To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - Poznan

nula - Śro 17 Sie, 2011 17:54

aiszka4 napisał/a:
Wysłałaś już zamówienie do Misiaczka?

jeżeli to do mnie pytanie to jeszcze nie - wyślę albo wieczorem albo jutro rano.

Na razie muszę trochę ochłonąć po emocjach - córa z kolegami utknęli na czeskiej granicy z powodu strajku pociągów wściekły
trzeba było znaleźć jakieś alternatywne połączenia.......
Najpierw 15 km spacer, potem autostop, a obecnie czekają na autobus w Kłodzku hahahihi
Mam nadzieję, że się do niego dostaną !

aiszka4 - Śro 17 Sie, 2011 18:06

Ja właśnie robię kolejną selekcję - wrzucam i wyrzucam, przemieszczam koraliki miedzy schowkiem, a koszykiem. Wyślę dziś wieczorem, a rano ewentualnie uzupełnię zamówienie.
Trzymam kciuki za powrót córki

Paddington - Śro 17 Sie, 2011 18:29

a ja zobaczę co zamówiłyście i wtedy przejrzę swoją skrzynkę Smile Jesteście bardziej doświadczone i na pewno wasze koszyki mnie zaskoczą Smile
możecie wysyłać spokojnie i bez pośpiechu- wysyłac będę w pt bo jutro nie dam rady na pewno. Ściskam mocno

aiszka4 - Śro 17 Sie, 2011 19:06

wysłane wesoło mi
żabka - Śro 17 Sie, 2011 21:55

Kochane dziękuje że macie na uwadze moją obecność na spotkaniu cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
nula - Śro 17 Sie, 2011 21:58

Pytanie do bean - czy teraz , żeby napisać komentarz na Twoim blogu muszę się zarejestrować na bloggerze ?
Widzę, że coś się pozmieniało i nie mogę pisać komentarzy tak jak kiedyś wściekły
A chciałam się pozachwycać sukienką !!!!! brawo
Mam nadzieję, że z sunią wszystko w porządku ????
Milion głasków dla niej cmoknięcie

A czy teraz jak już sukienka została pokazana na właścicielce to jest możliwośc zobaczenia jej też na zastępczej modelce ? wesoło mi

żabka - już tak dawno Cię nie widziałyśmy, że stęskniłyśmy się bardzo za Tobą !!! cmok

nula - Czw 18 Sie, 2011 08:34

Misiaczku - zamówienie poszło do Ciebie na PW !!! cmoknięcie

acha i policzyłam - moje zamówienie waży 275 g + 20 szt. koralików (takich innych - nie na wagę ) wesoło mi

izetta - Czw 18 Sie, 2011 08:40

nie zaczęłam motyla od weroniki, bo nadal walczę z zakładką. ta okropna nitka co jakiś czas mi się zrywa i nie wiem dlaczego. robie "kają" zielony melanż i już drugi raz musiałam wiązać (zakąłdke nr dwa, bo pierwsza też się zrywała). przez to odłożyłam zakłądkę do torby i zastanawiam się co dalej. macie jakieś sposoby na nitki?
woalka - Czw 18 Sie, 2011 09:03

izetta napisał/a:
macie jakieś sposoby na nitki

Tak - praca dobrą nicią Wink
A tak serio, to naprawdę polecam Ci działanie na Aidzie lub Adzie. Przynajmniej na początek, przy nauce. Jak dojdziesz do wprawy z zaciąganiem supełków, kółeczek i łuczków, to fajnie jest podoświadczać się na różnych nitkach. Ale moim zdaniem lepiej, kiedy jest to drugi etap zabawy z frywolitkami.
Zrywanie nici jest naprawdę irytujące... Smile

nula - Czw 18 Sie, 2011 09:17

No fakt, aida najlepsza - ale dla mnie trochę droga ........
Dobry jest też Altin Basak Klasic - też drogi - ale jego można kupić w malutkich moteczkach - bodajże po 20 g - czyli za cenę jednego motka aidy można mieć kilka kolorów "klasica" - zależy jakie duże projekty robisz.
Mi się dobrze robi też z perle 8 - chociaż ją trzeba opanować, bo jest dość śliska - no i nie wychodzi aż tak sztywno jak aida - ale moim zdaniem jest ok.
A nici - nawet tej samej firmy bywają różne - czasami jeden kolor się rwie a inny nie - mi się nawet zdarzyło zerwać aidę hahahihi
Fajny jest też Garden - tyle, że dosyć gruby - ale na zakładki np. się nadaje

izetta - Czw 18 Sie, 2011 09:24

dziekuję, w przerwie polecę na głogowską do hurtowni krawieckiej po odpowiednie nici. robiłam kają, bo akurat miałam takie w domu i nie chciało mi się specjalnie lecieć po inne. no ale jak się nie da, to muszę kupić porządne. jeszcze godzinka i lecę hopla
Uchomisia - Czw 18 Sie, 2011 09:25

Izetta możesz też spróbować Snow white mają ładne melanżowe kolory i nie powinna się zrywać Smile bye
nula - Czw 18 Sie, 2011 09:51

Uchomisia napisał/a:
możesz też spróbować Snow white mają ładne melanżowe kolory i nie powinna się zrywać

potwierdzam wesoło mi

ullak - Czw 18 Sie, 2011 11:47

Co prawda dopiero dzisiaj, ale dziękuję wszystkim za miłe spotkanie:) Buziaki
bean - Czw 18 Sie, 2011 20:32

nula napisał/a:
Pytanie do bean - czy teraz , żeby napisać komentarz na Twoim blogu muszę się zarejestrować na bloggerze ?
Widzę, że coś się pozmieniało i nie mogę pisać komentarzy tak jak kiedyś

Szczerze, to nie mam pojęcia, bo ja zawsze loguję się na blogerze. Ale niektóre osoby piszą komentarze jako Anonimowy i czasami Wink podpisują się w nim imieniem lub nickiem.

nula napisał/a:
Mam nadzieję, że z sunią wszystko w porządku ????
Tak, już wszystko dobrze Smile Ale strachu mieliśmy co niemiara, bo przez weekend właściwie już nie miała siły wstać, nic nie jadła, tylko całymi dniami spała. Zadzwoniliśmy do weterynarza i po krótkim wywiadzie stwierdził, że to prawdopodobnie ropomacicze - choroba na którą chorują starsze suki, mające kłopoty z hormonami - po cieczce dochodzi do zakażenia i w macicy zbiera się ropa (suczka ma bardzo wysoką gorączkę). We wtorek potwierdziło to badanie USG, dostała antybiotyk a w środę była już po sterylizacji. Szokiem było dla nas jak już kilka godzin po przyjeździe do domu, gdy przeszła jej narkoza, o własnych siłach chodziła po mieszkaniu i nawet sama zeszłą po schodach na spacer Smile
Mamy nadzieję, że wkrótce wróci do dawnej formy hopla

Uchomisia - Czw 18 Sie, 2011 20:56

No to szybkiego powrotu do zdrowia dla pieska Smile
nula - Czw 18 Sie, 2011 20:58

bean napisał/a:
Mamy nadzieję, że wkrótce wróci do dawnej formy

i tego jej życzę z całych sił !!!! love tym razem to buziaki dla suni !!!!

Cóż, spróbuję jeszcze rozgryźć te komentarze - albo też spróbuję jako anonimowy.......

A odnośnie koralikowego zamówienia to nie wiem, czy jednak nie uda nam się przekroczyć tych 2 kg hmm

Paddington - Pią 19 Sie, 2011 10:17

Kochane, wszystie wiadomości pv doszły. Obiecuję ogarnąc i zamówić w weekend- jak podsumuję to zobacze czy mi starczy czy poprosze o wspomożenie pieniążkowe. Wczoraj niec nie zrobiłam bo się starzałam dostojnie i nie zaglądałam do siebie wesoło mi
Buziaki i dam znac jak zamówienie zostanie złożone

żabka - Pią 19 Sie, 2011 12:24

Misiaczku podesłałam ci jeszcze moje zamówienie na pw. Daj znać czy doszło.
Paddington - Pią 19 Sie, 2011 13:24

żabka, doszło Smile
a czy oni jak wysyłają po na opakowaniach są te nr katalogowe? bo jest tego troszkę kolorów i wielkości i jak ja się potem połapię kto co zamówił z tej mega paczki która do mnie przyjdzie ?
Po zobaczeniu Waszych zamówień odnalazłam jeszcze kilka rzeczy dla siebnie... okropne bo juz myślałam że zmieszczę się w niższej kwocie...
Buziaki, jutro działam

PS. Mam jeszcze pytanie- czy Któraś z Was zamawia, lub ma taki zamiar coś z metalu- tzn obejmy na zakończenie koralikowych węży, zapięcia itp? Ja bym potrzebowała i rozglądałam się w necie w sklepach poleconych przez Weraph- może ktoś tam lub gdzieindziej zamawia?
Pozdrawiam burzowo bo u mnie właśnie burza nad pracą Smile

aiszka4 - Pią 19 Sie, 2011 17:30

Paddington napisał/a:

a czy oni jak wysyłają po na opakowaniach są te nr katalogowe? bo jest tego troszkę kolorów i wielkości i jak ja się potem połapię kto co zamówił z tej mega paczki która do mnie przyjdzie ?

To wie chyba tylko Weronika, bo już zamawiała.

Co do końcówek, to mogę zrobić zamówienie w Onyksie (już mam konto). Tylko nie mam bladego pojęcia, jakie średnice wybrać, bo nie wiem, jakie grube wyjdą mi węże.
Weroniko - oświeć

U mnie na wsi burza była dopiero przed 16.

nula - Pią 19 Sie, 2011 18:07

aiszka4, a daj linka do tego onyksa uklon
Kamoni - Pią 19 Sie, 2011 19:39

aiszka4 woreczki są opisane ale trochę ci zajmie podzielenie tego na woreczku jest napis ...Permanent Finish Toho Round Galvanized StarLight-08-pf557.No i teraz odszukaj jaki koralik kupiłam.Polecam są warte,równiutkie i śliczne.
Paddington - Sob 20 Sie, 2011 14:11

aiszka4, to ja bym bardzo chciała. Weronika mówiła na spotkaniu że są dwa rozmiary obejm-w zależności od mniejszych lub większych koralików i średnicy węża.
Może opisze to jeszcze raz i będziemy zamawiać?

moni07, dziękuję za opis z woreczków bo ja w takim razie ciut inaczej przygotuję się robią wysyłkę Smile

I na koniec
Wzór i wszelaka pomoc WERAPH, koraliki z empiku, mój pierwszy matowy wąż.

nula - Sob 20 Sie, 2011 21:56

Agnieszko - a do kiedy trzeba się zdecydować z tymi końcówkami ?
Ja bym chętnie kilka wzięła......... - są tańsze niż w "Koraliankach"