To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - nanniowa próba numer xxxxxjuz nie wiem który :(

makneta - Wto 13 Paź, 2009 08:06

Nann, brawa, super serwetka.
alexandra20 - Wto 13 Paź, 2009 11:03

spróbuj przewlec nitkę cieniutkim drucikiem:) na pewno się uda:)
nann - Wto 13 Paź, 2009 16:32

przyszło dzisiaj zamowienie z pasmanterii internetowej
kilka dni wczesniej z koralikowa

myślicie, ze wystarczy na jakis czas, czy musze jeszcze dokupić puknąć się

alexandra20 - Wto 13 Paź, 2009 16:58

śliczny ten fiolet cieniowany i bordo:) myślę, że musisz dokupić bo w człowieku się taka psychoza wyzwala jak już raz zakupi koraliki:D
szajka - Wto 13 Paź, 2009 17:20

o rany boskie ile towaru !!!!!!
ale ci zazdroszcze.. ile niteczek !!
z koralikami jest tak ze nigdy nei wiadomo co wybrac, potem jak przyjdzie to po niedlugim czasie okazuje sie ze co innego mozna bylo wziac. i z reguly jakaś tam część schodzi w mig a reszta zostaje jako "zapasy" i przy kolejnym zamowieniu jest tak samo... bierzesz co ci najbardziej sie podobalo w pierwszym + drugie tyle i znoooowu zuzywasz część i część zostaje "zachomikowana" a potem masz tyyyyyle zapasów że jest w czym wybierać hopla tak więc nie przejmuj się... wszystko ci się napewno przyda Smile

.... prędzej czy później hihi Wink

u mnie zakupy skromne.... 4 torebki koraliczków i 2 czółenka duże 8cm, mam nadzieje ze w tym tyg przyjdzie

a gdzie Ty zamawialas??

nann - Wto 13 Paź, 2009 17:46

szajka napisał/a:

a gdzie Ty zamawialas??

kordonki tutaj:

https://niteczka.win.pl/sklep/index.php
ale chyba ostatni raz, czekałam prawie 3 tygodnie:(
I nawet juz widziałam sklep w którym były wszystkie odcienie Aidy tylko nie pamietam gdzie:( ktos pomoze ?

koraliki niezmiennie na www.qnszt.pl, sa niezawodni Very HappyD

szajka - Wto 13 Paź, 2009 17:49

o rany nie przerażaj mnie !!! napisali ze 2-5 dni na realizację ! a ja chce moje czółenka jeszcze w tym tyg !!!!!!!!!
no chyba do nich napiszę Rolling Eyes

[edit] ufff wlasnie zajrzalam na stronę i dzis skladalam zamowienie i juz jest wysłane Smile
normalnie aż mi się gorąco zrobiło

ale na nitki to oni mają chyba napisane ze na niektore kolory trzeba czekac do 3 tyg

nula - Wto 13 Paź, 2009 18:35

nann napisał/a:
myślicie, ze wystarczy na jakis czas, czy musze jeszcze dokupić

koniecznie musisz dokupić !!!! rotfl a kuku
A poważnie, szajka ma rację - u mnie całe pudło koralików a ostatnio za chiny nie mogłam dobrać niebieskiego w odpowiednim odcieniu do nitki wściekły
Tak więc dokupuj, dokupuj "od przybytku głowa nie boli" (podobno) daję nogę

ps. ale na jakiś czas Ci to wystarczy......

nann - Wto 13 Paź, 2009 20:32

no, dogoniłam Renulczaną serwetke Very Happy

ikmis - Wto 13 Paź, 2009 21:43

Nann, teraz jeszcze dokup worek wolnego czasu rotfl

ta bordowa, cieniowana niteczka, to co to za jedna? snehurka? noo

PS. oczy mi się zaświeciły do tego stosu dóbr wszelakich, myśl mi zaświtała, że może i ja zamówiłabym małe co nie co zebalek

...a tu patrzę teraz poniżej, a tu serweteczka jak cukiereczek brawo cool

szajka - Wto 13 Paź, 2009 21:46

tak sobie spokojnie spojrzalam na to foto twoich skarbów..... i tak sobie myślę....
MATKO ILEŚ TY TYCH KORALIKOW ZAMOWILA hahahihi
no zazdrość mnie zżera hihi

a powiedz mi z tej niteczki to oni priorytetem wysyłają czy ekonomiczną?
bo ja sie tak gupia ciesze ze wysłali ale jak ekonomiczną to też będę ze 3 tyg czekac hehe

nann - Wto 13 Paź, 2009 21:47

ikmis napisał/a:

ta bordowa, cieniowana niteczka, to co to za jedna? snehurka? noo

Snehurka.
Na frywolitki taka sobie, niestety hmmm

Ewcia101 - Wto 13 Paź, 2009 23:05

nann, nie mam pojęcia czemu tak długo na zamówienie czekałaś. Ja już kilka razy tam zamawiałam kordonki - zawsze szybko dochodziły.

szajka, głowa do góry, jest szansa, że je szybko dostaniesz;)

gosias - Śro 14 Paź, 2009 08:56

nann, Smile bardzo ładna serwetka cool brawo
gustavo_2008 - Śro 14 Paź, 2009 09:42

nann,bardzo ładna serwetka brawo brawo brawo Zakupy rewelacja cool cool cool
buziaczek - Śro 14 Paź, 2009 09:52

wow przepiękna serweta cool brawo
nann - Śro 14 Paź, 2009 11:55

[quote="Ewcia101"]nann, nie mam pojęcia czemu tak długo na zamówienie czekałaś. Ja już kilka razy tam zamawiałam kordonki - zawsze szybko dochodziły.

juz kiedys tez zamawiałam i pierwsze zamiówienie przyszło migusiem, a teraz musialam czekac na jeden z kordonków. przyszło ekonomiczną chyba bo nie widze na kartonie sladu po priorytecie.

szajka - Śro 14 Paź, 2009 11:58

tak tak, zadzwonilam do pani i powiedziala ze ekonomiczną wysyłają... więc coś czuję że z moim szczęsicem to w tym tyg nie przyjdzie.... a szkoda
bean - Śro 14 Paź, 2009 12:37

nann, ślicznie wyszła ta serwetka cool brawo
nann - Czw 15 Paź, 2009 22:35

w koncu powstał naszyjnik z szarymi perełkami, ale wcale mi se nie podoba przykro mi

już bardziej podobają mi się kolczyki błekitki:

mysle nad naszyjnikiem do nich

nula - Pią 16 Paź, 2009 00:41

nann, nie płacz glaszcze
zrób tak :
weź kawałek styropianu, rozłóż na nim naszyjnik - ale te perełki musisz "wgnieść" w styropian tak , żeby to "niciane" leżało płasko i nigdzie nie odstawało. Nadaj mu odpowiedni kształt i przypnij szpilkami. A potem weź krochmal (tylko nie rozcieńczaj) i najlepiej patyczkiem - takim do uszu - namaczaj frywolitkę miejsce przy miejscu - musi dobrze nasiąknąć krochmalem, tak żeby była przemoczona na wylot.
Myślę, że to pomoże - będzie co prawda sztywny ale na szyi powinien się dobrze układać.
Może reszta dziewczyn mnie wyśmieje, ale ja bym spróbowała - robiłam tak z moim ostatnim naszyjnikiem (co prawda nie na całej długości, tylko kawałku przodu, który mi się źle układał na szyi - ale w moim przypadku pomysł się sprawdził)
W końcu co Ci szkodzi spróbować ? nie wiem
Możesz też go całego zamoczyć w krochmalu, ale wtedy musisz każdą perełkę z osobna potem wytrzeć.
I nie wbijaj szpilek w kółka i łuczki bo jak Ci krochmal wyschnie to to ci się przykleją i ich nie wyjmiesz - ja wbijałam nad frywolitką - mocno po skosie, tak żeby ją przytrzymały w odpowiednim ułożeniu.
A z jakich nici go robiłaś ? wygląda na to ,że jest po prostu za mało sztywny i nie trzyma kształtu hmm
nie robiłaś czasem ze snehurki ?

szajka - Pią 16 Paź, 2009 09:19

Nulka nikt cie nie wyśmieje, dopiero co sama tak robiłam, bo mi sie pikotki krzywo układały i mnie wkurzały. więc tak samo patyczkiem do ucha je krochmaliłam. Tylko nie wpadłam na pomysł ze styropianem puknąć się i się męczyłam w rękach przez te perełki Smile
teraz juz bede mądrzejsza

Nann a co ci się w nim konkretnie nie podoba ??

nann - Pią 16 Paź, 2009 11:17

nula napisał/a:
nann, nie płacz glaszcze

A z jakich nici go robiłaś ? wygląda na to ,że jest po prostu za mało sztywny i nie trzyma kształtu hmm
nie robiłaś czasem ze snehurki ?

akurat Aida 10

perełki za ciężkie, ciągną w dół, a tak wogóle przydały by sie jeszcze ze 3 ale sie skonczyly
Sad

szajka - Pią 16 Paź, 2009 11:23

a powiedz mi jakie to perełki są? jaka średnica?
ja ten kremowy robilam tez przeciez z aidy 10
a perełki mialam z tworzywa (chyba jednak nie byly szklane) o srednicy 8mm
i byly akurat.
moze to kwestia perełek? szklane są?

ale tak czy siak . wykrochmal tak jak Nula radziłą, naprawde o wiele lepiej bedzie wygladac jak pod krochmalem naprostujesz wszystkie koleczka luczki pikotki... zobaczysz ze odrazu bardziej ci sie spodoba

nann - Pią 16 Paź, 2009 11:26

szklane, i wieksze (10 mm, bo było ich po 12 w woreczku) jedna pękła w trakcie nawlekania
http://qnszt.pl/catalog/4...towe_10_mm.html