To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace gosias

Lucysia - Nie 13 Gru, 2009 14:02

gosias, piękna chusta! brawo brawo brawo
gosias - Nie 13 Gru, 2009 14:10

Lucysia, Smile bardzo dziękuję cmoknięcie
gosias - Nie 13 Gru, 2009 14:27

Powstają dwie kolejne chusty, mam tyle:

zielona

i biała

gosias - Nie 13 Gru, 2009 14:33

Pochwalę się również prezentami z Zimowej Wymianki Smile

Od Pyziulki dostałam śliczne ozdoby świąteczne: Mikołaj, aniołki i cieplutkie skarpetki, oraz prawdziwe toruńskie pierniki Smile Bardzo, bardzo dziękuję cmoknięcie
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

W tej Wymiance Dziunia wylosowała Pyziulkię dla mnie, a mnie dla Pyziulki Very Happy

Niespodzianka przegotowana przeze mnie dla Pyziulki (niestety, czapka okazała się być za mała.... )

Beata T - Nie 13 Gru, 2009 14:50

Wspaniała chusta cool cool cool i jakie śliczne powstają ach jakie urocze prezenty radocha
Violetta21 - Nie 13 Gru, 2009 16:31

Gosia chusty zapowiadją się ślicznie cool brawo
tak właśnie się zastanawiałam w którymś poście że robiłyście sobie prezenciki na wymiankę jedna drugiej hopla wymiankowe prezenciki super cool brawo

gustavo_2008 - Nie 13 Gru, 2009 18:13

gosias,piękna chusta dla mamy brawo brawo brawo i na pewno będzie z niej zadowolona cool

Kolejne zapowiadają się również interesująco cool cool cool

A prezenty wymiankowe zrobiłyście sobie cudowne wesoło mi wesoło mi wesoło mi

Elżbieta P. - Nie 13 Gru, 2009 18:30

śliczne prezenty wymiankowe cool chusty zapowiadają się wspaniale brawo
gosias - Nie 13 Gru, 2009 19:56

Beata T, Violetta21, gustavo_2008, Elżbieta P., dziękuję pięknie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
ciapara - Nie 13 Gru, 2009 20:31

O matko Gosiu znowu bajecznosci pokazujesz Smile
KOlejne mitenki bajkowe powiedz o co chodzi z tymi kapturkami bo widze juz któres takowe i nie wiem o co chodzi dopina sie je?? Czy co??? Wytłumacz prosze bo tłumok mitenkowy ze mnie Smile

bjanna - Nie 13 Gru, 2009 21:07

gosias, piękne prezenty otrzymałaś cool cool
zrobione przez Ciebie są cudne brawo brawo brawo

reni - Nie 13 Gru, 2009 21:25

chusta śliczna,a prezenty super wesoło mi cool cool
katrinka - Nie 13 Gru, 2009 22:20

Śliczne prezenty zrobiłyście brawo brawo Chusty już widać że będą piękne brawo brawo
SoWa - Nie 13 Gru, 2009 22:25

hopla prezenty świetne, a chusty rewelacja!

brawo brawo brawo

iwonka - Pon 14 Gru, 2009 06:32

gosias prezenciki wymiankowe fantastyczne cool cool brawo brawo
a Twoje chusty powalają na kolana uklon uklon uklon uklon uklon

gosias - Pon 14 Gru, 2009 06:41

ciapara napisał/a:

KOlejne mitenki bajkowe powiedz o co chodzi z tymi kapturkami bo widze juz któres takowe i nie wiem o co chodzi dopina sie je?? Czy co??? Wytłumacz prosze bo tłumok mitenkowy ze mnie Smile

"kapturek" jest robiony razem. W momencie kiedy zrobisz mitenki (w taki sposób, jaki kiedyś opisałam) zaczynasz robić kapturek, tzn. robisz dalej na okrągło, z tym, że na spodniej części mitenki robisz łańcuszek i dalej na około z tym, że zmniejszasz liczbę półsłupków, żeby powstała taka czapeczka na palce.

gosias - Pon 14 Gru, 2009 06:42

bjanna, reni, katrinka, SoWa, iwonka, bardzo dziękuję za miłe słowa cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Pyziulka - Pon 14 Gru, 2009 07:56

gosias, cieszę się, że prezent Ci sie spodobał Wink Mam nadzieję, że pierniczki smakowały.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za prezencik. Tą czapka sie nie zadręczaj - moja łepetyna jest zadziwiająco duża Sad Sama mam problem ze zrobieniem sobie czapki nie mówiąc juz o kupnie... Cała reszta jest perfekcyjna i na prawdę bardzo mi sie podoba Wink O takich rękawiczkach z "kapturkami" myślałam od dawna więc na prawdę strzeliłas w 10 Very Happy

gosias - Pon 14 Gru, 2009 08:09

Pyziulka, Smile pierniczki są bardzo smaczne Smile Mnniammm.... wszystkich jeszcze nie zjadłam, oszczędzam Very Happy
Pyziulka - Pon 14 Gru, 2009 09:24

gosias, to sie bardzo cieszę. Okazało sie ze trudno znaleźć pierniczki które są sprzedawane tylko w Toruniu - Kopernik wysyła wszystkie swoje wyroby na cała Polskę. Znalazłam jednak jedna piekarnię gdzie robią pierniki wg jakiegoś starego przepisu i sprzedają tylko i wyłącznie u siebie Wink

Ah nie wiem czy napisałam ze ten ozdobny piernik też jest jadalny, ale trzeba go wcześniej namoczyć bo jest bardzo twardy Wink

gosias - Pon 14 Gru, 2009 10:13

Pyziulka, Smile pisałaś Smile Na razie jest nieruszany, bo najzwyczajniej w świecie szkoda mi go zjeść Wink Very Happy
dehajola - Pon 14 Gru, 2009 11:40

wspaniałe chusty. Bardzo fajne prezenty wymiankowe - ale Wam się trafiło brawo brawo brawo
ciapara - Pon 14 Gru, 2009 12:40

gosias napisał/a:
"kapturek" jest robiony razem. W momencie kiedy zrobisz mitenki (w taki sposób, jaki kiedyś opisałam) zaczynasz robić kapturek, tzn. robisz dalej na okrągło, z tym, że na spodniej części mitenki robisz łańcuszek i dalej na około z tym, że zmniejszasz liczbę półsłupków, żeby powstała taka czapeczka na palce.

ok czapeczka na palce, a jak sie ta czapeczke na palce załozy to nie spada?? Zapina sie ja jakos???

gosias - Pon 14 Gru, 2009 13:01

dehajola, dziękuję cmoknięcie

ciapara, Smile nie spada Smile

W domu postaram się zrobić fotki takich mitenko - rękawiczek, które noszę. Zobaczysz jak to wygląda na łapce.

beacia-24 - Pon 14 Gru, 2009 17:20

gosias, oj widać, że mikołaj hojny był dla Ciebie, a chusty przecudnie się zapowiadają Smile radocha radocha radocha