Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH
Grażyna - Wto 18 Paź, 2011 16:59
Lubię od czasu do czasu oglądać biżuterię i trafiłam dzisiaj na:
bransoletki
http://www.pakamera.pl/br...wa-nr541289.htm
dla mnie smieszne, ale czego to ludzie nie wymyslą cena, same zobaczcie...
ciapara - Wto 18 Paź, 2011 17:01
ale ohydztwo....
Paillette - Wto 18 Paź, 2011 17:18
oj Grażynko... Swarovski kosztuje
lamika88 - Wto 18 Paź, 2011 17:42
W sumie całkiem pomysłowe... A jeden kryształek Swarovskiego kosztuje kilka złotych...
ciapara - Wto 18 Paź, 2011 18:36
Ciekawe jaki zbyt na to maja???
mrober - Wto 18 Paź, 2011 18:52
a może te bransoletki są "zapachowe" i dlatego tyle kosztują? Zapach piwa albo coli????
pierdruty - Wto 18 Paź, 2011 19:24
| lamika88 napisał/a: | | A jeden kryształek Swarovskiego kosztuje kilka złotych... |
Ale artyście "rozchodzi się o puszkie", ze srebra oczywiście i pełniuteńką tych kryształków - proszę, cytat z opisu biżuterii: | Cytat: | | Cudna bransoletka ze srebrnych kluczyków od puszek z kryształkami Swarovskiego |
Puszka kryształków na pewno jest cenna ) chociaż serio przypuszczam, ze użyte kryształki są tak samo "Swarovskiego", jak te puszkowe kluczyki ze srebra.
Na wielu portalach robótkowych znajdują się przykłady wyrobów dziewiarskich z użyciem kluczyków od puszek i naprawdę są dużo ciekawsze
ciapara - Wto 18 Paź, 2011 20:00
Dziewczyny powiem tak... jakbym sobie sama zrobila taka... no to zachwyt...ale za 69 zł... to dla mnie szkoda kasiorki...
alimus - Pią 21 Paź, 2011 15:33
Grażynko!
Jesteś niesamowita!!
Weszłam na Twoja strobnkę i po prostu zazdroszczę Ci takich zdolności.Od lat próbuje nauczyć się łączenia elementow na szydełku i ...a
Nic mi nie wychodzi Sama dość dużo robię na drutach i szydełku,ale kuda tam mi do Ciebie!!!
Pozdrawiam Cie cieplutko - Alicja
A tozdjonko,to moja malutka miłość Betka!!
Grażyna - Pią 21 Paź, 2011 21:54
A dziękuję, dziękuję...Alicjo
7Kasiulek7 - Śro 26 Paź, 2011 08:25
I znowu mam problem.
Dostałam propozycję zrobienia szalika nyan cat. Ile powinnam za niego wziąć bez materiału?
Zmienianie nitek jest dosyć "ciekawe". Jeśli ogon miałby wyglądać jak w tym przypadku, to zmienianie nitek tam odpada właściwie. Jeszcze nie wiem nic o szczegółach.
Możecie też powiedzieć po prostu, ile same liczycie sobie za szalik dla dziecka (tego też nie wiem, ale myślę, że będzie dla dziecka)
Z niecierpliwością czekam na informacje.
qrka - Śro 26 Paź, 2011 08:38
7Kasiulek7, przy tym szaliku nie ma zbyt wiele pracy, myślę,że jakieś 2h, ja jakbym wzieła 20 zł za samą pracę to byłabym zadowolona.
Musisz sama ocenić jaka kwota Cię zadowoli,
mala100gosia - Śro 26 Paź, 2011 08:42
sam szalik moze nie jest pracochłonny aż tak, ale wykończenie w postaci kotka to już bardziej ja myślala bym nie mnie niź 50 zł, ponieważ jest to rzecz niepowtarzalna
qrka - Śro 26 Paź, 2011 08:57
7Kasiulek7, myślę, że nasze rady nie ułatwią Ci sprawy. Ile osób tyle opini,
Cena robocizny jest sprawą bardzo indywidualną, mającą wiele czynników zmiennych,
7Kasiulek7 - Śro 26 Paź, 2011 09:09
qrka, dlatego chciałam wiedzieć, ile inne osoby biorą za szalik dziecinny.
qrka - Śro 26 Paź, 2011 09:12
7Kasiulek7, możesz popatrzeć w galeriach internetowych z rękodziałem i odliczyć koszt włóczki, to też jest jakiś punkt odniesienia
ciapara - Śro 26 Paź, 2011 10:44
cena za godzine robotkowania 5 zl... do tego materialy... wylicz i podaj cene najpierw zanim wezmiesz sie za robote..
7Kasiulek7 - Śro 26 Paź, 2011 11:08
qrka, ciapara, mala100gosia, dziękuję Wam bardzo. Jakoś to sobie przemyślałam i podjęłam decyzję. Już wiem, że klientka jest nadal chętna, więc jest ok.
Niusia - Nie 04 Gru, 2011 18:19
nie wiem czy natknęłyście się na tę stronkę?
http://www.beskidartdeco....delku/17/1/phot
trzeba przyznać .że ceny "odpowiednie". dlatego moje aniołki wędrują przeważnie jako prezenty dla znajomych i rodziny, w innym wypadku już dawno wychodziły by z domu "drzwiami i oknami".
Gabriela36 - Nie 04 Gru, 2011 19:32
Ja sobie przejrzałam stronkę, no faktycznie ceny są odpowiednie, ale kto kupi aniołka za 95 złotych. A może my też powinnysmy się tak cenić
ciapara - Nie 04 Gru, 2011 20:10
Niusia, ten anioł jest duzy ma 25 cm wysokosci!
Sadze ze jak ktos chce tyle wydac to niech płaci. Ale w gronie moich znajomych to ja rozdawac za darmo moge bo jakbym przeliczyla ile co kosztuje plus materialy to nie sadze zeby chetni byli
mala100gosia - Nie 04 Gru, 2011 20:12
przyklad z krakowa z targów światecznych na rynku:
- szydelkowe rękawiczki 95zł ( w sukiennicach )
- szydelkowe serwetki ok. 20 cm średnicy 25zł ( stoisko świąteczne )
o ile o rekawiczkach mogę powiedziec prawdopodobnie polska robota, tak o serwetce niekoniecznie, jakoś tak mi chińczyzną zalatuje ( dziwna bawłena )
proboha - Nie 04 Gru, 2011 20:56
Ja z wrocławskiego jarmarku mogę podać inne przykłady ;p obrus "szydelkowy" chiński, rozmiar chyba 180x60, jakoś tak, całe 45zł... szaleństwo... aniołki takie małe po 15zł, ale żadna rewelacja. Sądziłam, że na tego typu wydarzeniu będzie więcej rękodzieła, ręcznie robionego, a nie jakieś masówki...
ciapara - Pon 05 Gru, 2011 09:32
proboha, ja widzialam obrus w Galerii za 120 zł ogromny owalny i mialam wrazenie ze recznie robiony szydełkowy. Pani mowila ze to bawełna...Popatrzylam... i zastanawialam sie... jak to mozliwe ze tyle kosztuje skoro ja na materiały (kordonek) wydalam wiecej niz tam za gotowy obrus...
Aurelia - Pon 05 Gru, 2011 11:26
Mała 100 gosiu, oni na tym krakowskim rynku, mają kilku krotne przebicie cen.
Raz kupiłam mojemu szalik.
Potem jak zobaczyłam w innych miejscach ,że miałabym trzy, to sie za głowę chwyciłam.
Ale tak jest, jak się robi zakupy mikołajowe na ostatnią chwilę...
|
|
|