To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - PRACE MORDKI (Moniki)

barbara 1 - Wto 08 Kwi, 2008 14:06

Monisia wychodzi Ci pieknie.Ty się dopiero uczysz na drutach a już tak ślicznie wyszedł Ci ażur,gdzie ja jeszcze dalej nie potrafię ich robić wściekły wściekły wściekły
małgośka - Wto 08 Kwi, 2008 14:22

Moniczko koszyczek śliczny. cool uklon radocha radocha
Halkuk - Wto 08 Kwi, 2008 14:23

Ale pięknie uklon
Violetta21 - Wto 08 Kwi, 2008 17:40
Temat postu: PRACE MORDKI (Moniki)
koszyczek będzie cudny cool brawo
Jarka - Wto 08 Kwi, 2008 20:06

Madzia - Wto 08 Kwi, 2008 20:15

Znowu pod wrażeniem jestem uklon cool brawo
Pani Mama - Wto 08 Kwi, 2008 23:45

brawo brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Śro 09 Kwi, 2008 08:27

mordka, świetnie radzisz sobie z drutami, koszyczek będzie śliczny cool brawo
adela - Czw 10 Kwi, 2008 09:15

Super koszyczek! Dla mnie druty i wzory to czarna magia niestety..... też mi się podobają serwety drutowe, ale ja nigdy takiej nie zrobię a na kupno mnie nie stać. brawo brawo za koszyczek
milamirka - Czw 10 Kwi, 2008 11:47

cool brawo brawo cool
Ula_K - Czw 10 Kwi, 2008 15:23

hopla hopla brawo brawo brawo
Grażyna - Pią 11 Kwi, 2008 15:48

Fantastycznie ci wychodzi ten koszyczek. brawo cool brawo

Ja dziergam na drutach od ponad 30-stu lat, a na 5 drutach sie jeszcze nie odwazyłam, bo niestety drut mi stale "wylata" wesoło mi . a ty początkujesz...no i proszę...efekt powalajacy... hmm

Zygfryd Smarzyk - Pią 11 Kwi, 2008 19:59

Koszyczek uroczy, aż korci do Twojej zapisać się szkoły. Dusza pedagoga z pewnością zamieszkała w Tobie. Jaśniej na Twych stronach niż w Dorce, z której opisu koronki zrozumieć nie sposób.
Z tysiącem serdeczności

mordka - Pią 11 Kwi, 2008 20:20

Grażynko, widzisz a ja postanowilam nauczyc się od razu na tylu drutach hahahihi i udalo się bo jestem uparta, poza tym gdyby nie gumeczki jakie zastosowałam na drutach to też bym już go nie robiła bo caly czas mi wylatywaly robiłam 3 podejścia a za czwartym wpadłam na pomysł z gumkami i zastosowałam.

Zygfrydzie cieszę się i chyba otworzę szkołę, w końcu co nas nie zabije to nas wzmocni, a skoro ja podołałam to inni tez trzeba tylko chciec i kombinować ile się da i jak się da, bo dla chcącego nic trudnego.

Niestety chwilowo koszyczek leży ale w sumie jest skończony tylko go usztywnić i będzie na przyszły rok jak ulał, a teraz mam dużo zaległej roboty m.in. prezent dla mamy kaktusik i prezenty dla 2 koleżanek niespodzianki a poza tym mnóstwo pomysłów na nowe robótki a ciekawe kiedy zakończe stare puknąć się

jola373 - Pią 11 Kwi, 2008 21:16

Monisiu, WIELKIE brawo brawo brawo za koszyczek, a także za "dopieszczenie" nieczytelnego opisu! Pięknie, naprawdę pięknie go zrobiłaś!!! cool cool cool
SoWa - Nie 13 Kwi, 2008 15:52

Patrzę na te drutowe zmagania i oczom nie dowierzam, że na drutach tak można .... wesoło mi
Bernadka - Nie 13 Kwi, 2008 20:41

moniczko świetna robota , druty mi nie obce ale marzy mi się zrobić serwetę , ale szczerze powiem że nic a nic nie kumam jak to zrobić , czy robi się prawe i lewe rzędy czy tylko tak jak w szydełku dookoła po jednej stronie puknąć się puknąć się puknąć się brawo brawo brawo brawo
mordka - Nie 13 Kwi, 2008 20:50

Bernadka napisał/a:
moniczko świetna robota , druty mi nie obce ale marzy mi się zrobić serwetę , ale szczerze powiem że nic a nic nie kumam jak to zrobić , czy robi się prawe i lewe rzędy czy tylko tak jak w szydełku dookoła po jednej stronie puknąć się puknąć się puknąć się brawo brawo brawo brawo

Tak masz racje robi sie jak w szydelku tylko po prawej stronie tak jak np szydelkowa serwetke dookola zobacz w moim albumie wrzucilam pomoce do drutowych serwet dzieki ktorym moja przygoda z drutami sie rozpoczęła i chwała za to moim nerwom że jakos wytrzymały i nie poddałam się no i mam to o czym marzyłam hahahihi

Tu znajdziesz pomoce:
http://picasaweb.google.p...SerwetNaDrutach

Ręczę że jak spróbujesz i nie poddasz się trud się opłaci ponieważ u mnie trudność polegała na tym że mi druty wylatywały ale ja jestem pomysłowa i zastosowałam "gumeczki" - troche bylo przekladania ale nie spadały mi oczka choc trzeba bylo pruc bo toche kilka razy sie pomyliłam ale dałam rade hurrraaa

mordka - Czw 17 Kwi, 2008 13:47

Moja mama ma jutro imieninki i w końcu udalo mi się zrobic igielnik-kaktusik i chwale się, wstyd się przyznać rok lezal nie skończony, ale w końcu się doczekał:
http://picasaweb.google.c...178617814892914
http://picasaweb.google.c...19925602[/code]

karmelek - Czw 17 Kwi, 2008 14:00

ale super!!! jak wbije się w niego szpilki to już w ogóle będzie odjazdowo wyglądał cool cool cool

a "ziemia" pod nim to kasza gryczana? Very Happy

mordka - Czw 17 Kwi, 2008 14:10

karmelek napisał/a:
ale super!!! jak wbije się w niego szpilki to już w ogóle będzie odjazdowo wyglądał cool cool cool

a "ziemia" pod nim to kasza gryczana? Very Happy

Szpileczki na pewno sie wbija bo ma specjalne wypelnienie, a ziemia faktycznie chyba masz racje - nie jem takiej kaszy ale mam ja z odzysku od mamy wlasnie z myślą na "niby" ziemie do wykorzystania

Elżbieta P. - Czw 17 Kwi, 2008 17:31

Szpileczki na pewno sie wbija bo ma specjalne wypelnienie, a ziemia faktycznie chyba masz racje - nie jem takiej kaszy ale mam ja z odzysku od mamy wlasnie z myślą na "niby" ziemie do wykorzystania[/quote]

świetne kaktusy brawo brawo brawo a jakie to specjalne wypełnienie w nich jest?

Madzia - Czw 17 Kwi, 2008 17:38

cool cool cool
mordka - Czw 17 Kwi, 2008 18:39

fruzia napisał/a:
a jakie to specjalne wypełnienie w nich jest?

Hmm jakby to powiedzieć nie wiem jak to cos sie nazywa ale zrobie fotki bo to cięzko opisac ale to cos podobnego do styropianu tylko w kolorze biało przeźroczystym i doskonale się do tego wbijaja szpileczki a zarazem ten materiał jest twardy no i nie sypie się jak styropian, ale wykorzystuja do opakowywania sprzętu RTV żeby się nie uszkodził w pudełkach.

Elżbieta P. - Czw 17 Kwi, 2008 19:35

dziękuję Moniczko bye