Pogaduchy - ciaza
mala100gosia - Śro 16 Kwi, 2014 15:11
zaczynam 6 miesiąc i w końcu dowiedziałam się jakiej płci będzie dzieciaczek u mnie na 80% dziewczynka, bo jak lekarz powiedział (a z dużym doswiadczeniem) wyjatkowa z niej wiercipięta i robiła uniki by nie zdradzić tego i owego
kabyr - Śro 16 Kwi, 2014 16:26
Gratulacje.
Już widzę jak będziesz ją stroić
w wyszukane ciuszki.
Pewnie już coś zrobiłaś na drutach
lub szydełku.
izetta - Śro 16 Kwi, 2014 21:11
mala100gosia, cudowne wiadomości gratuluję, 1/3 serduszka jej podarowuję, bo ja mam dwóch chłopców
mala100gosia - Czw 17 Kwi, 2014 07:12
kabyr, raczej wychodzę z założenia, że dziecku ma być wygodnie, wiec strojenie od święta niemniej na chrzciny pasuje coś wydziergać ;D i tak się składa, że gdy robiłam ubranka dla mojej przyjaciółki to wyszydełkowałam też jedną sukienkę i czepeczek, gdy jeszcze nie było wiadomo, jaka płeć, wiec teraz będzie jak znalazł
siebusania - Czw 17 Kwi, 2014 07:34
mala100gosia sa delikatne mieciutkie włoczki to mozna wydziergac wygodne i sliczne ubranka. napewno bedzie kolekcja niemowleca u ciebie, fajnie i szybko przeciez robi sie takie ciuszki. zdrówka zycze
LucynaM - Czw 17 Kwi, 2014 07:39
ooo super
tak propo płci dziecka... Gdy byłam w ciąży, już pod koniec na wizycie mojego lekarza zastępował inny, ale, jak to pod koniec, było mi obojętnie do kogo, byle sprawdzić i wizytę odhaczyć.
Wcześniej nie chcieliśmy znać płci, ale wtedy było już mi wszystko jedno, więc stwierdziłam - a niech powie. Lekarz oznajmił, że na 100% dziewczynka.
Następnego dnia złapały mnie skurcze, pojechałam do szpitala, urodziłam, lekarz mówi: "Piękny, zdrowy CHŁOPAK"
a ja: "Chłopak?!"
zaskoczona się pół porodówki śmiało
Ale i tak najlepszy był mój mąż. Zadzwonił do dyżurki, dowiedział się, że urodziłam, że chłopak itd... Po czym... zadzwonił drugi raz, bo bał się, że może pielęgniarka się pomyliła - przecież lekarz mówił, że na 100% dziewczynka
Do tej pory się z tego śmiejemy - bo nam było obojętnie czy chłopak, czy dziewczynka
siebusania - Czw 17 Kwi, 2014 08:04
LucynaM, hihi wspomnienia macie z mezem ekstra, u nas takich jazd nie było ale jak syn miał 3-4 miesiace to ludzie gratulowali mi slicznej dziewczynki(mimo ze ubrany ył w chłopience ubrania), a jak poprawiałm ich ze to chłopiec to taka mieli mine, bezcenne a ubaw po pachy, ale musze przyznac ze synus mial takie delikatne rysy twarzy jak dziewczynka i piekne niebieskie oczka, a ja bardzo pragnełam dziewczynki,
mala100gosia - Czw 17 Kwi, 2014 09:45
Nam też płeć jest obojętna a i u mojego nażeczonego młodszy brat miał być dziewczynką
Madzia - Czw 17 Kwi, 2014 16:52
Ale jakby co będzie kogo uczyć szydełkowania...
AlaJ - Czw 17 Kwi, 2014 22:16
Bardzo dużo dziewczynek się teraz rodzi .
Będziesz miała uczennicę - oby tylko chciała poznać tajniki szydełka i drutów .
Ja mam cichą nadzieje, że będę mieć wnuczke-uczennicę. Już teraz w wieku 20 miesięcy ma bardzo sprawne paluszki .
Susan - Sob 19 Kwi, 2014 17:37
Długo nie zaglądałam na forum a tu takie niespodzianki! Małgosiu wielkie gratulacje!
Ja tez miałam termin na lipiec, ale wyszlo inaczej. Trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie i maleństwo
la_femme - Czw 19 Cze, 2014 00:23
Gratuluję córy, istny wysyp dziewczynek dookoła . A imię jakieś już wybraliście?
mala100gosia - Pią 27 Cze, 2014 20:28
Susan, ja 20.06 urodziłam miesiąc wczesniej naszą Beatke ogólnie wszystko jest ok ale bardzo isę stresje bo nie umimy się jak narazie zgrac i mała miła problemy z jedzeniem :/
AlaJ - Sob 28 Cze, 2014 07:55
| mala100gosia napisał/a: | | ale bardzo isę stresje bo nie umimy się jak narazie zgrac i mała miła problemy z jedzeniem :/ |
No właśnie, trafiłaś w sedno - dopóki się stresujesz, to będzie problem z jedzeniem. Dziecko twój stres natychmiast wyczuwa. Musisz wyluzować.
Madzia - Sob 28 Cze, 2014 22:33
Gosieńko, a co Ty, tak mimochodem wspominasz, że już jesteś mamusią?
Gratulacje kochana, ściskam Cię z całych sił!
Życzę duża zdrowia dla Was obu, i żeby macierzyństwo przyniosło Ci wiele szczęścia i radości.
Mam nadzieję, że z Twoim wcześniaczkiem wszystko w porządku.
mala100gosia - Nie 29 Cze, 2014 08:47
Madzia, wszystko w porządku, nawet karmienie idzie już sprawniej
maranta - Nie 29 Cze, 2014 10:30
Gosiu, gratuluję i życzę Wam dużo zdrowia, niech się dzidzia rośnie na pociechę
mala100gosia - Nie 29 Cze, 2014 10:47
A to mała jak już mozna było ją wyciągnąć z inkubatora Dość szybko się zaklimatyzowała w naszym świecie i po tygodniu w szpitalu mogłysmy wrócić do domu
stonesik - Nie 29 Cze, 2014 11:00
Piękny bobas! Gratulacje dla dumnych rdziców:)Niech rośnie zdrowo
Susan - Nie 29 Cze, 2014 23:05
Gosiu! Wielkie Gratulacje! Widzę, że też rodziłas w Starym Trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało. Początki są masakryczne...
Grażyna - Śro 09 Lip, 2014 22:46
Wszystkiego Gosiu naj, naj naj...
siebusania - Śro 09 Lip, 2014 23:03
mala100gosia, nie bede sie zachwycach bo nie chce urzeknac dzidziusia powiem tylko jest sliczna zdrowka zycze
mala100gosia - Czw 10 Lip, 2014 07:03
Dziękuje doszłyśmy już do zgody z karmieniem, teraz czeka nas parę planowych wizyt u specjalistów i szczepienia w sierpniu. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze
lamika88 - Czw 10 Lip, 2014 12:15
Gratuluję Niech rośnie zdrowo Nie będę się rozpływać nad urodą malutkiej co by nie zauroczyć
A moje małe jest złośliwe... Kilka dni spokoju, że prawie mogę normalnie funkcjonować a potem jeden dzień mnie potrafi tak zmęczyć, że nic tylko leżę na kanapie i nawet na dzierganie sweterka nie mam siły ale cóż takie uroki ciąży I pomyśleć, że jeszcze niecałe 6 miesięcy takich mnie czeka...
Madzia - Czw 10 Lip, 2014 17:20
Miło się dowiedzieć Lamika, że Ty też!
|
|
|