślę jak to ugryźć Smile | - cieszy mnie to bardzo, po niedzieli postaram się poszukać czegoś w necie
nula - Pon 23 Sty, 2012 21:37
Melduję posłusznie, że serwetki są już u mnie - podzielone i posegregowane
Pewnie jutro dam Wam znać na PW ile której wyszło - bo jednak nie wszystkie, które wybrałyście były (ale na szczęście brakowało niewiele )
nami - Wto 24 Sty, 2012 12:28
Ja też będę na spotkaniu:) Mam nadzieję, że się nie rozłożę bo jakieś choróbsko mnie łapie. Pomysł z identyfikatorami świetny. Ja jeszcze nie wszystkie osoby kojarzę.
Widzę, że koraliki rządzą:) A robótkami na drutach i szydełkiem ktoś tu jeszcze jest zainteresowany. Mnie dzierganie ostatnio pochłonęło bez reszty:)
saba52 - Wto 24 Sty, 2012 13:35
Ja jeszcze w koraliki nie wpadłam
Dziergam
lamika88 - Wto 24 Sty, 2012 15:16
Ja na spotkaniu będę wyszywać xxx Ostatnio to mnie wciągnęło niesamowicie Ale jakby ktoś chciał się nauczyć frywolitkować, szydełkować lub robić na drutach to chętnie pomogę
bogusia1255 - Wto 24 Sty, 2012 17:19
Zdobyłam identyfikatory szkoda tylko że są zawieszane a nie przypinane zobaczcie czy się będą nadawać .
saba52 - Wto 24 Sty, 2012 20:09
bogusia1255, Jak to zdobyłaś?
Nie ważne że zawieszane ważne że są!!!
Znalazłam w Poznaniu takie miejsce
http://www.facebook.com/p...245771458811438
aiszka4 - Śro 25 Sty, 2012 07:14
Jest ktoś chętny (niecałe 3,50 za sztukę):
http://www.swiatkoralikow...oducts_id=12771
bogusia1255 - Śro 25 Sty, 2012 11:22
aiszka4 te 3,50 to za 1 okrągłe pudełeczko czy za 12 bo nie do końca łapię? jak za 12 to jestem chętna.
aklopotek - Śro 25 Sty, 2012 12:24
bardzo dobry pomysł z identyfikatorami, będę dopiero drugi raz i też jeszcze nie kojarzę wszystkich twarzy już przebieram nogami na sobotę
aklopotek - Śro 25 Sty, 2012 12:27
Dziewczyny, mega prośba - jakby któraś z Was mogła wziąć na spotkanie końcówki srebrne do węży 8,5 mm to chętnie odkupię:) być może kupi mi dziś Weraph, ale coś ostatnio w poznańskich sklepach krucho...będę baaardzo wdzięczna
Kasia A - Śro 25 Sty, 2012 12:59
| bogusia1255 napisał/a: | | aiszka4 te 3,50 to za 1 okrągłe pudełeczko czy za 12 bo nie do końca łapię? jak za 12 to jestem chętna. |
To jest cena za pudełko, w którego skład wchodzi 12 małych pojemniczków.
ABA - Śro 25 Sty, 2012 13:24
Kochane będę bardzo wdzięczna jak ktoś ze sobą wezmie kilka przynajmniej baranków i tych koncówek do sznurów tureckich do sprzedania. Ja w niewielkim miasteczku nie mam tych mozliwosci by kupić w sklepie tylko na allegro lub w internecie. Chętnie tez zobaczę, a może kupię kolczyki z kulek koralików. Może ktoś ze mna sie zechce wymienić na takie cudowności?
aiszka4 - Śro 25 Sty, 2012 14:03
| aklopotek napisał/a: | Dziewczyny, mega prośba - jakby któraś z Was mogła wziąć na spotkanie końcówki srebrne do węży 8,5 mm to chętnie odkupię:) być może kupi mi dziś Weraph, ale coś ostatnio w poznańskich sklepach krucho...będę baaardzo wdzięczna  |
Takie:
http://www.swiatkoralikow...oducts_id=12316
Ile?
aklopotek - Śro 25 Sty, 2012 14:51
potrzebuję przynajmniej 4 dobra duszo, o takie właśnie chodzi:) ale chętnie wezmę więcej
weraph - Śro 25 Sty, 2012 14:51
ABA, napisałam ci PWszkę.
bean - Śro 25 Sty, 2012 15:25
To koło mnie dzięki za linka, może wreszcie zmobilizuję się do szycia
Paddington - Śro 25 Sty, 2012 17:06
Troszkę mnie w temacie nie było i jakie nowości Identyfikatory to fajny pomysł.
Czy miejsce spotkania ulega zmianie czy to nadal cafe misja? Bo widzę, że są nowe pomysły a ja musze być dobrze zorientowana, żeby nie dać plamy przy odbiorze naszych Gości w Poznaniu
weraph, Kochanie ja pamiętam o fioleczkach, ale nie ma mnie teraz w pracy- dlatego w domu dysponuję tylko tymi mnijeszymi fiolkami, ale mam też mini słoiczki i jeszcze takie większe- z myślą o Tobie je zabiorę może coś się przyda.
CO do szura tureckiego to jestem chętna- jak zawsze nie pomyślałam wcześniej więc w domu coś wykombinuję z tym nanizaniem koralików.
Do zobaczenia i bardzo się cieszę na spotkanie.
Uchomisia - Śro 25 Sty, 2012 17:17
| Paddington napisał/a: | | Czy miejsce spotkania ulega zmianie czy to nadal cafe misja? |
Mamy zarezerwowane miejsca w Cafe Misja od 15
ABA - Śro 25 Sty, 2012 19:36
Kochane mozna dowiedziec sie przy jakiej ulicy znajduje sie ta kawiarenka? Chciałabym zlokalizowac odległośc od mojej kuzynki. Może to niedaleko?
nula - Śro 25 Sty, 2012 19:45
aiszka4, to dla mnie też jeden taki zestaw pudełeczek
identyfikatory świetne
jak któraś jeszcze chce stożki to pisać - zobaczę ile jeszcze mam na zbyciu
weraph - Śro 25 Sty, 2012 19:50
ABA, Kawiarenka jest na placu kolegiackim, w Farze praktycznie:)
|
|
|