To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Makrama szydełkowa - Makrama szydełkowa

mrober - Śro 03 Mar, 2010 19:00

Witam! Zajrzałam na stronki makramy żeby się nauczyć właśnie tego podstawowego sznureczka. Mało sobie rąk nie powykręcałam przy próbach zrobienia go wściekły patrząc na schemat krok po kroczku. Uff nauczyłam się go na dość grubej włóczce. Cała tajemnica jest w tym że trzeba po prostu odwracać robótkę.( oczka złapać u dołu i przekręcić robótkę by to było u góry i przeciągać..... Na wełnie opanowałam do perfekcji, jednak na cienkim kordonku 30tex x4 to chyba w lupę muszę się uzbroić cool Ale najważniejsze- Wiem o co chodzi i co ma wyjść brawo brawo brawo
beata1718 - Śro 19 Sty, 2011 16:33

znalazłam makramę szydełkową i oczywiście musiałam spróbować dla mnie dostęp do internetu powinien być zakazany

koliberart - Wto 22 Lut, 2011 22:54

Anusia B, a ja znalazłam nowe wykorzystanie "sznureczka", o którym piszecie. W niektórych wzorkach freeform crochet były takie "dziwne, wąskie" wstawki, cha, dzięki Tobie już wiem! Wypróbowałam i sprawdza się rewelacyjnie..... a poza tym to niezłe wykańczanie robótek Smile

Moje prace: www.kolibertart.fotosik.pl

makramka - Czw 24 Lut, 2011 08:20

koliberart zapraszam na moją stronę może cos tam wykorzystasz do swojej techniki
Anda866 - Pią 07 Paź, 2011 17:19

Moje pierwsze ,,spotkanie,, z makramą szydełkową.

proboha - Wto 01 Lis, 2011 20:40

Pierwsze spotkanie? :O to kolejne muszą być jeszcze wspanialsze Wink
makramka - Pią 04 Lis, 2011 11:52

bardzo ładne to "spotkanie" i do tego "przestrzenne" brawo brawo brawo brawo
makramka - Pią 04 Lis, 2011 11:52

bardzo ładne to "spotkanie" i do tego "przestrzenne" brawo brawo brawo brawo
jagoda5011 - Wto 22 Kwi, 2014 12:58
Temat postu: Re: Makrama szydełkowa
Anna B. napisał/a:
Uczyłam się tej techniki stąd:
http://www.teddys-handarbeiten.de/

Wynikiem tej nauki jest, jak dotąd, jedna serwetka.
[url=http://images1.fotos...enm.jpg]Obrazek[/URL]

Witam serwetka śliczna łancuszek już umię ale nie wiem co dalej jak ja ułozyc na czym to sie robi bo chyba nie w powietrzu tak jak inne serwetki na szydełku prosiła bym oże stronke ale po polsku bym zrozumiała jak dalej postepować Pozdrawiam kwiatek dla ciebie