Pogaduchy - RZUCAMY PALENIE
marysia54 - Pią 24 Sty, 2014 21:19
wiesia_33, kabyr
Gratulacje
u mnie w październiku minęło 2 lata
wiesia_33 - Pią 24 Sty, 2014 23:04
marysia54, elcja27, kabyr dziękuję bardzo
kabyr już teraz Ci gratuluję
marysia54 moje gratulacje
Cieszę się, że wytrwałyście
kabyr - Pią 24 Sty, 2014 23:40
marysia54, jak to szybko zleciało.
Marysiu
Awenturyn - Nie 26 Sty, 2014 10:36
wiesia_33, gratuluje
wiesia_33 - Nie 26 Sty, 2014 23:28
Awenturyn bardzo dziękuję
zamia - Nie 16 Lut, 2014 10:38
Nieśmiało donoszę, że znalazłam miejsce i 11 lutego rzuciliśmy palenie, ja i mój M. Nie wiem jak długo wytrzymamy. Ja wzięłam się za wiosenne porządki, a mój M śpi po całych dniach.
Dzieci zadowolone, że w domu nie śmierdzi (dzieci dorosłe- niepalące)
Nie wiem czy się nie ośmieszę tym wpisem, bo jeszcze nie ma tygodnia, ale niech tam.
we_st - Nie 16 Lut, 2014 12:03
zamia, bardzo dobrze, że napisałaś. Będziemy cię wspierać na odległość. Samej decyzji można już pogratulować. Będzie dobrze, zobaczysz
Awenturyn - Nie 16 Lut, 2014 12:48
zamia, wielkie gratulacje
trzymamy mocno kciuki za Was
kabyr - Nie 16 Lut, 2014 14:03
zamia, dzień bez papierosa to Twoja wygrana.
Wiem jak cieszy każda godzina.
Kto jak kto ale my które rzuciłyśmy przed Tobą
wiemy jak to cieszy.
Zdawaj relacje z placu boju,
nawet jak doznasz małej porażki.
Mnie nie długo minie 4 lata
i cieszę się jak małe dziecko.
Trzymam kciuki za Ciebie i męża.
Uda Wam się,
bo będziecie się razem wspierać.
Amisza - Nie 16 Lut, 2014 14:28
Trzymam kciuki za wszystkich rzucających, zarówno próbujących rzucic jak i tych, którzy rzucili i trwają! Ja ostatniego papierosa wypaliłam przed północą 30 listopada by od 1 grudnia (w Adwencie) nie palić w intencji zdrowia pewnej osoby. Adwent minął i nie pale nadal- teraz dla swojego zdrowia
kabyr - Nie 16 Lut, 2014 18:22
Amisza, gratulacje.
Tak trzymaj
Madzia - Nie 16 Lut, 2014 18:27
Zamia wspaniała wiadomość! Trzymajcie się dzielnie! Jesteście w tym razem więc będziecie się wspierać i na pewno się uda. Trzymam kciuki, bo życie bez papierosów jest wspaniałe!
Amisza kiedyś czytałam, że dobrą metodą jest niepalenie do jakieś terminu, np jak u Ciebie na czas adwentu. Potem się przedłuża na następny termin. Zresztą każda metoda jest dobra, nawet najgłupsza, byleby poskutkowała. Trzymam kciuki również za Ciebie!
Amisza - Nie 16 Lut, 2014 22:37
Kabyr, Madzia dziękuję bardzo
zamia wspieram Cię całym sercem, obie jesteśmy na początku drogi
we_st - Pon 17 Lut, 2014 10:26
Amisza, pisałaś w innym wątku o zapachu pomarańczy... poczujesz go znowu. Jak uda ci się rzucić papierochy (a w to wierzę i trzymam kciuki) to zaczniesz znowu czuć zapachy a i jedzenie nabierze więcej smaku
Amisza - Pon 17 Lut, 2014 17:07
ha ha ha.... kochana to jest w tej chwili najwieksza moja zmora- mam tak wytężony węch, że sama ze sobą nie mogę wytrzymać żartuję, że słuch i węch mam lepszy od mojego psa
zarówno ładne jak i brzydkie zapachy mnie az duszą, chodzę ze sztyftem do inhalacji do nosa, żeby nie czuć zwierzaków, dymu z komina sąsiadów, samochodu, który przejechał itp. itd. Masakra! Mam nadzieje, że jakos to się wyrówna
Awenturyn - Pon 17 Lut, 2014 19:03
Amisza, gratuluje i trzymam kciuki
wytrzymasz natłok zapachów
Ja gotuje używając naturalnych przypraw , jak byłam u mojej sis i próbowałam jej "kuchni" to od razu wyczułam "chemie" tj kostki rosołowe,jarzynki itp przyprawy
paskudztwo
we_st, ma racje po jakims czasie wszystkie zmysły "wracaja"
marysia54 - Wto 18 Lut, 2014 22:05
zamia, Amisza
gratuluję podjęcia tak ważnej decyzji
i trzymam kciuki
nie palę 2 lata i 4 miesiące
zamia - Śro 19 Lut, 2014 09:59
Wczoraj minął tydzień bez papierosa- wysprzątałam dom, muszę znaleźć sobie jakieś inne zajęcie, bo obecnie mam drutowstręt. Wspomagam się e-papierosem bez nikotyny, ale z dymkiem, który nie śmierdzi.
Ja mam bardzo długi staż palenia papierosów 40+, ale myślę, że będzie dobrze.
Dziękuję za wsparcie.
kabyr - Śro 19 Lut, 2014 13:06
| zamia napisał/a: | | Ja mam bardzo długi staż palenia papierosów 40+, ale myślę, że będzie dobrze. |
Będzie dobrze.
Mój staż to też przeszło 40+ i pod koniec prawie 3 paczki dziennie.
Za dwa dni będę świętować 4 lecie
we_st - Śro 19 Lut, 2014 14:02
To trochę dziwne, ale większość rzuca palenie w lutym... 23 strzeli u mnie 11 lat...
Elżbieta P. - Śro 19 Lut, 2014 15:09
ja też w lutym rzuciłam palenie, w tym roku to już 14 lat jak nie palę
Amisza - Śro 19 Lut, 2014 17:59
ja juz raz nie paliłam... 11 lat!!! nie zapaliłam nawet, gdy umierał Tata. Aż przyszedł taki dzień, kiedy ktoś mnie po prostu dobił swoim zachowaniem i dosłownie krzyczałam, żeby mi dali papierosa bo eksploduje mi głowa z nerwów. Teraz rzuciłam po 8 latach i wiem, że podobnie jak alkoholik zawsze będę niepalącym palaczem
zamia - Pon 24 Lut, 2014 19:50
Jutro miną 2 tygodnie bez papierosa, wszystko byłoby dobrze ale jest 2 kg więcej na wadze. Jak tak dalej pójdzie, to???????
kabyr - Pon 24 Lut, 2014 21:55
| zamia napisał/a: | | Jutro miną 2 tygodnie bez papierosa, wszystko byłoby dobrze ale jest 2 kg więcej na wadze. |
Nie otwieraj tak często lodówki.
Nie przejmuj się kilogramami.
Znikną nawet nie wiesz kiedy.
Gratulacje - jeden dzień bez papierosa to już sukces
a Ty masz tych dni 14.
Z każdym dniem będzie lepiej.
Awenturyn - Wto 25 Lut, 2014 09:02
| zamia napisał/a: | | Jutro miną 2 tygodnie bez papierosa, wszystko byłoby dobrze ale jest 2 kg więcej na wadze. Jak tak dalej pójdzie, to??????? |
kochanego ciała nigdy za wiele
ale tak poważnie twój organizm "wraca do normy" czyli
te dodatkowe kg to jest to co PAPIEROCHY z Ciebie wyciągały z dymkiem
|
|
|