Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
grzechotka - Nie 11 Paź, 2009 09:09
Witam, nazywam się Edyta, haftem matematycznym zajmuję się od 3 lat. Nauczyłam się go od siostry zakonnej z Szensztackiego Instytutu Sióstr Maryi. One są bardzo uzdolnione ale niestety po pokazaniu podstawowych wzorów [okrąg, koło, kwadrat, prostokąt oraz kilka gwiazd] nie chciała pokazać zasad na jakich tworzy się bardziej skomplikowane wzory. Dała nam jednak adres do sklepu internetowego gdzie sama robiła zakupy. I tam po raz pierwszy kupiłam naklejki, matę do dziurkowania, nożyczki i kilka dziurkaczy. Teraz wyszywam z moja przyjaciółka. Same nauczyłyśmy się szukać wzorów i je opracowywać. A oto moje pierwsze kartki:
Nowe zdjęcia są jeszcze na telefonie, więc jak tylko zrzucę zamieszczę.
Bardzo bym chciała dalej się rozwijać, bo wyszywanie sprawia mi ogromną przyjemność.
ABA - Nie 11 Paź, 2009 09:52
Grzechotko bardzo piekne prace.
Mnie tez uczyła na kursie siostra zakonna Michaela z Warszawy. Uczyła tylko podstaw. Reszte w trakcie doświadczeń zdobywałam sama.
Życzę Ci wiele pieknych i uznanych prac.
SoWa - Nie 11 Paź, 2009 09:56
grzechotka, gratuluję talentu i pomysłów!
jestem zachwycona!
maciachowa - Nie 11 Paź, 2009 10:07
bardzo piękne, staranne karteczki
gosias - Nie 11 Paź, 2009 10:22
grzechotka, witaj piękne karteczki
ABA - Nie 11 Paź, 2009 10:48
Obiecałam Wam wstawić moje ostatnie prace, z którymi jechałam do Warszawy.
kociamama - Nie 11 Paź, 2009 11:31
grzechotko witaj w klubie
karteczki piękne , czekam na kolejne
Aba
cóż można powiedzieć... - jesteś mistrzynią dużego formatu
Czym robiłaś dziurki na brzegach zakładek i jaką wielkość mają te zakładki?
Aurelia - Nie 11 Paź, 2009 11:39
Prawdziwe cuda !!!
grzechotka - Nie 11 Paź, 2009 12:00
witam raz jeszcze ABA Twoje kartki to prawdziwe dzieła. Wydaje mi się, że uczyła nas ta sama siostra ale jeszcze się dowiem [chyba, że to podobieństwo imion].gosias, maciachowa, SoWa wielkie dzięki
Prace są moje i koleżanki Agi mojej powierniczce i nauczycielce
moja druga miłość Vanda
ABA - Nie 11 Paź, 2009 13:02
Kociamama zakładki mają szerokość 4,5 cm. Otworki podłużne robiłam ręcznie nożykiem i dostałam odcisków od nich. hihihihihihi Odległości otworków to 5mm, a od brzegów 3 mm.
milamirka - Nie 11 Paź, 2009 13:12
Witaj Edyto piekne sa te twoje kartczki ABY PRACE CHWALILAM ALE SA SLICZNE JESZCE RAZ JE POCHWALE
margolek - Nie 11 Paź, 2009 13:23
Aba-obrazy są cudowne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
milamirko - jest mi miło że o mnie pamiętasz!
makneta - Nie 11 Paź, 2009 13:41
ABA, ale piękne prace. Mistrzostwo po prostu!!!
Grzechotka, bardzo ładne karteczki.
te_sia - Nie 11 Paź, 2009 14:58
ABA piekne prace wystawialas
grzechotka karteczki ciekawe
alexandra20 - Nie 11 Paź, 2009 19:31
dziewczyny bardzo fajne karteczki:)
grzechotka jak zrobiłaś karteczkę z dzwonkiem?? bo widzę że jest tam jakiś brokat ale nie bardzo widzę czy to coś jest naklejone czy pokryte brokatem czy jak??
ABA widzę , że na czarnym tle jednak lepiej prezentują się karteczki wykonane białą nitką:) ta z kaczuszką dużo lepiej wygląda biała nitka:)
liken - Nie 11 Paź, 2009 21:29
grzechotka bardzo ładne kartki robisz. Fajnie, że do nas dołączyłaś! A możesz powiedzieć, z jakiego sklepu internetowego korzystałaś?
ABA - Mistrzynio! Cóż ja mogę napisać... Twoje prace są niesamowite! Jeszcze raz bardzo dziękuję, że mogę się cieszyć jedną z nich!
Dziewczyny, wzory z Form-a-Line już doszły. Mam nadzieję, ze uda mi się je jutro zeskanować i Wam przesłać.
gosias - Nie 11 Paź, 2009 21:57
ABA, brak mi słów
beacia-24 - Pon 12 Paź, 2009 08:36
grzechotka, piękne pracki koniecznie chwal się następnymi, gdyż jest czym oko nacieszyć
ABA, cóż mogę powiedzieć gdyż zwykłe och i ach to za mało. Twoje haftowanie przeszło w skalę mistrzostwa. Wszystko piękne i dopracowane. Ogromne ukłony i brawa dla Ciebie
gosias - Pon 12 Paź, 2009 09:08
grzechotka, super prace
psotka26 - Pon 12 Paź, 2009 09:39
Bardzo ślicznie
maciachowa - Pon 12 Paź, 2009 10:05
ABA, Twoje obrazki są tak cudne, że słów brakuje. ARTYSTA to jedyne mizerne okreslenie na Twoje dzieła .
Grzechotka- bardzo słodkie karteczki
alszka - Pon 12 Paź, 2009 11:07
ABA - Twoje prace są po prostu rewelacyjne! Zwalają z nóg. Gratuluję (i troszkę zazdroszczę) ogromnego talentu A mogę zapytać z jakiej okazji prace jechały do Warszawy?
grzechotka - piękne kartki, bardzo starannie wykonane, a do tego po prostu śliczne Mam nadzieję, że zobaczymy więcej Twoich dzieł
SIKORZANKA114 - Pon 12 Paź, 2009 14:36
Piękne prace dziewczyny,a Twoje ABO na tym czarnym tle wprost urzekające,chylę czoła
bjanna - Pon 12 Paź, 2009 14:54
grzechotka, super karteczki
ABA, Twoje prace chwaliłam w Warszawie ale zrobię to tu z ogromną przyjemnością są cudne
a wszystkim powiem, że karteczki, koszyczki i obrazy ABY w realu są duuużo ładniejsze wszystkie bardzo starannie wykonane i cieszyły się ogromnym zainteresowaniem na Festiwalu
ABA - Pon 12 Paź, 2009 15:11
Kociamama, Aurelia, Grzechotka, Milamirka, Margolek, Te-sia, Alexandra 20, Liken, Gosias, Beacia - 24, Psotka 26, aciachowa, Alszka, Sikorzanka 114 wszystkim bardzo dziekuję za komentarze i pochwały. Umiecie wprawić w nastrój do dalszej pracy.
Wielkie dla was sle buziaczki dla kazdej z Was.
Odpowiadam:
Grzechotka - być może, że ta sama bardzo milutka siostra nas uczyła.
Alexandra 20 - Ta kolorowa z kaczuszkami też była śliczna i ona jedna z pierwszych została sprzedana nie licząc aktów , które biją na łeb wszystkie inne hafty swoim zainteresowaniem. Fotki nie oddają tego uroku jakie widzimy w realu.
Liken - Twój akt długo na stoisku nie poleżał. Zaraz znalazł nabywce w osobie mężczyzny.
Alszkazostałam zaproszona przez organizatorów ponieważ zafascynowały ich moje obrazy matematyczne. Mam zaproszenie na drugą edycję tego festiwalu w grudniu. Czy pojadę. Jeszcze się zastanawiam czy będę w stanie sie przygotować.
|
|
|