To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace gosias

Madzia - Pią 06 Mar, 2009 17:37

Wspaniałe prace!!!!!!!!! brawo brawo brawo
Aniela41 - Pią 06 Mar, 2009 18:36

Piekne prace brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Pią 06 Mar, 2009 19:18

bardzo ładne prace brawo brawo brawo
gosias - Pią 06 Mar, 2009 21:44

wiesia_33, Smile barbara 1, Smile Halkuk, Smile dzięki za miłe słowa kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
barbara 1, Smile troszkę rzeczy jeszcze znajdzie się Wink m.in. czapki, szaliki, mitenki, gdzie nie zliczę ile ich tej zimy zrobiłam Wink
Aby pokazać, muszę urządzić sesję fotograficzną dla tych rzeczy Wink Very Happy

kabyr - Pią 06 Mar, 2009 23:11

Gosiu siedziałaś cichutko jak mysz pod miotłą,
a tu takie piękne rzeczy pokazujesz.
Brawo co jeszcze chowasz w zanadrzu?

iwonka - Sob 07 Mar, 2009 07:34

gosia fantastyczne prace cool brawo brawo
gosias - Sob 07 Mar, 2009 10:57

kabyr, Smile iwonka, Smile siedziałam cichutko i jakoś nie mogłam przybrać się do zrobienia fot i uzupełnienia albumiku. Teraz nadrabiam zaległości Smile
Dziękuję za miłe słowa kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

ata30 - Sob 07 Mar, 2009 16:14

ale dużo prac, a jakie wspaniałe brawo
bean - Sob 07 Mar, 2009 17:14

kabyr napisał/a:
Gosiu siedziałaś cichutko jak mysz pod miotłą,
a tu takie piękne rzeczy pokazujesz.

brawo brawo brawo same śliczności cool

gosias - Sob 07 Mar, 2009 21:01

ata30, Smilebean, Smile dzieki za miłe słowa kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
alicja11 - Sob 07 Mar, 2009 22:49

gosias, nazbierałaś śliczności ,dobrze,że je pokazałaś -są urocze cool brawo
nula - Nie 08 Mar, 2009 08:33

Mam nadzieję, że niebawem pokażesz resztę !!!!
Wszystkie nowości super !!!! brawo brawo brawo brawo
I faktycznie sporo tego zebalek

SoWa - Nie 08 Mar, 2009 08:37

to bardzo przyjemne tyle prześlicznych rzeczy na raz pooglądać no i pozazdrościć takiego wzbogacenia szafy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cmoknięcie

gosias - Nie 08 Mar, 2009 18:32

alicja11, Smile nula, Smile SoWa, Smile dziękuję za miłe słowa kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie Oczywiście, będę nadal chwalić się Wink tylko muszę znaleźć czas, żeby to wszystko sfoczyć Smile
kasianat - Nie 08 Mar, 2009 18:41

jak dla mnie możesz wrzucać wiecej fotek!! pracki sa sliczne- pierwsza tunika wyszła super- i mam pytanko to szydełko ??? Ja z upartościa manniaka szukam nietrudnego wzorku na szydełko własnie jakiejś tuniki masz na nią schemacik??? Bardzooo bym ci prosiła Smile
gosias - Nie 08 Mar, 2009 18:44

kasianat, Smile dziękuję za miłe słowa kwiatek dla ciebie Masz na myśli tę różową tunikę? Tak, to szydełko. Schemat mogę zaraz zamieścić, tylko zrobię fotkę z gazety, w której jest opisana ta tunika (skanera niestety nie mam). Za trochę wrzucę schemacik Smile
jola373 - Nie 08 Mar, 2009 18:49

gosias, same piękne rzeczy zrobiłaś! brawo cool

Oglądając Twoje prace przypomniałam sobie o zaczętej tunice (jak Twoja na pierwszym zdjęciu) - kolejna do szybkiego skończenia! Kiedy ja to wszystko zrobię? hahahihi

gosias - Nie 08 Mar, 2009 18:50

jola373, Smile a ile ja mam przeróbek Very Happy
kasianat - Nie 08 Mar, 2009 18:53

tak chodzi mi o ten różowy wogóle poszukuje czego kolwiek tuniki, bolerka czegos nietrudnego bo nie chce porywac sie z motyka na księzyc
gosias - Nie 08 Mar, 2009 18:57

kasianat, Smile już szykuję opis i schemat, za chwilę zamieszczę
gosias - Nie 08 Mar, 2009 19:06

Na prośbę kasianat, opis i schemat różowej tuniki

W razie problemów, pisz Smile

kasianat - Nie 08 Mar, 2009 19:11

dziekuje !!!!!!!mysle ze bez pytan sie nie obedzie! i mam dwa na początek- jak sie przyznaje te punkciki i z jakiej włóczki mozna by robic ?
kasianat - Nie 08 Mar, 2009 19:14

i wiem ze tak sa te kwadraty- nie wiem jak to nazwac i jak sie zabrac za to???ojejujjejej
gosias - Nie 08 Mar, 2009 19:16

kasianat, Smile w sprawie przyznawania punktów, nie odpowiem Tobie, bo nie wiem. Ja swoją tunikę robiłm z Dalii
gosias - Nie 08 Mar, 2009 19:25

kasianat, Zaczynasz od zrobienia 6 oczek łańcuszka, które zamykasz w kółeczko
Na kółeczku robisz: 6 oczek łańcuszka, słupek, 3 oczka łańcuszka i powtarzasz, aż będziesz mieć 8 słupków rozdzielanych 3 oczkami łańcuszka (pierwsze 3 oczka łańcuszka zastąpiły pierwszy słupek) - masz tak jakby 8 okienek
następne okrążenie - w każdym okienku robisz 1 oczko ścisłe, 1 półsłupek, 3 słupki, 1 półsłupek, 1 oczko ścisłe
3 okrążenie - półsłupek wkłuty w półsłupek poprzedniego okrążenia, 6 oczek łańcuszka, powtarzasz do końca okrążenia
4 okrążenie - na każdym okienku z poprzedniego okrążenia robisz: 1 oczko ścisłe, 1 półsłupek, 6 słupków, 1 półsłupek, 1 oczko ścisłe, powtarzasz w kolejnym okienku

pisać dalej?