Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH
anettaf - Pon 10 Gru, 2012 15:07
jak się orientowałam dziś, w zależności od "zabudowania" wzoru, tak około 120zł.
Grażyna - Pon 10 Gru, 2012 15:58
Ja bym wzięła najmniej za narzutę 230zł +cena nici. To duży projekt.
anettaf - Pon 10 Gru, 2012 16:04
Dla mnie nawet bardzo. Nigdy nie robiłam niczego tak wielkiego. Niestety ja to wystawiam na stronie unikalni. pl i jak właścicielka portalu dorzuci swoją marżę, to na pewno będzie już po zamówieniu, bo jeszcze nic nie jest zaklepane. uff...
atteloiv - Pon 10 Gru, 2012 18:52
Robiłam kilka lat temu narzutę z malwy 2 na 2metry poszło ok 1,5 kg nici.Wzór z elementów ażurowych, czyli jakieś 5000 metrów nici. Za samą robotę 500 zł
Madzia - Pon 10 Gru, 2012 19:26
Jak myślę o cenie liczę z nićmi. Chętnie zrobiłabym koc na zamówienie, bo lubię je robić.
Myślałam o 500 zł. Ale to zależy od wielkości kolorów i elementów. Im bardziej kolorowo i nadziubdziane tym drożej.
atteloiv - Pon 10 Gru, 2012 19:44
Nici mogą być po 8 zł za 100gr lub 20, a to bardzo wpływa na cenę
anettaf - Pon 10 Gru, 2012 21:24
bardzo chętnie bym tyle wzięła, tylko ktoś musiałby chcieć tyle zapłacić... niestety
anettaf - Pon 10 Gru, 2012 23:59
dziękuję bardzo za podpowiedzi. jeśli będę mogła w czymś pomóc, to chętnie to uczynię. pozdrawiam szydełkowych maniaków.
atteloiv - Wto 11 Gru, 2012 08:23
Proszę pomyśleć ile czasu trzeba to robić. Jesteś w stanie wyrobić 100
metry nici na godzinę, jeśli to prosty wzór, to mamy 50 godzin pracy.
mala100gosia - Czw 03 Sty, 2013 13:31
Czas podwyższyć cenniki szydełkowe Po takiej reklamie w DDT naszego rękodzieła jak nic nie wypada inaczej. Zachęcam do oglądniecia:
http://dziendobry.tvn.pl/...west,72174.html
zamia - Czw 03 Sty, 2013 13:51
Czy to nie jest teris z Forum?
mala100gosia - Czw 03 Sty, 2013 14:03
zamia, nie wiem bo nie znam osobiście, ale podejrzewam, że to jedna z naszych Maranciar
KrystynaM - Czw 03 Sty, 2013 15:06
Wydaje mi sie ze jest to ta sama osoba na etsy.com
http://www.etsy.com/shop/...f=sr_gallery_19
K
siebusania - Czw 03 Sty, 2013 15:43
tak to ta sama osoba czyli nasza teris
IRENA GRATULUJE WESZCIE KTOŚ WYROBI W TV MARKĘ
wanwoz - Czw 03 Sty, 2013 16:23
teris gratulacje za propagowanie rękodzieła w telewizji.
http://dziendobry.tvn.pl/...west,72174.html
Anisa - Pią 04 Sty, 2013 17:31
Świetny wywiad, może po nim w końcu polskie rękodzieło zostanie docenione
Jarka - Pią 04 Sty, 2013 18:12
Teris brawo za odwagę i propagowanie rękodzieła
proboha - Sob 05 Sty, 2013 12:51
Brawo
Ja z kolei mam inny, przykry przykład wyceny rękodzieła. Jakiś czas temu na gumtree znalazłam ofertę współpracy dla osób szydełkujący i drutujących. Z ciekawości się zgłosiłam, parę dni później otrzymałam maila z "cennikiem". I się załamałam... Kocyk 70x70 10zł... skarpety rozmiar 36 też, buciki dla dziecka - 5, opaska na głowę 2zł... Materiały niby miały być dostarczone, ale ceny podane były brutto, bez odliczenia wszystkich podatków, ponadto wykonany wybór trzeba byłoby dostarczyć na miejsce, pod Opole... No i nie wiem... śmiać się, czy płakać? Osobiści poczułam się tak dotknięta tym, że nawet nie odpowiedziałam na maila, bo to jakaś kpina jest...
romualda - Sob 05 Sty, 2013 13:33
Brawo teris
teris - Sob 05 Sty, 2013 14:30
Dziękuję za wsparcie
Ceńmy się dziewczyny po programie dostaję mnóstwo pytań od Polek ale w momencie gdy pada cena wykonania danego projektu , korespondencja się kończy.
Moje ceny muszą być wysokie bo otworzyłam działalność gospodarcza , więc muszę opłacić ubezpieczenie ,podatek ,prowizja na ETSY ,prowizję za przewalutowanie pieniędzy.
Realnie dla mnie nie zostaje tak dużo , dobrze wiecie ile projektów można zrobić w miesiąc .
barbara 1 - Sob 05 Sty, 2013 15:02
Teris ogromne gratulacje
| teris napisał/a: | | po programie dostaję mnóstwo pytań od Polek ale w momencie gdy pada cena wykonania danego projektu , korespondencja się kończy. |
ja juz od lipca tego roku podziękowałam klientka z Polski
Robię cały czas dla pań z zagranicy za b. duże pieniądze.Chociaż nie ubliżając moim polskim klientką od początku nauczyłam je ile trzeba płacic za rękodzieło
jokul - Wto 08 Sty, 2013 18:21
Tylko jak dotrzeć do tych klientek z zagranicy? Ehh, nie mam pomysłu.
jola1010 - Wto 08 Sty, 2013 21:46
| proboha napisał/a: | | ... gumtree znalazłam ofertę współpracy dla osób szydełkujący i drutujących. Z ciekawości się zgłosiłam, parę dni później otrzymałam maila z "cennikiem". I się załamałam... Kocyk 70x70 10zł... skarpety rozmiar 36 też, buciki dla dziecka - 5, opaska na głowę 2zł... Materiały niby miały być dostarczone, ale ceny podane były brutto, bez odliczenia wszystkich podatków, ponadto wykonany wybór trzeba byłoby dostarczyć na miejsce, pod Opole... |
Dostałam ten sam cennik i roześmiałam się w głos...pani do mnie zadzwoniła i zachęcała do współpracy , prosiła o zdjęcia jak posiadam własnych robótek , żeby sprawdzić czy potrafię dziergać... szkoda , że pani nie potrafi docenić takiej pracy...Tak mi teraz przyszło na myśl , że chyba trzeba do tej firmy wysłać filmik z Teris
Pozdrawiam Jola
siebusania - Śro 09 Sty, 2013 07:49
| jola1010 napisał/a: | | , że chyba trzeba do tej firmy wysłać filmik z Teris | chyba tak i jak ludzie maja docenic rekodzieło jak ktos takie ceny wystawia za opaske 2 zł, ja żeby wykonać opaske dla córy to musze ponad godzine ślęczeć nad nią i miałam bym mieć za godzine 2 zł czyli licząc przeciętny cykl pracy 8godz to było by 16zł dniówka brutto szok dla mnie a te osoby tę opaske sprzedadzą za 10zł , ja ostatnio z ciekawości wystwiłam sweterek i ludzie pisali że ładny i że chcą kupili a jak powiedziam cene 20 zł na roczne dziecko w tym włoczka 10 wiec za prace 10 za dobre 12 godzin to odzew się kończy a w sklepie dzieciecym trzeba dać za najtajszy 30zł, więc ja nie rozumiem mentalości ludzi za firmowe ciuchy dają po ponad 100zł a rękodzieło by chcieli za darmo
Ainer - Śro 09 Sty, 2013 09:06
popieram teris i Basię ceńmy swoją pracę ja też nauczyłam klientki że rękodzieło kosztuje ja mam taki szablon na prosty sweterek rękawy po15 przód i tył 25 dodatki plisa zszycie 90 jak coś bardziej pracochłonne doliczam do tego schematu gdy oddaję do sklepu do mojej ceny doliczam 20% i schodzi
|
|
|