Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169
Kręciołek - Wto 28 Gru, 2010 11:34
Ciapara super pomysł na te paski
A do robienbia firanki się przyłączam, też szukam odpowiedniego wzoru...
ciapara - Wto 28 Gru, 2010 11:48
Jarka, iwona150, kręciołek dziekuje bardzo
kręciołek ja mam wzorami zapchany caly komputer wiec szukac bede w soim kompie... nie bardzo chce robic elementowa.... wiec cos pokombinuje jak sadze
Poza tym z gosias bierzemy sie za chuste enzian... wiec ide wybrac wloczke... jakas ładna
saba52 - Wto 28 Gru, 2010 14:54
ciapara, Super paseczki
Krystka - Wto 28 Gru, 2010 15:08
ciapara super paseczki
jak ja Cie dobrze rozumie człowiek "dłubie" coś z myślą o najblizszych a oni to olewają a tym samym Twój czas i wysiłek mają gdzieś
Jak robiłam swoim dzieciakom to było ok. sama ich ubierałam a oni się cieszyli , fakt w sklepach nie było wiele.Moi chłopcy dorosli swetry robiło sie co raz dłuzej a oni woleli firmówki, mamie mojej małej chrześnicy też podobaly się firmówki tak wię na kilka lat robótki poszly w kąt a ja robiłam czasami tylko dla siebie
Teraz poszalałam z chustami i o dziwo nawet obdarowane w świeta założyły. Ciekawe co będzie dalej
ciapara - Wto 28 Gru, 2010 15:41
saba52, Krystka, dzieki
wlasnie sie glowie nad enzian dorwalam jakas niebieska wloczke ze srebrna nitka z odzysku... ciekawe co mi sie uda ... hi hi
saba52 - Wto 28 Gru, 2010 15:47
ciapara, A czy ten wzór jest ogólnie dostępny?
Bo szukam natchnienia do włóczki ciemno śliwkowej.
Grażyna - Wto 28 Gru, 2010 15:52
Ja mam takie zdanie - Trzeba najpierw zrobić wywiad, czy osoba, ktorej chcemy coś zrobić, lubi prace wykonane ręcznie, czy lubi ozdobne, czy też całkiem proste. Jeśli juz stwierdzimy upodobania, to dopiero dziergamy, nie mamy później do nikogo żalu.
Ja zawsze wcześniej pytam. Dla mamy dziergam chętnie, bo widzę, jak się cieszy. Wykłada ozdóbki, zawiesza je, słowem stale chwali. Teściowej nic nie robię, bo jej wszystko jedno. A więc szkoda mojego wysiłku. Siostrze dałam połowę moich rzeczy pieknych robionych na dawny rozmiar. Chciała, wzięła z wielka radością. Niestety nie nosi tych ubrań, a przeciez codziennie mogła by byc inaczej wystrojona. Chodzi w jednym swetrze na okragło.
Dzisiaj żałuję, że jej dałam, bo mogłam spruć lub sprzedać. Ktoś inny byłby zadowolony.
kabyr - Wto 28 Gru, 2010 16:07
| Grażyna napisał/a: | | Ja mam takie zdanie - Trzeba najpierw zrobić wywiad, czy osoba, ktorej chcemy coś zrobić, lubi prace wykonane ręcznie, czy lubi ozdobne, czy też całkiem proste. |
Grażynka ma rację.
Mimo wszystko prace "ręczne" nie cieszą się aż tak bardzo poważaniem,
ponieważ nie ukrywajmy są mało wytrzymałe.
Ja nawet córce nie robię nic z włóczki,
ponieważ nosem kręci.
Jak pytam czy zrobić taką bluzkę to mówi, że tak,
a później jest niezadowolona.
Z kolei jak pokaże co jej się podoba to ja nie mam ochoty dziergać
Nie powiem podbiera mi moje bluzki,
ale musi się najpierw przekonać, że są ładne.
Obserwuje mnie w danym ciuszki
a później słyszę "mamo mogę ...... pliss ".
No oczywiście ciuszek wędruje w jej ręce.
gosias - Wto 28 Gru, 2010 16:44
Aga świetne córcia jest pewnie przeszczęśliwa
Madzia - Wto 28 Gru, 2010 16:57
Fajne te paseczki Aga
ciapara - Wto 28 Gru, 2010 17:33
saba52 Ada podawala namiary na te chuste w watku dziergamy szale estonskie chyba w czerwcu tego roku
W sumie Grażynka, kabyr macie racje- nie mam zalu tylko przykro mi bylo bo moglam te gwiazdki powiesic u siebie na choince...a jak cos robie to wiecznie sie pyta co robie... wiec myslalam ze bedzie zadowolona, ale to osoba co lubi wszystko miec ... w szafie jak widac... wiec przestalam reagowac na zaczepki w stylu
- co robisz łancuch na choinke? (jak robilam pasek) mowie tak i robie sobie dalej.
Poza tym wiecznie chce mnie obarczac jakimis przerobkami ciuchow na ktorych pukcie ma hoopla. Jakbym przerabiala wszystko co ona by chciala to nic bym nie robila tylko jej prace zlecone a ona non stop siedzialaby mi na glowie... poza tym uwazam ze jest leniwa bo czasu ma wiecej niz ja, ma swoja maszyne... moglaby na niej szyc... ale latwiej jest jak widac miec o wszystko pretensje zamiast odpalic sobie maszyne i zrobic sobie przerobke
gosias, Madzia, dzieki dziewczyny takie małe robótki sa najfajniejsze bo szybko sie robia.
Aktualnie zaczelam chuste. Powoli robie bo po raz pierwszy ze schematu... trzymajcie za mnie kciuki... dorwalam jakas odzyskowa wloczke...
gosias - Wto 28 Gru, 2010 17:50
| ciapara napisał/a: | Aktualnie zaczelam chuste. Powoli robie bo po raz pierwszy ze schematu... trzymajcie za mnie kciuki... dorwalam jakas odzyskowa wloczke...
|
Mocno trzymam kciuki i wiem, że poradzisz sobie
ciapara - Wto 28 Gru, 2010 17:52
gosias wejdz na skypa pomoge ci
gosias - Wto 28 Gru, 2010 17:57
Aga Napisałam na PW, że nie mam Skype.
ciapara - Wto 28 Gru, 2010 18:05
to odbierz poczte tez mozna sie komunikowac przez nia
kabyr - Wto 28 Gru, 2010 19:36
| gosias napisał/a: | | nie mam Skype. |
http://www.skype.com/intl...mputer/windows/
Pobierz i wczytaj.
Kup najtańsze słuchawki z mikrofonem,
jeżeli nie pracujesz na laptopie i można rozmawiać do woli za darmo.
gosias - Wto 28 Gru, 2010 19:42
Basiu, nie mam w tej chwili zainstalowanego, bo nie korzystam. Wcześniej miałam, ale po przeinstalowaniu systemu, Skype już nie instalowałam. Słuchawki z mikrofonem sztuk 2 leżą schowane w biurku
ciapara - Wto 28 Gru, 2010 19:56
ja korzystam z czatu
tak jak w gg
glosno nie gadam bo przewaznie robie kilka rzeczy wlasnie grahasil ciagnela mnie za uszy w pierwszych rzedach enzian
gosias - Wto 28 Gru, 2010 20:00
To może i ja przywitam się ponownie ze Skype Najczęściej gadam przez telefon, albo piszę na Tlenie (mam razem i GG, takie dwa w jednym )
buziaczek - Wto 28 Gru, 2010 20:17
bardzo fajne paski do spodni
małgośka - Wto 28 Gru, 2010 21:02
ciapara, fantastyczny komplecik Córci zrobiłaś. Pięknie się w nim prezentowała.
Świetne paseczki. Super pomysł.
Faktycznie przykre, gdy komuś się nie podobają zrobione prezenty. Dlatego ja raczej jestem ostrożna. Trudno trafić w gust. Ktoś, kto nie ma pojęcia o robieniu, ma duże wymagania i trudno go zadowolić. Z doświadczenia wiem, że bardziej doceniają takie prace osoby, które również potrafią coś zrobić i wiedzą ile to wysiłku kosztuje.
lamika88 - Śro 29 Gru, 2010 11:32
Świetne paseczki A ja ręcznie robione rzeczy przeważnie robię siostrze bliźniczce bo wręcz uwielbia I potrafi cały rok mi truć żebym na gwiazdkę jej coś zrobiła Moja mama uwielbia aniołki i ozdoby choinkowe, czasami jakaś serwetka jej się zamarzy Przyszli teściowie też lubią ozdoby na choinkę (wiszą wiszą! Sprawdziłam w Święta ). Natomiast młodsza siostra nie chce nic robionego, no chyba ze biżuterię więc jej nic nie robię bo po co
ciapara - Śro 29 Gru, 2010 11:40
gosias, witaj sie witaj ja juz tam na ciebie czekam zeby zrobic wspolnie enzian
buziaczek, małgośka, lamika88, dziekuje dziewczyny... mala mi wlasnie marudzila ze paski sie zwijaja wiec teraz musze wymyslec co zrobic zeby sie nie zwijaly... chora jest troche wiec zatrzymalismy ja w domu
lamika88, zobaczysz ze mlodszej sie zmieni i tez za troche bedzie Ci marudzic o rozne rzeczy
Moja dzisiaj mi powiedziala.... Mamo a kiedy mi rozowy pasek zrobisz? Jest na etapie ze dziewczynki to na rozowo sie nosza
lamika88 - Śro 29 Gru, 2010 11:43
| ciapara napisał/a: | | zobaczysz ze mlodszej sie zmieni i tez za troche bedzie Ci marudzic o rozne rzeczy | Wątpię Na całe szczęście ona należy do tych co wolą sobie w sklepie kupić Hmmm chyba chodzi o metkę Moje rzeczy które zrobię jej się bardzo podobają ale "ona takich nie nosi"
ciapara - Śro 29 Gru, 2010 11:58
Ach ten szpan... wniosek jest taki... musisz lamika88 zrobic jakies bajeranckie metki do ubran swojej produkcji
Ja tez jestem jakas inna bo mnie wlasnie ciesza rzeczy pojedyncze... bez metek masowych
|
|
|