Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
Anisa - Pon 12 Paź, 2009 15:40
grzechotka, super kartki, bardzo mi się podoba takie łączenie. Czy te kurczaczki w środku zostały wycięte ze zwykłych kartek? ABA, o Twoich pracach dziewczyny już chyba wszystko powiedziały co można było powiedzieć, a mnie zabrakło słów dlatego wielkie
alszka - Pon 12 Paź, 2009 16:05
Patrząc na Twoje prace, ABO, wnioskuję, że obrazy odniosły pełen sukces. Gratuluję
i życzę wielu takich sukcesów, bo są jak najbardziej zapracowane
kociamama - Pon 12 Paź, 2009 17:37
ABA
bardzo dziękuję za odpowiedź - współczuję z powodu odcisków - w takim razie chyba będę musiała wymyślić coś innego.
Grzechotko
super karteczki - fajnie, że do nas dołączyłaś bo jest czym oko nacieszyć.
Chciałam Cię zapytać o technikę wykonania tego dzwonka, ale już ktoś pytał więc poczekam na odpowiedź.
grzechotka - Pon 12 Paź, 2009 23:58
Liken, kupowałam w sklepie Opitec, który już nie istnieje. Sprowadzali z Niemiec przepiękne naklejki peel off, bardzo dobre jakościowo. Teraz kupuję na Allegro lub w Świecie Pasji.
Kociamamo i alexandra20: Jeśli chodzi o dzwoneczek, kupiłam go na allegro, to naklejka. Niestety nie znalazłam już takich wzorów. Wtedy kupiłam bombki, choinki, owale. Wszystko na przeźroczystej folii, większość z brokatem. Mają zaznaczone miejsca wkłucia igły, więc łatwo je wyszywać.
Anisa: Kurczaczki są wycięte ze starych kartek. Na początku często tak robiłam, teraz miejsce kartek zajęły wycinanki 3d lub naklejki.
Zapraszam wszystkie Panie na mój fotosik:
http://grzechotka.fotosik.pl/zdjecia/1.html
ABA muszę się do Ciebie pięknie uśmiechnąć po porady jak wyszyć swój pierwszy obraz.
gosias - Wto 13 Paź, 2009 06:59
grzechotka,
margolek - Wto 13 Paź, 2009 07:57
piękne rzeczy -arcydzieła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alexandra20 - Wto 13 Paź, 2009 11:56
grzechotka dzięki, ale jak je znaleźć na allegro?? jak je nazwać??
grzechotka - Wto 13 Paź, 2009 20:13
Niestety, nie pamiętam jak się nazywały. Kupowałam je rok temu i od tamtego czasu nie widziałam podobnych. Jeśli się nie mylę od osób o nicku stonogipl lub Brutus85. Niestety żadna z tych osób nie dysponuje takim "towarem". Już kombinowałam, pisałam: naklejki, peel off, stickers, ażurowe [tych jest najwięcej], 3D i niestety nic nie znalazłam. Kiedyś widziałam podobne w jakimś zagranicznym sklepie:
http://images.google.pl/i...t%3D80%26um%3D1
http://images.google.pl/i...%3D220%26um%3D1
http://images.google.pl/i...%3D220%26um%3D1
Gdyby ktoś chciał kupić jestem chętna.
bonnie87 - Śro 14 Paź, 2009 10:21
Oj dziewczyny, chwilę mnie nie było a tu ile nowości, wszystkie przepiękne.
grzechotka ja też wiatm serdecznie i gratuluję pomysłów na piękne karteczki.
ABA do podziwiania Twoich prac to już po prostu słów brakuje, wszystkie aż dech zapierają.
U mnie był lekki przestój, ponownie pochnonęły mnie studia, ale mimo to znalazłam trochę czasu i oto co mi wyszło:
Pierwsza strona wkładki:
Druga strona wkładki:
I coś, co może odbiega od tematu, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby to zamieścić. To dzieło nasze wspólne - moje i mojej mamy i jesteśmy z tego bardzo dumne Jest to serce ze styropianu z powbijanymi kwiatami z bibuły, ozdobione organzą i "spiralkami" z drutu owiniętego ciemną bibułą. Przeznaczone jest jako ozdoba samochodu, którym moja znajoma już niedługo pojedzie do ślubu. Boję się tylko o pogodę, bo nie wiem jak u Was, ale u mnie właśnie zaczął padać śnieg
buziaczek - Śro 14 Paź, 2009 10:41
grzechotka, bonnie87, i ABAwasze hafty są przepiękne, jeszcze w życiu nie wyszywałam takim haftem, ale chyba muszę spróbować
ABA - Śro 14 Paź, 2009 13:44
Jeszcze raz wszystkim bardzo dziekuje za pozytywne opinie, a Grzechotkę zachęcam do podjecia próby haftowania matematycznie. Przy wszelkich problemach pomogę.
gosias - Czw 15 Paź, 2009 08:57
bonnie87,
Jadzia60 - Czw 15 Paź, 2009 17:59
ABA (jak zwykle zresztą) stworzyłaś arcydzieła. Są cudowne, urocze, niepowtarzalne, zachwycające, powalające i .......... naj ... , naj ... naj ....
grzechotka, bonnie87 wasze karteczki też są przepiękne
grzechotka - Czw 15 Paź, 2009 19:28
Bardzo dziękuję za słowa pochwały. Właśnie zamówiłam książkę
http://www.ksiazki.atom24...ge.php/pID/2323
Mam nadzieję, że to dobry zakup i całkiem nie drogi. Czy są jeszcze inne książki o tej tematyce?
Skończyłam ślubną kartkę z gołąbkami, ktora zrobiła furorę wśród znajomych ;D oczywiście zdjęcie w najbliższym czasie. Wyszyłam też irysa fioletowo złotego, ale wszyscy mówią, że smutny, a miał być na imieniny Chyba muszę czegoś jeszcze poszukać. I najwyższy czas pomyśleć o świętach.
alexandra20 - Czw 15 Paź, 2009 19:51
może być fajna ta książka:)
grzechotka - Czw 15 Paź, 2009 20:12
Jak dostanę i poczytam wszystko napiszę. Pozdrawiam ;D
alszka - Pią 16 Paź, 2009 08:03
Mam tę książkę "Lekcje nitką malowane" i szczerze powiedziawszy uważam, że jest bardzo przeciętna. Przede wszystkim została stworzona z myślą tylko i wyłącznie o dzieciach. Owszem, zawiera parę nowych pomysłów, z których można skorzystać, ale generalnie to powiem szczerze, ze na naszym forum jest duuuużo więcej przydatnych informacji niż w tej książce. Osobiście byłam rozczarowana tą książką.
Ale może ktoś właśnie szuka takich rzeczy dla dzieci, wtedy robi się z tego całkiem logiczna pozycja
Pozdrawiam
gosias - Pią 16 Paź, 2009 08:08
Też jakiś czas temu kupiłam tę książkę z myślą, że nauczę się tej techniki... Taka sobie, a już zupełnie nieprzydatna osobom, które mają opanowaną technikę haftu matematycznego.
maciachowa - Pią 16 Paź, 2009 21:08
chciałam tylko podpowiedziec
Dzisiaj byłam w Lidlu
Calkiem niespodzianie w oczy wlazły mi własnie stickersy - zestaw 12 sztuk kosztował 17 zl bez grosza chyba
Wzorki głownie bozonarodzeniowe i urodzinowe.
W jednej paczce są i złote i srebrne
policzyłam, ze to dobra cenowo oferta i kupiłam. Akurat w Konstantynowie gdzie na zakupy weszłam była ostatnia paczka. Wiec nie wiem czy to jest w normalnej ofercie sklepu teraz.
alexandra20 - Pią 16 Paź, 2009 22:09
ja też je zakupiłam ale 2 tyg.temu:)
grzechotka - Sob 17 Paź, 2009 19:57
Widziałam stickersy w empiku. Choć wolę kupić przez internet bo jest większy wybór.
Mam prośbę. Koleżanka prosiłam mnie o kartkę na 18-kę. Czy wypada zrobić dla dziewczyny misia z prezentem? Chłopakowi wydziurgała bym samochód a co dziewczynie? Zaznaczę, że kartkę ma wręczyć babcia.
ABA - Nie 18 Paź, 2009 09:53
Jezeli chodzi o ten zestaw stickersów to licząc pojedyncze kartki bardziej opłacało się kupić w Lidlu. Nie wiem ile z nich tak naprawde się przyda? Pojedynczy kosztuje w granicach 3,50 + koszt przesyłki jeżeli zamawia się internetowo.
Sama z ciekawości zajrze dzisiaj do Lidla.
alexandra20 - Nie 18 Paź, 2009 13:25
ja myślę, że wszystkie się przydadzą:)
Marzena-28 - Nie 18 Paź, 2009 19:08
wszystkie karteczki przepiękne, dla wszystkich wielkie
alexandra20 - Pon 19 Paź, 2009 17:16
a to moja kolejna karteczka:)
pod tęczą jest przyklejony misiu:) tęcza była pomysłem klientki:)
a tak w środku:)
|
|
|