To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH

anettaf - Pon 10 Gru, 2012 15:07

jak się orientowałam dziś, w zależności od "zabudowania" wzoru, tak około 120zł.
Grażyna - Pon 10 Gru, 2012 15:58

Ja bym wzięła najmniej za narzutę 230zł +cena nici. To duży projekt.
anettaf - Pon 10 Gru, 2012 16:04

Dla mnie nawet bardzo. Nigdy nie robiłam niczego tak wielkiego. Niestety ja to wystawiam na stronie unikalni. pl i jak właścicielka portalu dorzuci swoją marżę, to na pewno będzie już po zamówieniu, bo jeszcze nic nie jest zaklepane. uff... Sad
atteloiv - Pon 10 Gru, 2012 18:52

Robiłam kilka lat temu narzutę z malwy 2 na 2metry poszło ok 1,5 kg nici.Wzór z elementów ażurowych, czyli jakieś 5000 metrów nici. Za samą robotę 500 zł
Madzia - Pon 10 Gru, 2012 19:26

Jak myślę o cenie liczę z nićmi. Chętnie zrobiłabym koc na zamówienie, bo lubię je robić.
Myślałam o 500 zł. Ale to zależy od wielkości kolorów i elementów. Im bardziej kolorowo i nadziubdziane tym drożej.

atteloiv - Pon 10 Gru, 2012 19:44

Nici mogą być po 8 zł za 100gr lub 20, a to bardzo wpływa na cenę
anettaf - Pon 10 Gru, 2012 21:24

bardzo chętnie bym tyle wzięła, tylko ktoś musiałby chcieć tyle zapłacić... niestety Sad
anettaf - Pon 10 Gru, 2012 23:59

dziękuję bardzo za podpowiedzi. jeśli będę mogła w czymś pomóc, to chętnie to uczynię. pozdrawiam szydełkowych maniaków.
atteloiv - Wto 11 Gru, 2012 08:23

Proszę pomyśleć ile czasu trzeba to robić. Jesteś w stanie wyrobić 100
metry nici na godzinę, jeśli to prosty wzór, to mamy 50 godzin pracy.

mala100gosia - Czw 03 Sty, 2013 13:31

Czas podwyższyć cenniki szydełkowe Wink Po takiej reklamie w DDT naszego rękodzieła jak nic nie wypada inaczej. Zachęcam do oglądniecia:
http://dziendobry.tvn.pl/...west,72174.html

zamia - Czw 03 Sty, 2013 13:51

Czy to nie jest teris z Forum?
mala100gosia - Czw 03 Sty, 2013 14:03

zamia, nie wiem bo nie znam osobiście, ale podejrzewam, że to jedna z naszych Maranciar Very Happy
KrystynaM - Czw 03 Sty, 2013 15:06

Wydaje mi sie ze jest to ta sama osoba na etsy.com

http://www.etsy.com/shop/...f=sr_gallery_19

K

siebusania - Czw 03 Sty, 2013 15:43

tak to ta sama osoba czyli nasza teris
IRENA GRATULUJE WESZCIE KTOŚ WYROBI W TV MARKĘ

wanwoz - Czw 03 Sty, 2013 16:23

teris gratulacje za propagowanie rękodzieła w telewizji.
http://dziendobry.tvn.pl/...west,72174.html
cool cool cool

Anisa - Pią 04 Sty, 2013 17:31

Świetny wywiad, może po nim w końcu polskie rękodzieło zostanie docenione brawo
Jarka - Pią 04 Sty, 2013 18:12

Teris brawo za odwagę radocha radocha i propagowanie rękodzieła uklon
proboha - Sob 05 Sty, 2013 12:51

Brawo brawo brawo brawo
Ja z kolei mam inny, przykry przykład wyceny rękodzieła. Jakiś czas temu na gumtree znalazłam ofertę współpracy dla osób szydełkujący i drutujących. Z ciekawości się zgłosiłam, parę dni później otrzymałam maila z "cennikiem". I się załamałam... Kocyk 70x70 10zł... skarpety rozmiar 36 też, buciki dla dziecka - 5, opaska na głowę 2zł... Materiały niby miały być dostarczone, ale ceny podane były brutto, bez odliczenia wszystkich podatków, ponadto wykonany wybór trzeba byłoby dostarczyć na miejsce, pod Opole... No i nie wiem... śmiać się, czy płakać? Osobiści poczułam się tak dotknięta tym, że nawet nie odpowiedziałam na maila, bo to jakaś kpina jest...

romualda - Sob 05 Sty, 2013 13:33

Brawo teris brawo
teris - Sob 05 Sty, 2013 14:30

Dziękuję za wsparcie cmoknięcie

Ceńmy się dziewczyny cool po programie dostaję mnóstwo pytań od Polek ale w momencie gdy pada cena wykonania danego projektu , korespondencja się kończy.
Moje ceny muszą być wysokie bo otworzyłam działalność gospodarcza , więc muszę opłacić ubezpieczenie ,podatek ,prowizja na ETSY ,prowizję za przewalutowanie pieniędzy.
Realnie dla mnie nie zostaje tak dużo , dobrze wiecie ile projektów można zrobić w miesiąc .

barbara 1 - Sob 05 Sty, 2013 15:02

Teris ogromne gratulacje brawo brawo brawo brawo
teris napisał/a:
po programie dostaję mnóstwo pytań od Polek ale w momencie gdy pada cena wykonania danego projektu , korespondencja się kończy.

ja juz od lipca tego roku podziękowałam klientka z Polski
Robię cały czas dla pań z zagranicy za b. duże pieniądze.Chociaż nie ubliżając moim polskim klientką od początku nauczyłam je ile trzeba płacic za rękodzieło

jokul - Wto 08 Sty, 2013 18:21

Tylko jak dotrzeć do tych klientek z zagranicy? Ehh, nie mam pomysłu. hmm
jola1010 - Wto 08 Sty, 2013 21:46

proboha napisał/a:
... gumtree znalazłam ofertę współpracy dla osób szydełkujący i drutujących. Z ciekawości się zgłosiłam, parę dni później otrzymałam maila z "cennikiem". I się załamałam... Kocyk 70x70 10zł... skarpety rozmiar 36 też, buciki dla dziecka - 5, opaska na głowę 2zł... Materiały niby miały być dostarczone, ale ceny podane były brutto, bez odliczenia wszystkich podatków, ponadto wykonany wybór trzeba byłoby dostarczyć na miejsce, pod Opole...

Dostałam ten sam cennik i roześmiałam się w głos...pani do mnie zadzwoniła i zachęcała do współpracy , prosiła o zdjęcia jak posiadam własnych robótek , żeby sprawdzić czy potrafię dziergać... szkoda , że pani nie potrafi docenić takiej pracy...Tak mi teraz przyszło na myśl , że chyba trzeba do tej firmy wysłać filmik z Teris hmm

Pozdrawiam Jola

siebusania - Śro 09 Sty, 2013 07:49

jola1010 napisał/a:
, że chyba trzeba do tej firmy wysłać filmik z Teris
chyba tak i jak ludzie maja docenic rekodzieło jak ktos takie ceny wystawia za opaske 2 zł, ja żeby wykonać opaske dla córy to musze ponad godzine ślęczeć nad nią i miałam bym mieć za godzine 2 zł czyli licząc przeciętny cykl pracy 8godz to było by 16zł dniówka brutto szok dla mnie a te osoby tę opaske sprzedadzą za 10zł puknąć się, ja ostatnio z ciekawości wystwiłam sweterek i ludzie pisali że ładny i że chcą kupili a jak powiedziam cene 20 zł na roczne dziecko w tym włoczka 10 wiec za prace 10 za dobre 12 godzin to odzew się kończy a w sklepie dzieciecym trzeba dać za najtajszy 30zł, więc ja nie rozumiem mentalości ludzi za firmowe ciuchy dają po ponad 100zł a rękodzieło by chcieli za darmo
Ainer - Śro 09 Sty, 2013 09:06

popieram teris i Basię ceńmy swoją pracę ja też nauczyłam klientki że rękodzieło kosztuje ja mam taki szablon na prosty sweterek rękawy po15 przód i tył 25 dodatki plisa zszycie 90 jak coś bardziej pracochłonne doliczam do tego schematu gdy oddaję do sklepu do mojej ceny doliczam 20% i schodzi wesoło mi