To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - Poznan

nula - Pią 11 Lis, 2011 22:17

Ja też uważam, że ogólny drobiazg wesoło mi
i też, tak jak żabka nie robię nic z koralików hahahihi
a nawet jeżeli będą "wędrujące węże" to też będzie fajnie jęzorek

Paddington - Sob 12 Lis, 2011 18:27

dziękuję za upewnienie, bo wiecie jak to jest... sobie miś zacznie coś dłubać a potem wpada do łębka coś takiego, że może wszyscy świątecznie działają a ja nie... Teraz już jestem spokojna,
Ściskam mocno
Do zobaczenia

izetta - Nie 13 Lis, 2011 16:05

A ja robię świąteczny drobiazg Smile
saba52 - Nie 13 Lis, 2011 18:24

Cześć dziewczyny!

Za cwile będę wyć do księżyca oooo!!!!!!!!
No bo nie wiem czy mi sie uda dojechać!!!!
Mąż jeszcze nie ma rozpiski pracy na grudzień,młodzi do szkoły jadą
A ja mam Landrynę przecież!I psa!!!!

I co ja mam biedna zrobić?No co???

nula - Pon 14 Lis, 2011 07:25

saba52, no nie !!! placzek placzek placzek
to jak ja mam Ci dostarczyć Twoją włóczkę ??????
Mogłabym Ci wysłać, ale
1. to będzie wielka i ciężka paka więc nie wiem ile by trzeba zapłacić hmm
2. JA CIĘ CHCĘ W KOŃCU ZOBACZYĆ !!!!

saba52 - Pon 14 Lis, 2011 10:28

nula, Będę kombinowała!!!!

Byle małżon nie miał dyżuru!Powiem mu już dzisiaj żeby 3 go nie wpisywali!
A na którą planujecie spotkanie?
Bo tak sobie pomyślałam jak młodzi sa do ok 17 w szkole to choć na chwilę bym zajrzała!
Landrynę bym wtedy mogła zabrać i młodych ze szkoły odebrać:)

Paddington - Pon 14 Lis, 2011 11:57

saba52, a nie można by jakoś zorganizwać Twojego przyjazdu? jak mogę pomóc? może byś gdzieś dojechała i ja cię odbiorę... no nie wiem jak by to - zastanów się na spokojnie może się uda?
saba52 - Pon 14 Lis, 2011 12:07

Paddington,Dziękuję cmoknięcie Ale chyba ni jak to się nie da:(

najgorzej jest wyjechać z tej mojej dziury!!!!!Od Szamotuł to już jakis pociąg bym złapała.
Powrót tez kiepski.Pociąg do Szamotuł a do mnie jeszcze 12 km!

No i jak sama w domu to psa nie mogę zostawić no i małą 2,5 letnią Wiktorią się zająć!

nula - Nie 20 Lis, 2011 20:00

Dziewczynki !
Nie chciałaby któraś czegoś z http://www.korallo.pl/ ?
Od 49 zł. jest darmowa dostawa - ale tyle nie zamówię !
wiem, że 30.11 też będzie za darmo niezależnie od kwoty zamówienia, ale potrzebuję pilnie coś na już !
A w ogóle do 23.11 jest 30 % rabatu na kamienie, szkło weneckie i perły.....
Skusi się któraś ?

Jeżeli tak, to proszę na PW zamówienie do jutra wieczora, ew. do wtorku - tak do godz. 17 - tej.

weraph - Nie 20 Lis, 2011 20:46

nula, ja mam tam 10% rabatu na stałe;) Jutro zobacze co tam mają, z resztą Korallo bierze u dział w DDD - http://dziendarmowejdostawy.pl/ - moze poczekasz kilka dni?
nula - Nie 20 Lis, 2011 21:05

weraph, wiem, że bierze, ale boję się, że :
1. potem będzie trzeba czekać na przesyłkę długo, bo pewnie będą zawaleni zamówieniami
2. jak znam życie to połowy tego co bym chciała już nie będzie w tym dniu....

Myślałam, że jakby ktoś też coś stamtąd chciał to można by już teraz zamówić i też byłoby za darmo.
Kusi mnie ten 30 % rabat na kamienie, a właśnie szybko potrzebuję hematytu, a tam mają takie jakie chcę i to za grosze, jak potem ich nie będzie to się wścieknę !!!!

Paddington - Pon 21 Lis, 2011 10:52

nula, ja odpadam bo ostatnio znowu sobie pokupowałam koraliki... z kasą krucho
bogusia1255 - Śro 23 Lis, 2011 17:07

Weraph pytanie do Ciebie w związku z spotkaniem 3/12 czy do oplatania tych kulek potrzeba jakieś kulki do środka jeżeli tak to jakie najlepiej ? czy dostanę coś takiego w empiku a jeżeli nie to gdzie się zaopatrzyć żebym zdążyła i co jeszcze jest potrzebne jakie koraliki? nici,żyłka ?
weraph - Śro 23 Lis, 2011 18:57

bogusia1255, Skoro poruszyłas temat to potrzebne są:
- kulki drewniane/szklane/plastikowe - ok. 10mm
- igłę (a najlepiej dwie) do koralików.
- koraliki (najlepiej toho 11/0, bo wiem z nich wyjdzie) ale moge być inne ok. 2-2,4mm, chyba, że komus te rozmiary nie leżą i woli wieksze to niech weżmie a cos się wymyśli. Jeden kolor wystarczy, dużo nie trzeba, ze 3-4gramy.
- matę do koralików (kawałek filcu ewentualnie).
- zyłka ok. 0,2mm (moze byc 0,1Cool

Ew. szpilki/bigle/itp co by pomontowac kolczyki.

Chyba wszo:)

izetta - Czw 24 Lis, 2011 10:00

weraph, ja przydreptam z tą kameą, co mam do niej przynieść oprócz koralików, nitki i igły?
weraph - Czw 24 Lis, 2011 10:09

izetta, A chcesz ją obhaftować czy opleść? Jesli obhaftowac - potrzebujesz kawałka zbitego filcu z arkusza lub innego podkładu, kleju (aby przykleić kameę do podkładu, mozesz to zrobić już w domu). W obu przypadkach - potrzebujesz jeszcze maty do rękodzieła czy czegoś z czego koraliki nie bedą uciekały.
izetta - Czw 24 Lis, 2011 10:17

Chyba opleśc, nie wiem. podobała mi się ta twoja jasna z różą. tak bym chciała zrobić
Paddington - Czw 24 Lis, 2011 11:44

weraph, Nasz Mistrzu i Doradco uklon widzę, ze szykuje się bardzo aktywne spotkanie Smile Też sobie poprzynoszę do robienia i będę Was podpatrywać wesoło mi
Ja mam w związku ze spotkaniem do Was pytanko-o której Tego samego dnia idę opłakiwać staropanieństwo pewnej kobiety i dlatego muszę sobie grafik dnia ułożyć.
Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia cmoknięcie

alszka - Czw 24 Lis, 2011 12:20

weraph - a czy ja również mogę się dołączyć do pobierających nauki od mistrzyni? Mogłabym sobie przycupnąć gdzieś z boczku i próbować koralikować sobie po cichutku uklon uklon uklon Potrzebne rzeczy wszystkie mam, a baaaaaardzo lubię nowości, błyskotki i koraliki, a najlepiej wszystko w jednym wesoło mi

Aha, gdyby któraś z Poznanianek dysponowała wolnym czasem lub międzyczasem, to pięknie się uprasza o przyniesienie - nawet pakować nie trzeba, może być w wiaderku lub siatce rotfl rotfl rotfl

izetta - Czw 24 Lis, 2011 12:35

alszka, we wiaderku lub w siatce to trochę mało ja proponuję od razu taką cieżarówkę z naczepą. Dla wszystkich starczy Smile
bogusia1255 - Czw 24 Lis, 2011 13:53

weraph dziękuję zaczynam zbierać to co potrzebne i przy jednym wpisie zaczynam listę na 3-12.

1. bogusia1255

izetta - Czw 24 Lis, 2011 13:56

T ja kontynuuję, lista na spotkanie:
1. bogusia1255
2. izetta
3. Ela, koleżanka izetty

nula - Czw 24 Lis, 2011 19:26

No przecież lista już jest !!!
Bo przecież wszystkie, które wpisały się na "Mikołajka" na spotkaniu będą hmm
1 Bogusia1255
2 Weraph
3 Nula
4 Żabka
5 Paddington
6 Alszka
7. Haniutka
8. Uchomisia
9. aiszka4
10. bean
11. izetta
12. ela - izetty koleżanka
13. Regina

niech się jeszcze tylko dopiszą brakujące osoby !!!

halszka - Czw 24 Lis, 2011 19:46

hej ! KOCHANE - nie zapomnijcie zrobić fotek , tutków i innych opisowych relacji dla nas - tych marantówien co z wami nie mogą być na tym spotkaniu przykro mi osobiście ale będą z wami wirtualnie ... OK ? cmoknięcie
cudownych chwil craftowych , natchnienia twórczego i co naj mniej 100 pomysłów prac na minutę ... zebalek

Paddington - Czw 24 Lis, 2011 23:25

nula, tak jak piszesz Kochana hurrraaa Do zobaczenia