To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

Anonymous - Sob 26 Mar, 2011 13:51

ciapara, Bluzeczka-sweterek super. cmoknięcie brawo cmoknięcie I kolorek też super. brawo kwiatek dla ciebie brawo Aż Ci zazdroszczę cmoknięcie
kabyr - Sob 26 Mar, 2011 15:33

ciapara, fantastyczny wyszedł.
wiesia-kal - Sob 26 Mar, 2011 15:34

ciapara bardzo ładny sweterek. brawo brawo Też zastanawiam się nad tym wykuszem, ale powiedz mi czy dla ułatwienia nie można robić pilsy od razu od góry? Nigdy nie robiłam od góry i wogóle się nie orientuję.
gosias - Sob 26 Mar, 2011 17:03

Aga Smile ekstra cool cool cool brawo brawo brawo
Violetta21 - Sob 26 Mar, 2011 17:10

i wyszedł bardzo ładny cool brawo
ciapara - Sob 26 Mar, 2011 17:21

danuta_50, langra, kabyr, wiesia-kal, gosias, Violetta21, bardzo sie ciesze ze Wam sie moja wariacja podoba Smile
wiesia-kal, sluchaj zalezy jaka plise chcesz robic... w oryginale wykusza plisa jest robiona oczkami lewymi... i tez dorabiana ... nabieranymi oczkami...czyli nie doszywa sie. Moja plisa jest robiona sciagaczem jesli nabierany bylby od razu nie bylby to sciagacz w poprzek... a taki efekt chcialam uzyskac.
langra, nie zazdrosc, bierz druty i rób bo naprawde robi sie te wykusze błyskawicznie.
Ja sie zastanawiam nad wersja sweterka z dzialu on line żakiecik Juliet... mam fajna brazowa gruba bawelne i sadze ze fajny by wyszedl...
Teraz juz mam na drutach rekawiczki z zamowienia wymiankowego od Orchidea jak trzasne 2 zamowione pary... to chyba sie wezme za ten sweterek... albo za chuste Gosiasalbo za jedno i drugie znajac mnie puknąć się puknąć się

stonesik - Sob 26 Mar, 2011 17:42

ciapara, Wykuszowa wariacja jest naprawdę śliczna! brawo Nie dorosłam jeszcze do tego, ale w planach mam i wykusza i julietkę- podobnie jak Ty wesoło mi I proszę mi się tu katarem i dietkami nie tłumaczyć, tylko prezentować cudne dzieła jak należy kazanie Z tego co pamiętam, to przed ostatnią prezentacją facjaty, też jakieś opory miałaś-dla większości z nas zupełnie niezrozumiałe puknąć się Kobiety to chyba już tak stworzone, ładne i utalentowane(!!!) a zakompleksione jak siedem nieszczęść....a ja to wcale w tym względzie lepsza nie jestem
ciapara - Sob 26 Mar, 2011 17:46

No dobrze no dobrze cmoknięcie obiecuje ze pokaze ale jak troszke dojde do siebie i w plenerze przy naturalnym swietle, bo kolorek jest przesłodki a w sztucznym swietle nie wyjdzie ładnie. Poza tym... suwak nieaktualny wiec opory jak najbardziej uzasadnione...eh...
aneby - Sob 26 Mar, 2011 21:13

Super sweterek cool brawo
marysia54 - Sob 26 Mar, 2011 22:57

Śliczny wykusz i super ażurek cool cool cool cool uklon uklon uklon uklon
iwona150 - Nie 27 Mar, 2011 06:53

Rewelacja brawo
ciapara - Pon 28 Mar, 2011 08:16

aneby, marysia54, iwona150, dziekuje bardzo mi miło ze wykusz sie w wydłużonej wersji podoba Smile
Nie wiem co jest w tych wykuszach ale robie teraz cos innego a do nowego wykusza az mnie rece swieżbia i włóczka kusi....

kabyr - Pon 28 Mar, 2011 16:08

ciapara napisał/a:
aneby, marysia54, iwona150, dziekuje bardzo mi miło ze wykusz sie w wydłużonej wersji podoba Smile
Nie wiem co jest w tych wykuszach ale robie teraz cos innego a do nowego wykusza az mnie rece swieżbia i włóczka kusi....

Aga nie przejmuj się. cmoknięcie
Ja też robię następny.
Pytasz co jest takiego w tych wykuszach otóż najważniejsze, że bardzo ładnie leżą na sylwetce
a poza tym szybko się je robi
i najważniejsze NIE TRZEBA ZSZYWAĆ

misia0808 - Pon 28 Mar, 2011 19:30

Wszystko co robisz jest super! Wykuszowy sweterek w Twojej wersji bardzo mi się podoba brawo brawo brawo
żabka - Wto 29 Mar, 2011 08:38

Fajniutki sweterek cool cool cool
ciapara - Wto 29 Mar, 2011 09:40

kabyr, misia0808, żabka, bardzo mi miło ze Wam sie podoba.
Włóczka z wymianki z Madzią zupełnie nie nadawała sie na szydełko ... na druty w sumie tez byla trudna bo robiły się wirki i jak sie je prostowalo czy przesuwało... pękał oplot lureksowy i kawalek trzeba bylo robic bez lureksu i tak dalej i tak dalej. Ale cierpliwie robilam bo kolor bardzo mi się podobał taki cukierkowy pudrowy róż bardzo delikatny Smile
misia0808, ciesze sie ze moja wersja Ci sie podoba. Przymierz sie do wykusza fajnie sie go robi. Wiem że jestes drutujaca Smile

Kręciołek - Wto 29 Mar, 2011 09:58

Ciapara przepiękny jest ten sweterek.
Dlaczego ja nie mam więcje czasu i umiejętności drutowych? placzek

Jarka - Wto 29 Mar, 2011 10:05

misia0808 napisał/a:
Wykuszowy sweterek w Twojej wersji bardzo mi się podoba
, ale chyba bardziej będzie mi się podobał na modelce cool cool cool , Aga ja też robię drugie podejście do dietki, ale teraz coś nie mam takiego samozaparcia jak wtedy. wściekły
Beata T - Wto 29 Mar, 2011 10:15

śliczny sweterek brawo brawo brawo
to jak wydobrzejesz mam cichutką nadzieję że będą foteczki na ludziu

ciapara - Wto 29 Mar, 2011 15:13

Kręciołek, Jarka, Beata T, dziekuje nawet nie wiecie jaka to frajda coś skonczyc i wiedziec jeszcze że innym się podoba.
Jarka, mam to samo zupełne zero do zaparcia sie.. moze to dlatego ze dochodze do siebie... organizm wykonczony po chorobie...nie moze spiąć się do wyrzeczeń... moze ta wiosna mnie natchnie... niedlugo moje urodziny i zawsze wtedy więcej sił mam do różnych rzeczy ...Smile

anle - Wto 29 Mar, 2011 17:44

ciapara napisał/a:
nawet nie wiecie jaka to frajda coś skonczyc i wiedziec jeszcze że innym się podoba.

wiemy, wiemy hahahihi hahahihi hahahihi

buziaczek - Wto 29 Mar, 2011 17:51

bardzo ładny swetr stworzyłaś brawo
gosias - Wto 29 Mar, 2011 19:35

A ja czekam na fotkę Agi w tym sweterku Smile
Elżbieta P. - Pią 01 Kwi, 2011 19:53

Aga, wykusz wyszedł Ci rewelacyjnie brawo
ciapara - Sob 02 Kwi, 2011 18:00

buziaczek, Elżbieta P., dziekuje Smile
gosias, aktualnie zdjecie z Aga w sweterku niemozliwe do zrealizowania. Powód? Modelka się za przeproszeniem znarowiła. Fotograf zestresowany egzaminem do szkoly. A mąż... z powodu choroby... do niczego sie nie nadaje .
Aktualnie mam jedna prace wymiankowa prywatna skonczona ale pokazac nie moge. Druga na drutach. Trzecia na szydełku... a turkusowa włóczka mnie woła... wiec nie wiem czy i z niej czegos nie zaczne.
Poza tym zaraz musze rozstawic maszyne do szycia i dopasowac córce 3 pary spodni. Tak wiec dzisiaj za duzo nie podrutuję Smile