To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

gosias - Czw 21 Paź, 2010 21:35

Będę nieskromna jak napiszę, że już finiszuję ze schematem A Smile - to tak dla zachęty dla zastanawiających się Wink
marysia54 - Czw 21 Paź, 2010 23:30

ciapara
komplecik dla eumychy zrobiłaś śliczny
i kolejna Haruni suuuuuper
brawo cool radocha brawo
uklon uklon uklon uklon

też przyznaję, że robienie chust strasznie wciąga,
a Haruni robi się bardzo fajnie, już myślę o następnej hahahihi

ciapara widzę, że przed Tobą mnóstwo roboty sztrikuję

ciapara - Pią 22 Paź, 2010 10:26

saba 52, Marysia54, gosias love love love

saba52 100 g wloczki wystarczy pod warunkiem ze jest cienka, jesli mniej niz 560 metrow ma to bedzie malo.... musisz zrobic rozeznanie... jak nie masz banderoli wejdz do sklepu z pasmanteria i zwyczajnie zorientuj sie ile metrow moze miec Twoja wloczka przez zwyczajne porownanie... jesli nie jest dosc cienka 100 g braknie
Teraz robie z takiej grubszej a ze robie wieksza zaczynam wlasnie 2 motek

gosias ja tez przechodze do B ale zrobilam szersza chuste ma byc po 180 oczek z kazdej strony a wiec po 9 lisci z kazdej strony a nie 6 Smile

Marysiu54 kochana chwal sie nam jak tam Twoje mitenki drutowe ???

Pozdrawiam wszystkich zagladajacych do mojego watku cmoknięcie cmoknięcie i dziekuje za wszystkie wpisy bye

gosias - Pią 22 Paź, 2010 10:55

ciapara napisał/a:
ja tez przechodze do B ale zrobilam szersza chuste ma byc po 180 oczek z kazdej strony a wiec po 9 lisci z kazdej strony a nie 6 Smile

A ja mam zamiar trochę rozbudować tę część chusty ze schematu B; zobaczymy co wyjdzie Very Happy

bean - Pią 22 Paź, 2010 13:41

ciapara, piękny komplecik i wspaniała nowa Haruni brawo brawo brawo brawo brawo
marysia54 - Pią 22 Paź, 2010 22:39

ciapara

zrobiłam mitenki na nowych drucikach, są w mojej galerii
cmoknięcie cmoknięcie

ciapara - Pią 22 Paź, 2010 22:49

widzialam piekne cool
buziaczek - Sob 23 Paź, 2010 16:08

przepiękna chusta brawo
itzel - Sob 23 Paź, 2010 20:43

Ciapara zrobiłaś piękny komplecik w cudnym kolorze i ta druga chusta w brązie też piękna.
Dziękuję za opis i schemat.

saba52 - Sob 23 Paź, 2010 20:48

ciapara napisał/a:
saba52 100 g wloczki wystarczy pod warunkiem ze jest cienka, jesli mniej niz 560 metrow ma to bedzie malo.... musisz zrobic rozeznanie... jak nie masz banderoli wejdz do sklepu z pasmanteria i zwyczajnie zorientuj sie ile metrow moze miec Twoja wloczka przez zwyczajne porownanie... jesli nie jest dosc cienka 100 g braknie
Teraz robie z takiej grubszej a ze robie wieksza zaczynam wlasnie 2 motek

Dzięki za podpowiedź ale to jest raczej niewykonalne bo to wełna ze swetra z ciuchlandu Smile

ciapara - Sob 23 Paź, 2010 21:20

buzaczek, itzel dziekuje serdecznie cmoknięcie

saba52 sposob pozyskiwania welny jest wg mnie najmniej istotny... rozumiem ze nie mozesz dokupic takiej samej,... a czy masz mozliwosc dopasowania do tej welny jakiejs drugiej? pytam bo moglabys zrobic np wykonczenie chusty a wiec te liscie w innym odcieniu np i jesli moglabys dopasowac cos do tej wloczki to robiac nie na 5 mm jak ja ostatnio tylko np na 3 mm moze spokojnie by Ci wystarczyl motek... wszystko zalezy jaka jest gruba ta wloczka i ile lisci zrobisz i na ile oczek czy na 249 w schemacie A czy tak jak ja w tej co robie teraz 369 w schemacie A na koniec
Saba52 daj znac co udalo Ci sie z ta wloczka... i jak na oko oceniasz grubosc tej wloczki... i daj mail na PW podesle Ci plik z opisem Haruni jaki poskladala z forum w jedna kupe i z ktorego wyrzucilam kilka pomyłek. bye

SoWa - Nie 24 Paź, 2010 12:32

gosias napisał/a:
ciapara napisał/a:
ja tez przechodze do B ale zrobilam szersza chuste ma byc po 180 oczek z kazdej strony a wiec po 9 lisci z kazdej strony a nie 6 Smile

A ja mam zamiar trochę rozbudować tę część chusty ze schematu B; zobaczymy co wyjdzie Very Happy

a ja tam nigdzie nie przechodzę, tylko P O D Z I W I A M zebalek

uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon

ciapara - Pon 25 Paź, 2010 09:55

SoWa dziekuje love

Za namowa Gosias postanowilam wrzucic jednak swoja zakazana gebulke
Wybaczcie za niedociagniecia sesji... fotki robila mi moja 6 letnia rezolutna coreczka
Nie przygotowalam sie do sesji, nie jestem umalowana, uczesana, ani nijak przygotowana ot sesja na tzw naturszczyka Smile Ostrzegam ze obrazy moga spowodowac trwale zmiany w mózgu, osoby o slabych nerwach proszone sa o zamkniecie postu.... i nie wracanie do niego... zebalek

gosias - Pon 25 Paź, 2010 10:09

ciapara, Smile i super Smile wreszcie doczekaliśmy się wesoło mi wesoło mi wesoło mi
dehajola - Pon 25 Paź, 2010 10:19

widać moje nerwy są ok bo oglądam z przyjemnością tak cudną chustę na natural uroczej modelce cool brawo
ciapara - Pon 25 Paź, 2010 10:21

tia.... ale sie bronilam co??? cmoknięcie ach ten brak odwagi... no coz jak widzicie lubie naturalnosc.. bye
gosias - Pon 25 Paź, 2010 10:23

Zacytuję Twoje słowa: "...i o? bolało????? " Wink Very Happy
bean - Pon 25 Paź, 2010 10:24

ciapara, miło Cię poznać wreszcie cmoknięcie hurrraaa

Nie mam pojęcia, dlaczego tak długo miałaś opory? Wyglądasz super! cool i świetny komplecik masz na sobie.

ciapara - Pon 25 Paź, 2010 10:29

Dehajola, Gosias, bean cmoknięcie
Mam wrazenie ze znacie mnie przeciez.... a wyglad... no coz... kazdy jakis ma...
Ciesze sie ze sie wreszcie odwazylam
I odpowiadam na Twoje pytanie Gosiu... oj bardzo bolało... oj bardzo zebalek

bean - Pon 25 Paź, 2010 10:35

ciapara napisał/a:
Mam wrazenie ze znacie mnie przeciez.... a wyglad... no coz... kazdy jakis ma...
ale zawsze lepiej poznać prawdziwe oblicze, niż tworzyć jakąś swoją wizję Very Happy
kabyr - Pon 25 Paź, 2010 12:59

Aga dlaczego tak długo ukrywałaś się z fotką. Fajna dziewczyna z Ciebie.
Muszę powiedzieć, że tak sobie Ciebie wyobrażałam. cmok cmok cmok

maranta - Pon 25 Paź, 2010 13:04

Przeżyłam i ja Very Happy miło Cię zobaczyć - fajnie wyglądasz i cieszę się, że się odważyłaś wreszcie Smile
stonesik - Pon 25 Paź, 2010 13:12

Ja się również cieszę hahahihi I co? Wcale nie było tak strasznie, prawda? nooo...
Całkiem fajna babka z Ciebie - po co się tyle ukrywałaś?
Ps. Dziękuję za schemat, niestety opisu nie mogę otworzyć placzek Albo ja za głupia jestem, albo mój komp.

gosias - Pon 25 Paź, 2010 13:23

Aga Smile nikogo nie wystraszyłaś Smile teraz zmieniaj avatarek Smile
Kręciołek - Pon 25 Paź, 2010 14:00

Ciapara, piękne chusty - i nie tylko chusty.
Zachwyciłam się Twoimi sweterkami z pierwszych postów. To drutowe, tak? Piękny wzór. Jak się kiedyś nauczę tak pięknie robić to właśnie sobie z takiego wzoru zrobię Smile