To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

gosias - Nie 13 Gru, 2009 20:03

kociamama, brawo brawo brawo cool cool cool
ABA - Pon 14 Gru, 2009 08:46

Wszystkie karteczki i obrazki cudowne
brawo brawo brawo brawo brawo brawo

kociamama - Pon 14 Gru, 2009 13:31

bardzo dziękuję - cieszę się, że moja "produkcja" znajduje uznanie
beacia-24 - Pon 14 Gru, 2009 17:16

Oj cudne nowości powstały widzę. Wszystkie karteczki zasługują na miano najcudniejszych. Ogromne brawa dla Was radocha radocha radocha radocha
kachna1983 - Wto 15 Gru, 2009 09:22

kociamama, alszka, Jadzia60, po prostu cudowne karteczki. radocha radocha radocha
alexandra20 - Wto 15 Gru, 2009 23:29

moje nowe karteluszki:)
do tej niebieskiej w środku dorobiłam koszyczek z kwiatkami bo pasował mi do wierszyka:D

a ta dla "teścia" na imieniny:D

gosias - Śro 16 Gru, 2009 06:40

alexandra20, Smile śliczne cool brawo
Anisa - Śro 16 Gru, 2009 08:17

U Was jak zawsze wysyp wspaniałych prac brawo A u mnie jak zwykle skromnie. Kartki świąteczne ( w tym kartka z bombką, powstała dzięki uprzejmości alszki kwiatek dla ciebie , która podzieliła się wzorkiem):

I oryginalnie czyli pierwsza próba połączenia dwóch technik: haftu matematycznego z techniką pergaminową ( bo tak się teraz ta technika podobno oficjalnie nazywa w Polsce):

bonnie87 - Śro 16 Gru, 2009 08:33

alexandra20, Anisa świetne karteczki, wszystkie bez wyjątku brawo brawo brawo
gosias - Śro 16 Gru, 2009 08:40

Anisa, brawo brawo brawo cool cool cool
liken - Śro 16 Gru, 2009 10:15

alexandra kartka imieninowa bardzo elegancka!
Anisa kartki super! Zastanawiam się jak to zrobiłaś, ze pod kalką do pergamano nie widać nitek, którymi wyszywałaś wózeczek. Ja próbowałam, ale niestety przebijały nitki, które też trzeba było jakoś podkleić i nie podobał mi się efekt końcowy. A Twoja kartka wyszła bardzo ładnie.

kociamama - Śro 16 Gru, 2009 17:30

Alexandra, Anisa
super kartki brawo cool
haft matematyczny + pergamano - rewelacja cmoknięcie
też się zastanawiam nad sposobem chowania nitek

alszka - Czw 17 Gru, 2009 07:54

Alexandra, Anisa - śliczne kartki, po prostu przefajniutkie brawo brawo brawo

Anisa - cudne połączenie pergamano z matematycznym. I też próbuję wymyślić, jak pochowałaś nitki, że ich nie widać, ale cusik mi nie wychodzi to myślenie... hahahihi hahahihi
Co do wzorku, to ja już tyle razy wykorzystywałam wzorki innych osób, że naprawdę chętnie oddam tę uprzejmość. I ogromnie się cieszę, że mogę się z kimś podzielić wzorkiem kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Anisa - Czw 17 Gru, 2009 08:37

liken napisał/a:

Anisa kartki super! Zastanawiam się jak to zrobiłaś, ze pod kalką do pergamano nie widać nitek, którymi wyszywałaś wózeczek. Ja próbowałam, ale niestety przebijały nitki, które też trzeba było jakoś podkleić i nie podobał mi się efekt końcowy. A Twoja kartka wyszła bardzo ładnie.
Dzięki dziewczyny cmoknięcie cieszę się, że moje kartki Wam się podobają. A cała tajemnica ukrytych nitek tkwi w tym, że wyszywamy nie tylko przez kalkę, ale i przez karton, który jest po nią.
kociamama - Czw 17 Gru, 2009 11:57

Anisa napisał/a:
liken napisał/a:

Dzięki dziewczyny cmoknięcie cieszę się, że moje kartki Wam się podobają. A cała tajemnica ukrytych nitek tkwi w tym, że wyszywamy nie tylko przez kalkę, ale i przez karton, który jest po nią.

Anisa
50 punktów za pomysł kwiatek dla ciebie - na to puknąć się nie wpadłam, żeby wyszywać razem

Marzena-28 - Czw 17 Gru, 2009 17:52

dziewczyny wszystkim razem i kaqżdej z osobna wielkie brawo brawo brawo brawo brawo
patząc na Wasze piękne kartki postanowiłam stworzyć coś sama, do Waszych katyek mi jeszcze daleko, że hohoho,, ale pocieszam się, że to są początki i mogą być niedociągnięcia, lecz zdjęcia wkleję później bo niestety niemogę znaleźć

izoleks - Sob 19 Gru, 2009 21:58

Świątecznie dla znajomych, którzy mają hodowlę czarnych kotów brytyjskich:-)

bonnie87 - Nie 20 Gru, 2009 09:34

izoleks bardzo fajna karteczka cool brawo
kociamama - Nie 20 Gru, 2009 20:27

izoleks
brawo brawo brawo

gosias - Pon 21 Gru, 2009 06:51

izoleks, brawo brawo brawo
alszka - Pon 21 Gru, 2009 07:55

izoleks - fajniusi ten twój kot... I fajnie akurat pasują te dzwoneczki, które trzyma w łapkach. Jednym słowem cool cool cool
kachna1983 - Pon 21 Gru, 2009 10:58

alexandra20, Anisa, wózek cudowny izoleks, super pomysł dla wszystkich wielkie brawo brawo brawo
kachna1983 - Pon 21 Gru, 2009 11:11

Troszkę moich prac

Nie świąteczna

bonnie87 - Pon 21 Gru, 2009 11:17

Ja dzisiaj mam nową karteczkę - na 50. rocznicę ślubu dla cioci i wujka moich rodziców

gosias - Pon 21 Gru, 2009 11:39

kachna1983, bonnie87, cool cool brawo cool brawo