To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

margolek - Pią 30 Paź, 2009 19:36

cudowne karetczki i tak się świątecznie zrobiło na forum:)
bonnie87 - Sob 31 Paź, 2009 08:32

alszka piękne karteczki wielkie brawo brawo brawo
Anisa - Sob 31 Paź, 2009 08:47

już nam się świątecznie robi na forum alszka, świetne kartki cool
alik - Sob 31 Paź, 2009 13:27

Witajcie! Wiem,że nie jest to miejsce na ogłoszenie o wystawie, ale na strony z informacją o wystawie wchodzi chyba niewiele osób. Postanowiłam, że w poszczególnych działach wstawię tą informację i mam nadzieję,że nikt nie będzie mi miał tego za złe.

W marcu planowana jest wystawa dla rękodzieła. Organizatorem jest stowarzyszenie "KUNSZT" z Redy.Chcielibyśmy pokazać jak najwięcej technik, dlatego moja prośba o kontakt do mnie osób, które chciałyby się pochwalić swoimi pracami. Mamy już haft krzyżykowy, kaszubski, decoupage, wiklinę papierową, biżuterię, szydełko i frywolitki, czekamy na inne techniki, ale oczywiście te w/w też mogą się powtórzyć.

Mrufka - Sob 31 Paź, 2009 14:15

Wreszcie znalazłam chwilkę czasu i od razu zabrałam się do pracy i oto są jeszcze ciepłe dzisiejsze karteczki świąteczne.

Tym razem użyłam jedwabnych metalicznych nici do haftu. Dzięki temu obrazki są bardzo miłe w dotyku i mają ładny połysk.

kociamama - Sob 31 Paź, 2009 15:53

brawo Mrufka brawo
bardzo ładne karteczki

krysak - Sob 31 Paź, 2009 23:19

Witam ponownie po długiej przerwie. Widzę że jest kilka nowych zwolenniczek haftu matematycznego cool , bardzo fajnie Wam wychodzą te kartki brawo brawo A ja zrobiłam sobie trochę wakacji, potem jakoś nie było czasu, ale juz wzięłam sie do pracy i mam już pewien dorobek kartek świątecznych i innych. Wstawię kilka
maciachowa - Nie 01 Lis, 2009 06:57

przepiękne są te świateczne karteczki. Smile
beacia-24 - Nie 01 Lis, 2009 07:21

Mrufka, bardzo ładniusie te karteczki - już czuć zbliżające się święta radocha radocha radocha
krysak - Nie 01 Lis, 2009 08:10

Zamiast wstawiac na forum kilka, zapraszam do obejrzenia wszystkich

http://picasaweb.google.c...feat=directlink

Aurelia - Nie 01 Lis, 2009 08:42

brawo brawo brawo brawo brawo
bonnie87 - Nie 01 Lis, 2009 08:54

Mrufka, krysak piękne wszystkie wasze karteczki. Podziwiam też tempo robienia wesoło mi cool brawo
ABA - Nie 01 Lis, 2009 17:03

Wszystkie piękne kartki. Podziwiam, podziwiam i podzwiam Wasze inspiracje.
brawo brawo brawo brawo brawo brawo

alszka - Nie 01 Lis, 2009 20:51

mrufka - kartki rewelacyjne. Bardzo eleganckie - najlepsze galerie by się ich nie powstydziły Smile Fajny pomysł z tymi tasiemkami - dodaje kartkom blichtru brawo brawo brawo
bonnie87 - Pon 02 Lis, 2009 09:42

To ja też się pochwalę. To co mi wyszło to dzięki Wam, dziewczyny. Potrzebowałam inspiracji żeby się zabrać za te karteczki wesoło mi

liken - Pon 02 Lis, 2009 10:19

Mrufka, kryska, bonnie87 bardzo ładne kartki zrobiłyście, a co jedna, to piękniejsza!
alszka - Pon 02 Lis, 2009 11:20

mrufka, krysak, bonnie87 - śliczne te Wasze karteczki. Ale już nam się robi świątecznie na forum radocha radocha Aż ciężko będzie doczekać do świąt zima

Dziewczyny mam pytanie odnośnie tych złotych tasiemek - one są papierowe czy z tkaniny?
cmoknięcie

bonnie87 - Pon 02 Lis, 2009 12:00

Te których ja używam są z tkaniny, i złota i srebrna. Zamawiałam na allegro, moim zdaniem w dosyć korzystnej cenie jak na taką wstążkę.
Mrufka - Pon 02 Lis, 2009 13:01

Bardzo dziekuję cmoknięcie
bonnie87 brawo brawo
Tą złotą wstążkę, którą tu użyłam trudno nazwać papierową czy materiałową jest to coś pośredniego. Kupiłam ją kiedyś okazyjnie i więcej nigdzie nie widziałam ;( Jednak naczęściej używam materiałowych.

Przeglądając forum od początku natknęłam się na piękną kartkę i tak mi się spodobała, że zrobiłam własną.

Anisa - Pon 02 Lis, 2009 13:30

bonnie87, Mrufka, świetne kartki cool
bonnie87 - Pon 02 Lis, 2009 14:13

Mrufka rzeczywiście, ta kartka jest świetna. Chyba też się na nią skuszę Wink brawo
Jadzia60 - Pon 02 Lis, 2009 18:28

Przepiękne wszystkie karteczki brawo brawo brawo
Widzę, że muszę wreszcie przestać leniuchować i zabrać się za wyszywanie, bo TU JUŻ ŚWIĘTA wesoło mi

kachna1983 - Wto 03 Lis, 2009 15:19

Anisa, kociamama, olajda, alszka, Mrufka, krysak, bonnie87, piękne wasze prace radocha radocha radocha
Czuć śnieżka święta. ja również zaczełam kartki świąteczne

alszka - Wto 03 Lis, 2009 17:34

Święta świętami, ale do świąt jeszcze jednak daleko, a na dworze okropnie zimno. Więc postanowiłam zrobić parę kartek urodzinowych. Jeszcze cieplutkie, aczkolwiek już poleciały poznawać wielki świat zima
Jadzia60 - tak mi się spodobała Twoja kartka na rocznicę urodzin, że postanowiłam zrobić taką samą. Przyznaję się bez bicia, moja kartka jest falsyfikatem. Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe kwiatek dla ciebie

alexandra20 - Wto 03 Lis, 2009 21:05

a to karteczka dla babci mojego mena:D