To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH

kasia_1971 - Pon 18 Wrz, 2006 20:21

Ja rozumiem tylko kobieta jest zmienną
Mira - Czw 05 Paź, 2006 10:17

Grażyna napisał/a:
Ja mam zamowienie na koszyczki (takie [url=http://images2.fotos...nam.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images3.fotos...53m.jpg]Obrazek[/URL]
i tez mam dylemat, bo nie wiem jak robocizne łącznie z nitką wycenic. Myslę o 15 zł. a wy jak sądzicie?

Ja myślę,że 15 zł nie jest ceną,która odda włożoną pracę,ale za więcej nikt nie kupi.A koszyczki super!! Czy mogę uśmiechnąć się o schemat tego białego koszyczka na :
miki185@onet.pl z góry dziękuje love

Pani Mama - Czw 05 Paź, 2006 10:21

ja za 15 z nitką jeszcze bym nie sprzedala sami niech sobie robia za tyle musimy siebie cenic troszke nie chce niech nie kupuje nauczy sie a potem pogadamy ja tak uwazam cmok cmok
kuela - Czw 05 Paź, 2006 12:55

czy odpowiadałyście na post o kupnie szydełkowych bibelotów?
Pani Mama - Czw 05 Paź, 2006 13:09

kuela o koszyczkach cmok
magdalena - Pią 06 Paź, 2006 10:57

Dziewczyny zobaczcie za jaka cenę stoi spódnica VS na allegro:
http://www.allegro.pl/ite...ecret_r_38.html

Mao - Pią 06 Paź, 2006 14:29

i na pewno nie będzie chętnych kazanie już te ciuchy kiedyś podglądałam
pika15 - Sob 07 Paź, 2006 10:33

magdalena, tak tylko ta spódniczka prawdopodobnie jest z metką jak inne rzeczy tej allegrowiczki.
Lacrima - Sob 07 Paź, 2006 11:20

Ostatnio byłam w butiku i sweterek zrobiony bardzo prostym wzorkiem nic specjalnego kosztował 350zł wydaje mi się że za taką spódnice to chyba nie jest za drogo materiał plus robocizna
Pani Mama - Sob 07 Paź, 2006 12:51

albo chiny cmok
szydeleczko - Nie 08 Paź, 2006 11:41

ja takze podejrzewam ze to robione w Chinach z tych stron jest wiele rzeczy do sprzedazy u nas i w cenie tak niskiej ze nawet na dobre nici nie wystarcza , znajoma w Bialymstoku chciala kupic sukienke dla 1,5 rocznej coreczki i wiecie w jakiej cenie 150 zł - nie widzialam tej sukienki ale mysle ze takze z Chin
Ple Ple - Wto 10 Paź, 2006 23:17

Zobaczcie na to i na cenę
http://www.allegro.pl/ite...a_szydelko.html
straszne puknąć się

pika15 - Śro 11 Paź, 2006 08:33

Ple Ple, ale to jest wystawione do licytacji kto da więcej i napewno za te pieniądze nie pójdzie. puknąć się puknąć się puknąć się
słoneczko - Śro 11 Paź, 2006 09:12

jeśli wogóle ktoś kupi - a jak już to za taką cenę Sad, ja już śledziłam kiedyś na allegro licytacje z robótkami - zwłaszcza serwetkami i bardzo dużo nie ma żadnego zainteresowania, chociaż za taniochę wystawione Sad a szkoda, bo niektóre są naprawdę piękne - nikt nie docenia tej pracy i każdy za grosze chce kupić, a gdzie się ma zwrócić koszt materiału ??? tragiczne!
Ple Ple - Śro 11 Paź, 2006 17:13

pika15 napisał/a:
Ple Ple, ale to jest wystawione do licytacji kto da więcej i napewno za te pieniądze nie pójdzie.

Widzę, że to licytacja -a le nie ma cenuy minimalnej, czyli jest szansa,ze pojdzie za tę cenę właśnie

pika15 - Śro 11 Paź, 2006 20:00

Ple Ple, racja bye
Penelopa - Wto 17 Paź, 2006 18:22

Jakiś czas temu chciałam też sprzedawać na Allegro..Owszem..oglądano moje wyroby ale nic nie sprzedałam..Zapytałam jedna z allegrowiczek jak ona to robi że np. obrus 1.80/2.50 sprzedaje za banalną cenę 80zl!!! puknąć się Gdzie nici na taki obrus kosztowałyby więcej..I wiecie co mi odpisała? Że są to chińskie wyroby, a tam pracownicy robią te rzeczy za stawkę godzinową..aLE WEŹCIE POD UWAGĘ ŻE TRZEBA DUZO NICI, TRZEBA ZAPŁACIĆ PRACOWNIKOWI, I PRZYWIEŹĆ DO POLSKI..Bez komentarza...To przykre jest..
szydeleczko - Czw 19 Paź, 2006 13:09

podobnie jak ja w ubieglym roku robilam duzo fajnych i ciekawych serwetek, firanek i bieżniki - zrobilam je i postanowilam odzyskac pieniądze chocby za nici firanki z pawiem wydalam ok 10 zł na włoczke serwetkowa i nawet za 10 zł bez robocizny nie poszla, nie wiem czy taniej by poszla byla ok 60 cm na 90 cm na okienko w miodowym kolorze mam jej fotke jeszcze w zasobach - oddalam tesciowej ma piekny biezniczek do kuchni, ostatnio tez zobaczylam na bazarze szale wykonane szydelkiem nie wiem z jakiej włoczki napewno nie bawełnianej za 25 zł w róznych kolorach sredniej wielkosci - moda poprzedniego sezonu zarzucane na kurtke
szok ale coz mnie wciagnelo szydelko i robie rozne rzeczy moze kiedys sprzedam a jak nie wykorzystam na prezent - uwazam ze wspaniale jest otrzymac cos takiego, ale oczywiscie sa rożne gusta i gusciki. pozdrawiam

ostatek7 - Pon 30 Paź, 2006 12:56

Sprzedałam Hiję (patrz: ozdoby świąteczne - aniołki). wściekły Czuję się jak zdrajca Exclamation
Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że byłam molestowana:
a) wizualnie - machali mi przed oczami banknotem intesywnie niebieskim, przykro mi
b) werbalnie - anielka ma być prezentem dla noworodka. przykro mi przykro mi
Może zamiast marudzić bez sensu, że oddałam kawałek serca za zadrukowany papierek powinnam udać się do sklepiku po nowe nitki i przystąpić do nastęnego plątania Question Exclamation

Halkuk - Pon 30 Paź, 2006 13:21

Ostatek jasne że tak ! Do sklepiku po niteczki i do dzieła ! uklon Bo my tu czekamy na Twoje kolejne arcydzieła pax radocha
ewcia - Pon 30 Paź, 2006 13:37

a powiedzcie mi po ile sprzedajecie gwiazdki robione na szydełku ? takie jak te na przykład

http://ewel.multiply.com/photos/album/36

moslamawe - Wto 31 Paź, 2006 22:44

Ostatku a zjakiej Ty niteczki robisz i jakim szydełkiem?
Violetta21 - Śro 01 Lis, 2006 12:53
Temat postu: CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH
Ostatku otrzyj łezki Smile i pomyśl sobie że Twój Aniołek będzie czuwał nad takim maleństwem wesoło mi a każdemu jest potrzebny Anioł Stróż cool
ostatek7 - Pią 03 Lis, 2006 12:35

moslamawe napisał/a:
Ostatku a z jakiej Ty niteczki robisz i jakim szydełkiem?

Talia 30. Takie troszkę grubsze nici do szycia (np. do szycia dżinsu są za cienkie); cieńsze od bawełnianej "10". Są w sklepie "U Wojtka", 1.000 mb na szpulce - full wypas. Na razie trafiłam na trzy kolory: biały, żółty i chabrowy. Czwarty kolor był brzydko szary, ale nie tracę nadziei, że łódzka Ariadna pomyśli o rozszerzeniu kolorystyki.
Szydełko TULIP 0,9 lub IMRA 1,00 ewent. 0,75. To ostatnie jest odrobinę za cienkie do robótki; dobre do obróbek. cool radocha

sylwia12 - Pią 03 Lis, 2006 13:29

Powiem tak koszyczki są śliczne.Każdy chciałby za nie zapłacić marne grosze.Nikt nie liczy ile kosztuja potrzebne materiały i włożona praca.Pozdrawiam.