To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

saba52 - Nie 26 Gru, 2010 01:27

Pa cmok
gosias - Nie 26 Gru, 2010 12:20

Aga Smile nawet święta spędzasz pracowicie Very Happy
Zula - Nie 26 Gru, 2010 17:48

Zdrowych, rodzinnych Świąt Smile
ciapara - Nie 26 Gru, 2010 20:36

Zula, dziekuje wzajemnie cmoknięcie cmoknięcie
gosias czy ja wiem czy pracowicie... dzisiaj znowu dłubalam na szydelku... kolejny trzeci juz pasek...
Wczoraj natomiast bylam na chrzcie Franka ładnie muy bylo w pelerynce która mu zrobilam hopla
A poza tym dieta dukana wziela w leb... mam co robic znowu po swietach... musze poposcic bo szczekam na jedzenie...

gosias - Nie 26 Gru, 2010 20:52

ciapara napisał/a:
Wczoraj natomiast bylam na chrzcie Franka ładnie muy bylo w pelerynce która mu zrobilam

Jakoś mnie to nie dziwi, że Franio ładnie wyglądał w pelerynce Twojej roboty Smile

ciapara - Nie 26 Gru, 2010 20:55

Tak Smile ładnemu we wszystkim ładnie Smile))
beacia-24 - Pon 27 Gru, 2010 10:30

ciapara, piękna pelerynka. Pozostałe prace także robią wielkie wrażenie. Za wszystkie cuda ogromniaste brawa radocha radocha radocha
ciapara - Pon 27 Gru, 2010 12:27

beacia-24, dziekuje Smile
joaska77 - Pon 27 Gru, 2010 16:58

Kolejne piękne prace brawo brawo brawo .
ciapara - Pon 27 Gru, 2010 19:36

joaska77, dziekuje Smile

Powiem Wam ze smutno mi bylo ... w zeszlym roku zrobilam tesciowej ozdoby choinkowe na szydelku... sniezynki... nawet nie wyjela ich w tym roku... lezaly cale swieta gdzies schowane... podobnie jak poduszka szydelkowa wydziergana rok temu...
obiecalam sobie ze nikomu nic nie robie... bede robic sobie i tylko sobie i wreszcie zrealizuje swoje plany. I chociaz cieszyc beda moje oczy moje robótki Smile ot takie małe postanowienie... puknąć się hahahihi

saba52 - Pon 27 Gru, 2010 20:58

ciapara, I tak trzymaj cmoknięcie U mnie to samo.Zrobiłam córce kuzynki mitenki z kapturkiem i nawet dziękuję nie usłyszałam!
ciapara - Pon 27 Gru, 2010 21:03

saba52, dzieki za zrozumienie. u mnie ani pół sniezynki a tam takie ladne sie po szafach wycieraja. Chodzi za mna chusta Ady enzian.. moze jak mi podpowie Ada troszke to sie za nia wezme... i gosias na nia namawiam... a co... moze i Ty sie przylaczysz?
Poza tym chodza za mna szydelkowe firanki do pokoju corki... mam nawet kupiona piekna bawelniana nitke w kolorze pomaranczowym Smile posiedze jutro i poszukam wzoru ktory bedzie mi pasowal...

saba52 - Pon 27 Gru, 2010 21:17

ciapara, Też mam ochotę na następną,tylko nie wiem jeszcze jaką bo do dyspozycji mam taką ciemno śliwkową włóczkę i wzorek musi być taki żeby było widać.
A firankę w zeszłym roku zaczęłam do kuchni z tych sztucznych metalizowanych nici ale taką prostą,coś jak makarony tylko na końcu ze spiralką.A że to się trochę nudno robi to leży odłogiem hahahihi

gosias - Pon 27 Gru, 2010 22:06

No to ja przynajmniej "dziękuję" usłyszałam za dziane prezenty Smile ale fakt, nic tak nie dołuje jak ignorancja pracy, jaką włożyło się w przygotowanie niespodzianki....
ciapara - Pon 27 Gru, 2010 22:13

Ignorancja i olewanie bo prosilam tesciowa chyba z 5 razy zeby poszukala tych ozdob. Ale olala mnie... i tym faktem mnie podkurzyla tak ze sobie powiedzialam ze bede robic sobie i corce co najwyzej bo jej zaloze i ona nosi... a propos... zrobilam jej kolejne 2 paski przez swieta bo si elekko nudzilam... Smile
gosias - Pon 27 Gru, 2010 22:18

Aga Smile wrzuć fotki tych pasków Smile
ciapara - Pon 27 Gru, 2010 22:25

jutro
bo to wrzuca sie miniaturki dzisiaj juz nie dam rady... siedze nad notatkami od enzian Smile ktore podeslala mi grahasil

bejbi88 - Pon 27 Gru, 2010 22:27

a ja się do czegoś przyznam, kiedyś od Babci dostałam kilka sweterków. Nie podobały mi się, zostały mi 2 i teraz jak z bloku przeprowadziłam się do domku jednorodzinnego bardzo je docenia Smile choć muszę sobie jakiś sama zrobić Very Happy i przykro mi że ktoś nie docenia pracy człowieka... Dawno temu zrobiłam przyjaciółce skarpety, proste różowe pare razy je założyła a potem Jej Mama je porwała i nie chce oddać, było mi miło że pasują, Teście zaś narzekają że skarpety są za ciepłe (100% akryl) no ale takie jest życie...

Przynajmniej Twoi najbliżsi doceniają Twoją prace cmoknięcie kwiatek dla ciebie

ciapara - Pon 27 Gru, 2010 22:29

bejbi88, masz racje mojej malej slicznie jest w ciuszkach robionych i mi sie oczy smieja jak jej cos zakladam Smile
bejbi88 - Pon 27 Gru, 2010 22:36

ciapara, nie dziwie się, śliczne ubranka na prześlicznej księżniczce radocha radocha radocha radocha

miło też słyszeć że Mamusia jest szczęśliwa jak obdaruje swoje dziecię hopla hopla cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie kwiatek dla ciebie

ciapara - Wto 28 Gru, 2010 09:15

Moja ostatnia zabawa szydelkiem. Rozne wykorzystania malych włóczek...

bejbi88 - Wto 28 Gru, 2010 09:42

śliczne te paseczki brawo brawo
ciapara - Wto 28 Gru, 2010 09:46

bejbi88, dziekuje ot taka spontaniczna zabawa szydełkiem Smile
Jarka - Wto 28 Gru, 2010 10:32

Fajne te paseczki cool cool
iwona150 - Wto 28 Gru, 2010 11:04

super pomysł brawo radocha brawo radocha brawo radocha