Frywolitki - Kurs frywolitki dla zaawansowanych
skrzacik - Wto 04 Paź, 2011 13:41 Temat postu: Kurs frywolitki dla zaawansowanych My Craft Loft ma zaszczyt zaprosić na kurs wykonywania koronki dworskiej zwanej frywolitką, dla zaawansowanych w dniach 29-30 października br w godzinach od 15:00 do 18:00. W trakcie zajęć kursanci nauczą się wykonywania odwróconych kółek, listków Cluny, podwójnego odwróconego kółka, pearl tatting oraz kółka maltańskiego. Ilość miejsc ograniczona.
Więcej informacji można znaleźć na stronach: magbod.blox.pl lub www.magbod.netgaleria.pl albo napisać bezpośrednio na adres: magbod@netgaleria.pl
myszka2011 - Pon 11 Mar, 2013 19:05
Szkoda że takie kursy nie odbywają się w Katowicach, znajoma chętnie by się na taki kurs wybrała ale niestety nie możemy nigdzie znaleźć żadnych informacji. Może wie ktoś o jakiś kursach frywolitek w Katowicach?
Potrzebuje żeby jej ktos pokazał jak się to robi, na filmikach nie można tego zobaczyć tak jak na żywo, nie można zapytać jak się czegoś nie wie...
A nie znamy nikogo kto by umiał to robić:(
Gabriela36 - Wto 12 Mar, 2013 12:03
A czy panie są z Katowic? Jeśli nie to frywolitek można się nauczyć w Mikolowie na spotkaniach grupy szydelkowej. Panie sie spotykają raz w tygodniu w Domu Kultury, trzeba sprawdzić na stronce czy są jeszcze te spotkania
myszka2011 - Wto 12 Mar, 2013 16:07
| Gabriela36 napisał/a: | | A czy panie są z Katowic? Jeśli nie to frywolitek można się nauczyć w Mikolowie na spotkaniach grupy szydelkowej. Panie sie spotykają raz w tygodniu w Domu Kultury, trzeba sprawdzić na stronce czy są jeszcze te spotkania |
Tak z Katowic. A czy mogłabym prosić o jakieś szczegóły? Szukałam kilka dni w internecie kursów i nie znalazłam niestety:( A właśnie chodzi tylko żeby ktoś pokazał te podstawy. Myślałam też o takich właśnie spotkaniach ale pojęcia nie mam gdzie takie się odbywają.
Gabriela36 - Śro 13 Mar, 2013 12:00
Dom Kultury w Mikolowie
Gabriela36 - Śro 13 Mar, 2013 12:03
http://www.mdkmikolow.eu/...id=67&Itemid=81
mam nadzieję że link dziala
alienor - Pią 19 Kwi, 2013 20:30
Są kursy w Bytomiu w muzeum.
|
|
|