Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169
gosias - Śro 20 Paź, 2010 12:32
Nie marudź tylko pokazuj buziaka
Gratuluję, rozmiar 44 to już jest całkiem, całkiem
Violetta21 - Śro 20 Paź, 2010 13:39
super jest ten komplecik
ciapara - Śro 20 Paź, 2010 14:44
Dziekue Violu dziekuje Gosiu... nie omieszkam pokazac zakazanej gebulki jak tylko ktos mi zrobi zdjecie... najchetniej jak bede miala cos z prac od Ciebie albo eumychy
Violu jak Ci idzie zabawa z 5 drutami?
gosias - Śro 20 Paź, 2010 14:46
Cierpliwa jestem.... Poczekam
ciapara - Śro 20 Paź, 2010 14:53
to czekaj Gosiu a ja zbieram sie na odwage
lamika88 - Śro 20 Paź, 2010 14:58
ciapara, przepiękny komplet Z jakiego wzoru jest chusta? Bo ja się nie znam ale zbieram motywację żeby w końcu zrobić pierwszą chustę
ciapara - Śro 20 Paź, 2010 15:00
Lamika88 jest to najprostsza chusta zwana Haruni
Dysponuje opisem zebranym w jeden plik jesli jestes chetna udostepnie Ci go jest to metoda tzw opisowa
lamika88 - Śro 20 Paź, 2010 15:12
ciapara, Ale na maila bo z 4shared mam problemy ze ściąganiem Ja posiadam tylko angielskie instrukcje a może z polskimi w końcu się za nią zabiorę...
Madzia - Śro 20 Paź, 2010 17:10
Aga cudowny zestaw!!!!!!!!! Prześliczny kolor i bardzo, bardzo podoba mi się czapka i mitenki!
gosias - Śro 20 Paź, 2010 18:42
ciapara, przepraszam, ze w Twoim temacie
lamika88, ----> na blogu Lacrimy jest ta chusta (i opis i schemat) http://zamotanalacrima.bl.../02/haruni.html
jola1010 - Śro 20 Paź, 2010 21:19
Jako ,że uwielbiam komplety pochwalę całość razem bardzo ładny kolor .
A jako ciekawostkę powiem ,że moja mama dostała fotki wszystkich prac konkursowych do obejrzenia i stawiała na Twoją chustę , że właśnie ja ją wykonałam -Twoja praca jest w naszym guście
Pozdrawiam Jola.
Grażyna - Śro 20 Paź, 2010 22:18
Śliczny komplecik.
Violetta21 - Śro 20 Paź, 2010 22:52
Aguś a jakoś dotrwałam do końca jednej sztuki ale coś mi tam nie odpowiada muszę popracować nad kciukiem
ciapara - Czw 21 Paź, 2010 07:41
Madzia, gosias, jola1010, Grazyna bardzo dziekuje za mile sowa sa one fajne dla mnie zwlaszcza ze nauka chust sporo nerwow mnie kosztowala.. ale oplacilo sie 2 wzorki mam obstukane
Wczoraj skonczylam siostrzana wersje chusty dla eumycha tym razem dla jej mamy z Luny b cieniuskiej w 2 itki robilam tez czekoladowa... zaraz sie zabiore za nia i moze od razu pochwale w watku
A potem witaj szydełko biore sie za czapeczke, torebeczke potem znowu drutowe rekawiczki i szaliczek
a jak sie spreze to moze i do grudnia wyrobie sie z pomaranczowa firanka do pokoju coreczki
Plany ambitne ale doba wiecznie za krotka...
Violu cwicz cwicz robotkowaie na 5 drutach bo dojdziesz do wprawy takiej jak ja ze macham pare mitenek w 2 dni Musze tylko dopracowac wrabianie kciuka... bo nie wsystkim moja wersja sie podobała
ciapara - Czw 21 Paź, 2010 08:50
Jest to moja 5 chusta... czekoladka nr 2 dla mamy eumycha wzor Haruni
Włóczka Luna 2 nitki, 2 motki, druty akryle KP 5.5 mm z wymiennymi zylkami
Robilo sie b przyjemnie wyszla leciutka jak mgielka
Mam nadzieje ze mama eumycha bedzie zadowolona... wykonczenie lancuszkiem juz musialam zrobic z 1 nitki bo braklo wloczki... zostalo mi dosłownie z 15 cm wloczki 1 nitki
Pokazuje bo mama Gosi nie korzysta z forum
Na wymienke mama Gosi zrobi sweterek do komunii mojej corci bardzo cieszy mnie ta wymianka bo sweter spedzal mi sen z oczu
Jezeli ktos nie umie robic ze schematow a umie zwykle oczka lewe i prawe to bardzo chetnie przesle plik opisowy na te chuste z poprawionymi byczkami a i w robotkowaniu chetnie pomoge. Jesli kto chetny zapraszam zrobimy grupe bo i lamika88 juz sie pisze na robienie tej chusty
No dosyc gadania zapraszam do ogladania
Oto moj ostatni pot... i bol nadgarstkow
Prezentacja wieszakowa wybaczcie jak zwykle nie ma mnie kto obfocic
A ta piekna czarna bizu to od eumycha piekna obrozka juz ja nosilam
lamika88 - Czw 21 Paź, 2010 09:45
ciapara, kolejna piękna chusta | ciapara napisał/a: | | lamika88 juz sie pisze na robienie tej chusty Smile |
No oczywiście, że się piszę Jeszcze tylko muszę kupić druty z żyłką i skończyć mitenki żebym nie miała za dużo rozgrzebane... Ale jak znam życie to pewnie rozgrzebię A właśnie taką piękną Haruni jak robisz chcę zrobić siostrze na gwiazdkę do kompletu
eumycha - Czw 21 Paź, 2010 09:55
Łomatko!!! Ależ ta chusta piękna...zresztą taka jak moja od Ciebie. Mama będzie zadowolona. Bo bardzo jej się spodobało to cudo co dla mnie zrobiłaś. Oczywiście glosowałam na Twoją pracę w konkursie - taka mała prywata! Ale jestem bardzo zachwycona efektem Twojej pracy.
Zaraz wkleję zdjęcia prac u mnie i na blogu...;o)
Sweterek się robi. Mama pracuje od 9 do 18 a później jeszcze (niestety) musi zająć się nieco domem - chociaż ma jeszcze dwoje dorosłych dzieci w domu. Więc zwykle dzierga wieczorami, albo jak ma nieco luzu w pracy. Ale wysłała mi zdjęcie i widzę, że sweterek ładnie rośnie...wzorek mi się bardzo podoba.
gosias - Czw 21 Paź, 2010 10:09
ciapara, super chusta
| ciapara napisał/a: | | Jesli kto chetny zapraszam zrobimy grupe bo i lamika88 juz sie pisze na robienie tej chusty Smile |
Właśnie dziubię kolejną Haruni, chyba chora jestem
saba52 - Czw 21 Paź, 2010 10:37
ciapara, Łał!!Ale się "rozchuściłaś"piękna bardzo
A u mnie dalej żadnej yyy
Violetta21 - Czw 21 Paź, 2010 11:46
śliczna jest ta chusta
tak muszę okiełznać te 5 drutów mam nadzieję że je pokonam a nie one mnie
Beata T - Czw 21 Paź, 2010 15:59
Ale dobrze jest mieć taką listę do zrobienia troszeczkę pracy Cię czeka w tym grudniu to sweterek walentynek będzie
śliczny komplecik stworzyłaś
Jarka - Czw 21 Paź, 2010 16:41
Chusta jest prześliczna
Grażyna - Czw 21 Paź, 2010 16:46
Śliczna, sliczna.
ciapara - Czw 21 Paź, 2010 20:40
lamika88, eumycha, gosias, saba52, Violetta21, Beata T, Jarka, Grazyna Bardzo dziekuje za wszystkie wpisy umiecie zdopingowac do pracy jak mało kto
eumycha | Cytat: | | Oczywiście glosowałam na Twoją pracę w konkursie - taka mała prywata! |
bardzo dziekuje za glos
gosias | Cytat: | | Właśnie dziubię kolejną Haruni, chyba chora jestem |
To jestesmy razem chore bo ja tez robie Haruni tym razem dla siebie z cieniowanej wloczki zaczelam ja przed ta pierwsza czekoladka ale odlozylam... teraz dlubalam dzisiaj ale jutro sie biore za szydelko i torebke do komunii... Bardzo pokochalam druty musze sie przyznac po cichu...
saba52 | Cytat: | Łał!!Ale się "rozchuściłaś"piękna bardzo
A u mnie dalej żadnej yyy |
Zapraszam do grupy chustowej Haruni naszykuj sobie minimum 100 g wloczki 560 m i zacznij z nami bedziemy cierpliwe szybko zlapiesz o co chodzi
Violetta21 | Cytat: | | tak muszę okiełznać te 5 drutów mam nadzieję że je pokonam a nie one mnie |
Dasz rade Violu tylko uwazaj bo druty sa niebezpieczne... cholernie wciagaja
Beata T | Cytat: | | troszeczkę pracy Cię czeka w tym grudniu to sweterek walentynek będzie | Bardzo bym chciala ale jeszcze pewnie bede machac czyms przed swietami zeby wymachac jakies prezenty ale sweterek walentynek bardzo mi sie podoba zamysł
Grazynka a kiedy sie zabierzesz za ta niemiecka chuste???
saba52 - Czw 21 Paź, 2010 21:17
ciapara, Włoczka już czeka od dawna ...w sumie od momentu jak Haruni pojawiła się, 100g mam na pewno tylko nie wiem ile metrów...bo to z odzysku
|
|
|