Nasze spotkania - GDAŃSK- spotkania
ania_b - Czw 20 Sie, 2009 11:14
Zapowiadały swoją obecność frywolne gdańszczanki z Zaspy, na forum reprezentowane przez cirena. Ja zaprosiłam jeszcze jedną osobę z innego forum, może przyjdzie. Ile będzie - się zobaczy.
Phoebe - Czw 20 Sie, 2009 12:04
Zdjecia co prawda ciut stare...ale az tak strasznie sie nie zmienilam.
aktualnych niestety nie mam w swoich przenosnych albumach.... a malz zajety, nawet zdjec ostatnich wyrobow mi nie doslal...
http://i82.photobucket.co...008.2007052.jpg
http://i82.photobucket.co...008.2007030.jpg
to juz z 2008
http://i82.photobucket.co...08062008112.jpg
kurcze nie mam nic takiego z wyrobow co moglabym zalozyc... ostatnio macham tylko skarpety... nie wiem czy jakas robotke zabiore ze soba.. chociaz wypadaloby.
Phoebe - Czw 20 Sie, 2009 12:07
ania_b, ja namawialam tez jedna maniaczke...ale ona niesmiala jest...i mieszka na wyspie, wiec nie wiem czy da sie namowic, bo to wyprawa dla niej....
jeszcze Lucysia z Elblaga chciala przyjechac ale ostatnio sie nie odzywa, wiec moze zmienila plany?
qrka - Czw 20 Sie, 2009 20:04
kiedy t spotkanie i gdzie ??, bo nie mogę sie doszukać w wątku, najprawdopodobniej będę w niedzielę w gdańsku, może tez bym przyszła ??
Phoebe - Czw 20 Sie, 2009 21:34 Temat postu: Re: GDAŃSK- spotkania qurka ponizej masz informacje
23 sierpien, godzina 14. Serdecznie zapraszam!
| woalka napisał/a: | Panie i Panowie,
Mam zaszczyt rozpocząć nowy wątek dot. naszych gdańskich spotkań "na żywo".
Najbliższe spotkanie fanów robótkowania planujemy zorganizować w kawiarni CAPRI przy ul. Długiej 59/61 w Gdańsku. Lokal nie ma swojej strony www, ale fotkę tego miejsca znalzałam TUTAJ.
Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy!
woalka |
Basia.G - Pią 21 Sie, 2009 09:08
qrka - super , że będziesz . Spotkanie już za dwa dni nie mogę się doczekać
qrka - Pią 21 Sie, 2009 09:27
| Basia.G napisał/a: | | qrka - super , że będziesz |
jak zdążę Wyjeżdżamy w nocy z soboty na niedzielę i mamy kawał drogi , ale będe sie starać dotrzeć.
do zobaczenia
qrka - Pią 21 Sie, 2009 09:39
na urlopie chętnie pozwiedzam gdańskie (i nie tylko okoliczne tez) pasmanterie, co polecacie?? proszę o adresy
Phoebe - Pią 21 Sie, 2009 10:47
qrka, zdazysz! my co prawda juz w sobote przed poludniem wyjezdzamy zeby do nocy dojechac
kurcze pasmanterie w GD? znam tylko dwie....ale to bedzie niedziela... wiec beda zamkniete.
do zobaczenia
Basia.G - Pią 21 Sie, 2009 10:54
na rogu Ogarnej jest pasmanteria - ale droga , we Wrzeszczu na Grunwaldzkiej ( obok teatru miniatura ) , w Pruszczu Gdańskim pasmanteria Jola ul. Chopina ( na przeciwko kościoła ) u mnie na osiedlu też jest ale jak zapytałam o czółenko do frywolitek to kobitka oczy wybałuszyła i pytała co to ale ma sporo rzeczy - nie wiem co Ciebie interesuje
Phoebe - Pią 21 Sie, 2009 11:05
Basia.G, jeszcze byl taki sklepik z ubraniami i w drugiej czesci mieli rozne wloczki, w okolicach hali...ale ulicy nie pamietam, za to widok mam przed oczami
W sumie w GD sa drogie te pasmanterie. Bardziej sie oplaca w internecie zamowic.
ania_b - Pią 21 Sie, 2009 11:54
Cześć, dziewczyny. Właśnie trafił mi się nieoczekiwanie superekstra wyjazd weekendowy. Zapowiedziałam, że w niedzielę o 14 MUSZĘ być w Gdańsku. I będę.
Tylko mogę wpaść w ostatniej chwili z wiatrem i liśćmi we włosach.
Kurczę, właśnie sobie uświadomiłam, że jeśli będę prosto z drogi, to nie będę mogła wystroić się w szydełkową bluzeczkę, którą chciałam sie pochwalić, ale ona jeszcze nie uprana i nitki wiszą. I czy zdążę chociaż złapać jakąś frywolitkę?
A tam... Najważniejsi sa w końcu ludzie.
To do zobaczyska.
Phoebe - Pią 21 Sie, 2009 14:51
ania_b, Zycze Ci udanego wyjazdu!
kochana, z liscmi i wiatrem czy bez - na takie drobnostki nie zwrocimy uwagi - w koncu nie to sie liczy ja tez nie wiem czy uda mi sie jakas robotke zabrac - na skarpety za goraco, a firanka za duza.... niewygodnie by sie robilo... mam kilka zaczetych - ale nitka na szpuli, wiec nie bede tego ze soba ciagnac. (malz zobaczyl ze zabieram skarpetke na drutach - popukal sie w glowe i powiedzial: "to na urlop jedziesz czy dziergac?" )
Poranna - Pią 21 Sie, 2009 15:14
| Phoebe napisał/a: | | malz zobaczyl ze zabieram skarpetke na drutach - popukal sie w glowe i powiedzial: "to na urlop jedziesz czy dziergac?" |
yyy.... a co ma piernik do wiatraka?
Phoebe - Pią 21 Sie, 2009 15:22
Poranna, dokladnie! ale to jemu dzierganie kojarzy sie z praca , dla mnie to czysty relax
(mysle ze on sie boi...bo wie ze jak zaczne dziergac to ciezko mnie oderwac...a on chcialby cos pozwiedzac )
Lucysia - Pią 21 Sie, 2009 19:38
Czytałam, ż zwątpiono w moją obecność na niedzielnym spotkaniu w Gdańsku. Rzeczywiście trochę mnie tu nie było, ale to nie znaczy, że zrezygnowałam. Przyjeżdżamy we dwie z gustavo_2009 (chyba dobrze napisałam jej nick). Mam tylko nadzieję, że gdzieś uda nam się zaparkować. Zatem do zobaczenia
Phoebe - Sob 22 Sie, 2009 07:48
Lucysia, SUPER! Bardzo sie ciesze ze przyjedziecie
Z parkowaniem na Starowce nie jest latwo. My w ostatecznosci parkujemy w Madison, w garazu podziemnym. Ale zdaje sie ze kolo dworca gl jest duzy praking???
Za godzinke wyjezdzamy Do zobaczenia jutro o 14
Poranna - Sob 22 Sie, 2009 09:50
Phoebe, szerokiej drogi! i do zobaczenia
gustavo_2008 - Sob 22 Sie, 2009 21:48
Lucysia troszkę pokręciłaś w cyferkach.Powinno być gustavo_2008 Do zobaczenia
Basia.G - Nie 23 Sie, 2009 18:58
To był jeden z najwspanialszych dni tegorocznych wakacji . Bardzo się cieszę , że poznałam " na żywo " osoby z forum i nie tylko a Wasze wyroby dziewczyny ( mężczyzn nie było ) po prostu są cudowne i biżuteria i wyroby szydełkowe i z papieru i wyszywanki i skarpety na drutach robione i frywolitki - to jest moje marzenie by się nauczyć - na razie nauczyłam się < chyba dobrze napiszę - w razie czego proszę poprawić > flipnąć ale nitka mi się w ręce plącze przy łańcuszku i dobrze mi na stole ją położyć ( kto był to wie o co chodzi ). Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję Wam za spotkanie . Specjalne podziękowania dla mężów którzy dzielnie zajmowali się dziećmi zwiedzając Gdańsk .
Poranna - Nie 23 Sie, 2009 19:20
Tia .... Basia ma rację, było wspaniale i strasznie mi żal, że nie spotykamy się regularnie; takie spotkania live to pomysł pierwsza klasa! dziękuję Wam dziewczyny za dzisiejsze popołudnie!
psss.... zdjęcia! zdjęcia! zdjęcia!
Basia.G - Nie 23 Sie, 2009 19:30
To zdjęcie stolika zastawionego " pierwszym daniem" - później było drugie i trzecie i... i jeszcze później kawa i niespodzianka od Ani " rogaliki spod lady " baaaardzo pyszne mam 4 zdj. kto chce to proszę o adres maila na pw
Poranna - Nie 23 Sie, 2009 20:19
| Basia.G napisał/a: | | mam 4 zdj. kto chce to proszę o adres maila na pw |
a może wkleisz je w tym wątku?
ania_b - Nie 23 Sie, 2009 20:34
Basiu, wklejaj. Mi miło będzie zajrzeć tu i powspominać. Ja też żałuję, że te spotkania są tak rzadkie i raczej ciągle 'w biegu'. Chciałabym, żebyśmy mogły usiąść w ciszy (znaczy my możemy gadać) i dziabać co tam każdy ma.
Poranna, ty wiesz, że ja chciałabym zobaczyć, jak kręcisz te cudeńka, bo ja ciągle nie mogę uwierzyć, że to dzieło ludzkich rąk. Tak misternych prac to ja nie widziałam w zyciu (no, chyba że w galeriach za gruuuube pieniądze).
A na zdjęciu widać skarpety i serwetkę Phoebe, zaczętą bluzeczkę Lucysi i frywolitkowego aniołka Jadwigi.
gustavo_2008 - Nie 23 Sie, 2009 20:45
| Poranna napisał/a: | Tia .... Basia ma rację, było wspaniale i strasznie mi żal, że nie spotykamy się regularnie; takie spotkania live to pomysł pierwsza klasa! dziękuję Wam dziewczyny za dzisiejsze popołudnie!
psss.... zdjęcia! zdjęcia! zdjęcia!  |
Dziewczyny dziękuję Dzisiaj było wspaniale
Oto kilka zdjęć
Kilka naszych prac
Na koniec niespodzianka od Porannej,piękne zakładki-narożniki dla nas
|
|
|