To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - Chwalimy się - wątek ogólny

Tosia - Czw 16 Mar, 2006 08:34

hopla Na podstawie czego tak wnioskujesz,jestes w bledzie i przy takim podejsciu do kolezanek niewiele dziewczyn tu bedzie zagladac.Przyjelam uwagi, tylko wyjasnilam o co mi chodzilo, Nie musze tak robic jak wszyscy, ja tu przyszlam dla zabawy i relaksu, a poza tym podziekowalam za opinie i mam troche pokory. Milego dnia. Elzbieta
Izawi - Czw 16 Mar, 2006 10:59

Tosiu, wbrew temu ,co piszesz mam wrażenie, że pokazałaś swoje prace oczekując pochwał.
Każda praca wymaga staranności, nie tylko decu, ale również robótki. I nie ma to nic wspólnego z chińską tandetą, a wręcz przeciwnie. Ja mam wysoko rozwinięte poczucie estetyki i rażi mnie niechlujstwo i niedoróby. Potrafię spruć caly sweter, jeżeli zauważę, że gdzieś po drodze popełniłam błąd, mimo, że to się nie rzuca w oczy. Po prostu uważam, że to co robię powinno być zrobione starannie. I nie obrażam się, jeśli ktoś mnie skrytykuje. Nie można być dobrym we wszystkim, ale powinno się do tego dążyć. Nie chciałabym, żeby moi znajomi uśmiechali się za moimi plecami, komentując moje prace. Więc i Ty się nie obrażaj, tylko popatrz krytycznie na to, co zrobiłaś. Zobaczysz, że po pewnym czasie, jeżeli Cię decu wciągnie, sama stwierdzisz, że miałyśmy rację i będziesz przerabiać to, co zrobiłaś. Ja też tak zrobiłam. Wiele rzeczy poprawiłam, chociaż na początku wydawały mi się świetne.

Tosia - Czw 16 Mar, 2006 12:10

Iza, ja sie nie obrazilam, aTwoje slowa w szczegolnosci, nie oczekuje pochwal, ale na poczatku zaznaczylam, ze prace sa w toku, a wiec nieskonczone.Milego dnia Elzbieta
maranta - Czw 16 Mar, 2006 21:29

Tosiu, dla mnie Twoje prace są bardzo ładne i podziwiam Twoją wszechstronność.
Jesteś bardzo utalentowana cmok
Mówię to jako kompletny laik w dziedzinie decoupage'u.

Natomiast jesli chodzi o "podejście koleżanek" jak to ujęłaś, to moim zdaniem miło, że koleżanki bardziej doświadczone pomagają i radzą osobom mniej doświadczonym, oczywiście nie każdy z tych rad musi korzystać, bo to autor decyduje o tym jak jego prace wyglądają.
Twoje prace są bardzo ładne, dziewczyny po prostu podpowiadają co zrobić, żeby były jeszcze ładniejsze.

W sumie to jest na forum miłe, że każdy dzieli się swoją wiedzą, doświadczeniem, umiejętnościami.

Miłego wieczoru wszystkim życzę i PAX pax kwiatek dla ciebie

Izawi - Wto 21 Mar, 2006 09:52

No to jeszcze dwa jaja strusie
http://izawi.multiply.com/photos/photo/3/9
http://izawi.multiply.com/photos/photo/3/11

Anna B. - Sob 08 Kwi, 2006 19:24

O, właśnie! Izawi, oglądam sobie Twój album i tak myślę - u Ciebie, u Bećki i u paru innych osób widzę takie różne drobne kwiatki. Wyglądają na starannie wycięte łodyżki. Naprawdę wycinasz te łodyżki i naklejasz po kawałeczku, czy może zamalowujesz tło po naklejeniu większej powierzchni?

Chodzi mi na przykład o takie kwiatuszki. Są takie śliczne i delikatne.

Izawi - Pon 10 Kwi, 2006 08:40

Aniu. z tym wycinaniem bywa różnie. Przeważnie wycinam razem z całościa, ale jeżeli łodyżki są długie, jak np. na ciemnym jaju strusim, domalowuję je. Wycinam nożykiem, co znacznie ułatwia sprawę, bo z nożyczkami róznie bywa. Jeżeli motyw jest z papieru,można go moczyć na foliii i przykładać razem z nią, żeby nie podrzeć
Izawi - Wto 18 Kwi, 2006 18:37

Wiosna już, więc zrobiłam sobie ogrodniczą skrzynkę na serwetki, bo mi się przestały mieścić w starej

Grochu - Śro 19 Kwi, 2006 13:41

cool Już Cię wychwalałam, ale w przyjemnością to powtórzę. Ślicznie wyszła serwetkowa skrzyneczka
maranta - Śro 19 Kwi, 2006 14:38

Izawi, skrzyneczka bajkowa, jak marzenie cool cool cool
Anna B. - Śro 19 Kwi, 2006 15:33

Naprawdę wiosenna skrzyneczka. Pięknie odstawiona! cool
Grochu - Śro 19 Kwi, 2006 16:20

Moje wiosenne puzderko, jeszcze przed lakierowaniem

Izawi - Śro 19 Kwi, 2006 17:23

Dziękuję dziewczyny za pochwały Embarassed
Grochu, co ja myślę, to Ty już wiesz,a tak nawiasem, zastanawiam się, gdzie by te bzy nalepić, bo podobają mi się okrutnie cool

maranta - Śro 19 Kwi, 2006 18:03

Grochu, uroczy drobiażdżek cool cool cool
Grochu - Śro 19 Kwi, 2006 22:45

Izawi, chyba tym bzem oplotę skrzynkę, żeby całkiem jak Twoja nie wyszła. Myślę też o szufladach, ale boję się, że sie zrobi zbyt ozdobnie. Albo wysokie naczynie typu doniczka tym potraktować? Pewnie jeszcze poleży zanim nabierze mocy urzędowej :cojest:
Maranto, dziekuję Very Happy

kuela - Czw 20 Kwi, 2006 09:42

Grochu dla takiej puzderki warto miec biżuterię Smile
Grochu - Czw 20 Kwi, 2006 10:43

Czy ktoś ma pomysł na pęknięcia pod lakierem? nie wiem

Izawi - Czw 20 Kwi, 2006 11:14

Piękny ten motyw, i spękania rewelacja. Widzę, że też zdarłaś tę piękną łuskę bye
Grochu - Czw 20 Kwi, 2006 13:46

Łuska i inne ozdobniki na tych szkatułkach od razu wyzwalają w człowieku chęć użycia papieru ściernego przepraszam
kuela - Czw 20 Kwi, 2006 14:40

No co TY chcesz od tych pęknięc?!? a nie zrobiłas ich specjalnie?
Grochu - Pią 21 Kwi, 2006 08:42

Kuela, nie chodzi mi o te krakowe, ale o te dodatkowe, które widać na zdjęciu w formie załamań na powierzchni lakieru nie wiem
Pani Mama - Pią 21 Kwi, 2006 08:56

dziewczyny wy macie niesamowity talent w swoich rączkach po prostu brak słów brawo :wesolek: brawo mdleje mdleje mdleje mdleje mdleje
kuela - Pią 21 Kwi, 2006 09:34

Grochu nie bądź aż taka super profesjonalistka Smile bo w kompleksy wpadnę Sad
Izawi - Pią 21 Kwi, 2006 09:42

Grochu, czy Ty musisz szukać pęknięć w całym? nie wolno
Grochu - Pią 21 Kwi, 2006 10:44

Zawsze widzę jakieś niedociągnięcia hahahihi