Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH
maranta - Sob 23 Kwi, 2016 19:48
| vichta napisał/a: | | Licytacje zaczynają się od bardzo niskich stawek. |
Nie wiem jak jest w tej chwili, bo wieki niczego nie wystawiałam, ale kiedyś korzystałam z różnych opcji sprzedaży uszkodzonego sprzętu.
Nieraz dawałam licytację od iluś tam zł.
Nieraz licytację od 1 zł, ale ukrytą minimalną ustawiałam np. na 50 zł.
W tym wypadku chyba jednak nie ma ukrytej minimalnej. Tak czy siak jej sprawa za ile i dlaczego sprzedaje. Jedno jest pewne, sama tego raczej nie robiła.
elcja27 - Sob 23 Kwi, 2016 21:08
maranta, ma rację, przejrzałam jej ofertę i coś mi piknęło - 2 z tych obrusów znalazłam w starym katalogu z fabryki w Wisaniu. Część z tego to robota maszynowa, a reszta pochodzi pewnie ze spadku po kimś. Co nie zmienia faktu, że na allegro można rękodzieło kupić za grosze.....
zabka611 - Nie 24 Kwi, 2016 11:03
Dostałam szoku
AlaJ - Nie 24 Kwi, 2016 11:48
Podobnie jak maranta i elcja27 podejrzewam, że jest to wyprzedaż spadku po kimś (są tam rzeczy używane i fabryczne) i stąd te ceny z Księżyca, co jednak dobrze "nie robi" rękodziełu.
Z drugiej strony ten "ktoś" mógłby to wszystko wyrzucić na śmietnik.
maranta - Nie 24 Kwi, 2016 11:59
| AlaJ napisał/a: | | co jednak dobrze "nie robi" rękodziełu |
Zgadzam się w 100%. Klient zobaczy - można tanio, to będzie się dziwił później dlaczego u kogoś innego jest drożej.
| AlaJ napisał/a: | | Z drugiej strony ten "ktoś" mógłby to wszystko wyrzucić na śmietnik. |
Ponieważ to należy do ktosia, to ten ktoś ma prawo wyrzucić, oddać, sprzedać za 1 zł, lub windować cenę.
To sprawa ktosia.
Ktoś może potrzebować grosza, a sprzedajac drożej, może nie sprzedać niczego, a tak przynajmniej dostanie parę groszy za coś, co ma, a do niczego mu się to nie przyda.
Dobrze, że sprzedaje i dobrze, że choć parę groszy zarobi. Mnie to ani ziębi ani grzeje, ale faktycznie klientów psuje.
Trudno.
Nie mnie oceniać
siebusania - Sob 06 Sie, 2016 12:59
na ile moge wycenic takiego misia?
Material na niego to okolo 10 zl mnie kosztowal. Godzin nie wiem ile robilam bo to w wolnej chwili. Mis ma 32-33 cm wysokosci
|
|
|