To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Różne robótki Joli

skohen - Sob 03 Paź, 2020 12:21

Basiu, idąc "za ciosem", kupiłam kokonek akryl i robię sukienkę. Zobaczymy, co mi wyjdzie, bo nigdy nie robiłam sukienki. To będzie trzecia Gwiazda Wschodu, a potem muszę wymyślić inny wzorek.
kabyr - Sob 03 Paź, 2020 13:56

Jolu sukienka to nic innego jak dłuższa bluzka. Trzymam kciuki.
skohen - Sob 03 Paź, 2020 19:08

Dzięki, mam taką nadzieję. Wydaje mi się, że z "gwiazdą" nie będzie problemu. Jakby co, to wiem, kogo prosić o pomoc.
siebusania - Nie 04 Paź, 2020 08:30

skohen, na pewno dasz rade ja robiłam dla córki z rozszerzaną czescia spódnicy. Wzór nie jest trudny. Pochwal sie w wątku gwiazdy
skohen - Nie 04 Paź, 2020 13:32

Siebusania, chwalić się w trzech miejscach to by była przesada. Wstawiłam w wątku "chwalimy się" - bluzeczki i w swojej galerii, to wystarczy. Dla mnie "wspólne dzierganie", to jednak coś innego. Ja z dziewczynami nie robiłam, a jedynie podglądałam wzorki.
siebusania - Pon 05 Paź, 2020 17:18

skohen, zadna przesada tam jest typowo wątek do tego wzoru. Ja dolączałam dużo później niż inni robili ale dużo rad dostałam
skohen - Nie 18 Paź, 2020 17:36

Skończyłam sukienkę. Zdjęcie, jak zwykle nie oddaje koloru. Sukienka jest troszkę jaśniejsza niż na zdjęciu. Prezentuję na wieszaku, bo, póki co nie mam nic, co mogłabym włożyć pod sukienkę.

nula - Nie 18 Paź, 2020 21:02

o kurcze, aż się cofnęłam, żeby zobaczyć kiedy pisałaś , że kupiłaś włóczkę na sukienkę !!!! wesoło mi I już się chwalisz gotową ????
To ile ją robiłaś ? 2 tygodnie czy 3 ? hmm
Normalnie padłam z wrażenia - nie dość , że tempo ekspresowe to w dodatku śliczna
Wielkie brawo brawo brawo

skohen - Nie 18 Paź, 2020 22:57

No cóż, Nula, tym razem dosyć długo czekałam na włóczkę. Najpierw chciałam skończyć chustę, na którą zabrakło mi włóczki, potem zaczęłam sukienkę. Robiłam ją dokładnie tydzień, ale to przecież wcale nie tak krótko. Mąż mówi, że ma idealną długość, ale ja czułabym się w niej lepiej, gdyby była trochę dłuższa. Chyba trochę dorobię. Bardzo dziękuję za miłe słowa.
Haniaga - Pon 19 Paź, 2020 09:17

Bardzo ładna sukienka w ciekawym kolorze. uklon
kabyr - Pon 19 Paź, 2020 09:22

Jolu i pomyśleć że jeszcze nie tak dawno zastanawiałaś się jak zrobić bluzkę tym wzorem.😀
Poszłaś za ciosem. Pięknie prezentuje się sukienka. Ja jeszcze nie mam tym wzorem ale mam kordonek i kto wie czy nie dorobię dołu do bluzki którą nie dawno robiłam. hurrraaa

marysia54 - Pon 19 Paź, 2020 12:27

Jolu, sukienka śliczna zrobiona w zawrotnym tempie
brawo cool
Ciekawa jestem ile wyszło włóczki, pewnie sporo bo niestety
szydełkowe prace są bardziej włóczkożerne niż druciane.

skohen - Pon 19 Paź, 2020 13:20

Marysiu, zamówiłam 1750 m /350 g/, bo chciałam robić bluzkę. Potem zdecydowałam, że będę robić sukienkę. Zamówiłam taką samą ilość - 1750 m. Chciałam, żeby zostało mi do kupionego wcześniej granatu. Okazało się, że z tego drugiego motka zostało mi równo 200 gram, czyli zużyłam 350 + 150. Jak na sukienkę, to myślę, że nie tak dużo.

Bardzo dziękuję za pochwały. Dzięki Waszej, dziewczyny mobilizacji nigdy by ta sukienka nie powstała.

nula - Pon 19 Paź, 2020 19:54

skohen napisał/a:
Robiłam ją dokładnie tydzień, ale to przecież wcale nie tak krótko.

że co proszę ? sukienka w tydzień to nie tak krótko ????
no to ja już nic nie mówię, tylko chylę czoła uklon uklon

skohen - Pon 19 Paź, 2020 21:45

Przyznaję, że każdą chwilę wykorzystywałam na zrobienie tej sukienki. W obecnej sytuacji, kiedy siedzę w domu i wychodzę tylko wtedy kiedy muszę, to czasu mogłam poświecić sporo. Poza tym ten wzorek jest bardzo wdzięczny, szybko się go robi. Z innym wzorem na pewno byłoby dłużej.
siebusania - Wto 20 Paź, 2020 10:13

skohen, piękna tydzien na taką sukienke to króciutko ja robiłam dłuzej dla córki
skohen - Sob 31 Paź, 2020 13:38

Granatowa tunika

siebusania - Pon 02 Lis, 2020 21:49

skohen, przepiękna, świetny wzór
nula - Śro 04 Lis, 2020 07:04

ale super !
śliczna jest brawo brawo

skohen - Śro 04 Lis, 2020 11:43

Cieszę się, że się podoba, dziękuję za miłe słowa.
marysia54 - Śro 04 Lis, 2020 15:06

Jolu, tunika śliczna i bardzo ładny wzór.
brawo uklon

kabyr - Czw 05 Lis, 2020 10:06

Jolu bardzo ładna tunika.
Marysia i Ty zrobiłyście no to ja jednak muszę się zmobilizować. cool

Haniaga - Czw 05 Lis, 2020 19:03

Śliczna tunika. brawo
Podziwiam tempo powstawania Twoich prac. uklon

Salem - Czw 05 Lis, 2020 19:20

Piękna tunika.A tempo pacy powala. Ja swoją tuniczkę dłubię od maja i końca nie widać. brawo
skohen - Czw 05 Lis, 2020 21:48

Bardzo dziękuję za miłe komentarze. Co do tempa mojej pracy to cóż, jak się siedzi w domu, to czymś trzeba zająć ręce. Dla mnie robótki są najlepszą odskocznią od obecnej sytuacji.