Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH
jadwisia - Czw 24 Lut, 2011 21:47
Elżbieta P.,
W swoim albumie na Picassie masz piękną czapkę.Zdradż, jaki wzór jest pod koralikami?Wyżej widzę,że chyba jest 2x warkocz.Czy tak?
Więcej szczegółów nie mogę wypatrzeć.
Elżbieta P. - Pią 25 Lut, 2011 08:14
jadwisia czy pytasz o tę białą czapkę z czerwonymi koralikami?
Grażyna - Pią 25 Lut, 2011 09:35
Weszłam z ciekawości do jednego punktu krawieckiego z zapytaniem, ile kosztowałoby uszycie spódnicy. Dowiedziałam się, że pani nie może bliżej określić, bo liczy 8 zł za szew, a ilość szwów jest zależna od fasonu spódnicy. Nie ma znaczenia, jaka jest długość jednego szwa. Spódnica może więc kosztować (za robociznę) od 50 zł w górę. Krawcowa prostą spódnicę uszyje w parę godzin i zakasuje najmniej 50zł. A parę godzin to ja robię koszyczek szydełkowy. Za prosty jednak nie wezmę 50 zł, bo nikt mi nie zapłaci. Tak wygląda nasza rzeczywistość.
A my stale biadolimy..........
Runa - Pią 25 Lut, 2011 10:01
Grażynko, ja właśnie się ostatnio bardzo zdziwiłam jak musiałam (moja mama - krawcowa wyjechała) uszyc halkę pod spódniczkę szydełkową. No i pani w takim właśnie punkcie (kto wie czy nie w tym samym, w którym ty pytałaś ) za uszycie prostej halki zapłaciłam 25zł. Przypuszczam, że zajęło to tej pani może z kilkanaście minut.
ciapara - Pią 25 Lut, 2011 10:47
Sluchajcie zalezy jaka halka
Ja do sukienki komunijnej corce doszywalam falbane do halki bo za malo szeroka byla, zapewniam Was ze szyc potrafie ale samo obrzucenie wszystkiego upiecie na szpilkach i przyszycie zajelo mi sporo czasu.
Runa - Pią 25 Lut, 2011 11:50
ja pisałam o zwykłej halce, materiał zszyty i obrzucony dół. Ciapara wiem ile czasami trzeba się namęczyć z szyciem bo moja mam jest krawcową.
jadwisia - Pią 25 Lut, 2011 11:57
Elżbieta P.,
Chodzi mi o popielatą czapkę z białymi korakikami.
Elżbieta P. - Pią 25 Lut, 2011 23:03
jadwisiu wysyłam Ci na maila opis do tej czapki
Nietoperek - Sob 26 Lut, 2011 17:41
A tak trochę zmienię tor tego tematu, ale pozostanę w okolicach cen. Jak myślicie, jakie są normalne ceny sukien ślubnych? Sporo ostatnio szukałam, rozpiętość jest ogromna. Już wiem, że jeśli nowa to poniżej 1000 nie ma co patrzeć, bo sam materiał kosztuje ogromnie dużo. Ale jak sądzicie? Jakie granice są "rozsądne"?
Nietoperek - Sob 26 Lut, 2011 17:41
A tak trochę zmienię tor tego tematu, ale pozostanę w okolicach cen. Jak myślicie, jakie są normalne ceny sukien ślubnych? Sporo ostatnio szukałam, rozpiętość jest ogromna. Już wiem, że jeśli nowa to poniżej 1000 nie ma co patrzeć, bo sam materiał kosztuje ogromnie dużo. Ale jak sądzicie? Jakie granice są "rozsądne"?
avante - Sob 26 Lut, 2011 18:25
Nietoperek, sam materiał tak dużo nie kosztuje, tylko te koronki są bardzo drogie. Im więcej koronki tym droższa suknia.
Nietoperek - Sob 26 Lut, 2011 18:36
No właśnie problem polega na tym, że mi się bardzo podobają koronki Bo nie biją po oczach swoją drogością i przepychem a w swojej skromności wyglądają bardzo ładnie.
avante - Sob 26 Lut, 2011 18:42
Możesz zrobić sobie koronkę na szydełku...
A widziałyście aukcję szydełkowych maskotek z reklamy TP "serce i rozum"?
http://allegro.pl/serce-i...1462699764.html
Jestem zaskoczona ceną, którą już osiągnęły mimo iż jeszcze nie przekroczyła ona ceny minimalnej. Zastanawia mnie tylko czy można sprzedawać coś co jest "podróbką" maskotek konkretnej firmy.
jadwisia - Sob 26 Lut, 2011 19:54
avante,
Nareszcie ktoś się ceni!!
zembion - Sob 26 Lut, 2011 23:43
| avante napisał/a: | | Zastanawia mnie tylko czy można sprzedawać coś co jest "podróbką" maskotek konkretnej firmy. |
No nie można... niestety u nas sprawa przestrzegania praw autorskich wygląda bardzo kiepsko, świadomość w tym temacie jest naprawdę niewielka. Wystarczy spojrzeć jak wiele np. na allegro jest lalek Tilda. Owszem, niektóre są bardzo udane, ale jednak jest to cudzy wzór, i wykorzystywanie go w celach zarobkowych nie powinno mieć miejsca.
teris - Nie 27 Lut, 2011 22:42
| jadwisia napisał/a: | avante,
Nareszcie ktoś się ceni!!  |
a ja bym powiedziała nareszcie doceniają czyjąś pracę
jadwisia - Pon 28 Lut, 2011 09:06
teris,
Masz rację,bo przecież to licytacja!
Trochę jednak się ceni,bo podał cenę minimalną.
teris - Pon 28 Lut, 2011 13:21
ja też się doceniłam http://allegro.pl/koronko...1453203072.html ale mnie nikt a chciałam tylko 5 zł za godz. pracy plus nici i stelaż
anza87 - Pon 28 Lut, 2011 15:18
no szkoda bo parasolka piękna
Elżbieta P. - Wto 01 Mar, 2011 08:15
jadwisiu wzorek na czapkę wysłałam do Ciebie w ubiegłym tygodniu i nie wiem..... - dostałaś go ???
jadwisia - Śro 02 Mar, 2011 22:47
Elżbieta P.,
Wzoru nie otrzymałam.Już się zastanawiałam dlaczego?
Wredula - Czw 03 Mar, 2011 07:29
Parasolka wspaniała, elegancka. Może spróbuj jeszcze raz na wiosnę.
_dorot_ - Czw 03 Mar, 2011 10:09
Wcale nie uważam, że nikt Cie nie docenił- wystarczy spojrzeć na ilość wyświetleń...
Parasolka jest piękna i myślę, że te kilkaset wejść na stronę świadczy o tym, że to nie tylko moje zdanie.
Myślę, że brak ofert, to nie wina ceny, tylko pory roku- delikatna, koronkowa parasolka to raczej dodatek wiosenno-letni.
A cena wcale nie jest ( moim zdaniem ) wysoka. Panny młode wydają setki na ładne buty, których najczęściej nie widać spod długiej sukni, i które zazwyczaj już na początku imprezy lądują w kącie zastąpione wygodniejszymi . Piękną parasolkę będą mogli podziwiać wszyscy i podobnie jak suknię, powinni ją zapamiętać więc warto za nią zapłacić. Osobiście nie znam nikogo, kto by pamiętał w jakich butach była "młoda"
Myślę, że wiosną i latem Twoje parasolki będą się sprzedawać jak "świeże bułeczki"- no... prawie...
anle - Czw 03 Mar, 2011 10:26
teris, a może zamiast na allegro, to spróbuj porozmawiać z fotografami, przy robieniu zdjęć ślubnych, często posługują się różnymi rekwizytami.
mala100gosia - Czw 03 Mar, 2011 12:48
| anle napisał/a: | | teris, a może zamiast na allegro, to spróbuj porozmawiać z fotografami, przy robieniu zdjęć ślubnych, często posługują się różnymi rekwizytami. |
tak to dobry pomysł
|
|
|