Nasze spotkania - Poznan
nula - Śro 17 Sie, 2011 17:54
| aiszka4 napisał/a: | Wysłałaś już zamówienie do Misiaczka?
|
jeżeli to do mnie pytanie to jeszcze nie - wyślę albo wieczorem albo jutro rano.
Na razie muszę trochę ochłonąć po emocjach - córa z kolegami utknęli na czeskiej granicy z powodu strajku pociągów
trzeba było znaleźć jakieś alternatywne połączenia.......
Najpierw 15 km spacer, potem autostop, a obecnie czekają na autobus w Kłodzku
Mam nadzieję, że się do niego dostaną !
aiszka4 - Śro 17 Sie, 2011 18:06
Ja właśnie robię kolejną selekcję - wrzucam i wyrzucam, przemieszczam koraliki miedzy schowkiem, a koszykiem. Wyślę dziś wieczorem, a rano ewentualnie uzupełnię zamówienie.
Trzymam kciuki za powrót córki
Paddington - Śro 17 Sie, 2011 18:29
a ja zobaczę co zamówiłyście i wtedy przejrzę swoją skrzynkę Jesteście bardziej doświadczone i na pewno wasze koszyki mnie zaskoczą
możecie wysyłać spokojnie i bez pośpiechu- wysyłac będę w pt bo jutro nie dam rady na pewno. Ściskam mocno
aiszka4 - Śro 17 Sie, 2011 19:06
wysłane
żabka - Śro 17 Sie, 2011 21:55
Kochane dziękuje że macie na uwadze moją obecność na spotkaniu
nula - Śro 17 Sie, 2011 21:58
Pytanie do bean - czy teraz , żeby napisać komentarz na Twoim blogu muszę się zarejestrować na bloggerze ?
Widzę, że coś się pozmieniało i nie mogę pisać komentarzy tak jak kiedyś
A chciałam się pozachwycać sukienką !!!!!
Mam nadzieję, że z sunią wszystko w porządku ????
Milion głasków dla niej
A czy teraz jak już sukienka została pokazana na właścicielce to jest możliwośc zobaczenia jej też na zastępczej modelce ?
żabka - już tak dawno Cię nie widziałyśmy, że stęskniłyśmy się bardzo za Tobą !!!
nula - Czw 18 Sie, 2011 08:34
Misiaczku - zamówienie poszło do Ciebie na PW !!!
acha i policzyłam - moje zamówienie waży 275 g + 20 szt. koralików (takich innych - nie na wagę )
izetta - Czw 18 Sie, 2011 08:40
nie zaczęłam motyla od weroniki, bo nadal walczę z zakładką. ta okropna nitka co jakiś czas mi się zrywa i nie wiem dlaczego. robie "kają" zielony melanż i już drugi raz musiałam wiązać (zakąłdke nr dwa, bo pierwsza też się zrywała). przez to odłożyłam zakłądkę do torby i zastanawiam się co dalej. macie jakieś sposoby na nitki?
woalka - Czw 18 Sie, 2011 09:03
| izetta napisał/a: | | macie jakieś sposoby na nitki |
Tak - praca dobrą nicią
A tak serio, to naprawdę polecam Ci działanie na Aidzie lub Adzie. Przynajmniej na początek, przy nauce. Jak dojdziesz do wprawy z zaciąganiem supełków, kółeczek i łuczków, to fajnie jest podoświadczać się na różnych nitkach. Ale moim zdaniem lepiej, kiedy jest to drugi etap zabawy z frywolitkami.
Zrywanie nici jest naprawdę irytujące...
nula - Czw 18 Sie, 2011 09:17
No fakt, aida najlepsza - ale dla mnie trochę droga ........
Dobry jest też Altin Basak Klasic - też drogi - ale jego można kupić w malutkich moteczkach - bodajże po 20 g - czyli za cenę jednego motka aidy można mieć kilka kolorów "klasica" - zależy jakie duże projekty robisz.
Mi się dobrze robi też z perle 8 - chociaż ją trzeba opanować, bo jest dość śliska - no i nie wychodzi aż tak sztywno jak aida - ale moim zdaniem jest ok.
A nici - nawet tej samej firmy bywają różne - czasami jeden kolor się rwie a inny nie - mi się nawet zdarzyło zerwać aidę
Fajny jest też Garden - tyle, że dosyć gruby - ale na zakładki np. się nadaje
izetta - Czw 18 Sie, 2011 09:24
dziekuję, w przerwie polecę na głogowską do hurtowni krawieckiej po odpowiednie nici. robiłam kają, bo akurat miałam takie w domu i nie chciało mi się specjalnie lecieć po inne. no ale jak się nie da, to muszę kupić porządne. jeszcze godzinka i lecę
Uchomisia - Czw 18 Sie, 2011 09:25
Izetta możesz też spróbować Snow white mają ładne melanżowe kolory i nie powinna się zrywać
nula - Czw 18 Sie, 2011 09:51
| Uchomisia napisał/a: | | możesz też spróbować Snow white mają ładne melanżowe kolory i nie powinna się zrywać |
potwierdzam
ullak - Czw 18 Sie, 2011 11:47
Co prawda dopiero dzisiaj, ale dziękuję wszystkim za miłe spotkanie:) Buziaki
bean - Czw 18 Sie, 2011 20:32
| nula napisał/a: | Pytanie do bean - czy teraz , żeby napisać komentarz na Twoim blogu muszę się zarejestrować na bloggerze ?
Widzę, że coś się pozmieniało i nie mogę pisać komentarzy tak jak kiedyś |
Szczerze, to nie mam pojęcia, bo ja zawsze loguję się na blogerze. Ale niektóre osoby piszą komentarze jako Anonimowy i czasami podpisują się w nim imieniem lub nickiem.
| nula napisał/a: | | Mam nadzieję, że z sunią wszystko w porządku ???? | Tak, już wszystko dobrze Ale strachu mieliśmy co niemiara, bo przez weekend właściwie już nie miała siły wstać, nic nie jadła, tylko całymi dniami spała. Zadzwoniliśmy do weterynarza i po krótkim wywiadzie stwierdził, że to prawdopodobnie ropomacicze - choroba na którą chorują starsze suki, mające kłopoty z hormonami - po cieczce dochodzi do zakażenia i w macicy zbiera się ropa (suczka ma bardzo wysoką gorączkę). We wtorek potwierdziło to badanie USG, dostała antybiotyk a w środę była już po sterylizacji. Szokiem było dla nas jak już kilka godzin po przyjeździe do domu, gdy przeszła jej narkoza, o własnych siłach chodziła po mieszkaniu i nawet sama zeszłą po schodach na spacer
Mamy nadzieję, że wkrótce wróci do dawnej formy
Uchomisia - Czw 18 Sie, 2011 20:56
No to szybkiego powrotu do zdrowia dla pieska
nula - Czw 18 Sie, 2011 20:58
| bean napisał/a: | | Mamy nadzieję, że wkrótce wróci do dawnej formy |
i tego jej życzę z całych sił !!!! tym razem to buziaki dla suni !!!!
Cóż, spróbuję jeszcze rozgryźć te komentarze - albo też spróbuję jako anonimowy.......
A odnośnie koralikowego zamówienia to nie wiem, czy jednak nie uda nam się przekroczyć tych 2 kg
Paddington - Pią 19 Sie, 2011 10:17
Kochane, wszystie wiadomości pv doszły. Obiecuję ogarnąc i zamówić w weekend- jak podsumuję to zobacze czy mi starczy czy poprosze o wspomożenie pieniążkowe. Wczoraj niec nie zrobiłam bo się starzałam dostojnie i nie zaglądałam do siebie
Buziaki i dam znac jak zamówienie zostanie złożone
żabka - Pią 19 Sie, 2011 12:24
Misiaczku podesłałam ci jeszcze moje zamówienie na pw. Daj znać czy doszło.
Paddington - Pią 19 Sie, 2011 13:24
żabka, doszło
a czy oni jak wysyłają po na opakowaniach są te nr katalogowe? bo jest tego troszkę kolorów i wielkości i jak ja się potem połapię kto co zamówił z tej mega paczki która do mnie przyjdzie ?
Po zobaczeniu Waszych zamówień odnalazłam jeszcze kilka rzeczy dla siebnie... okropne bo juz myślałam że zmieszczę się w niższej kwocie...
Buziaki, jutro działam
PS. Mam jeszcze pytanie- czy Któraś z Was zamawia, lub ma taki zamiar coś z metalu- tzn obejmy na zakończenie koralikowych węży, zapięcia itp? Ja bym potrzebowała i rozglądałam się w necie w sklepach poleconych przez Weraph- może ktoś tam lub gdzieindziej zamawia?
Pozdrawiam burzowo bo u mnie właśnie burza nad pracą
aiszka4 - Pią 19 Sie, 2011 17:30
| Paddington napisał/a: |
a czy oni jak wysyłają po na opakowaniach są te nr katalogowe? bo jest tego troszkę kolorów i wielkości i jak ja się potem połapię kto co zamówił z tej mega paczki która do mnie przyjdzie ?
|
To wie chyba tylko Weronika, bo już zamawiała.
Co do końcówek, to mogę zrobić zamówienie w Onyksie (już mam konto). Tylko nie mam bladego pojęcia, jakie średnice wybrać, bo nie wiem, jakie grube wyjdą mi węże.
Weroniko - oświeć
U mnie na wsi burza była dopiero przed 16.
nula - Pią 19 Sie, 2011 18:07
aiszka4, a daj linka do tego onyksa
Kamoni - Pią 19 Sie, 2011 19:39
aiszka4 woreczki są opisane ale trochę ci zajmie podzielenie tego na woreczku jest napis ...Permanent Finish Toho Round Galvanized StarLight-08-pf557.No i teraz odszukaj jaki koralik kupiłam.Polecam są warte,równiutkie i śliczne.
Paddington - Sob 20 Sie, 2011 14:11
aiszka4, to ja bym bardzo chciała. Weronika mówiła na spotkaniu że są dwa rozmiary obejm-w zależności od mniejszych lub większych koralików i średnicy węża.
Może opisze to jeszcze raz i będziemy zamawiać?
moni07, dziękuję za opis z woreczków bo ja w takim razie ciut inaczej przygotuję się robią wysyłkę
I na koniec
Wzór i wszelaka pomoc WERAPH, koraliki z empiku, mój pierwszy matowy wąż.
nula - Sob 20 Sie, 2011 21:56
Agnieszko - a do kiedy trzeba się zdecydować z tymi końcówkami ?
Ja bym chętnie kilka wzięła......... - są tańsze niż w "Koraliankach"
|
|
|