Galerie prac użytkowników forum - prace gosias
Lucysia - Nie 13 Gru, 2009 14:02
gosias, piękna chusta!
gosias - Nie 13 Gru, 2009 14:10
Lucysia, bardzo dziękuję
gosias - Nie 13 Gru, 2009 14:27
Powstają dwie kolejne chusty, mam tyle:
zielona
i biała
gosias - Nie 13 Gru, 2009 14:33
Pochwalę się również prezentami z Zimowej Wymianki
Od Pyziulki dostałam śliczne ozdoby świąteczne: Mikołaj, aniołki i cieplutkie skarpetki, oraz prawdziwe toruńskie pierniki Bardzo, bardzo dziękuję
W tej Wymiance Dziunia wylosowała Pyziulkię dla mnie, a mnie dla Pyziulki
Niespodzianka przegotowana przeze mnie dla Pyziulki (niestety, czapka okazała się być za mała.... )
Beata T - Nie 13 Gru, 2009 14:50
Wspaniała chusta i jakie śliczne powstają ach jakie urocze prezenty
Violetta21 - Nie 13 Gru, 2009 16:31
Gosia chusty zapowiadją się ślicznie
tak właśnie się zastanawiałam w którymś poście że robiłyście sobie prezenciki na wymiankę jedna drugiej wymiankowe prezenciki super
gustavo_2008 - Nie 13 Gru, 2009 18:13
gosias,piękna chusta dla mamy i na pewno będzie z niej zadowolona
Kolejne zapowiadają się również interesująco
A prezenty wymiankowe zrobiłyście sobie cudowne
Elżbieta P. - Nie 13 Gru, 2009 18:30
śliczne prezenty wymiankowe chusty zapowiadają się wspaniale
gosias - Nie 13 Gru, 2009 19:56
Beata T, Violetta21, gustavo_2008, Elżbieta P., dziękuję pięknie
ciapara - Nie 13 Gru, 2009 20:31
O matko Gosiu znowu bajecznosci pokazujesz
KOlejne mitenki bajkowe powiedz o co chodzi z tymi kapturkami bo widze juz któres takowe i nie wiem o co chodzi dopina sie je?? Czy co??? Wytłumacz prosze bo tłumok mitenkowy ze mnie
bjanna - Nie 13 Gru, 2009 21:07
gosias, piękne prezenty otrzymałaś
zrobione przez Ciebie są cudne
reni - Nie 13 Gru, 2009 21:25
chusta śliczna,a prezenty super
katrinka - Nie 13 Gru, 2009 22:20
Śliczne prezenty zrobiłyście Chusty już widać że będą piękne
SoWa - Nie 13 Gru, 2009 22:25
prezenty świetne, a chusty rewelacja!
iwonka - Pon 14 Gru, 2009 06:32
gosias prezenciki wymiankowe fantastyczne
a Twoje chusty powalają na kolana
gosias - Pon 14 Gru, 2009 06:41
| ciapara napisał/a: |
KOlejne mitenki bajkowe powiedz o co chodzi z tymi kapturkami bo widze juz któres takowe i nie wiem o co chodzi dopina sie je?? Czy co??? Wytłumacz prosze bo tłumok mitenkowy ze mnie  |
"kapturek" jest robiony razem. W momencie kiedy zrobisz mitenki (w taki sposób, jaki kiedyś opisałam) zaczynasz robić kapturek, tzn. robisz dalej na okrągło, z tym, że na spodniej części mitenki robisz łańcuszek i dalej na około z tym, że zmniejszasz liczbę półsłupków, żeby powstała taka czapeczka na palce.
gosias - Pon 14 Gru, 2009 06:42
bjanna, reni, katrinka, SoWa, iwonka, bardzo dziękuję za miłe słowa
Pyziulka - Pon 14 Gru, 2009 07:56
gosias, cieszę się, że prezent Ci sie spodobał Mam nadzieję, że pierniczki smakowały.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za prezencik. Tą czapka sie nie zadręczaj - moja łepetyna jest zadziwiająco duża Sama mam problem ze zrobieniem sobie czapki nie mówiąc juz o kupnie... Cała reszta jest perfekcyjna i na prawdę bardzo mi sie podoba O takich rękawiczkach z "kapturkami" myślałam od dawna więc na prawdę strzeliłas w 10
gosias - Pon 14 Gru, 2009 08:09
Pyziulka, pierniczki są bardzo smaczne Mnniammm.... wszystkich jeszcze nie zjadłam, oszczędzam
Pyziulka - Pon 14 Gru, 2009 09:24
gosias, to sie bardzo cieszę. Okazało sie ze trudno znaleźć pierniczki które są sprzedawane tylko w Toruniu - Kopernik wysyła wszystkie swoje wyroby na cała Polskę. Znalazłam jednak jedna piekarnię gdzie robią pierniki wg jakiegoś starego przepisu i sprzedają tylko i wyłącznie u siebie
Ah nie wiem czy napisałam ze ten ozdobny piernik też jest jadalny, ale trzeba go wcześniej namoczyć bo jest bardzo twardy
gosias - Pon 14 Gru, 2009 10:13
Pyziulka, pisałaś Na razie jest nieruszany, bo najzwyczajniej w świecie szkoda mi go zjeść
dehajola - Pon 14 Gru, 2009 11:40
wspaniałe chusty. Bardzo fajne prezenty wymiankowe - ale Wam się trafiło
ciapara - Pon 14 Gru, 2009 12:40
| gosias napisał/a: | | "kapturek" jest robiony razem. W momencie kiedy zrobisz mitenki (w taki sposób, jaki kiedyś opisałam) zaczynasz robić kapturek, tzn. robisz dalej na okrągło, z tym, że na spodniej części mitenki robisz łańcuszek i dalej na około z tym, że zmniejszasz liczbę półsłupków, żeby powstała taka czapeczka na palce. |
ok czapeczka na palce, a jak sie ta czapeczke na palce załozy to nie spada?? Zapina sie ja jakos???
gosias - Pon 14 Gru, 2009 13:01
dehajola, dziękuję
ciapara, nie spada
W domu postaram się zrobić fotki takich mitenko - rękawiczek, które noszę. Zobaczysz jak to wygląda na łapce.
beacia-24 - Pon 14 Gru, 2009 17:20
gosias, oj widać, że mikołaj hojny był dla Ciebie, a chusty przecudnie się zapowiadają
|
|
|