To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Wydziergane przez Pyzię

bean - Nie 08 Lis, 2009 18:18

Świetny króliczek hopla cool brawo brawo brawo
Pyziulka - Sob 28 Lis, 2009 16:20

Jakiś czas nie miałam aparatu do dyspozycji, ale dziergałam nadal Wink Teraz hurtem kilka moich ostatnich wyrobów. Ponieważ święta coraz bliżej zabrałam się już za świąteczne prezenty. Ponieważ nikt z mojej rodzinki tu nie zagląda będziecie pierwszymi którzy zobaczą moje wypocinki... Bądźcie szczere!

Skarpetki dla siostry:

Wzór: hat heel socks
Włóczka: skarpetkowa z lidla
Druty: 2,5

Jak widać robione są od pięty, melanżowa włóczka bardzo ładnie sie dzięki temu układa Wink

Tutaj całość po praniu (na blokerach)

Zestaw dla teściowej:

Mittenki
Wzór: Little Green Wristlets (z książki "101 Designer One-Skein Wonders")
Włóczka: Merina (Merinotex) z piwnicznych zapasów Wink
Druty: 5,0

Szaliczek
Wzór: Garter Stitch Loop-Through Scarf (z książki "101 Designer One-Skein Wonders")
Włóczka: Merina (Merinotex) z piwnicznych zapasów Wink
Druty: 5,0

A na koniec moja pierwsza zabawka... szydełkowa Very Happy Po tym jak zrobiłam swojego pierwszego kwiatka na szydełku zapragnęłam zrobić zabawkę tą techniką. Tak więc "truskawkowe ciastko" już prawie gotowe Wink Być może powędruje do Majki Wink

Wzór: Strawberry Shortcake by Leisure Arts
Włóczka:Elian Klasik
Szydełko: 4,0 i 2,5

By Pyziula

Oczywiście nie jest to perfekcyjne wykonanie, ale to dopiero moje drugie "spotkanie" z szydełkiem więc niektóre niedoróbki sobie wybaczam (na razie). Jak widać jeszcze nie ma buźki ani bucików, kapelusik tez jeszcze niewykończony, ale ja już jestem zadowolona Very Happy Najmniej podobają mis ie ręce - troszkę za krótkie wyszły, nie wiem za bardzo czemu Sad Zastanawiam się z czego wykonać oczy - nie mam filcu (tak jak zaleca opis) więc będę improwizować zapewne Wink

anna.pluta1 - Sob 28 Lis, 2009 16:49

fajniutkie cool cool brawo brawo
dehajola - Sob 28 Lis, 2009 18:25

świetne prace brawo brawo
Violetta21 - Sob 28 Lis, 2009 18:53

świetny komplecik i fajnie wyglądają te skarpetki cool brawo a ciacha chwilowo nie widzę bye
7Kasiulek7 - Sob 28 Lis, 2009 18:53

Pyziulka, śliczna ta Twoja zabawka brawo
Reszta prac również brawo
I nie martw się, że coś tam nie wyszło. Ja swoje pierwsze misie przechowuję i nie zamierzam ich nikomu oddać z powodu sentymentu, a nie śliczności Wink

Oczka można kupić np. tutaj lub mniejsze tutaj lub innej pasmanterii oczoplas
Można je też wyszyć włóczką, nitką, muliną lub innym kordonkiem tak jak na tej moim misiu.
I jeszcze jeden sposób: oczka - koraliki. I tutaj także przykład w postaci mojego misia.
Wybierz najlepszą metodę dla siebie oczoplas

Zoabczysz, że szydełkowanie wciąga równie bardzo jak robienie na drutach szalony

Pyziulka - Sob 28 Lis, 2009 19:17

7Kasiulek7, dzięki za namiary Wink Oczka przyklejane raczej odpadają, boję się że sie odkleją i zostaną pochłonięte przez dziecko... Najprawdopodobniej bede kombinowała i szukała skrawków filcu lub grubszego materiału a w najgorszym wypadku wyszyję - choć nie wiem czy bedzie pasowało Wink

Ja nie posiadam w domu żadnej swojej zabawki - wszystko wydaję w miarę na bieżąco. Pozostają mi tylko zdjęcia na pamiątkę Wink

Jesli chodzi o "szydełkowe wciąganie" to rzeczywiście wciąga, choć wolę druty Wink

7Kasiulek7 - Sob 28 Lis, 2009 19:24

Pyziulka napisał/a:
Ja nie posiadam w domu żadnej swojej zabawki - wszystko wydaję w miarę na bieżąco. Pozostają mi tylko zdjęcia na pamiątkę Wink

Ja mam trzy, a resztę też oddałam i tylko zdjęcia mi zostały. oczoplas
Aczkolwiek lubię oddawać swoje prace i patrzeć jak się ktoś cieszy Razz

buziaczek - Sob 28 Lis, 2009 22:47

wszystkie nowe robótki są rewelacyjne brawo cool
grzewa - Sob 28 Lis, 2009 22:59

Super. cool cool cool
iwonka - Nie 29 Lis, 2009 08:46

fantastyczne nowości cool cool brawo brawo
SoWa - Nie 29 Lis, 2009 08:57

cudne! a szczególnie skarpety! brawo brawo brawo
beacia-24 - Nie 29 Lis, 2009 09:53

Pyziulka, jakie cudności u Ciebie zagościły, ogromne brawa radocha radocha radocha
Jarka - Nie 29 Lis, 2009 10:35

Violetta21 napisał/a:
świetny komplecik i fajnie wyglądają te skarpetki a ciacha chwilowo nie widzę
cool brawo cool brawo cool brawo cool
reni - Nie 29 Lis, 2009 11:14

super cool cool brawo brawo brawo brawo
jusia1437 - Nie 29 Lis, 2009 12:13

piękne prace cool cool cool brawo brawo brawo brawo
misia0808 - Nie 29 Lis, 2009 17:14

Pyziulka śliczności wydziergałaś. Najbardziej spodobał mi sie szaliczek - tez sobie taki wydziergam brawo brawo brawo
kasianat - Pon 30 Lis, 2009 12:43

zestwa dla teściowej bombowy, a skarpetki bardzo fajne- kolorek super! a ostatniej pracki nie widze Sad
irenka10 - Pon 30 Lis, 2009 12:55

Super brawo brawo
alienor - Pon 30 Lis, 2009 20:27

Dziecko mi wrzeszczy za ramienia 'takie teczowe skarpetki chce i takie rekawiczki i ten szalik ." Zabawka mi sie nie otworzyla bo jeszcze by mnie zaprzegla . Super a ciastko moze mi sie jutro pokaze, jestem ogromnie ciekawa cool cool cool
Pyziulka - Wto 01 Gru, 2009 20:40

Dziewczyny dzięki wielkie!!!! Oh jak czytam Wasze komentarze to az mi głowa puchnie od kolejnych pomysłów do dziergania Wink

Zdjęcie "Truskawkowego ciacha" poprawiłam i powinno sie juz poprawnie wyświetlać.

Ponieważ przez ostatnie 3 dni moj komputer nei działał miałam troszke czasu i wydziergałam czapkę, oraz zaczęłam kolejne mittenki oraz ciekawe "pionowe skarpetki" - zdjęcia jutro Wink

elka j. - Śro 02 Gru, 2009 09:08

Świetne prace, szczególnie skarpeciory - fajne kolorki, komplet dla teściowej też super cool brawo
Pyziulka - Śro 02 Gru, 2009 10:16

Wzór: Wzorowana na Stripper by Katarzyna Wyka
Włóczka: Elian klasik (zielony i czarny) oraz brązowa włóczka z zapasów piwnicznych
Druty: 4,5

Miała być dla teścia ale mąż zmierzył ja i niestety ale jest zbyt głęboka i odrobinkę luźna. Są dwa wyjścia - naprawa tej czapki lub zrobienie drugiej, wtedy tą podaruję dziadkowi (po którym odziedziczyłam tak dużą głowę Razz ) najprawdopodobniej wybiorę wyjście drugie Wink

anna.pluta1 - Śro 02 Gru, 2009 12:37

brawo brawo brawo
jusia1437 - Śro 02 Gru, 2009 14:10

super wesoło mi wesoło mi cool cool