Pogaduszki szydełkowe - Kobiety robótkujące z Podkarpacia łączcie się!!!!
irenka10 - Sob 12 Gru, 2009 10:39
ha ha dobry pomysł
jola373 - Sob 12 Gru, 2009 21:45
Tak z czystej ciekawości - robótki jakieś ze sobą oczywiście bierzecie?
Sal - Nie 13 Gru, 2009 18:36
Udało się! Udało! Poznałam Irenke10, Jole373, Elunie i Magde2702.
Irenka zaprezentuje fotki!
Dziewczyny, było bardzo miło. Liczę na duuuuuzo wiecej!
A na kiermaszu same cuda! Kupilam bombke "karczochową", aniołka z pergaminu tak subtelnego jak nazwa tej techniki (niestety jeszcze jej nie zapamietalam ) i wisiorek ze srebrnej blaszki w kształcie slonia. Kupilabym duzo wiecej, bo kocham rekodzielo, ale na szczescie nie wzielam wiecej kasy :-].
Elunia - Nie 13 Gru, 2009 19:28
Ja też jestem bardzo zadowolona ze spotkania-miło było was poznać,mam nadzieję ze spotkamy się na dłużej kiedyś jeszcze i napewno bedzie nas więcej.......
jola373 - Nie 13 Gru, 2009 20:49
Wreszcie zobaczyłam hurtem więcej Maranciarek! Wszystkie - przesympatyczne!
Prace prezes Eluni i jej koleżanek z Jasła przepiękne!!! Różne techniki, piękne wykonanie... było co podziwiac!
Mam nadzieję, że Irenka jutro wstawi zdjęcia ze spotkania.
| Elunia napisał/a: | | mam nadzieję ze spotkamy się na dłużej kiedyś jeszcze i napewno będzie nas więcej....... |
Koniecznie!!! Z robótkami w garści oczywiście. No i rozjaśnisz mi jak posługiwać się czółenkiem
irenka10 - Nie 13 Gru, 2009 22:51
TAK jutro wstawie zdjecia napewno tylko siebie chyba wytne hihi super było miło było Was poznac a frywolitki Eluni to napewno w nocy mi sie przysnia
irenka10 - Pon 14 Gru, 2009 09:39
Witam zdjecia z wczorajszego spotkania miło było tylko za krotko nastepnym razem napewno bedzie dłuzej To zdjecie z kirmazu gdzie nasze kolezanki wystawiały prace .
To nasza Elunia nie wierzy ze bedzie dobrze wygladała w kamizelce z koła
a to z jezcze jedna kolezanka Madzia
Magda2702 - Pon 14 Gru, 2009 09:40
Ja niestety na Kiermaszu być nie mogłam, czego żałuję niezmiernie. Szczególnie jak Jola, Irenka i Sal pochwaliły sie swoimi zakupami i opowieściami jakie cuda widziały. Robótki Eluni i koleżanek to było "och i ach". Zazdrościłam!
Cieszę się z mojego wczorajszego minispotkania. I musimy koniecznie spotkać się na luzie i z robótką w ręce.
irenka10 - Pon 14 Gru, 2009 09:41
Wiecej nie zdradze propunuje zgadywanke kto jest kto hihi .Pozdrawiam serdecznie kolezanki z Podkarpacia
Sal - Pon 14 Gru, 2009 10:06
Z tym zgadywaniem to sprasznie latwe! Dziewczyny, które poznalalam w niedziele, okazaly sie bardzo spostrzegawcze (jak kazda rekodzielniczka). Chociaz zamiescilam w awatarze zamaskowane zdjecie (czapka, okulary, futrzany kolnierz) - bez trudu mnie rozpoznaly. Na nic moj kamuflaż!
Elunia - Pon 14 Gru, 2009 11:01
Ależ mi przepiękne zdjęcie Irenka zrobiła-muszę po świętach zrobić sobie taki sweterek z koła(tylko czy potrafię)szkoda ze nie poznałam Madzi ,ale to przecież nadrobię następnym razem
jola373 - Pon 14 Gru, 2009 12:58
irenka10, dzięki za fotki!
Piękną kamizelkę Sal i ja mierzyłam, żeby sprawdzić jak w nim wyglądam (sprawdza się na każdej figurze, nawet tej z oponkami!) i miałam propozycję odsprzedania jej!
Na zdjęciach nie ma Irenki moherowego szala w którym przyjechała, w realu - cudnie wygląda!
Przez to nasze paplanie dzisiaj żałuję, że nie zrobiłyśmy więcej zdjęć prac, jakie koleżanki zrobiły na kiermasz...
Maranto, jeszcze raz dziękuję Ci za to forum - dzięki niemu poznałam świetne kobitki!
Sal - Pon 14 Gru, 2009 20:53
A mnie zainspirowala choinka z lupek po pistacjach . Szablon juz mam, lupki tez . I kupilam styropianowe bombki i cekiny i czekam na natchnienie, by cos z tego "wydziubac".
etteb - Pią 18 Gru, 2009 02:05
Co czytam?!
Spotkalyscie sie Kobietki? To cudownie!
renats - Pią 18 Gru, 2009 09:05
Super fotki szkoda że nie byłam z Wami.
Eluniu bardzo ładnie wyglądasz w tym sweterku.
Pozdrawiam
alfa76 - Sob 19 Gru, 2009 21:27
Też żałuję, ze mnie nie było (Jolu dziękuję za telefon), ale coż siła wyższa. następnym razem już nie odpuszczę.
jola373 - Nie 20 Gru, 2009 18:05
Justynko, mam nadzieję, że już wyzdrowiałaś? Szkoda, że Cię nie było!
Dzisiaj poznałam całkiem przypadkiem, w przelocie - kolejną naszą koleżankę z Forum. Niestety, czasu na pogaduszki było mało, ale podziwiałam jej przepiękne prace. Niestety, nie pamiętam jej nicku Odezwij się, proszę
Kolejny raz stwierdzam, że Maranciaki to przemiłe i zdolne osóbki!
aneri - Pon 21 Gru, 2009 14:31
I mnie miło było poznać Jola373 Podziwiam prawie codziennie Wasze prace czasami skręca mnie ze nie mogę wszystkich rzeczy jakie pokazujecie zrobić, doba jednak jest nie rozciągliwa i człowiek ma tylko dwie ręce.
Pozdrawiam wszystkie szydelkomaniaczki
Sal - Pią 12 Lut, 2010 12:36
Co powiecie o spotkaniu na kiermaszu wielkanocnym? Ostatnia niedziela kwietnia, WDK ul. Okrzei.
Ja przychodze bez kasy .
irenka10 - Pią 12 Lut, 2010 15:59
haha dobre to mysle ze mogłybysmy sie spotkac
Magda2702 - Pią 12 Lut, 2010 17:36
Sal, ale ostatnia niedziela kwietnia to jest już po Wielkanocy.
Czy to napewno ten termin?
A co do spotkania, to byłoby super. Tym razem postaram sie o zastępstwo w pracy.
Sal - Nie 14 Lut, 2010 17:20
Madziu, slusznie! Ostatnia niedziela marca, oczywiscie. Upsss
Cytat ze strony WDK:
28.03 - Świąteczny Kiermasz Rękodzieła Artystycznego - sala wystawowa
Aga86 - Sob 30 Paź, 2010 22:33
Dołącza się Łańcut,choć obecnie Wysoka... to może jakaś świąteczna kawka?
ania10525 - Nie 31 Paź, 2010 21:11
| Sal napisał/a: | Madziu, slusznie! Ostatnia niedziela marca, oczywiscie. Upsss
Cytat ze strony WDK:
28.03 - Świąteczny Kiermasz Rękodzieła Artystycznego - sala wystawowa |
doszło do spotkania?? bo taka cisza zaległa
stalowa wola się kłania
irenka10 - Wto 02 Lis, 2010 10:08
Witam Stalową Wolę
Do spotkania doszło i to nie jeden raz jestesmy w stałym kontakcie nawet konsultacje robótkowe przez telefon
Aga 86 masz na mysli Wysoką koło Łancuta ?
|
|
|