To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

ciapara - Sob 13 Lis, 2010 13:32

bejbi88, Jarka, Mysza, gosias, dziekuje za wszelkie opinie o mojej ostatniej robótce. To jest bardzo mile ze cos co tak dalo do wiwatu autorce, Wam sie podoba cmoknięcie
Jarka,
Cytat:
moim zdaniem byłby świetny komplecik, ale to tylko moje zdanie

chyba tak zrobie zobaczymy czy wyjdzie ladnie bo kapelusz jest bardzo skromny bez ozdoby zadnej robiony polsłupkami, ale chcialam zeby byl cieply
Mysza,
Cytat:
Ja mam mamę trochę mniej zdolną, ale moja mi tak nie dogadza
a moja corka nie jest zadowolona ze jej wiecznie cos robie, zdecydowanie kaze mi odkladac robotke i bawic sie z nia Smile
gosias,
Cytat:
Faktycznie jest w czym wybierać

Tak. Mnie podobaly sie inne torebki, ale moj M. stwierdzil ze jemu nie... wiec musialam ustapic. Miala byc skromna dziecinna torebeczka dla 6 latki. W sumie to rozumialam dlaczego inne mu sie nie podobaly. Niestety jest tak samo moj M. konkretny jak ja. Ale moze to i dobrze bo takie osoby wiedza czego w zyciu chca wesoło mi No ... ja tu gadu gadu a robota lezy... hahahihi

Grażyna - Sob 13 Lis, 2010 14:03

REwelacyjne masz pomysły na wystrojenie swojej córeczki. brawo Wielkie brawa dla ciebie brawo
Violetta21 - Sob 13 Lis, 2010 18:40

Aga torebeczka jest śliczna brawo
wiesia-kal - Nie 14 Lis, 2010 11:05

Śliczna torebka, a kapelusik z tym samym motywem byłby dopełnieniem całości. Gratulacje. brawo brawo Na pewno nikt takiej nie będzie miał, a podejrzewam że za rok więcej matek będzie chciało tak wystroić swoje córki.
ciapara - Nie 14 Lis, 2010 20:03

Grażyna, Violetta21, wiesia-kal, dziekuje bardzo cmoknięcie cmoknięcie
Mam sugestie od malej100gosi zeby srodek rozy w torebce ozdobic koralikami. Wiec pewnie tak zrobie. I mysle czy by paska nie usztywnic wstazka zeby sie nie rozciagal pod ciezarem torebki, jak to jest teraz...
Poki co pracuje nad rekawiczkami do kompletu. Wlasnie rozmyslam jak zrobic z paluszkami... nigdy takich nie robilam... puknąć się puknąć się

gosias - Nie 14 Lis, 2010 21:59

ciapara napisał/a:
Mam sugestie od malej100gosi zeby srodek rozy w torebce ozdobic koralikami. Wiec pewnie tak zrobie. I mysle czy by paska nie usztywnic wstazka zeby sie nie rozciagal pod ciezarem torebki, jak to jest teraz...

Myślę, że to bardzo dobry pomysł Smile

bean - Pon 15 Lis, 2010 10:22

ciapara, torebka jest śliczna brawo brawo brawo a wzmocnienie paska wstążką, to chyba dobry pomysł Smile
wiesia-kal - Pon 15 Lis, 2010 14:11

Wstążka może być za "wiotka". ale widziałam w pasmanterii różnej szerokości gurt, biały też jest, wg mnie bardziej by się nadawał. Pozdrawiam Wiesia
ciapara - Pon 15 Lis, 2010 15:31

wiesia-kal, ... przepraszam ale laik ze mnie... o czym Ty do mnie piszesz?? Wytłumacz prosze bo zanim pojde do pasmanterii chcialabym wiedziec o co pytam... bo zawsze panie usiluja mi sprzedac nie to co chce...

Poki co mecze sie z paluszkami w rekawiczkach... robi sie koszmarnie ... nie wiem jak mi to sie uda... placzek
gosias,bean, dziekuje cmoknięcie ... dodam ze nie wiedzialam ze robienie torebki jest tak czasozerne ... puknąć się puknąć się

jadzia59o - Pon 15 Lis, 2010 17:27

same sliczne robotki pokazujesz

brawo brawo brawo

wiesia-kal - Pon 15 Lis, 2010 22:59

ciapara gurt to taka usztywniona taśma - kiedyś dawało się ją do pasków do spódnic - dziś byłam w pasmanetri po wstążkę i widziałam ,że jest.
ciapara - Wto 16 Lis, 2010 08:54

A czy ten gurt wszywa sie w srodek paska? Bo moj pasek jest zrobiony pojedynczo...

Kapelusz ukonczony. Robiony z glowy i pewnie nie wolny od błedow.

No i jedna rekawiczka skonczona... z palcami. Znowu nie mial mi kto pokazac jak sie je robi wiec zrobilam jak umialam. Tez troche koslawo wyszly. Ale jak to sie mowi pierwsze koty za płoty. Wzorek azurowy z Domu Klary plus sciagacz ale to juz w mojej wersji.

Mysza - Wto 16 Lis, 2010 09:23

WOW!!! Jakie cuda. Ja chcę taki kapelusz! To znaczy, chciałabym, gdybym chodziła w kapeluszach Very Happy. Piękne rękawiczki. Wszystko w sam raz dla małej elegantki cool brawo cool

Pozdrawiam cmoknięcie
M.

stonesik - Wto 16 Lis, 2010 10:46

Kapelusz z głowy??? Naprawdę??? Cudowny! Rękawiczki bardzo udane, brawo! Założę się, że córcia będzie najelegantszą komunistką wesoło mi
Zula - Wto 16 Lis, 2010 10:49

Bajerancki kapelusz Smile cool brawo
gosias - Wto 16 Lis, 2010 11:10

Aga, Smile super cool cool cool cool brawo brawo brawo brawo
saba52 - Wto 16 Lis, 2010 13:07

ciapara, Normalnie bajer!Cudne cool cool brawo brawo brawo
ciapara - Wto 16 Lis, 2010 13:20

jadzia59o, Mysza, stonesik, Zula, gosias, saba52, dziekuje dziewczyny serce mi rosnie od tylu pochwal... oczywiscie prułam jak robilam... no i przymierzalam cały czas robiac zeby pasował...

stonesik
Cytat:
Kapelusz z głowy??? Naprawdę??? Cudowny! Rękawiczki bardzo udane, brawo! Założę się, że córcia będzie najelegantszą komunistką
Pewnie ze bedzie Smile bo podchodzi indywidualnie Smile

A co powiecie na koslawe paluszki w rekawiczkach wesoło mi ???
Niezbyt sie udały... moze druga wyjdzie lepiej... na to licze Smile

gosias - Wto 16 Lis, 2010 13:36

Cytat:
A co powiecie na koslawe paluszki w rekawiczkach wesoło mi ???

Na łapce na pewno nie widać Smile

wiesia-kal - Wto 16 Lis, 2010 13:39

Piękny kapelusz i ładne rękawiczki. brawo brawo
Gurt wszywa się do środka, można go podszyć pod pasek , ale musisz brać pod uwagę możliwość "haczenia". Najlepiej wziąć torebkę do sklepu i popróbować.

lamika88 - Wto 16 Lis, 2010 17:17

Rewelacyjny kapelusz cool cool cool Rękawiczki ślicznie wychodzą cool Co do paluszków to ja też mam zawsze problem z wymierzeniem odpowiedniej ilości oczek na każdego palucha... puknąć się Ale robię to mniej więcej tak:
Zapisuję sobie na kartce liczbę oczek jakie mam na drutach już po zrobieniu do podstawy małego palca. Do tego dodaję 6 x liczba oczek jaką będę dodawać przy każdym paluszku nad oczkami pozostającymi na drutach pomocniczych. Następnie otrzymaną liczbę w łatwiejszej wersji dzielę przez 4 i mam liczbę oczek jaką powinnam mieć na drutach za każdym razem na jednego palca. W trudniejszej wersji trzeba uwzględnić rozmiary palców czyli np jeżeli na małego palca masz 18 oczek to na serdecznego już o 2-4 więcej, potem znowu w środkowym o 2-4 więcej i we wskazującym podobnie. Mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzo i da się coś z tego zrozumieć... wesoło mi

Beata T - Wto 16 Lis, 2010 17:21

Jakie wspaniałości córci stworzyłaś torebka śliczna a ten kapelusik łał cool cool cool
jadzia59o - Wto 16 Lis, 2010 17:23

kapelusz rewelacja cool cool cool

rękawiczki super brawo brawo brawo

na modelce będzie się super prezentować

brawo brawo brawo brawo brawo

Jarka - Wto 16 Lis, 2010 18:29

Zula napisał/a:
Bajerancki kapelusz
cool brawo cool brawo cool
Madzia - Wto 16 Lis, 2010 18:45

Jestem w szoku jak wspaniale i elegrrancko wyszedł ten kapelusz! to nie takie proste! W rękawiczkach nie widać nic krzywego brawo brawo brawo brawo