To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH

Grażyna - Wto 18 Paź, 2011 16:59

Lubię od czasu do czasu oglądać biżuterię i trafiłam dzisiaj na:

bransoletki

http://www.pakamera.pl/br...wa-nr541289.htm

dla mnie smieszne, ale czego to ludzie nie wymyslą wesoło mi cena, same zobaczcie...

ciapara - Wto 18 Paź, 2011 17:01

ale ohydztwo.... hahahihi
Paillette - Wto 18 Paź, 2011 17:18

Grażyna napisał/a:
Lubię od czasu do czasu oglądać biżuterię i trafiłam dzisiaj na:

bransoletki

http://www.pakamera.pl/br...wa-nr541289.htm

dla mnie smieszne, ale czego to ludzie nie wymyslą wesoło mi cena, same zobaczcie...

oj Grażynko... Swarovski kosztuje Wink

lamika88 - Wto 18 Paź, 2011 17:42

W sumie całkiem pomysłowe... A jeden kryształek Swarovskiego kosztuje kilka złotych...
ciapara - Wto 18 Paź, 2011 18:36

Ciekawe jaki zbyt na to maja???
mrober - Wto 18 Paź, 2011 18:52

a może te bransoletki są "zapachowe" i dlatego tyle kosztują? Zapach piwa albo coli???? brawo brawo brawo
pierdruty - Wto 18 Paź, 2011 19:24

lamika88 napisał/a:
A jeden kryształek Swarovskiego kosztuje kilka złotych...

Ale artyście "rozchodzi się o puszkie", ze srebra oczywiście i pełniuteńką tych kryształków - proszę, cytat z opisu biżuterii:
Cytat:
Cudna bransoletka ze srebrnych kluczyków od puszek z kryształkami Swarovskiego

Puszka kryształków na pewno jest cenna Smile) chociaż serio przypuszczam, ze użyte kryształki są tak samo "Swarovskiego", jak te puszkowe kluczyki ze srebra.
Na wielu portalach robótkowych znajdują się przykłady wyrobów dziewiarskich z użyciem kluczyków od puszek i naprawdę są dużo ciekawsze Smile

ciapara - Wto 18 Paź, 2011 20:00

Dziewczyny powiem tak... jakbym sobie sama zrobila taka... no to zachwyt...ale za 69 zł... to dla mnie szkoda kasiorki...
alimus - Pią 21 Paź, 2011 15:33

Grażynko! love
Jesteś niesamowita!! cool
Weszłam na Twoja strobnkę i po prostu zazdroszczę Ci takich zdolności.Od lat próbuje nauczyć się łączenia elementow na szydełku i ...a puknąć się
Nic mi nie wychodzi Sama dość dużo robię na drutach i szydełku,ale kuda tam mi do Ciebie!!!
Pozdrawiam Cie cieplutko - Alicja
A tozdjonko,to moja malutka miłość Betka!!

Grażyna - Pią 21 Paź, 2011 21:54

A dziękuję, dziękuję...Alicjo cmoknięcie
7Kasiulek7 - Śro 26 Paź, 2011 08:25

I znowu mam problem. Razz
Dostałam propozycję zrobienia szalika nyan cat. Ile powinnam za niego wziąć bez materiału?
Zmienianie nitek jest dosyć "ciekawe". Jeśli ogon miałby wyglądać jak w tym przypadku, to zmienianie nitek tam odpada właściwie. Jeszcze nie wiem nic o szczegółach.
Możecie też powiedzieć po prostu, ile same liczycie sobie za szalik dla dziecka (tego też nie wiem, ale myślę, że będzie dla dziecka) Wink
Z niecierpliwością czekam na informacje. Smile

qrka - Śro 26 Paź, 2011 08:38

7Kasiulek7, przy tym szaliku nie ma zbyt wiele pracy, myślę,że jakieś 2h, ja jakbym wzieła 20 zł za samą pracę to byłabym zadowolona.
Musisz sama ocenić jaka kwota Cię zadowoli,
cmoknięcie

mala100gosia - Śro 26 Paź, 2011 08:42

sam szalik moze nie jest pracochłonny aż tak, ale wykończenie w postaci kotka to już bardziej Smile ja myślala bym nie mnie niź 50 zł, ponieważ jest to rzecz niepowtarzalna
qrka - Śro 26 Paź, 2011 08:57

7Kasiulek7, myślę, że nasze rady nie ułatwią Ci sprawy. Ile osób tyle opini,
Cena robocizny jest sprawą bardzo indywidualną, mającą wiele czynników zmiennych,

7Kasiulek7 - Śro 26 Paź, 2011 09:09

qrka, dlatego chciałam wiedzieć, ile inne osoby biorą za szalik dziecinny. Wink
qrka - Śro 26 Paź, 2011 09:12

7Kasiulek7, możesz popatrzeć w galeriach internetowych z rękodziałem i odliczyć koszt włóczki, to też jest jakiś punkt odniesienia
ciapara - Śro 26 Paź, 2011 10:44

cena za godzine robotkowania 5 zl... do tego materialy... wylicz i podaj cene najpierw zanim wezmiesz sie za robote..
7Kasiulek7 - Śro 26 Paź, 2011 11:08

qrka, ciapara, mala100gosia, dziękuję Wam bardzo. Wink Jakoś to sobie przemyślałam i podjęłam decyzję. Już wiem, że klientka jest nadal chętna, więc jest ok. Smile
Niusia - Nie 04 Gru, 2011 18:19

nie wiem czy natknęłyście się na tę stronkę?
http://www.beskidartdeco....delku/17/1/phot
trzeba przyznać .że ceny "odpowiednie". dlatego moje aniołki wędrują przeważnie jako prezenty dla znajomych i rodziny, w innym wypadku już dawno wychodziły by z domu "drzwiami i oknami".

Gabriela36 - Nie 04 Gru, 2011 19:32

Ja sobie przejrzałam stronkę, no faktycznie ceny są odpowiednie, ale kto kupi aniołka za 95 złotych. A może my też powinnysmy się tak cenić
ciapara - Nie 04 Gru, 2011 20:10

Niusia, ten anioł jest duzy ma 25 cm wysokosci!
Sadze ze jak ktos chce tyle wydac to niech płaci. Ale w gronie moich znajomych to ja rozdawac za darmo moge bo jakbym przeliczyla ile co kosztuje plus materialy to nie sadze zeby chetni byli

mala100gosia - Nie 04 Gru, 2011 20:12

przyklad z krakowa z targów światecznych na rynku:
- szydelkowe rękawiczki 95zł ( w sukiennicach )
- szydelkowe serwetki ok. 20 cm średnicy 25zł ( stoisko świąteczne )

o ile o rekawiczkach mogę powiedziec prawdopodobnie polska robota, tak o serwetce niekoniecznie, jakoś tak mi chińczyzną zalatuje ( dziwna bawłena )

proboha - Nie 04 Gru, 2011 20:56

Ja z wrocławskiego jarmarku mogę podać inne przykłady ;p obrus "szydelkowy" chiński, rozmiar chyba 180x60, jakoś tak, całe 45zł... szaleństwo... aniołki takie małe po 15zł, ale żadna rewelacja. Sądziłam, że na tego typu wydarzeniu będzie więcej rękodzieła, ręcznie robionego, a nie jakieś masówki...
ciapara - Pon 05 Gru, 2011 09:32

proboha, ja widzialam obrus w Galerii za 120 zł ogromny owalny i mialam wrazenie ze recznie robiony szydełkowy. Pani mowila ze to bawełna...Popatrzylam... i zastanawialam sie... jak to mozliwe ze tyle kosztuje skoro ja na materiały (kordonek) wydalam wiecej niz tam za gotowy obrus...
Aurelia - Pon 05 Gru, 2011 11:26

Mała 100 gosiu, oni na tym krakowskim rynku, mają kilku krotne przebicie cen.
Raz kupiłam mojemu szalik.
Potem jak zobaczyłam w innych miejscach ,że miałabym trzy, to sie za głowę chwyciłam.
Ale tak jest, jak się robi zakupy mikołajowe na ostatnią chwilę... puknąć się