To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

ciapara - Śro 19 Sty, 2011 10:18

iwona150, dehajola, dziekuje bardzo za miłe słowa Smile
dehajola,
Cytat:
chusta -rewelacja,pasiaczek -superek. sliczności te twoje dzieła

Jak sobie popatrze na super pracki innych to od razu znam swoje miejsce w rzedzie iwiem ze jednak duuuuuuuuuuuuzo nauki przede mna a moje pracki to takie... małe dziergadelka... cmoknięcie

anle - Śro 19 Sty, 2011 10:33

ciapara napisał/a:
Jak sobie popatrze na super pracki innych to od razu znam swoje miejsce w rzedzie iwiem ze jednak duuuuuuuuuuuuzo nauki przede mna a moje pracki to takie... małe dziergadelka...

No nie takie małe.
Myślę, że większość z nas ma zaniżone poczucie własnej wartości, prace innych osób się nam podobają, a własne niekoniecznie. W tej chwili robię chustę C, na bieżąco przeglądałam watek na Dziergamy on-line, zachwycałam się kolejno powstałymi chustami, a do mojej mam wiele uwag, chociaż jeszcze jej nie skończyłam.
Twoje prace są naprawdę piękne.
A co do nauki, to człowiek całe życie się uczy .............

ciapara - Śro 19 Sty, 2011 10:54

anle, dziekuje za dobre słowo. To prawda ze uczymy sie całe zycie zeby tylko checi i sil nam na to wszystko starczylo bo do nauki mnostwo mamy... zwlaszcza jak sie ma jakies hobby
Corka moja ma urodzinki niedlugo... kupilam jej kanwe do haftu... chce ja zarazic robotkowaniem a ze haft jej wychodzil to kupie jej jeszcze mulinki do tej kanwy...
A poniewaz wybyla na kilka dni z domu na ferie mam troche czasu na swoje dziergadelki wlasnie skonczylam bolerko...(nie wiem czy nie pokopalam go a nie mam jak przymierzyc) i wzielam sie za nastepna pracke bluzeczke mietowa dla niej...

Grażyna - Śro 19 Sty, 2011 13:45

Ja juz nie raz pisałam, że jestes Aga niesamowicie zdolna, bo niedawno zaczęłaś dziergać na szydełku, a tu proszę, powstają kolejne projekty, bogate, twórcze i pomysłowe, czasem jak chusty trudne, tym razem drutowe. cool

Fakt, że człowiek całe zycie się uczy. No i dobrze, bo poznajemy tajniki techniki dziergania i przez to nie nudzimy się wcale. Dziergam na drutach gdzieś ze 40 lat, na szydełku może z 10 lat, a i tak wielu rzeczy nie potrafię zrobić lub nigdy nie próbowałam. Fantastyczne jest to, że jest ten internet, jest bogactwo wzorów i mozliwosc wymiany doświadczeń, szczególnie tutaj na forum.

Aga - pokaż to bolerko. wesoło mi

bean - Śro 19 Sty, 2011 13:53

ciapara, świetny pasiaczek brawo brawo brawo cool
ciapara - Śro 19 Sty, 2011 15:36

Grażyna, bean, dziekuje za pochwały... wiecie ja lubie tutaj na forum pokazywac swoje robótki... nawet jak nie zawsze sa udane, bo nawet jak sie komus nie spodobają to mam te swiadomosc ze jak mnie ktos skrytykowal to KTOS znajacy sie na rzeczy. I ze kieruje sie krytykujac pozytywnymi myslami bo chce pokazac mi bledy zebym w nastepnej robotce juz ich nie popelnila.
Grażyna, zakadzilas tak ze az mam rumience Smile
No i namowilas mnie na pokazanie tego bolerka... ide je sciagnac ze sznurka i obfocic Smile Musiałam wyprac bo wloczka znowu z ciucholandu i miejscami byla zwyczajnie brudna.
Bolerko drutowe rozowe. Włóczka bawelna dosc gruba.
Druty akryle KP 5.5 mm i 3.5 mm
Córci nie ma nie moge przymierzyc boje sie ze sie bedzie zwijalo na plecach...

a teraz siedze nad tym

Kto zgadnie co robie??? zebalek

saba52 - Śro 19 Sty, 2011 18:55

ciapara, Bolerko fajne brawo Też jestem ciekawa czy się nie będzie podwijać hmm nigdy nie robiłam takiego fasonu.

Cytat:
Kto zgadnie co robie???
Koronkowy wykusz?
dehajola - Śro 19 Sty, 2011 19:31

super to bolerko a robisz pewnie bluzeczkę "od góry". brawo brawo
ciapara - Śro 19 Sty, 2011 19:39

buuuuuuuu zgadłyscie... koronkowy wykusz ale pewnie zrobie go ciut inaczej... dla córeczki rzecz jasna Smile
saba52 - Śro 19 Sty, 2011 19:46

Też mam go ochotę zrobić ale musiała bym zmodyfikować....przede wszystkim dekolt okrągły muszę mieć no i znaleźć inny sposób dodawania oczek bo mam za wąskie ramiona i w raglanie źle się czuję hmm
ciapara - Śro 19 Sty, 2011 19:49

saba52, to zrob go wokoło... z dekoldem w łódke nabierajac wieksza liczbe oczek a poczatku...
saba52 - Śro 19 Sty, 2011 20:05

ciapara, Nie bardzo lubię łódkowe dekolty.Coś już mi świta w głowie żeby wyszło normalne ramię no i ja muszę mieć wszystko rozpinane hahahihi żeby było wielofunkcyjne.
A na razie to mnie jakaś niemoc ogarnęła..ledwo nogami powłóczę,patrze na rozpoczęte robótki i nie mam siły je pokończyć.

gosias - Śro 19 Sty, 2011 21:21

ciapara napisał/a:
a moje pracki to takie... małe dziergadelka... cmoknięcie

Bez skromności, nie kokietuj Wink robisz super rzeczy cool brawo

Bolerko ekstra cool cool cool cool

ciapara napisał/a:
a teraz siedze nad tym

Kto zgadnie co robie??? zebalek

Odpowiedź: Sweterek robiony od góry Smile

marysia54 - Śro 19 Sty, 2011 23:15

Bolerko dla córeczki suuuper cool cool cool cool cool
ooooo i widzę" koronkowy wykusz" brawo
ja już swój prawie skończyłam ,jeszcze zostały do zrobienia plisy. Na pewno zrobię jeszcze nie jeden sweterek od góry bo fajnie się mi go robiło. sztrikuję

ciapara - Czw 20 Sty, 2011 07:26

gosias, marysia54, dzieki dziewczyny

Tak robie koronkowy wykusz ale troszke inaczej. Chce go zrobic krotkiego jak bolerko ale za to z rekawkiem... martwie sie czy mi wystarczy wloczki. mialam jeden motek virgini 412m w 100 g w kolorze miety a w mojej pasmanterii nie bylo tego koloru... eh no nic to bede si emartwic jak wloczki ubedzie wiecej...
Jesli chodzi o rozowe bolerko to bez ludzia wyglada fajnie ale jak zakladam na bluzeczke to sie z lekka podwija na pleckach...i boje sie ze na ludziu tez sie bedzie zwijalo.. no nic to najwyzej spróje 3 raz... tak to jest jak sie nie wie dokladnie jak to ma byc zrobione a modelki do przymiarki brak hahahihi

grahasil - Czw 20 Sty, 2011 08:12

Fajne to bolerko, ciekawe jak będzie wyglądało na córci.
Jeszcze nie próbowałam robić sweterka od góry. Czy ten sposób jest lepszy od tradycyjnego?

saba52 - Czw 20 Sty, 2011 12:15

ciapara, Ja jak mam małą ilość włóczki to najpierw robię rękawy a potem resztę ...i jeszcze np na oczkach nabieranych na łańcuszek szydełkowy robię część od pach w górę,i potem w dół tyle ile włóczki starczy Smile
Grażyna - Czw 20 Sty, 2011 13:54

Fajne bolerko, ekstra wykończone cool

A jak Aga robisz od góry to sie nie martw. Zawsze możesz potem zrobić jakieś paski, czy żakardy innym, pasującym kolorem i tez będzie ładnie.

Beata T - Czw 20 Sty, 2011 14:04

Fajne bolerko brawo brawo brawo
ciapara - Czw 20 Sty, 2011 20:45

grahasil, saba52, Grażyna, Beata T, bardzo sie ciesze ze podoba Wam sie moje bolerko. Smile Juz sobie obmysliłam co zrobie jak sie bedzie podwiajac. Pokaze fotke na ludziu jak cora wroci... a jeszcze to troszke bo znowu prosila ze nie chce jeszcze wracac z ferii Smile
grahasil,
Cytat:
Jeszcze nie próbowałam robić sweterka od góry. Czy ten sposób jest lepszy od tradycyjnego?
Chyba fajniej sie robi. Wlasnie teraz robie i robi się fajnie jestem zadowolona. Do tego stopnia ze sobie planuje taki zrobic i nawet wiem z jakiej wloczki.Podesle Ci na skypa linka do watku o tej bluzeczce Smile
saba52, wcale sie nie dziwie ze lubisz robic od góry mnie tez sie spodobalo takie robienie
Grażyna,W bolerko wrabiałam do rekawow sciagacz... oj przydało sie robótkowanie z rekawiczkami na 5 drutach...
Jesli chodzi o koronkowy wykusz tak sobie wlasnie pomyslałam ze pokombinuje... z innym kolorkiem
Poza tym ten koronkowy wykusz nie doczytalam a ze bylam caly dzien poza netem nie doczytalam ze wg schematu zeby bylo prawidlowo powinno sie zaczac od rzedu 7..
ja zaczelam od 1 i chyba juz nie bede pruc. Ale jak zrobie sobie kolejna bluzeczke juz zrobie dobrze Smile

ciapara - Nie 23 Sty, 2011 21:17

Robilam od góry bluzeczke zainspirowana koronkowym wykuszem nazwałam ja
lody kremowo-miętowe
Córka jest w fazie bolerek i marudziła mi w tym temacie. Mialam 100 g Virginii i koncówke drugiej włóczki z pasiaczka. Sweterek nie jest wolny od błedów ale jak to sie mowi pierwsze koty za płoty Smile
Wyszło tak

Jesli chodzi o różówe bolerko to konsultowałam je z elka j. i juz wiem co musze poprawic Smile

saba52 - Nie 23 Sty, 2011 21:22

ciapara, Super wyszło cool brawo nie widzę żadnych niedociągnieć
ciapara - Nie 23 Sty, 2011 21:27

Sa sa... saba52, troszke sie pogubiłam z nabieraniem oczek przy dekolcie
ale ciesze sie ze sie tak bardzo to nie rzuca w oczy
Rekawki robilam drutami skarpetkowymi 3.5 mm bezszwowo czyli wokoło Smile Robiło sie bardzo przyjemnie Smile

anle - Nie 23 Sty, 2011 21:45

Super bolerko brawo brawo brawo

saba52 napisał/a:
nie widzę żadnych niedociągnieć

też nie widzę

marysia54 - Nie 23 Sty, 2011 22:29

Bardzo dobrze wyszło Ci to bolerko dla córci cool cool cool cool cool cool cool cool cool