To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - elastyczny sciagacz

balbinka1965 - Pią 27 Maj, 2011 21:37
Temat postu: elastyczny sciagacz
Dziewczyny pomozcie prosze.
Wczoraj czytalam na ktoryms blogu ze aby sciagacze byly bardziej elastyczne i nie rozciagaly sie w trakcie noszenia mozna dodac elastyczna nitke. Dzisiaj chcialam doczytac dokladniej i za cholere nie moge tego znalezc. Moze ktoras z Was natknela sie na to albo moze stosowala taka dodatkowa nitke?

calicja - Pią 27 Maj, 2011 21:50

Może poszukaj w historii otwieranych stron z netu, żeby odszukać ten wpis? ja często to stosuję.
wejdź w menu HISTORIA (w swojej wyszukiwarce internetowej - ja korzystam z Firefoxa ale w innych pewnie jest podobnie), potem WYŚWIETL CAŁĄ HISTORIĘ i wejdź we własciwy dzień. potem mozesz poszukac po godzinie - jeśli pamiętasz albo na czuja otwierać kolejne linki. Moze wpadnie Ci w oczy Smile.

kabyr - Pią 27 Maj, 2011 23:12

balbinka1965, w pasmanterii kupuje się elastyczną nitkę do szycia maszynowego.
Dzierga się nią ściągacz wraz z zasadniczą nitką.
Powodzenia cmoknięcie

gabrysia - Sob 28 Maj, 2011 06:46

Ja robie ściągacz patentowy i też dobrze trzyma, na dodatkową nitkę nie wpadłam hmm
irenka10 - Sob 28 Maj, 2011 11:03

Próbowałam robić z ta nitka elastyczna ale jakoś nie przypadła mi do gustu chociaż ściągacz trzyma się lepiej niż bez nitki
Kupiłam ja tutaj
http://zamotane.pl/index....ct&prod_id=2494

kabyr - Sob 28 Maj, 2011 11:25

irenka10, to jest dokładnie ta nitka.
JustMe - Pią 20 Kwi, 2012 10:33

A teraz Alize ma w swojej ofercie włóczkę z dodatkiem elastycznej nici. Włóczka rzeczywiście rozciąga się i przypomina gumkę.

To Diva Stretch

Ale osobiście nie mam doświadczenia w dzierganiu takiej włóczki. Czy któraś/któryś z Was może coś powiedzieć w tym temacie?