To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

gosias - Śro 20 Paź, 2010 12:32

Nie marudź Wink tylko pokazuj buziaka Very Happy

Gratuluję, rozmiar 44 to już jest całkiem, całkiem Smile

Violetta21 - Śro 20 Paź, 2010 13:39

super jest ten komplecik cool
ciapara - Śro 20 Paź, 2010 14:44

Dziekue Violu dziekuje Gosiu... nie omieszkam pokazac zakazanej gebulki jak tylko ktos mi zrobi zdjecie... najchetniej jak bede miala cos z prac od Ciebie albo eumychy

Violu jak Ci idzie zabawa z 5 drutami? cool

gosias - Śro 20 Paź, 2010 14:46

Cierpliwa jestem.... Poczekam Smile
ciapara - Śro 20 Paź, 2010 14:53

to czekaj Gosiu wesoło mi a ja zbieram sie na odwage bye bye
lamika88 - Śro 20 Paź, 2010 14:58

ciapara, przepiękny komplet cool cool cool Z jakiego wzoru jest chusta? Bo ja się nie znam ale zbieram motywację żeby w końcu zrobić pierwszą chustę wesoło mi
ciapara - Śro 20 Paź, 2010 15:00

Lamika88 jest to najprostsza chusta zwana Haruni
Dysponuje opisem zebranym w jeden plik jesli jestes chetna udostepnie Ci go jest to metoda tzw opisowa Smile

lamika88 - Śro 20 Paź, 2010 15:12

ciapara, uklon uklon uklon Ale na maila bo z 4shared mam problemy ze ściąganiem puknąć się Ja posiadam tylko angielskie instrukcje a może z polskimi w końcu się za nią zabiorę... wesoło mi
Madzia - Śro 20 Paź, 2010 17:10

Aga cudowny zestaw!!!!!!!!! Prześliczny kolor i bardzo, bardzo podoba mi się czapka i mitenki! brawo brawo brawo
gosias - Śro 20 Paź, 2010 18:42

ciapara, Smile przepraszam, ze w Twoim temacie love

lamika88, ----> na blogu Lacrimy jest ta chusta (i opis i schemat) http://zamotanalacrima.bl.../02/haruni.html

jola1010 - Śro 20 Paź, 2010 21:19

Jako ,że uwielbiam komplety pochwalę całość razem brawo bardzo ładny kolor .
A jako ciekawostkę powiem ,że moja mama dostała fotki wszystkich prac konkursowych do obejrzenia i stawiała na Twoją chustę , że właśnie ja ją wykonałam -Twoja praca jest w naszym guście cool

Pozdrawiam Jola.

Grażyna - Śro 20 Paź, 2010 22:18

Śliczny komplecik. brawo
Violetta21 - Śro 20 Paź, 2010 22:52

Aguś a jakoś dotrwałam do końca jednej sztuki ale coś mi tam nie odpowiada hmm muszę popracować nad kciukiem bye
ciapara - Czw 21 Paź, 2010 07:41

Madzia, gosias, jola1010, Grazyna bardzo dziekuje za mile sowa sa one fajne dla mnie zwlaszcza ze nauka chust sporo nerwow mnie kosztowala.. ale oplacilo sie 2 wzorki mam obstukane Smile

Wczoraj skonczylam siostrzana wersje chusty dla eumycha tym razem dla jej mamy z Luny b cieniuskiej w 2 itki robilam tez czekoladowa... zaraz sie zabiore za nia i moze od razu pochwale w watku

A potem witaj szydełko wesoło mi biore sie za czapeczke, torebeczke potem znowu drutowe rekawiczki i szaliczek

a jak sie spreze to moze i do grudnia wyrobie sie z pomaranczowa firanka do pokoju coreczki Smile

Plany ambitne ale doba wiecznie za krotka... bye

Violu cwicz cwicz robotkowaie na 5 drutach bo dojdziesz do wprawy takiej jak ja ze macham pare mitenek w 2 dni Smile Musze tylko dopracowac wrabianie kciuka... bo nie wsystkim moja wersja sie podobała

ciapara - Czw 21 Paź, 2010 08:50

Jest to moja 5 chusta... czekoladka nr 2 dla mamy eumycha wzor Haruni
Włóczka Luna 2 nitki, 2 motki, druty akryle KP 5.5 mm z wymiennymi zylkami
Robilo sie b przyjemnie wyszla leciutka jak mgielka
Mam nadzieje ze mama eumycha bedzie zadowolona... wykonczenie lancuszkiem juz musialam zrobic z 1 nitki bo braklo wloczki... zostalo mi dosłownie z 15 cm wloczki 1 nitki Smile
Pokazuje bo mama Gosi nie korzysta z forum
Na wymienke mama Gosi zrobi sweterek do komunii mojej corci Smile bardzo cieszy mnie ta wymianka bo sweter spedzal mi sen z oczu Smile
Jezeli ktos nie umie robic ze schematow a umie zwykle oczka lewe i prawe to bardzo chetnie przesle plik opisowy na te chuste z poprawionymi byczkami Smile a i w robotkowaniu chetnie pomoge. Jesli kto chetny zapraszam zrobimy grupe bo i lamika88 juz sie pisze na robienie tej chusty Smile
No dosyc gadania zapraszam do ogladania
Oto moj ostatni pot... i bol nadgarstkow
Prezentacja wieszakowa wybaczcie jak zwykle nie ma mnie kto obfocic

A ta piekna czarna bizu to od eumycha piekna obrozka juz ja nosilam Smile bye

lamika88 - Czw 21 Paź, 2010 09:45

ciapara, kolejna piękna chusta cool cool cool
ciapara napisał/a:
lamika88 juz sie pisze na robienie tej chusty Smile

No oczywiście, że się piszę wesoło mi Jeszcze tylko muszę kupić druty z żyłką i skończyć mitenki żebym nie miała za dużo rozgrzebane... wesoło mi Ale jak znam życie to pewnie rozgrzebię wesoło mi A właśnie taką piękną Haruni jak robisz chcę zrobić siostrze na gwiazdkę do kompletu wesoło mi

eumycha - Czw 21 Paź, 2010 09:55

Łomatko!!! Ależ ta chusta piękna...zresztą taka jak moja od Ciebie. Mama będzie zadowolona. Bo bardzo jej się spodobało to cudo co dla mnie zrobiłaś. Oczywiście glosowałam na Twoją pracę w konkursie - taka mała prywata! Ale jestem bardzo zachwycona efektem Twojej pracy.
Zaraz wkleję zdjęcia prac u mnie i na blogu...;o)

Sweterek się robi. Mama pracuje od 9 do 18 a później jeszcze (niestety) musi zająć się nieco domem - chociaż ma jeszcze dwoje dorosłych dzieci w domu. Więc zwykle dzierga wieczorami, albo jak ma nieco luzu w pracy. Ale wysłała mi zdjęcie i widzę, że sweterek ładnie rośnie...wzorek mi się bardzo podoba.

gosias - Czw 21 Paź, 2010 10:09

ciapara, Smile super chusta cool cool cool brawo brawo brawo

ciapara napisał/a:
Jesli kto chetny zapraszam zrobimy grupe bo i lamika88 juz sie pisze na robienie tej chusty Smile

Właśnie dziubię kolejną Haruni, chyba chora jestem Wink Very Happy

saba52 - Czw 21 Paź, 2010 10:37

ciapara, Łał!!Ale się "rozchuściłaś"piękna bardzo cool brawo
A u mnie dalej żadnej yyy

Violetta21 - Czw 21 Paź, 2010 11:46

śliczna jest ta chusta cool brawo
tak muszę okiełznać te 5 drutów bye mam nadzieję że je pokonam a nie one mnie

Beata T - Czw 21 Paź, 2010 15:59

Ale dobrze jest mieć taką listę do zrobienia troszeczkę pracy Cię czeka w tym grudniu to sweterek walentynek będzie bye bye
śliczny komplecik stworzyłaś cool cool cool

Jarka - Czw 21 Paź, 2010 16:41

Chusta jest prześliczna radocha radocha radocha
Grażyna - Czw 21 Paź, 2010 16:46

Śliczna, sliczna. cool
ciapara - Czw 21 Paź, 2010 20:40

lamika88, eumycha, gosias, saba52, Violetta21, Beata T, Jarka, Grazyna cmoknięcie cmoknięcie Bardzo dziekuje za wszystkie wpisy cmoknięcie umiecie zdopingowac do pracy jak mało kto cool

eumycha
Cytat:
Oczywiście glosowałam na Twoją pracę w konkursie - taka mała prywata!

bardzo dziekuje za glos Smile

gosias
Cytat:
Właśnie dziubię kolejną Haruni, chyba chora jestem

To jestesmy razem chore bo ja tez robie Haruni tym razem dla siebie z cieniowanej wloczki zaczelam ja przed ta pierwsza czekoladka ale odlozylam... teraz dlubalam dzisiaj ale jutro sie biore za szydelko i torebke do komunii... Bardzo pokochalam druty musze sie przyznac po cichu...

saba52
Cytat:
Łał!!Ale się "rozchuściłaś"piękna bardzo
A u mnie dalej żadnej yyy

Zapraszam do grupy chustowej Haruni naszykuj sobie minimum 100 g wloczki 560 m i zacznij z nami Smile bedziemy cierpliwe Smile szybko zlapiesz o co chodzi

Violetta21
Cytat:
tak muszę okiełznać te 5 drutów mam nadzieję że je pokonam a nie one mnie

Dasz rade Violu tylko uwazaj bo druty sa niebezpieczne... cholernie wciagaja Smile

Beata T
Cytat:
troszeczkę pracy Cię czeka w tym grudniu to sweterek walentynek będzie
Bardzo bym chciala ale jeszcze pewnie bede machac czyms przed swietami zeby wymachac jakies prezenty ale sweterek walentynek bardzo mi sie podoba zamysł Smile

Grazynka a kiedy sie zabierzesz za ta niemiecka chuste???

saba52 - Czw 21 Paź, 2010 21:17

ciapara, Włoczka już czeka od dawna hahahihi ...w sumie od momentu jak Haruni pojawiła się, 100g mam na pewno tylko nie wiem ile metrów...bo to z odzysku Smile