Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH
moslamawe - Pon 04 Wrz, 2006 13:31
Gonia mysle że cena wyjściowa jest ok chociaż uważam że sukienka jest o wiele więcej warta
piękna
Mamutka - Pon 04 Wrz, 2006 13:42
Gonia, CUDOWNA sukienka
450 to satysfakcjonująca cena chociaż mogłoby być i więcej. Oj, ciekawa jestem naprawdę jak Ci pójdzie. Znając realia , to może być ciężko chociaż.... no bo suknia jest wspaniała.
Życzę Ci dobrej sprzedaży
teris - Wto 05 Wrz, 2006 17:48
Porównaj stringi za 90zł do Twojej sukienki.Ja też trochę szydelkuję,ostatnio sprzedałam spóniczkę za 150zł robiłam ją ok. 23 godz.(nie mogę pokazać bo nie mam aparatu)Pozdrawiam i życzę udanej transakcji
proboha - Pią 08 Wrz, 2006 16:47
Ja ostatnio tez zaczelam robic na sprzedaz, bo wczesniej to przede wszystkim dla przyjemnosci i na prezenty. Zrobilam kuzynce stanik i sprzedalam go za 40 zeta + nici(ona kupowala).Teraz to sie zastanawiam, czy nie bylo za malo, ale badz co badz to rodzinai raczej nie powinnam za duzo zadac. .
Moja kolezanak, jeszcze przed wakacjami, zaproponowala mi wspolprace:ja robilabym kolczyki na szydelku, a ona dostarczyla by mi druciki do nic i udostepnila swoje konto na allegro.Zyskami mialybysmy sie dzielic po polowie Smiech na sali!!! A co do koszyczkow, to ja swoj sprzedalam za 30 zeta bez nici kolezance mojej mamy.
teris - Pią 08 Wrz, 2006 19:17
Goniu znalazłam Twoją sukieneczkę na allegro i ciekawość mnie zżera jak pójdzie ten handelek życzę powodzenia
magdalena - Pią 08 Wrz, 2006 20:01
Ja też jestem bardzo ciekawa przebiegu licytacji.
Gonia - Sob 09 Wrz, 2006 12:56
dziekuję Tymi słowami wspieracie mnie.Jesli chodzi o sprzedaż to narazie nic sie nie rusza jek zauwazyłyscie cene dałam 250 zł byłoby mi szkoda ja za te cene sprzedac ale jestem nowicjuszkoą na allegro i nie wiedziałm jak to zrocic--no zobaczymy.Narazie sa tylko ogladajacy
ewcia - Sob 09 Wrz, 2006 13:10
i obawiam się że na oglądających sie skończy choć życzę ci żebyś sprzedała tylko uważaj jk będzie ci się kończyć aukcja żeby ktoś nie wbił ci 250 złoty i kupił tego pięknego wyrobu
w takich przypadkach trzeba wrzucić cene minimalną bo ja bym tego za 250 złoty nie dała suknie jest sliczna i warta ceny kup teraz ale nasze alegro jest jakie jest
ja próbowałam sprzedać ten sweterek za śmieszną kwote bo 65 złoty
http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=1650 i na oglądjcych się skończyło
alienor - Sob 09 Wrz, 2006 13:43
| ewcia napisał/a: | | trzeba wrzucić cene minimalną |
ja się z tym zgadzam jeżeli nie chcesz oddać za pół darmo to koniecznie wrzuć cenę minimalną na jaką się zgadzasz .
Zastanawiam się , oczywiście nie musisż Goniu moich sugestii brać pod uwagę ale , gdybyś dorzuciła parę fotek , taką sesję zdjęciową, jak suknia wygląda bez bolerka etc. Spójrz na zdjęcia jak swoje ciuchy prazentuje Zipi ( gdzieś na forum Barbara1 wrzuciła jej zdjęcia) albo zdjęcia koleżanek z forum. Robią to jak zawodowe modelki .Masz śliczną figurę więc wykorzystaj ten atut i pokaż jak sexowna jest ta sukienka, kto wie może ktoś zechce też tak wyglądać .
Gonia - Sob 09 Wrz, 2006 17:27
Alienor wzjełam pod uwage twoje sugestie i zmieniłam nieco opis i dołozyłam fotki niestety nie mam jakis efektownych No i juz nie mam czym zrobic.Jest duzo zainteresowanych i zadajacych pytania ale niestety chcieliby za grosze kupić .Nie sprzedam jej za byle jakie pieniadze.Nie moge pozwolic na to aby nasz talent został zdeptany i tak w/g mnie nie dałam kolosalnej ceny no ale relia są nieubłagalne.Dziewczyny wystawiaja swoje ciuszki prawie ze za darmo a szkoda bo gdyby wszystkie zaczęły sie cenic podniosłybysmy prestiż koronczarek.Z drugiej strony rozumiem je---życie nas do tego skłania
magdalena - Sob 09 Wrz, 2006 17:59
Zobaczcie to:
http://www.allegro.pl/ite...ej_prezent.html
http://www.allegro.pl/ite...la_kobiety.html
i jak tu dobrze cenić swoją pracę???
magdalena - Sob 09 Wrz, 2006 18:07
Na Allegro znalazłam stringi szydełkowe za 4zł,5zł, 10zł.
I jak tu tu sprzedać cokolwiek,aby zwrócił się nam czas i serce włożone w wykonanie czegokolwiek?
http://www.allegro.pl/ite...a_cudenko_.html
http://www.allegro.pl/ite...a_szydelku.html
LadyKingfisherg - Sob 09 Wrz, 2006 18:27
ja tez doslownie tego nie rozumiem!myslalam moze ze cos tu u mnie w Belgii jest inaczej,a tu nic nowego ,na dodatek welna cholernie droga,cos niewiarygodnego ostatnio poszlam kupic raczki drewniane do torebki,i patrze z ciekawosci na poncha ktore sobie ladnie wisialy w roznych kolorach,cena 19 euro za sztuke,a potem patrze na cene welny i 5 euro za motek 50gr !!!!czyz to nie zabawne?wiec kto mi kupi np.moje wyroby jak w sklepie ma za tanioche i gotowe od razu
Gonia - Pon 11 Wrz, 2006 11:23
Wiecie moja mama zawsze powtarza-''liczy sie talent''a wiec ceń go.Tak podtrzymuje twórczość mego taty i on zaczął doceniać samego siebie .DZiś coraz bardziej jest znany za swoja twórczość -a jest samoukiem-maluje przepiekne obrazy
beniaka - Śro 13 Wrz, 2006 05:54
| Gonia napisał/a: | | Wiecie moja mama zawsze powtarza-''liczy sie talent''a wiec ceń go. |
Goniu święta racja , za pół darmo sprzedać można nawet w nocy o północy, ale co to za nagroda za tyle serca włożonego w dziergane rzeczy? Trzeba robić co swoje i z czasem nasze rzeczy będą coraz bardziej doceniane.
Co do prezentowanych kilka postów wcześniej stringów to pom. nimi jest ogromna różnica - te drgogie to arcydzieła, te taniochy im wcale nie dorównują (i nie ma wielu chętnych do zakupu mimo, że takie tanie); ja kupiłabym te drogie - wolę wydać więcej, ale mieć coś rzeczywiście pięknego .
Dziewczyny głowa do góry i (tak ogólnie) ceńmy sobie nasz talent - trzeba być dobrej myśli !
słoneczko - Śro 13 Wrz, 2006 22:06
ja dziś dowiedziałam się od jednej pani, że chciałaby abym zrobiła jej tę "naszą ANANASOWĄ" bluzeczkę - pytała się przez moją siostrę czy bym jej zrobiła i za ile i .... nie wiem co powiedziec, tzn. ZA ILE ??? włóczkę to albo ona kupi jaką chce, albo ja kupie jak powie mi dokładnie o jaki kolor jej chodzi i wogóle nie wiem z czego by chciała,
A jak Wy myslicie z czego najlepiej zrobic tę bluzeczkę , co najlepiej się na nia nadaje (żeby ładnie wyszło i klijentaka aby była zadowolona:) )i co w miare aż tak drogo nie wychodzi???
no i ile wołac za tę robociznę, bo przyznam, ze jak sama włóczka wyjdzie przykładowo z 30 zł. to nie wiem co powie jak powiem jej z robocizna - nie chce jej przestraszyc, albo żeby powiedziala że "na głowę upadłam"
Prosze doradźcie jutro musze dac odpowiedź koło południa i nie wiem co powiedziec
Pozdrawiam !!!
moslamawe - Czw 14 Wrz, 2006 08:22
słoneczko, a która ananasowa ta co robiła zipi i Basia? bo jezeli tak to ta najlepiej robic z kornelii a co do ceny to powiem Ci że teraz w bon prixe ta bluzka jest za 99 zł
http://www.bonprix.pl/ite...194e07a0d0b6d6f
teris - Czw 14 Wrz, 2006 08:23
Cześć! Ja sobie liczę około 5 zeta za godzinę dziergania+nici.Ostatnio robiłam spódniczkę robiłam ją 23godz. krzyknęłam 150 zł z nićmi,kobieta bez słowa zapłaciła.Robiłam ją z MAXI,jestem zwolenniczką cienkiej bawełny. Bluzki jeszcze nie robiłam więc tródno mi doradzać.
Gonia - Czw 14 Wrz, 2006 09:01
Słoneczko ja robiłam te bluzke własnie z czarnej MAXi wyszła przepi,eknie na rozmiar 38 potrzeba 30 dag.Jesli chodzi o mnie ja biore za robote 60 zł.Mysle ze jak wezmiesz 120 zł to pani nie powie ,że zbyt drogo.Zreszta zawsze mozesz sie targowac.miłej tranzakcji
słoneczko - Czw 14 Wrz, 2006 09:12
juz jestem:)
dzięki za odpowiedzi - podpowiedzi:)
ale dokładnie to chodzi mi o tę: (nie wiem czy mogłam, ale pozwoliłam sobie umieścic zdięcie Basi ):
http://www.fotosik.pl/pok...ctwwfabbl5.html
ananaskową, całkiem ażurkową:)
Gonia, dzięki za podpowiedź, ale 120 zł. to dużo - oczywiście nawet jak są wliczone w to nici to i tak wydaje mi się że powiedzą że dużo. a gdybym powiedziała że 30 zł. za robociznę? to nie będzie dużo ale nie wyśmiejcie mnie tylko doradźcie czy nie za mało???
Jak myslicie? podpowiedzcie...
Pozdrawim i z góry dziękuję za odpowiedzi:)
Pani Mama - Czw 14 Wrz, 2006 09:27
słoneczko 120 lub 130 smiało możesz powiedzieć z wełną a zobacz moja z aniluxu virgini robiona szydelkiem 1,75
teris - Czw 14 Wrz, 2006 09:28
Dziewczyny właśnie wróciłam z allegro i jestem jak można gotową spodniczkę na podszewce sprzedać za 20 zeta chyba że jest używana.Dziewczyny ceńcie się troche Naprawdę robicie śliczne rzeczy
ewcia - Czw 14 Wrz, 2006 09:29
30 za robotę takiego sweterka nigdy ceń swoją robotę i oczy 70 złoty to minimum za robociznę + nici takie jest moje zdanie ale za 30 ja bym nie robiła szczególnie że jest przy nim trochę dłubaniny
mordka - Czw 14 Wrz, 2006 09:43
Ja bym wzieła od 100 zł do 150 zł a jak się komuś nie podoba to trudno nie bede sobie oczu psuc za nic, ta robota kosztuje
Ja robiłam takie bikini 3 czesciowe tzn stringi, stanik i majtki:

i wziełam 100 zł za wszystko
słoneczko - Czw 14 Wrz, 2006 09:52
dziewczyny !!!
dziękuję Wam za odpowiedzi !!! jesteście kochane !!! fajnie, że jest takie Forum gdzie panuje taki FAJNY klimat i Wszyscy Wszystkim pomagają  
BAAARDZO DZIEKUJĘ!!! musze w takim razie pomyslec..... zobaczymy!
|
|
|