To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - włoczki na allegro

reni - Pią 05 Wrz, 2008 20:08

ja robię z kocurka i jestem zadowolona,kupowałam już u tego alegrowicza bye
duduś - Nie 19 Paź, 2008 18:54

Witam !!! Ja robię takie czapeczki z kocurka lub takie z kotka ( wersja grubsza około 320 m na 10 dag) kupuję najczęściej w Łodzi w sklepie firmowym Arlean maja bardzo duży wybór kolorystyczny no i tanio 3,6 zł za motek a na allegro 5 zł. Jest bardzo wydajna i ładne z niej wychodzą wyroby. Mogę wysłać próbki gdyż mam dużo kolorów.
reni - Nie 19 Paź, 2008 19:05

duduś, a czy ten sklep firmowy prowadzi sprzedaż wysyłkową ?
duduś - Nie 19 Paź, 2008 19:09

Witam !!! Niestety nie daleko mu do tego gdyż przypomina stary komunistyczny sklep choć na stronie firmy arlean nie wygląda tak źle. Mam trochę zapasu więc mogę odsprzedać ostatnio kupiłam 15 kg w różnych kolorach i musiałam ukryć u mamy bo mąż by mnie wygonił razem z włóczką z domu bo jest wszędzie w każdym kącie. nie wolno
qrka - Nie 19 Paź, 2008 19:13

duduś napisał/a:
bo jest wszędzie w każdym kącie.
większość z nas tak ma
ja osobiście nie bardzo lubię kotka, bo bardzo się mechaci, ale może ja nie umiem się z nim obchodzić puknąć się puknąć się

jadoro - Śro 22 Paź, 2008 17:06

Cześć dziewczyny! Czy mogłybyście się wypowiedzieć na temat Moniki? Jak się z niej robi, jak się zachowuje w praniu i w noszeniu? Kupiłam dwa motki, bo wydała mi się najdelikatniejsza w dotyku i najcieńsza z dostępnych bawełenek. Chciałabym zrobić coś miłego na szyję, niegryzącego i niegrubego. Nadaje się?
Magda2702 - Czw 23 Paź, 2008 16:35

Z Moniki robiłam tylko serwety i obrusy. Jest całkiem przyjemna. Co do ciuchów to nie wiem.
nutinka - Czw 23 Paź, 2008 18:44

Z Moniki zrobiłam córce bluzeczkę na ramiączkach; mała bardzo ją lubi. Wzór gęsty, ale nić jest miękka i miła w dotyku.
Poranna - Czw 23 Paź, 2008 19:23

uwielbiam Monikę! jest miękka, ale się nie rozwala, po praniu też nic się z nią nie dzieje, świetnie się ślizga po szydełku, ma lekki połysk przez co wygląda szlachetnie, cenę ma w miarę, ale jest wydajna - ja polecam!
małgośka - Pią 24 Paź, 2008 17:06

Ja mam z niej tuniczkę i topik. teraz robię kolejną tunikę, bo bardzo mi się podoba. rzeczy z niej wykonane wyglądają naprawdę ładnie. Nie kurczy się po praniu i jest miła w dotyku.
cool bye

szydeleczko - Sob 25 Paź, 2008 10:20

cool radocha hurrraaa
jadoro - Czw 30 Paź, 2008 21:15

Dzięki ogromne, kochane jesteście. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Czyli warto było kupić. Skusiłam się na tę Monikę, bo miała piękny kolor. Kiedyś zrobiłam czapeczkę ażurową, bodajże z Maxi (dawno, więc nie pamiętam) i trochę za sztywna wyszła, chociaż ładna. A to będzie coś trochę większego i zastanawiałam się, czy warto inwestować czas i robić z niej coś, co z założenia ma być bezpośrednio na ciele.
kwiatek dla ciebie

Nessie - Czw 30 Paź, 2008 22:44

jadoro napisał/a:
A to będzie coś trochę większego i zastanawiałam się, czy warto inwestować czas i robić z niej coś, co z założenia ma być bezpośrednio na ciele.

A Perle albo Miya próbowałaś?

Ada - Wto 11 Lis, 2008 14:54

Czy ta osoba ma rozeznanie w cenach?
65 zł razem z przesyłką,ale to też składa sie na koszt,za 45 dkg poliacrylu
,to gruba przesada.
Podobnie inna włóczka u tej sprzedajacej 51 zł za 40 dkg akrylu.Ciekawa jestem kto to kupi.

Trusia - Wto 11 Lis, 2008 15:07

W dodatku stawiam dukaty przeciw orzechom, ze to wygrzebki szmateksowe :/ O, ludzka naiwności!
Nikola5 - Wto 11 Lis, 2008 20:08

Za przesyłkę też sobie liczy 11 zł - czyli też chce zarobić na przesyłce.Ceny z kosmosu, dla naiwnych.
Krakowianka - Wto 11 Lis, 2008 20:45

dokładnie dla naiwnych hahahihi