Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169
ciapara - Sob 13 Lis, 2010 13:32
bejbi88, Jarka, Mysza, gosias, dziekuje za wszelkie opinie o mojej ostatniej robótce. To jest bardzo mile ze cos co tak dalo do wiwatu autorce, Wam sie podoba
Jarka, | Cytat: | | moim zdaniem byłby świetny komplecik, ale to tylko moje zdanie |
chyba tak zrobie zobaczymy czy wyjdzie ladnie bo kapelusz jest bardzo skromny bez ozdoby zadnej robiony polsłupkami, ale chcialam zeby byl cieply
Mysza, | Cytat: | Ja mam mamę trochę mniej zdolną, ale moja mi tak nie dogadza
| a moja corka nie jest zadowolona ze jej wiecznie cos robie, zdecydowanie kaze mi odkladac robotke i bawic sie z nia
gosias, | Cytat: | | Faktycznie jest w czym wybierać |
Tak. Mnie podobaly sie inne torebki, ale moj M. stwierdzil ze jemu nie... wiec musialam ustapic. Miala byc skromna dziecinna torebeczka dla 6 latki. W sumie to rozumialam dlaczego inne mu sie nie podobaly. Niestety jest tak samo moj M. konkretny jak ja. Ale moze to i dobrze bo takie osoby wiedza czego w zyciu chca No ... ja tu gadu gadu a robota lezy...
Grażyna - Sob 13 Lis, 2010 14:03
REwelacyjne masz pomysły na wystrojenie swojej córeczki. Wielkie brawa dla ciebie
Violetta21 - Sob 13 Lis, 2010 18:40
Aga torebeczka jest śliczna
wiesia-kal - Nie 14 Lis, 2010 11:05
Śliczna torebka, a kapelusik z tym samym motywem byłby dopełnieniem całości. Gratulacje. Na pewno nikt takiej nie będzie miał, a podejrzewam że za rok więcej matek będzie chciało tak wystroić swoje córki.
ciapara - Nie 14 Lis, 2010 20:03
Grażyna, Violetta21, wiesia-kal, dziekuje bardzo
Mam sugestie od malej100gosi zeby srodek rozy w torebce ozdobic koralikami. Wiec pewnie tak zrobie. I mysle czy by paska nie usztywnic wstazka zeby sie nie rozciagal pod ciezarem torebki, jak to jest teraz...
Poki co pracuje nad rekawiczkami do kompletu. Wlasnie rozmyslam jak zrobic z paluszkami... nigdy takich nie robilam...
gosias - Nie 14 Lis, 2010 21:59
| ciapara napisał/a: | | Mam sugestie od malej100gosi zeby srodek rozy w torebce ozdobic koralikami. Wiec pewnie tak zrobie. I mysle czy by paska nie usztywnic wstazka zeby sie nie rozciagal pod ciezarem torebki, jak to jest teraz... |
Myślę, że to bardzo dobry pomysł
bean - Pon 15 Lis, 2010 10:22
ciapara, torebka jest śliczna a wzmocnienie paska wstążką, to chyba dobry pomysł
wiesia-kal - Pon 15 Lis, 2010 14:11
Wstążka może być za "wiotka". ale widziałam w pasmanterii różnej szerokości gurt, biały też jest, wg mnie bardziej by się nadawał. Pozdrawiam Wiesia
ciapara - Pon 15 Lis, 2010 15:31
wiesia-kal, ... przepraszam ale laik ze mnie... o czym Ty do mnie piszesz?? Wytłumacz prosze bo zanim pojde do pasmanterii chcialabym wiedziec o co pytam... bo zawsze panie usiluja mi sprzedac nie to co chce...
Poki co mecze sie z paluszkami w rekawiczkach... robi sie koszmarnie ... nie wiem jak mi to sie uda...
gosias,bean, dziekuje ... dodam ze nie wiedzialam ze robienie torebki jest tak czasozerne ...
jadzia59o - Pon 15 Lis, 2010 17:27
same sliczne robotki pokazujesz
wiesia-kal - Pon 15 Lis, 2010 22:59
ciapara gurt to taka usztywniona taśma - kiedyś dawało się ją do pasków do spódnic - dziś byłam w pasmanetri po wstążkę i widziałam ,że jest.
ciapara - Wto 16 Lis, 2010 08:54
A czy ten gurt wszywa sie w srodek paska? Bo moj pasek jest zrobiony pojedynczo...
Kapelusz ukonczony. Robiony z glowy i pewnie nie wolny od błedow.
No i jedna rekawiczka skonczona... z palcami. Znowu nie mial mi kto pokazac jak sie je robi wiec zrobilam jak umialam. Tez troche koslawo wyszly. Ale jak to sie mowi pierwsze koty za płoty. Wzorek azurowy z Domu Klary plus sciagacz ale to juz w mojej wersji.
Mysza - Wto 16 Lis, 2010 09:23
WOW!!! Jakie cuda. Ja chcę taki kapelusz! To znaczy, chciałabym, gdybym chodziła w kapeluszach . Piękne rękawiczki. Wszystko w sam raz dla małej elegantki
Pozdrawiam
M.
stonesik - Wto 16 Lis, 2010 10:46
Kapelusz z głowy??? Naprawdę??? Cudowny! Rękawiczki bardzo udane, brawo! Założę się, że córcia będzie najelegantszą komunistką
Zula - Wto 16 Lis, 2010 10:49
Bajerancki kapelusz
gosias - Wto 16 Lis, 2010 11:10
Aga, super
saba52 - Wto 16 Lis, 2010 13:07
ciapara, Normalnie bajer!Cudne
ciapara - Wto 16 Lis, 2010 13:20
jadzia59o, Mysza, stonesik, Zula, gosias, saba52, dziekuje dziewczyny serce mi rosnie od tylu pochwal... oczywiscie prułam jak robilam... no i przymierzalam cały czas robiac zeby pasował...
stonesik | Cytat: | Kapelusz z głowy??? Naprawdę??? Cudowny! Rękawiczki bardzo udane, brawo! Założę się, że córcia będzie najelegantszą komunistką
| Pewnie ze bedzie bo podchodzi indywidualnie
A co powiecie na koslawe paluszki w rekawiczkach ???
Niezbyt sie udały... moze druga wyjdzie lepiej... na to licze
gosias - Wto 16 Lis, 2010 13:36
| Cytat: | | A co powiecie na koslawe paluszki w rekawiczkach wesoło mi ??? |
Na łapce na pewno nie widać
wiesia-kal - Wto 16 Lis, 2010 13:39
Piękny kapelusz i ładne rękawiczki.
Gurt wszywa się do środka, można go podszyć pod pasek , ale musisz brać pod uwagę możliwość "haczenia". Najlepiej wziąć torebkę do sklepu i popróbować.
lamika88 - Wto 16 Lis, 2010 17:17
Rewelacyjny kapelusz Rękawiczki ślicznie wychodzą Co do paluszków to ja też mam zawsze problem z wymierzeniem odpowiedniej ilości oczek na każdego palucha... Ale robię to mniej więcej tak:
Zapisuję sobie na kartce liczbę oczek jakie mam na drutach już po zrobieniu do podstawy małego palca. Do tego dodaję 6 x liczba oczek jaką będę dodawać przy każdym paluszku nad oczkami pozostającymi na drutach pomocniczych. Następnie otrzymaną liczbę w łatwiejszej wersji dzielę przez 4 i mam liczbę oczek jaką powinnam mieć na drutach za każdym razem na jednego palca. W trudniejszej wersji trzeba uwzględnić rozmiary palców czyli np jeżeli na małego palca masz 18 oczek to na serdecznego już o 2-4 więcej, potem znowu w środkowym o 2-4 więcej i we wskazującym podobnie. Mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzo i da się coś z tego zrozumieć...
Beata T - Wto 16 Lis, 2010 17:21
Jakie wspaniałości córci stworzyłaś torebka śliczna a ten kapelusik łał
jadzia59o - Wto 16 Lis, 2010 17:23
kapelusz rewelacja
rękawiczki super
na modelce będzie się super prezentować
Jarka - Wto 16 Lis, 2010 18:29
| Zula napisał/a: | | Bajerancki kapelusz |
Madzia - Wto 16 Lis, 2010 18:45
Jestem w szoku jak wspaniale i elegrrancko wyszedł ten kapelusz! to nie takie proste! W rękawiczkach nie widać nic krzywego
|
|
|