To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Witam i od razu się chwalę :)

karmelek - Śro 04 Paź, 2006 13:37

no nie wytrzymam !!! szczęka cudna, już się czuje Święta !!! Czy możesz zamieścić schemat? to też taką wydziergam Very Happy
Hala72 - Śro 04 Paź, 2006 14:00

cool cool śliczności, o ile się nie mylę to chyba snechurka, śliczny kolorek
agniechak - Śro 04 Paź, 2006 14:21

Schemacik do serwetki - proszę bardzo Smile

A włąśnie, ze nie Snehurka hopla , tylko MAXI - większa część szpuli mi poszła, dużo.

alienor - Śro 04 Paź, 2006 14:44

fajne te choineczki , jeszcze róż z liści jesiennych nie zrobiłam a tu już święta , oj muszę się brać do roboty zamiast w necie siedzieć
barbara 1 - Śro 04 Paź, 2006 15:06

Agniechak co tu duzo pisać,serwetka cool
Hala72 - Śro 04 Paź, 2006 15:37

hm...a mysłałam,że snechurka...ale tak czy siak śliczny kolorek
mordka - Śro 04 Paź, 2006 16:26

nio śliczniutka!!!
magdalena - Śro 04 Paź, 2006 17:32

Sliczna.
Już wydrukowałam schemat.
Do świąt chyba zdążę! wesoło mi wesoło mi wesoło mi

alwisia - Śro 04 Paź, 2006 17:59

Piękna ta serwetka w choinki,też się do niej przymierzam. cool brawo
Elżbieta P. - Śro 04 Paź, 2006 19:42

agniechak śliczna serwetka cool właśnie przypomniałaś, że to już czas zacząć robić świąteczne dekoracje, czas tak szybko leci przykro mi
Madzia - Śro 04 Paź, 2006 19:44

Nie widziałam jeszcze takiej MAXI, a serwetka jest świetna!!!!!!!!!
cool cool cool cool

Beata61 - Śro 04 Paź, 2006 20:11

Super serwetka. cool Schemat oczywiście skopiowałam.
agniechak - Śro 04 Paź, 2006 21:20

madzia, ta MAXI to była okazja na Allegro Smile Udało mi się ją kupić za pół ceny Smile Od razu pomyślałam, że z niej zrobię te serwetkę właśnie Smile
Violetta21 - Czw 05 Paź, 2006 13:20
Temat postu: Witam i od razu się chwalę :)
Aga śliczna serwetka i świętami już zapachniało wesoło mi
Anusiaczek - Czw 05 Paź, 2006 16:12

Piękna serwetka brawo
kama32gdy - Czw 05 Paź, 2006 19:34

Ja również jestem pod wrażeniem Twojej serwetki. Już nawet zakupiłam kordonek. Powiedz czy koraliki wrabiałaś od razu, czy na koniec naszywałaś?
Pozdrawiam
IW

agniechak - Czw 05 Paź, 2006 20:55

Koraliki wrabiałam w trakcie robótki. Najpierw wszystkie nawlekłam na nitkę, a potem tylko wrabiałam. Można tez naszyć, zależy co kto woli Smile
agniechak - Pią 06 Paź, 2006 17:21

W lecie sprułam stary swetr i zrobiłam z niego bezrękawnik Smile Dziś miałam okazję go wreszcie założyć , od razu się chwalę. Fotka jeszcze ciepła.

Nieskromnie dodam, że jestem bardzo zadowolona i już myślę, że zrobię następny, tylkow innyum kolorze.

Jarka - Pią 06 Paź, 2006 18:37

AGA bardzo proszę o podrzucenie schemaciku na to ubranko do chrztu (sukieneczkę, czapeczkę i pelerynkę) cmoknięcie Robiłam teraz też pelerynkę do chrztu, ale tworzyłam sama z kilku wzorków.
I jeszcze jedno pytanko wyjaśnij mi jaśniej jak wrabiać odrazu te koraliki do serwetki choinkowej ?

maranta - Pią 06 Paź, 2006 18:45

Aga, śliczny bezrękawnik cool cool cool
agniechak - Pią 06 Paź, 2006 19:23

Jarka, nie mam schematu, bo robiłam z głowy Sad Ale sukieneczkę robiłam tak: najperw od pasa górę karczek słupkami. A od karczku w dół sukienkę. Najpierw zrobiłąm dzueki na wstążeczkę, chyba słupek 2 oczka łańcuszka itd. A potem robiłam 2 słupki 2 oczka łańcuszka i 2 słupki - wszystko wbijane do jednego miejsca, potem 2 oczka łańcuszka, słupek, 2 oczka łańcuszka. I sukienka sama się formowała. A obrabiałam ząckami. W ostatnim rzędzie między dwoma słupkami robiłąm ząbka Smile Jakbyś coś nie mogła z mojego tłumaczeni zrozumieć, pisz - spróbuję jeszcze raz Smile a_kubica@op.pl

Do czapeczki teń nie mam schematu. Zaczynałam od małego kółeczka i stopniowo dodawałam słupki aż do porezbnego obwodu.
Pelerynkępodobnie, jak sukienkę, tylko dodawałm oczek łąńcuszka między słupkami.

A koraliki na choinki najpierw nawlekłam na nitkę iwrabiałam w trakcie robótki.

Madzia - Pią 06 Paź, 2006 19:26

Świetny pulowerek, też o takim ostatnio myślę, tylko żeby mi ktoś go zdrutował........
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

karmelek - Pią 06 Paź, 2006 19:47

cudny !!! brawo brawo brawo
Violetta21 - Sob 07 Paź, 2006 14:51
Temat postu: Witam i od razu się chwalę :)
Aga super pulowerek cool i napewno cieplutki wesoło mi
Jarka - Sob 07 Paź, 2006 19:46

AGA ! Wielkie dzięki za wskazówki, myślę że sobie poradzę. Ale narazie zabieram się za świąteczne robótki.