To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prywatne galerie - SoWa i druty

SoWa - Sob 19 Lut, 2011 17:53
Temat postu: SoWa i druty
założyłam nowy temat, bo zaczełam calicji zaśmiecać jej wątek no i zmobilizuje mnie to do powrotu do drutów ( tak myślę) zebalek - jak się ma temat, to trzeba kontynuować!

a teraz chusta - to moja pierwsza drutowa! Ostatecznie zmobilizowała mnie calicja uklon cmoknięcie i jej "szara myszka".
wykończenie falbaniaste spowodowało naciągnięci trókąta, bo była w formie taka baktusowa bardziej.

calicja - ta chusta powstała z 2szt po 5 dag motków włóczki skarpetkowej i peonii! na pewno u Ciebie też coś z czymś pasuje wesoło mi

tu trochę inne zdjęcia

http://maranciaki.pl/foru...48810353#385932

calicja - Sob 19 Lut, 2011 18:06
Temat postu: Re: SoWa i druty
SoWa napisał/a:
założyłam nowy temat, bo zaczełam calicji zaśmiecać jej wątek no i zmobilizuje mnie to do powrotu do drutów ( tak myślę) zebalek -

Czuję się zaszczycona - jeśli mogłam Cię zachęcić do powrotu do drutów. cmoknięcie

Moja Szara Mysza ma piękne ..... Dzieciątko Smile. brawo brawo brawo

A ja się właśnie zastanawiam czy mi włóczki starczy czy tez powinnam jeden rząd motywu spruć - czeka mnie wyższa matematyka puknąć się

SoWa - Sob 19 Lut, 2011 18:14

calicja cmok

calicja napisał/a:
Moja Szara Mysza ma piękne ..... Dzieciątko Smile

powinnam też je nazwać - niech będzie bufo bufo ( po naszemu to ropucha szara) - coś z nazwy mamuśki i adekwatne do kolorystyki włóczki hahahihi

bye bye

Violetta21 - Sob 19 Lut, 2011 18:44

śliczna chusta cool brawo
lamika88 - Sob 19 Lut, 2011 19:19

Piękna chusta cool cool cool
gosias - Sob 19 Lut, 2011 19:52

SoWa, Smile śliczna chusta cool cool cool brawo brawo brawo
elka j. - Sob 19 Lut, 2011 20:21

Świetna chusta, bardzo dobrze, że zmobilizowałaś się "drutowo" cool cool cool
SoWa - Sob 19 Lut, 2011 21:45

dziewczyny cmok rozczuliłam się i czuję coraz większą mobilizację hopla

wcale nie żartuję - mam na drutach kolejną chustę hahahihi

marysia54 - Sob 19 Lut, 2011 22:37

SoWa śliczna chusta cool cool cool cool cool cool
SoWa - Nie 20 Lut, 2011 00:01

marysia 54 - dziękuję! cmoknięcie

Jak pisałam wcześniej, robię 2 chustę, ale nie chce robić na zakończenie znowu falbanek. Czy można jakoś prosto zrobić inne zakończenie?

saba52 - Nie 20 Lut, 2011 00:11

SoWa, Gratulacje śliczna chusta cool brawo brawo

A jaką teraz robisz?Jakim wzorkiem?

ewasosnowiec - Nie 20 Lut, 2011 00:12

Chusta świetna brawo Widze że już się uzależniłaś. cool
bieta - Nie 20 Lut, 2011 00:15

SoWa, super chusta ,falbanka dodala jej uroku brawo brawo brawo
anle - Nie 20 Lut, 2011 12:41

cool brawo brawo
SoWa - Nie 20 Lut, 2011 13:57

cmok dziękuję za pochwały i zachętę!

saba52 napisał/a:
A jaką teraz robisz?Jakim wzorkiem?

wstyd powiedzieć, na pewno bardzo Cię zawiodę, na razie to radość z samego robienia i z tego, że wyszedł trójkąt jęzorek ale najprostszy ażur na początek( dwa razem, narzut ... , 2 rząd same lewe itd.) - , potem chciałabym coś ciekawego ale nie skomplikowanego, szukam takiego prostego ażuru. Kolor włóczki ciemno czerwony i już drżę, czy wystarczy, bo mam 20 dag a włóczka bez banderoli - szacunkowo grubość 260 - 300m/100g.

Nie wyobrażam sobie ilości włóczki, jaką musiałabym wyrobić, aby choć trochę zbliżyć się z umiejętnościami do Ciebie i utalentowanych Koleżanek. uklon Nawet moje hurtowe zapasy nie wystarczą hahahihi

saba52 - Nie 20 Lut, 2011 19:46

SoWa napisał/a:
Nie wyobrażam sobie ilości włóczki, jaką musiałabym wyrobić, aby choć trochę zbliżyć się z umiejętnościami do Ciebie i utalentowanych Koleżanek.

Kobieto nie przesadzaj:)
Wiesz jaka ja byłam zawiedziona jak przez dłuuuugi czas nie mogłam pojąć jak w ogóle chustę można robić od góry i od środka.Kilka miesięcy mi to zajęło!
Moje chusty mało włóczki pochłaniają bo robię z bardzo cieniutkich(trochę grubszych od nici maszynowych)ta ostatnia waży 90 gr.
Jak robisz takim ażurkiem to proponuje żebyś teraz zrobiła kilka rzędów samych prawych oczek,na nich możesz trochę nuppków.A żeby zęby wyszły na dole to tak

kilka razy 2r-n-2r-n.....n-3r-n i znowu 2r przekręcone-n...tyle samo razy ile po drugiej stronie 3...i znowu 2r-n-2r-n.....n-3r-n.......

Może to zdjęcie Ci pomoże,inne u mnie w picasie

gosias - Nie 20 Lut, 2011 19:52

SóWko Kochana, nie bądź taka skromna Smile Very Happy
SoWa - Nie 20 Lut, 2011 22:16

saba52 - bardzo dziękuję, o to mi chodziło. Poprzednią chustę robiłam - jak dla mnie - z cienizny 520m/100g. Wyszła super piankowata, tylko falbanka ją rozciągneła. I wyszło na nią ok. 15 dag, z czego szacuję 1/4 na tą falbanę.

gosias napisał/a:
SóWko Kochana, nie bądź taka skromna Smile Very Happy

Gosiu - to nie skromność, ja po prostu Was nie zanudzam wszystkim, co sprawia mi trudność. Nawet ( po długiej przerwie w drutowaniu) dokładne przekładanie przerobionego oczka na drugi drut zebalek - nagle w następnym rzędzie coś za dużo tego hahahihi było. O innych głupotach nie wspomnę jęzorek
No albo wspomnę - oglądam album chust i szali estońskich i co widzę - takie coś kwadratowe, no i się zdziwiłam, po co poduszki w tym albumie. puknąć się Po kilku godzinach olśnienie, to wyjdzie... przykro mi

Elżbieta P. - Pon 21 Lut, 2011 11:39

SoWa rewelacja cool jak pierwsza chusta i taka udana, to jakie będą następne ? radocha
milamirka - Pon 21 Lut, 2011 13:28

Sówko piekna chusta brawo brawo brawo brawo
SoWa - Sob 05 Mar, 2011 16:21

No to następna chusta w komplecie z czapeczką z końcóweczki niteczki i tym sposobem nie mam resztki! Oczarowana czapeczką nie jestem, robiłam i prułam , skleroza robiłam - wyszło dłużej od chusty.
Chusta ma wiele bubelków i bubli, ale to nie powód, by nie robić następnych ( chust oczywiście, może któraś będzie wolna od wad)zebalek
I tak jestem bardzo zadowolona wesoło mi

Oto wyżej wspomniana chusta

bieta - Sob 05 Mar, 2011 16:29

SoWa, prześliczny komplet brawo brawo brawo
super kolorek cool cool cool
nie wiem dlaczego nic nie robię czerwonego a to taki piękny kolor cmoknięcie

calicja - Sob 05 Mar, 2011 17:23

SoWa, szalejesz Kobieto!!! Piękne brawo
saba52 - Sob 05 Mar, 2011 18:11

SoWa, No super komplecik cool brawo brawo brawo
anle - Sob 05 Mar, 2011 18:15

Super brawo brawo brawo