To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - Poznan

żabka - Śro 26 Paź, 2011 10:52

saba52 napisał/a:
Mnie to już pewnie nikt nie pozna yyyy
- Aniu wątpisz w naszą pamięć wesoło mi zapewniam cię że zostaniesz rozpoznana wesoło mi

Paddington napisał/a:
czy my robimy sobie "mikołajka" na następnym spotkaniu czy nie macie ochoty?
- ja jestem jak najbardziej ZA (aniołek od Haniutki cały czas prezentuje się na półce wesoło mi )
izetta - Pią 28 Paź, 2011 08:24

Wreph czy mozesz mi wytłumaczyć, jak zrobić węża ale tego co ty masz w kropki? Masz taki mocno-niebieski ze srebrnymi kropeczkami? no do cholery jasnej, ni jak nie potrafię rozrysować tego wzoru, nawet w programi do koralików?! puknąć się
weraph - Pią 28 Paź, 2011 09:58

izetta, weraph jestem:)
Izz milion razy już pisałam o tym wzorze w watku szydełkowym;) Wejdz prosze na moj blog i przeczytaj najnowszą notkę. Już pomijam, że w notce o bransoletce o której mowisz również ten wzór jest rozpisany.

izetta - Pią 28 Paź, 2011 10:04

Weraph wiem, że jesteś weraph, to moja klawiatura ostatnio strajkuje, chyba ją wywalę. Zaraz zajrzę do ciebie na blog Smile Dziekuję.
Będziesz pamiętać o tych "sprężynkach" ( a to są sprężynki, czu kułeczka, czy co?)do połączenia branzoletki z zapięciem dla mnie? I o tym, co bedę potrzebowałam do nauki kolczyków jednych i drugich? I jeszcze jedno pytanko Smile Powiesz mi jak "obrabiać" kameę?

weraph - Sob 29 Paź, 2011 09:24

izetta, nawet jakbym bardzo bardzo chciała nie dam rady nauczyc cię trzech rzeczy na jednym spotkaniu:) Zwłaszcza, że obiecałam dziewczynom kulki, które juz po mału rozwalam i myślę ze do przyszłego miesiąca spokojnie je opanuje;)

Moze skusisz się na jakaś craftową kawę w listopadzie?

Paddington - Nie 30 Paź, 2011 12:51

izetta, posłuchaj WERAPH- wie co mówi o tych naukach kulek- nie ma szans żeby to opanowac w tłumie na spotkaniu w krótkim czasie Smile Ja się w naszą Mistrzynią na taka kawusię umówiłam właśnie i choć już sporo wiem i coś niecoś wychodzi to nadal idzie mi to z oporem i z radością bym obok was na kawusi usiadła i sobie robiła z boczku swoje wesoło mi
izetta - Nie 30 Paź, 2011 19:45

weraph, kawka chętnie Smile tylko muszę się wykurować, bo rozłożyło mnie kompletnie. proponuję nie wtym tylko w następnym tygodniu co? Wybierz dzień i uwzględnij, że ja pracuję do 17. Chyba, że pasuje ci weekend Smile
Paddington, jak ci termin przypasi podany przezs weraph to przyjdź, pogadamy o różach idę na imprezę przy okazji hahahihi

nula - Nie 30 Paź, 2011 20:21

Paddington napisał/a:
czy my robimy sobie "mikołajka" na następnym spotkaniu czy nie macie ochoty?

Ja też jestem za !
Ale może niech reszta się również wypowie....... hmm

Gdyby któraś robiła zamówienie z beading, to niech da znać, proszę !!! uklon
Już widzę, że zabraknie mi koralików na tego długaśnego węża przykro mi i będę musiała dokupić.
Nie pali się, więc specjalnie nie będę zamawiać ale jakby któraś z Was uzupełniała zapasy to chętnie bym się dołączyła love

weraph - Nie 30 Paź, 2011 20:41

izetta, mowisz o tygodniu 7-13 XI tak? No to mnie pasuje wtorek (konczę o 16.30) oraz sobota i niedziela. Dostosuję się, nie wiem od czego chcesz zaczęc - od wachlarzy czy kulek? Jakie kolorystycznie? Mam też biznes do twoich kurek - moze to zabrzmi głupio ale nie miałabyś nic przeciwko zebraniu troszkę obornika od nich w celach naukowych?

Paddington, A tobie jak pasuje?

nula, zamowiłam twoje krysztalki z BB to tak swoją drogą, mam bon w beadingu do 19 XI wiec mozliwe ze będe zamowiac.

nula - Nie 30 Paź, 2011 21:28

weraph, dzięki za kryształki !!! love love love

A gdybyś zamawiała z beadingu to daj znać, ok ? - będę wdzięczna !!! love

bogusia1255 - Nie 30 Paź, 2011 21:29

Nula a jakie koraliki masz na tego węża może ktoś ma w zapasie?
nula - Nie 30 Paź, 2011 21:35

bogusia1255, dzięki za troskę love
ale nawet jak ktoś by miał to mogłabym odebrać je dopiero na spotkaniu - a do tego czasu mam nadzieję, że Weronika będzie zamawiać wesoło mi
Jeżeli nie to wtedy będę Wam zawracać głowę hahahihi

bogusia1255 - Nie 30 Paź, 2011 21:47

zawsze można podesłać.
nula - Pon 31 Paź, 2011 08:27

bogusia1255, to nie jest aż tak pilne, a przynajmniej może uda mi się w międzyczasie zrobić coś innego ? Innych koralików mam pod dostatkiem a cały czas robię tego jednego węża - przyda mi się jakaś odmiana wesoło mi
izetta - Pon 31 Paź, 2011 12:18

weraph, dam ci znać jeszcze ale wtorek by pasował, chociaż sobota byłaby lepsza. Obornik? Proszę bardzo, tylko ile ci pozbierać? Kolory koralików według twojego uznania, przecież jesteś w tym mistrzem Smile Daj tylko znać dzień wcześniej ile mam uszykować pieniążków cool
weraph - Pon 31 Paź, 2011 12:51

izetta, napisałam PW

Mile, czy byłbyście zainteresowane drobnym zamowieniem kaboszonów z kameą z chin?Ogarnę to, tylko niekiedy paczki sa po 4-6 sztuk a ja tyle nie potrzebuję - zainteresowane proszę o PW:)

Paddington - Pon 31 Paź, 2011 19:49

weraph, izetta, mi niestety wtorek w tym tygodniu o którym piszecie nie pasuje- praca... jeżeli wybierzecie inny dzień to ja z radością a jeżeli nie to życzę udanej zabawy koralikowej
weraph - Pon 31 Paź, 2011 20:00

Paddington, a ta sobota? 12?
Paddington - Śro 02 Lis, 2011 11:40

chyba nigdzie nie wyjadę- ale to zależy od mojego Księcia Małżonka ( wesoło mi ) więc odpowiem jak wrócę do domku z pracy.
izetta - Pon 07 Lis, 2011 10:04

Ogłoszenie ogólne. Czy byłaby chętna osoba, która do połowy grudnia zrobiłaby mi 5 aniołków na szydełku, albo 5 gwiazdek śniegowych z frywolitek. Oczywiście wszystko odpłatnie. Moja mama chciałaby takie cuda dla koleżanek na wigilię, ale nie bardzo wiedziała co by chciała. Iza
weraph - Pon 07 Lis, 2011 10:14

izetta, ja bym sie mogla podjąć tylko powiedz jakie duze (około). Znaczy na gwiazdki się pisze jak coś, aniołków juz mam dosyc po ubiegłym roku.
alszka - Pon 07 Lis, 2011 10:26

Paddington napisał/a:
czy my robimy sobie "mikołajka" na następnym spotkaniu?

Ja również jestem jak najbardziej za, ale widzę, że zainteresowanie raczej niewielkie nie wiem Łudzę się tym, że w ferworze koralikowych dyskusji i innych ogłoszeń to pytanie gdzieś tam umknęło.
Więc może je ponowić? Bo czasu do 03.12 coraz mniej, a mikołajka to jeszcze trza przygotować...

To jak dziewczęta z tym mikołajkiem?
cmoknięcie

izetta - Pon 07 Lis, 2011 10:44

weraph, to poproszę o te gwiazdki, a ja zrobię im do tego bombki. A na aniołki to poproszę wzór, może do domu zrobię.
alszka, ja z mikołajkiem odpadam. Nie dam rady, bo w zeszłym tygodniu leżałam z chłopakami, i teraz w pracy mam młyn, który po części bedę musiała wziąć do domu, by ze wszystkim zdążyć.
weraph, takie średnie, no nie wiem, może z 8 cm średnica, albo 5, nie lepiej 6cm, takie będą ok. Zupełnie nei mam pojęcia jakie powiny być te gwiazki. Poproszę Cie tylko jeszcze o wrzucenie w nie kilku koralików ok?

weraph - Pon 07 Lis, 2011 10:44

Ja jestem za równiez, ale np. ustalmy do jakiej kwoty oraz objętosci.
Dla przykładu ostatnio na innym forum ustaliłysmy ze ma to to byc do 10 zł (w materiałach) i zmiescic się do koperty B5:)
Co wy na to?

nula - Pon 07 Lis, 2011 11:53

izetta, jeżeli jesteś chętna również na aniołki to mogłabym Ci zrobić, ale raczej z tych małych i mniej skomplikowanych...
jeżeli odpowiadałyby Ci takie
https://picasaweb.google.com/114612868730174534876/MojePraceSzydelkoAniolki#5335668115835847778
to chętnie się podejmę.

Jeżeli chodzi o wzorki i schematy to tu masz cały dział
http://maranciaki.pl/foru...p=424220#424220
a tu te, do których schematy rysowałam
https://picasaweb.google.com/nulikma/AnioKiSchematy?authkey=Gv1sRgCMankOOeto7d6AE

no właśnie i co z tym MIKOŁAJKIEM ???

weraph napisał/a:
Ja jestem za równiez, ale np. ustalmy do jakiej kwoty oraz objętosci.

weraph, w zeszłym roku po prostu ustaliłyśmy, że ma to być jakiś drobiazg i każda robiła co jej pasowało i wszystkie były zadowolone...
Może faktycznie 10 zł jako górna granica materiałów ....
A co do wielkości - no, po prostu drobiazg wesoło mi

Ale dziewczyny !!! niech reszta również się wypowie !!! uklon

robimy , czy nie ????????

Ja na wszelki wypadek już mam gotowy prezencik hopla